Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simonarancs
csendes tag
Oké egy kissé agyf*szt kaptam most...
Akit érdekelne a becsapásost majd elmondom
[ Szerkesztve ]
Fluxos "hajszárító"? Páka kézben, sütő melegszik, a kártya 10 perc alatt ropogós lesz :)
-
Simonarancs
csendes tag
-
Simonarancs
csendes tag
válasz radio11 #84180 üzenetére
Én eddig amennyi alkalommal utánvétbe küldtem mindíg át vették. Igaz placebo, de valami csak ide ér és legalább ott egy cím meg feladó ugye aki után talán lehet menni?
Persze utaltam is már előre, csak 1.5 Hónapja pont bele nyúltam... Csóri RX 460-om és 15 ezer bánta, szerencsére van egy cím és vissza követtem ki lehet talán. Nyomozás van utána mert sajna nem egyszeri eset, többen jelezték.
De a lényeg, mióta általános, hogy postaköltséget utalunk? Itt csak annyi a bajom az eladóval, hogy azért egyértelműen szükséges nekem a kártya, miért ne venném át?
Fluxos "hajszárító"? Páka kézben, sütő melegszik, a kártya 10 perc alatt ropogós lesz :)
-
Simonarancs
csendes tag
válasz KROK640 #84203 üzenetére
40 ezerért valaki FB-n tett fel egy 1050-et, korrekt volt az ár, feljebb akartam váltani. Tudtam olyan 35 körül mentek ott az RX 460-os kártyák és mondom 25-be beveszed 15-öt utalok. Ez megtörtént persze se híre se hamva, tipikus hitegetés majd mázlimra össze futottam egy anyukával, a csaló a fia profil képével és adataival élt vissza. Felettem velük a kapcsolatot, több áldozattal is beszéltem és mivel volt egy cím rá kerestem tudakozóba. Rengeteg telefonszám, ugyan az a név. FB-n leszűkítettem, emlékszem, hogy a csaló felől egy kB 2 éves max gyereket hallottam, be is vallotta, hogy van gyerekük. Megnéztem arra mely házaspárnak van ilyesmi gyerekük, meg is találtam, tettem feljelentést és az áldozatoknak továbbítotam amit tudtam majd ők is tettek feljelentést. 1 hónap telt el, már elindul a nyomozás, hamarosan megyek ugye kihallgatásra az ügyben.
Persze lehet mellé nyúltam és nem az az elkövető, de sok szál oda vezetett más által is és a rendőrségen is azt mondták jól tettem, hogy kicsit nyomoztam, semmi gond nincs ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Simonarancs
csendes tag
A kapitányságon is említették, hogy lehet nem ő az elkövető, akkor is azt mondták vagy talált vagy mellé, sose lehet tudni. Minden számukra segítség, 50/50 esély van arra, hogy megtalálják amúgy is.
Nem célszerű saját vonalon nyomozgatni, főleg ha fingunk sincs ki is valójában, de felhívtam a csaló telefon számát, mondtam "Keresem XY-t..." (XY a feltehetően valós neve a csalónak) majd annyit hallok "Igen XY, tessék?". Innentől már csak reménykedem, hogy lesz valami
-
Simonarancs
csendes tag
válasz Simonarancs #84207 üzenetére
Update: holnap megyek kihallgatásra, megvan a tettes
Mondjuk szinte biztos, hogy nem lesz meg az RX 460-om
-
Simonarancs
csendes tag
A napokban raktam ki hirdetést, hogy keresek hibás videókártyákat amik már javíthatatlanok, mert forrasztást akarok gyakorolni (BGA-zás, FET-ek forrasztása meg egyebek). Rám ír jó ember egy RX 580 8GB-ossal, mondom "5000 forint, mert a GPU már biztos halott". 30-at kér ezért
Szakik, javítsatok ki pls, de ebben mi fantáziát lát aki javítani akarna ezzel????
[ Szerkesztve ]
-
Simonarancs
csendes tag
Csak jelezném, hogy ez egy sík halott kártya, más szaki akit kérdeztem instant rá vágta, hogy zárlatos a FET és a tápegység még pumpálta rá amit csak lehetett. 12V-os OC a mag-on
Csak szimplán attól kaptam agy rákot, hogy 30 ezer ezért ami még alkatrésznek se jó, ha az alsó memória chip-et meg is nézed látod, hogy darabok hiányoznak belőle. Oké, hogy a kondikat meg egyéb passzív alkatrészt le lehetne szedni, de más szervizes egyenest a kukába rakná ezt
Azért GPU kellene, mert a PCB annyira el veszi a hőt, igazi szivatós az ilyet forrasztani... X1900-as kártyán egy memória chip-et se tudtam úgy leszedni, hogy ne szakítottam volna le pad-et a chip alján... 470 fokon
[ Szerkesztve ]
-
Simonarancs
csendes tag
Na ezek a tanácsok amiket annyira kerestem, pedig rengeteg videón át nyálaztam már magam
Nemrég egy 780-at sikerült szerezni, kiderült végül a ram bank-nál egy pad a chip alatt fel szakadt. Azt kicsit könnyebb volt leszedni hála égnek... Amint lesz csere alkatrész forrasztom is fel és megy tarcsi gépbe
-
Simonarancs
csendes tag
Marketplace-n hirdetek egy Xperia 1-est 270-ért, szerintem korrekt ár egy null perces mobilért.
"Vevő" : "Üdv szia! Nekem az ára még sok, de 250.000-ért érdekelne a telefon! Múltkor annyiért maradtam le egy ilyenről!"
Vatta új telefon és egy használt árával mérik össze. Édes f*sz
-
Simonarancs
csendes tag
válasz envagyok #90045 üzenetére
Garis, papíros, egy be kapcsolás és ennyi. Utána ment is dobozba
Mellesleg ezért is írtam a hirdetésbe, hogy személyest preferálom, mert azért majdnem 300 ezres mobil nem szívesen bízok a postára
Persze igen, dobozból kiveszed és esik mint a forint, csak azért nem 1 hónapot használtam
[ Szerkesztve ]
-
Simonarancs
csendes tag
Long story short: 5-öst akartam és yettel-es vagyok, gondoltam kihozom ezt, mert van egy 6 éves hűség nyilatkozatom és kihasználom a kedvezményem. Amit hirdetnek tarifa csomagot az effektíve ugyan az mint az akkori Hello Data és kaptam fejest is mellé
Az már elment, ha ez is akkor "lecserélem" ezt egy Xperia 5 iii-reNem tudom, én nekem a Sony telefonokkal sosem voltak nagyobb bajaim. Legrosszabb dolog ami csak egyszer fordult elő az amikor a 10-esem feldugtam tölteni éjszakás után és nem ébresztett 1 órakor..... Megnyekkent töltés közben, aksi zárlat az alaplapot kinyírta (Note 7 deja vu)
[ Szerkesztve ]
-
Simonarancs
csendes tag
-
Simonarancs
csendes tag
Ennél a szomorúbb, hogy egyik Xiaomi Magyarország néven adta ki magát... A FB oldal nevét olvasva eléggé könnyen bele pottyant sok ismerősöm
Volt az nap "munka", ki kellett volna számláznom munkadíjat
-
Simonarancs
csendes tag
Vettem egy tagtól terméket itt majd mikor rá néztem láttam, hogy van egy negatívja. Hogy nem vette észre, hogy már megvettem és az eladó miért hagyta, hogy értékeljék a már eladott termékét??????
Kissé érdekes, vagy csak én látom annak?Fluxos "hajszárító"? Páka kézben, sütő melegszik, a kártya 10 perc alatt ropogós lesz :)
-
Simonarancs
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest