Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz #Chris #50 üzenetére

Az egyszerűséget többféle képpen lehet értelmezni.

Egy példa, ami nem reprezentatív, de tanulságos:

Én kb. 7 éve használok linuxot, és a mai napig nam vagyok igazi szakértő, mert olyan ritkán volt vele gondom, hogy a megoldást már pár kivételtől eltekintve elfelejtettem. Csak használom.

A progik telepítése ma nálam úgy megy, mondjuk egy új rendszer telepítése után, hogy:

sudo pacman -S firefox chrome filezilla opera audicious vlc stb, stb.

Felsorolhatom az összes progi nevét, amit fel akarok tenni, és megy is fel, nem kell weboldalakat keresgélnem, letölteni, installálni egyenként. Nincs a telepítőbe épített félig rejtett másik szükségtelen progi (macskapöcs toolbar, meg hasonlóak). Nincs az, hogy a reklám szponzorált letöltő oldalakon a 8db villogó download gombból talán eltalálom azt, amelyik valóban a nekem kellő progit tölti le, és nem a XY letöltő progit akarja leszedni.
    Barátnőm gépét kellett újrahúzni, és amíg összevadásztam, hogy melyik a szükséges progi értelmes változata, addigra kb. megőszültem.
    Windows-os koromban ezeket fejből tudtam, nem volt probléma, ezért mondom, hogy szokás kérdése.
    Most meg a linuxos parancsokat tudom fejből, már, amire szükségem van, vagy egyszerűsíti az életem. Igen, sok esetben a parancssor egyszerűbb, mint a GUI-n keresni.

Maradjunk anniyban, hogy szokás kérdése.

Új hozzászólás Aktív témák