- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
adalbert1 #42 üzenetére
na, az jó akkor. utánna a következő dolog az lenne, hogy el tudnál e beszélgetni arról, amit olvastál, akár műelemzés szintjén is.
ha jövő, akkor angol. bárhova mész, bizonyos munkakörökben elkerülhetetlen az angol (mondjuk én IT hallgató vagyok), míg német is csak anyanyelvi környezetben játszik.
franciát, spanyolt egyébként tanultam, értelmét eddig még nem sokat láttam... nem is tanultam sokat (pedig francia gimnáziumi második nyelvem volt), ki is kopott. németnek anno volt értelme, de mivel német nyelvterületre nem áll a terveim között átköltözni, így az is kopik ki, sajnos. nyelvként egyébként a német eléggé nehéz (bár a maga módján logikus és stilisztikailag hasonlít a magyarra, szeret túlbonyolítani dolgokat), szerintem valahol az izlandi szintjére lehetne elhelyezni. olasz csak Olaszország, egyébként kb annyira egyszerűen tanulható, mint a többi újlatin (spanyol, francia, portugál).
oroszban anno egyébként gondolkodtam, de egyre inkább úgy látom, hogy arra én nem akarnék dolgozni. ez egyben azt is jelenti, hogy számomra értelmetlen tanulni, mert nem lesz használatban. nyelvtanulás idő, jobban jár az ember másik, tényleg fontos nyelv erősítésével.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
adalbert1 #42 üzenetére
Én a németet javaslom, mert a németekkel azért szoros kapcsolatban vagyunk, abban is leszünk mindig, az a nyelv hasznos. És egyébként annyira nem ronda, mint ahogy látszik, kifejezetten szép is tud lenni, ha valaki nem csak a CoD-ban találkozik vele.
Ez után az orosz és a spanyol versenyez a második helyért.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Gaming notebook topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest