- Hóban vigad a ló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz #90088192 #80 üzenetére
"Akkor itt felreertes van SZVSZ, az egesz szivarvany azt jelkepezi, hogy igen masok(Mint a fiad analogia szintjen) es nekik a normalis elet mast jelent mint Neked vagy nekem."
Jó, ha egyszer itthon jársz menjünk ki az utcára és kérdezzünk meg 100 random választott embert, hogy szerinte mit jelképez a szivárvány. Látatlanban fogadnék rá, hogy legalább 90 azt fogja mondani, hogy a "buzik jelképe". Értem, hogy árnyaltan fogalmazol és lehet ez is a valódi jelentése, de a közvélemény fejében a szivárvány már hozzákapcsolódott ahhoz, amihez.
"Ehelyett most olyan a szituacio, hogy ha a Te fiad bemenne egy osztalyba, akkor az egesz osztaly autistava valtozik miatta.( Analogia)"
Az analógiádnál maradva, elég nagy gond lenne ha bemenne az osztályba és pont úgy csinálna mindenki (a tanárnőt is beleértve), mintha ő is ugyanolyan lenne mint a többiek és ugyanúgy viszonyulna hozzá, ugyanazt várná el tőle stb. A társai tudják, hogy ő milyen és egyébként nagyon szeretik, de megfelelőképp "bánnak vele", ettől nem érzi kirekesztve magát és ezért nem gerjeszt feszültséget ha neki máshova rakott lécet kell átugrania.
Az analógiától eltekintve, a szexuális orientáció kialakulásáról tulajdonképpen még mindig csak sejtéseink vannak, de úgy tűnik, hogy a genetikai háttér mellett igen nagy szerepe van a szocializálódásnak, az embert ért környezetnek, traumáknak és így tovább. Tehát külső tényezők is - valószínűleg - alakítani képesek. Innen nézve - függetlenül attól egyetértek-e vele - van létjogosultsága felvetni a kérdést. Bár tény, hogy retorikai fogásként hangzatos megpróbálni azzal nevetségessé tenni a másik érveit, hogy "azt gondolja buzi lesz, mert megnéz egy fotót? höhö... de szánalmas". De ha kirakjuk a korhatáros karikát a számítógépes játékra, mondván károsan befolyásolná a személyiségfejlődést, akkor ugyanígy lehet létjogosultsága az egyéb dolgokat is besorolni, amik szintén alakíthatják a személyiséget.
Persze ez csak a magánvéleményem, mindenki gondolja azt, amit szeretne.
"A szivarvany ugyan ugy az Autistak jelkepe is mint a melegeke, vagy eppen a tied, hiszen a Sokszinusegen van a hagsuly."
A legjobb lenne ha a szivárvány a fénytörésen kívül semmi másnak nem lenne a jelképe. És akkor végre nyugodtan rajzolhatná a gyerek az aszfaltra a ház elé, anélkül, hogy utána leköpködnék vagy épp megtapsolnák az arra járók.
"Az hogy jo szulok lehetnek, nem az hatarozza meg, hogy milyen a beallitotsag, hanem az, hogy milyen emberek."
Egyetértek veled, de én házasságról és nem szülőségről beszéltem.
"A hazassag megtagadasa pont diszkriminalja oket, hiszen ezzel egy tolvonassal elvesztettek az egyenlo banasmodra valo jogot."
Mondjuk a házasság "megtagadása" ugyanígy diszkriminálja az egyedülállókat, a hármasban élőket és így tovább. Ez nem diszkrimináció szerintem, hanem egy többletjog, kritériuma van, aminek ha nem felel meg az adott ember (vagy pár), akkor nem fog tudni élni vele. Azon lehet vitázni, hogy érdemes-e változtatnia kritériumokon vagy sem. Amennyiben össztársadalmi érdek fűződik hozzá, úgy érdemes változtatni rajta, de jelen esetben nem gondolom, hogy ez fennállna.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Fred23
nagyúr
válasz #90088192 #80 üzenetére
Szerintem sokan azt nem értik meg, vagy nem akarják elfogadni, hogy a melegeknek is jár a házasság szó, annak konnotatív jelentéstartalmaival együtt. (Wikipédia: A konnotatív jelentés asszociációs jellegű többletjelentés.)
Már akkor, ha azonos jogokat akarunk biztosítani mindenkinek.Gargouille: Szerintem a homoszexualitásban nincs semmi társadalmilag romboló. Esetleg akkor lenne, ha rengetegen lennének, és emiatt -de még ezt se hiszem- az emberi faj esetleg elindulna a kihalás felé.
Azt viszont én is vallom, hogy lehessen mindenkinek saját véleménye, és csak mert valaki hópihe, ne akarja előírni, ki mit mondhat és gondolhat felőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Path of Exile 2
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Max
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest