Új hozzászólás Aktív témák

• kokov

tag

válasz bkercso #95 üzenetére

Igazából még nem temetném, biztosan szól ez még most is. Ha jól emlékszem egy 4x75W-os RTO erősítő két csatornája volt rákötve hídban.
    Lehet, hogy keverem (elég sokféle hangszórót vettem akkoriban) de úgy emlékszem, hogy ennek a specifikációja szerint 6cm volt kifelé is és befelé is a kitérése, tehát 12cm a teljes membrán út és ezen akadt meg a szemem annyira, hogy akkor ez nekem kell.
    Valami Somogyi szülinap alkalmából jött ki talán? Nem emlékszem már, de azért lehetett kapni egy darabig, annyira nem limitált darabszámban gyártott holmi, szóval biztos sokan vettek ilyet. Nem csak én.
    Azt hiszem a 30cm ellenére csak 125W, tehát egyáltalán nem kell hozzá óriási teljesítményű erősítő.
    Abban a kis utastérben hatalmasat nyomott nekem az RTO-val.
    Tudod én az a generáció vagyok, aki kínai piaci kazettás magnó fülhallgató kimenetén nőtt fel vacak fülhallgatókkal és másolt kazettákat hallgatott rongyosra, szóval nekem óriási élmény volt.
    Az idő is mindent megszépít.
    Lehet, hogy mai füllel jobban leszólnám. Majd a nyáron, ha nagyon ráérek bekötöm újra meghallgatni, hogy mit tud még mutatni magából. Úgy emlékszem szépen lehozott mindent és elég mélyre le tudott menni. Sokan vettek akkoriban elöregedő Videoton hangszórók kiváltására gyártott 20cm-es mélyet a Somogyitól (aminek zöld volt a széle).
    Azok nagyon nem gépzenére lettek kitalálva. Nem mentek le mélyre, így volt aki csalódott a márkában. Viszont érdekes, hogy aki beült hozzám utána valahogy nem szólta le a Somogyit. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés