- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
=WiNTeR=
senior tag
29. előtt lesz gyárilag magyar ISO várhatóan?
-
kalozhun100
őstag
válasz
ZewaDeluxe #71 üzenetére
Nekem a Lenovo Ideapad y580 Onekey Teather driverét ha felraktam win7es drivert, akkor se a csempéket e a gépházat nem tudta mhasználni. De ha én használni akarom a gombot is akkor mi van? Már ez volt 8.1 alatt is-.-
-
SaGaIn
senior tag
Az amerikára igaz: pl az oem eok terjeszthetőségére.:
"Az OEM szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.
Idézet az Európai Bíróság C-128/11. határozathoz kapcsolódó sajtóközleményéből:
"ha a szerzői jog jogosultja a vevője rendelkezésére bocsátja a számítógépi program egyik – anyagi vagy immateriális – példányát, és egyidejűleg díjfizetés ellenében licencszerződés megkötésével vevője számára határozatlan időtartamra biztosítja az e példány használatára vonatkozó jogot, azzal ez a jogosult eladja ezt a példányt, és kimeríti a terjesztésre vonatkozó kizárólagos jogát. Az ilyen ügylet ugyanis a példány tulajdonjogának átruházásával jár. Ennélfogva a jogosult ezt követően akkor sem tiltakozhat e példány újraeladása ellen ha a licencszerződés a további átruházást megtiltja"és itt volt egy eredeti pdf link is de azt már ne másoltam ki.
Ergó ha kifizettem azt a pédányt utána eladhatom kölcsön is adhatom (ingyen)... persze a egyedi licenckulcsot nem adhatom kölcsön mert az egyedi.
-
válasz
t72killer #94 üzenetére
license.rtf
For example, this license does not give you any right to, and you may not:
(i) use or virtualize features of the software separately;
(ii) publish, copy (other than the permitted backup copy), rent, lease, or lend the software;
(iii) transfer the software (except as permitted by this agreement); -
t72killer
titán
A módosított (=nem hash azonos) telepítőknek egyértelmű, hogy kukában a helye - akár tiltja őket bármilyen jogszabály, akár nem.
Még ha nem is pakoltak trójait bele, simán lehet, hogy az edisön-főző valamit elk<&rt és a user szív egy jó nagyot.
Hash azonos telepítőkkel kulcs nélkül nem tudom, mi a helyzet.
-
Dr. Akula
félisten
"Az új frissítést csak a Windows Insider Programban résztvevők szerezhetik be, és csakis a Windows Update szolgáltatáson keresztül."
Nem csak.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
t72killer #90 üzenetére
Ez valami olyasmi lehet hogy program kizárólagos terjesztője a Microsoft. ami rendben is van. de te csak egy telepítőt terjesztesz (ami amúgy is ingyen letülthető a microsoft weboldaláról) ami a licenc nélkül semmit nem ér. inkább itt az lehet hogy bármilyen módosíts után a microsoft nem vállal garanciát felelősséget.
de ez csak józan paraszti ész nem vagyok jogász
-
t72killer
titán
" A MS által összecsomagolt képfájlt se terjesztheted" - hm?? Ezt ugyebár EULÁ-ba hiába írnák, lévén ahhoz, hogy egy iso-t bárhova feltöltsek semmilyen eula-t nem kell elfogadnom (max a feltöltőoldalét). A kérdés tehát, mit mond a törvény betűje? Eddig úgy tudtam, h az illegális szoftverhasználatot és az illegális (=feltört) szoftverek terjesztését bünteti a törvény, nem a hash-azonos telepítőkét.
-
SaGaIn
senior tag
"De én biztos nem dolgozom a kollégánál aki linkelte."
Ezt miért irtad? én sem dolgozom ott.
A win xp-t érdekes lenne beleintergrálni egy win7 telepítőbe
... ez csak egy random példa volt.
Win 10 TP2 ez mi ?
bytheway: nekem belefagy az updatebe a 10166 os mondjuk eddig mindegyik ezt csinálta (10147 10158, 10166), mikor updatelni akartam és kénytelen voltam iso-t kiirva updatelni dvdről. Lehet most is erre leszek kényszerülve. Befagyás után reszetet nyomok újar indul és visszaállít mindent mont ah en történt volna semmi :S
Mindegy majd megoldom valahogy. -
Telepítheted. Ha sysadmin vagy, akkor készíhetsz custom képet és felrakhatod a gépekre.
De én biztos nem dolgozom a kollégánál aki linkelte.
Bizonyos programok úgy indulnak a cégnél hoyg windows xp java 1.6 inernet explorer 8
Akkor ezeket szépen beintegrálod egy telepítőbe, de nem rakod torrentre, nem linkeled prohardveren, mert onnantól warez.
-
SaGaIn
senior tag
Ha van egy win 7 x64 pro és x86 pro mennyiségi licenc kulcsom Miért ne telepíthetném egy all in one telepítőről akár milyen pro verzóban akár usbről vagy DVDről ha nekem úgy tetszik. Ha cég mevesz 250 db licencet szerintem senkit nem fog érdekelni hogy mről telepítettem (enyhe túlzással) ha nem telepítek többet 250 nél.
Az meg hogy bele lehet valamit rejteni. persze lehetni lehet sokmindent. De mindketten tudjuk hogy a megfelelő forrásból szerzett verzóban nincs semmi frissítéseken kívül . max az NSA előre beépített backdoorja az meg melyikben nincs.
Amígy a sima flash-ta firefox letiltja egy hétre vagy amíg a cégeknél a fizetés utalásokat 1.6 java-s programban utalják nekem senki ne beszéljen ilyesmiről mert vihar a biliben.Bizonyos programok úgy indulnak a cégnél hoyg windows xp java 1.6 inernet explorer 8
-
válasz
zsolt19900 #83 üzenetére
Ha van teljesen legális 7, 8, 8.1 a birtokodban, akkor ez is az lesz.
-
Tehát akkor a Windows.7.Pro.x64.msdn.iso.torrent legálisnak számít az olvasatodban? Mert szerintem rohadtul nem az. Technetről leszedheted az isot ha kell, refresh mediat kérhetsz ha kell, de nem terjesztheted.
Az az egyik baj vele, hogy bármit el lehet bele rejteni. Aztán meg a MS lesz vele szopatva.
A lemezkép készítés is afaik magánfelhasználásra van.
A másik meg az, hogy evidens mire megy ki a játék itt, a MS se véletlenül húzta le az aktiválást és nem véletlenül nincs ISO ebből a verzióból.
-
zsolt19900
őstag
namármost, nekem kijött itt a jobb sarokban, hogy frissíthetem
akkor ha frissítem, lesz egy teljesen legális és teljes win 10 a gépemen?
-
SaGaIn
senior tag
Ez nem igaz így ebben a formában hiszen magában a win 8.1 ben is van ISO készítő és olyan iso-t csinálsz magad/vállalatod számára amilyet akarsz ha megvetted a programot. Előtelepített szervizpackok nyomtatók programok stb stb.... Szóval addig míg a licenced legális addig azt csinálsz amit akarsz elvégre kifizetted.
Sőt el is adhatod a megvett oem licencet ha még nem használtad fel. lásd schwaboo hirdetése....A terjesztés amit te emlegetsz az az eladást jelenti nem azt hogy megosztod az isot. Eladni természetesen a mókolt isót nem adhatod el de telepítheted ha van licenkulcsod pl egy vállaltnál ahol mennyiségi kulcsod van.
Csinálsz egy egyedi isót felhúzod 50 gépre teljesen legálisan. Mért ne adhatnám kölcsön a telepítőt ha bárki megcsinálhat magának ugyanilyet. Természetesen ha nincs licenced teljesen más tészta.A microsoft általi kiadott iso/telepítő generátorral azt csinálsz amit akarsz, ha megvetted a programot.
-
Archttila
veterán
válasz
ZewaDeluxe #60 üzenetére
-
Loha
veterán
válasz
ZewaDeluxe #60 üzenetére
Az A8-4555M -ben lévő Radeon HD7600G nem GCN architektúra mint az asztali HD7000-es széria, hanem a korábbi VLIW4, amire nem ígért az AMD DX12-es támogatást, tehát valszeg helyes amit látsz.
-
törölt tag
válasz
ZewaDeluxe #74 üzenetére
A dolby licenc a gépedhez jár, mivel a gyártó szerződést kötött velük. Ilyenkor speckó drivercsomag érkezik és az eszköz azonosítók alapján aktíválja magát, ha úgy érzi jó helyre jött
Egyébként a microsoft is kötött dolby-ékkal egy szerződést, amely szerint az új "edge" böngészőjükben is lesz majd valamilyen dolby plugin (nem emlékszem pontosan) amivel jobban fognak szólni az online zenék/videók
(#76) moonguru: Na jó, de téged jobban szeret
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
GeneraL_XTX #70 üzenetére
Én feltenném magamnak a kérdést, hogy mennyi időm van...
Mit veszíthetsz? Tedd fel a 10-est: ha bejön, akkor fent hagyod, ha nem, akkor felrakod a 8.1-et.
Nick Marshal: igen, ez rendben is van, de ma épp olyan infók keltettek zavart, amelyek szerint ez már nem működik ilyen magától értetődően. Nekem világos, hogy mi a helyzet, csak többek bizonytalankodtak itt, hogy mi is az eljárás. Elsősorban Nekik írtam.
A driverhez: az addig rendben van, hogy felismer egy eszközt (video, audio, egér, stb.) és letölt hozzá egy drivert. Nade a Dolby licensz...?! ...És hozzá extra szoftver? Nekem azért ez új... Aztán lehet, hogy én vagyok amatőr...
Maradjunk annyiban, hogy én ilyet még nem láttam.
-
Воланд
titán
válasz
GeneraL_XTX #70 üzenetére
8.1-et.
-
törölt tag
válasz
ZewaDeluxe #65 üzenetére
Az insider fiókod az MS fiókodhoz van rendelve, így az insider accodhoz kapott kulccsal automatikusan aktíválódik a rendszer, tökmindegy melyik build van éppen.
(#71) ZewaDeluxe: Nekem ugyanezt csinálta a razer egeremmel, meg persze a catalyst stb. már feltelepülve fogadott, update-elni sem kellett
-
ZewaDeluxe
tag
Még egy érdekesség driverekhez: Win8 és 8.1 alatt is komoly illesztőprogram kellett a gépem audio-vezérlőjéhez (Acer Dolby Advanced Audio). Egy deka audio-drivert nem telepítettem fel az mai Win10 telepítése után, és a Windows Update-en elérhető frissítések letöltése után ezeket kaptam:
Hogy egészen konkrét legyek, több funkció érhető el, mint az eddigi, hivatalos driverekkel. Na erre meg sem próbálok gombot varrni. Nem csak a licencet ismerte fel, hanem olyan csomagot kaptam, ami jobb mint az eddigiek. Ja, és minden működik...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ZewaDeluxe #65 üzenetére
Nya akkor most műkszik vagy nem mkszik
mert egy pendrive van, most mit rakjak rá 8.1et vagy ezt a 10est?
-
norbiamen
csendes tag
Sziasztok! Kisebb tudatlanságban élek a gépek terén, és felmerült egy kérdésem, a frissen vett Zenbookom lefrissítem 10re, találok rá videokártya drivert, vagy azt csak később ad majd ki a geforce? Mert ha várni kell, nyilván nem frissítek.
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
#10691584 #62 üzenetére
Nick Marshal: Remek-remek! Köszi! :-) Akkor már megint nagyon tetszik a dolog...
Az aktiváláshoz: én ma délelőtt raktam fel egy 10240-es ISO-t (ne kérdezzétek honnan van, még ha meg is mondanám, akkor sem lennénk sokkal előrébb...). A telepítés közben sehol nem adtam meg semmilyen kulcsot. Microsoft-fiókkal jelentkeztem be a telepítés közepette (tehát még az asztal megjelenése előtt). Mire elértem az asztalig már aktiválta magát. Hozzáteszem: a szóban forgó MS-fiók (enyém) regisztrálva van az Inside Preview programba.
-
törölt tag
Jaja nagyon tudja, már "black edition"-ökről beszél..
(#60) ZewaDeluxe: Szerinterm most mindenkinek ezt a 11.2-őt írja. Előző buildeknél még 12 volt, szóval szerintem csak valami bug. Egyébként mindegy is, mert AMD még nem hozakodott elő Dx12-es driverrel, játék sincs még, ami támogassa, max 1-2 tesztprogram. Ugyanakkor az is igaz, hogy némelyek 80-90%-os gyorsulásról számoltak be valami WOT nevű játék kapcsán
-
Воланд
titán
válasz
GeneraL_XTX #59 üzenetére
tiszta telepitessel ezt nem lehet feltenni, mert nem lehet aktivalni.
-
Én azért megvárom a véglegest.
-
válasz
GeneraL_XTX #55 üzenetére
Várj vele még két hetet.
-
GeneraL_XTX
veterán
Az insider programban adnak a win10hez kulcsot is, vagy csak a linkelt iso-t kell felraknom és minden működik? Sajnos a programba már nem lehet jelentkezni. Apuméknak raknám fel, mostmár hogy van benne magyar nyelv.
-
pruzsi
őstag
Hali!
Felraknám ezt az új verziót,hogy tudom majd aktiválni? Van eredeti Win7 SP1 kulcsom azt el fogja fogani vagy csak frissíteni tudnám majd update-en keresztül,de tiszta telepítést szeretnék. -
skroy
senior tag
válasz
kalozhun100 #41 üzenetére
-
törölt tag
Érdekes.
Most nézem, hogy én még mindig 10130-on vagyok, és nem talál több update-t.
Ennek mi lehet az oka? -
Archttila
veterán
Mondjuk azért az elég örvendetes, hogy bármit is állítok őkelme fogja magát és frissítésnél backup-ot készít az egész rendszerről ami 15-20GB write SSD-re tök fölöslegesen
-
b_alazs
tag
Az eddigiekben nem volt honosítás.
Hogyan lehet magyarra varázyolni a rendszert?Köszi,
Balázs -
kalozhun100
őstag
Pff. magyar nyelvi csomag, bejelentkezésnél Welcome. Van még mit javítani azért.
-
mirra1
tag
hogy lehet magyarrá tenni?
-
A warezt vissza lehetne venni kicsit.
-
icp1970
senior tag
UP.Várom.
-
Scaevola
tag
válasz
scarabaeus #24 üzenetére
lol
Nálad a pont! -
westlake
félisten
És a frissített Insider verziók miért maradnak aktívak? Nem azt mondta a Microsoft, hogy mindenki kap ingyen Windows-t, aki előtte akár egy nappal feltelepített egy korábbi verziót. Az Insider programban való részvétel azt jelenti, hogy valaki aktívan küldi a feedback-eket.
-
Jack@l
veterán
Már nem lehet az insider kulcsokkal aktiválni a windowst. Update ugyan rámegy, ha bejelentkezel az accoddal, de nem lesz aktiválva az se. (eddig aktivált insider windowsok azok is maradnak)
29. én lehet majd rátelepíteni a régi win-re, addig ms azt mongya nem éri meg telepíteni isoból.
http://www.neowin.net/news/psa-now-is-not-a-good-time-to-do-a-clean-windows-10-install -
westlake
félisten
Ha szerintetek a 10240-es build, akkor egy végtelnül egyszerű kérdésre válaszoljatok már nekem.
Hogy lehet az, hogy a Windows Update-tel frissítve valakinek aktív marad, valaki más meg az Insider-es key-jel aktiválni tudja? Az Insider programban résztvevők valóban kapnak "ingyen" Windows-t, de a programban való részvétel nem azt jelenti, hogy letöltesz és feltelpítesz néhány Preview verziót. Az RTM-et csak retail és OEM (meg VL) kulcsokkal lehet aktiválni. Meg az előbb említett Insider kulcsokkal. Ilyen alapon senkinek nem kellene megvennie a Windows 10-et. -
-
Jack@l
veterán
Külföldi oldalakon ezt mondták rtm-nek, ezt kapták az oem-ek is.
Azért nem adnak ki iso-t belőle kisembereknek, hogy teszteljék a windows updates kiadást, nagyban. (legalábbis ez volt az érv, meg oda ugye be kell jelntkezned ms accountal)
Régi isokat leszedtze a lapjáról az ms, insider aktiváló kód már nem működik. Watermark sincs már. -
SaGaIn
senior tag
válasz
#10691584 #19 üzenetére
Amúgy hogy lehet lehozni egy hírt így? Miért nem eresztetek meg egy két emailt vagy telefont hogy akkor mit ez az RTM vagy sem...
Hogy lehet ilyet leírni egy komoly újságban, hogy lehet ez az, de lehet nem, nem tudjuk mi van, de azért írunk valamit, hogy legyen cikk.. Blikk szint.
Ez így nem HÍR! Tippelni én is tudok ehhez nem kell újságírónak lenni. Bocs.
nem neked szól Nick csak válaszra nyomtam véletlen.
-
Nipponka
tag
Más, külföldi IT oldalakon ezt a buildet egyértelműen RTM-ként emlegetik. Én ma reggel frissitettem erre a verzióra, azóta már nincs a jobb alsó sarokban sem a Preview felirat sem pedig a build szám.
A build szám elhagyása és a felirat levétele is arra utal, hogy az ez után kijövő javítások már nem build formájában hanem frissitésként jönnek majd ki, tehát elvileg ez valóban az RTM.
-
törölt tag
válasz
ZewaDeluxe #11 üzenetére
-
SaGaIn
senior tag
Szóval nem hivatalos kiadás, ez is csak egy a leaked ISOk közül... Ezek szerint mégis csak lesz 10400...?
Vssd: Amíg a realtek nem csinál normális drivert nem is fog menni...
Creative is októberre ígérte az X-fi hez a W10 es drivert, addig csak gányolás van moddolt driverekkel.
-
Vassd
csendes tag
Realtek hangkártyákon SPDIF-en az 5.1-es DTS hang még mindig nem megy... Hónapok óta fennálló véleményem szerint elég komoly probléma... Ezek képesek lesznek így kiadni?
-
Dominó85
addikt
-
SaGaIn
senior tag
Szóval akkor RTM, de mégsem ? Ezt kapják meg a partnerek mint Asus, Acer, stb. De a userek ISO-ban clean installhoz majd a 10400 -ast kapják? Vagy honnan jött ez 10400-as? Volt egyáltalán említve egy MS forrásban is? Mert én akkor megvárom végleges végelegest a 10400-ast nem csak majdnem RTM majdnem véglegest. Vagy most akkor ez mi?
-
ZewaDeluxe
tag
Már fent is van és Edge-ben böngészgetek. Szép, jó, eddig minden stabilan működik, és már magyar nyelvi csomag is van, ami percek alatt fel is pattan. Próbáljátok, ha van kedvetek... Eddig driver-problémába sem ütköztem. A touchpad-től kezdve az audio-driverig szinte mindent felpattintott magától.
-
westlake
félisten
Már írtam abu-nak.
#12: RTM Escrow. Előzetes. Én ezt nem adnám gyártóknak. Nekik RTM-et kell(ene) adni. Ott lehet egyébként már náluk, csak senki nem szivárogtatta még ki.
-
Fiery
veterán
"Vagyis nincs külön letölthető lemezkép a telepítéshez, viszont bármelyik korábban letöltött és telepített Windows 10 Insider Preview kiadás frissíthető."
Oke, hogy hivatalosan nincs ISO, de legalisan beszerezheto, pl. a TPU-rol:
-
westlake
félisten
Ez még nem az RTM!
-
BlackSoft
addikt
Eddigiek alapján a végleges rendszer build száma osztható kellene legyen 100-al és 16-al is. Ez itt nem teljesül, tehát szerintem még jön egy update rá. Szóval sokkal valószínűbb, hogy az RTM majd a build 10400 lesz.
-
Lamasd69
csendes tag
Végre! Az előző build-ben nekem nem működőtt a Star menű...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- Path of Exile 2
- Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 : Fókuszban a Ventrue klán
- Apple MacBook
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- "Nem túl magas, de meglehetősen jelentős" chipvámokkal fenyeget Trump
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest