Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Költői "kérdés" következik.
A hirdetésemhez csatolok képeket. Nem egyet, nem kettőt, nem életlent, nem alul- vagy túlexponáltat. Ezen kívül megadom infóként, postázom is.Jön Mr. Érdeklődő. Idézem.
"Hello érdekelne az alaplap tudnál képeket küldeni rola és hogy postázni tudod a lapot?"Amíg ilyenek vannak, addig az évenkénti kompetencia felmérések valóban szükségesek. A felmérés mellé valami szankciót is eszközölnék.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz siemenss65 #19862 üzenetére
Érdekel, de kizárólag azért, mert szeretett.
-
őstag
válasz kornel76 #19925 üzenetére
Röviden: ahogy customer114 megírta...
Bővebben: telefon kamerával veszi a környezet képét, és arra rávetíti a kívánt tartalmat. Nem a környezet alá renderel neked egy objektumot (jelen esetben egy pokemont) árnyékolva, mivel a tér megjelenítése egy darab 2D képből egy csúcstelefon számára sem megvalósítható feladat. Természetesen, ha a térképen egy statikus objektum szerepel (például épület), ezeket figyelembe veszi a program ha megfelelően lett lekódolva, így azzal elrejtheti a user elől az épülettel.
De egy autó tipikusan nem ilyen...
-
őstag
válasz ViZion #20543 üzenetére
"Már nincs miért moderáltuk, pedig kíváncsi lettem volna, h a korrekt ajánlatodat miért is találták problémásnak"
"Idióta hirdetőket nem tilCSák ki?"
Biztos lesznek olyanok akik nem értenek velem egyet, de ha az idióta hirdetők ki lennének tiltva / szűrve, nem lehetne utolérni a lapcsaládnak a vatera / jófogás duót. Az által, hogy ezek meg vannak tűrve, egyre több és több hasonló hirdetés fog megjelenni idővel. Mire a hirdetések száma eléri egy "kritikus" mennyiséget, megsarcolják, mint ahogy korábban tervben is volt.
-
őstag
válasz Vangelis #20598 üzenetére
Remélem nincs. Szinte biztosan lopott / hibás / tiltott IMEI-s telefon lesz.
Utána meg odaírják "idő hiányában" nem foglalkozott vele. A telefont bekapcsolni (ha működik) mennyi időbe is kerül? 2-3 másodperc?Nagyon sűrű határidő naplója van az illetőnek, ha ennyi ideje nincs. De lehet fürödni se fürdik, fogat is csak karácsonykor mos. Nincs rá ideje
-
őstag
"szó nélkül engedek általában 1-2 ezrest, mert "alkudni kell", magyarok vagyunk"
Én épp az ellenkezője. Meghirdettem X terméket, Y áron. Leírom az X termék pontos jellemzőit. Potenciális vevő érdeklődését felkelti a termék, megtetszik neki az általam kért ellenértékért cserébe. Majd átvételkor mondvacsinált indokokkal megpróbál alkudni.
Volt amikor valaki olyan indokkal próbált alkudni, hogy neki üzemanyag költségbe került elutazni hozzám a hangfalért. Persze ha én elkérném a BKV jegy árát, vérig lenne sértve mindenki. Vagy egy idióta másik típusú fényképezőgépre gondolt (Canon S3 IS-t hirdettem, az Ő fejecskéjében S5 IS volt végig), és Ő az saját maga által elképzelt fényképezőgépre szánt volna ennyit.
-
őstag
válasz seniman #20890 üzenetére
Nekem iPon garanciáztatással nem volt különösebb gondom eddig. Vissza is vittem már terméket, mert végül nem vált be, nem kellett szenvedni náluk semmivel.
Ellenben anno a Bluefish-nél...
Visszavittem egy új DVD írót, mert gondok voltak vele. Két hét bevizsgálási idő, mondják. Nyilván nem mondhattak többet, mert akkor cserekészüléket kellett volna adni. Persze, két hét után semmi. Majdnem egy hónap múlva kaptam új DVD írót... -
őstag
válasz Trailblazer #23003 üzenetére
Jogi kérdések hiába vannak tisztázva, az önmagában még nem egy automata garancia.
Volt kollégám és párja ingatlant vett Budán. Megvették, aláírták, utaltak ők is és a bank is. Öregasszony csak nem mozdult ki a lakásból a megbeszélt időpontig (volt kb. egy hónapja), hivatkozva erre-arra.
Szerencsére többszöri, nem annyira barátságos és több személy által elkövetett megkeresésre több heti késéssel elhagyta az ingatlant.Ha nem tette volna, még most is pereskednének, a pénz meg a nőnél lenne.
Tanulság:
A papír és a jog hiába áll a pártodon, ha annak érvényesítése pénzbe és hosszú évekbe kerül.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Chaser #86143 üzenetére
"ezért nem adunk gar nélküli cuccokra semmilyen gart, max személyes átvét és próba"
Ugye?
Most is van egy esetem, hogy 1. miért nem telefonon egyeztetünk (mert nincs nyoma...) 2. miért nem viszem el neki kvázi házhoz 3. miért nem adok rá X nap garanciát 4. hogy képzelem, hogy majd ő eljön hozzám kipróbálni? -
őstag
válasz Chaser #86152 üzenetére
A telefonnal az a bajom, hogy akivel üzenetváltással nem tudom lebeszélni 4-8 üzenet alatt, azzal telefonban sem fogok tudni mit kezdeni. Legutóbb egy HP monitor eladásakor mentem abba bele több üzenetnyi nyúzás után, hogy hívjon fel a srác. Az lett a vége, csak üzenetben kellett neki megírnom dolgokat, mert "most nem tudom lejegyzetelni".
És még aznap négyszer felhívott, hogy "akkor most indul, jó?" "mindjárt ott vagyok jó?".
Egyébként miután megérkezett a srác, a verbális kommunikációs képessége mintha helyrejött volna.Ezt a próbagaranciás dolgot sose értettem. ~1999 óta adok-veszek dolgokat az interneten (nem jut eszembe mi volt az első, erre szakosodott weboldal, még jóval a Vatera előtt...), de vagy úgy vettem át dolgot, hogy kipróbáltam az eladónál, vagy olyan volt a tétel jellege hogy "vakon" megbíztam az eladóban. Olyan is volt, személyes találkozásnál / hirdetésnél gyanús lett az illető. Nem alaptalanul.
Eladtam kb. 2 hónapja egy tápegységet, érte jött munkahelyhez az illető. Valami gond van a párja gépével, néha lefagy, stb. Tápot még nem cserélt, hátha ettől megjavul. Elvitte, 1-2 nappal később szól, hogy nem jó a táp, nem indul el vele a számítógép, visszahozza.
Jó, hozza vissza, tudom a táp jó, és tudom, hogy le is van fotózva a szériaszám. Visszahozta a tápot, ugyanazt hozta vissza, esküszik hogy nem indult vele a gép, hibás a táp. Mikor megkérdőjeleztem, tudta-e mit csinál, kikérte magának, IT-s ember, gépeket szerel, a táp a hibás.
Felvittem a laborba, rádugtam több gépet, minddel ment gond nélkül. Következő jelentkező elvitte, visszajelzett minden rendben... no comment. -
őstag
válasz quailstorm #86231 üzenetére
Add el te is 10.000 HUF-ért!
-
őstag
válasz Ciccuka #86337 üzenetére
Onnantól, hogy elkezdett megjelenni tömegesen az internet hála az egykori ADSL technológia megjelenésének (aka. nem kellett dialup modem és "már megint nemtud a Marika felhívni minket miattad!"), egyre többen érték el az internetet.
Volt még egy nagy boom, az okostelefonok elterjedésével.
Mindkettő azzal járt, az arc nélküli "anonimitás" mögé bújva egyre többen és többen úgy gondolják még a mai napig "eladom neki ezt a szart, figyeld meg Erzsi!"
-
őstag
válasz Simonarancs #90268 üzenetére
Engem is próbált egy nehezen minősíthető egyén így megszopatni.
Persze, figyelmes voltam, és nem nyomtam rá a gombra.Ami miatt meg megpróbált így megszivatni, mert már a kommunikáció alapjait is nehezen tudta elsajátítani, így nem lett a businessből semmi.
-
őstag
Mikortól számít meghiúsult üzletnek?
Épp aktuális kérdés nálam.
Hirdetek billentyűzetet, bontatlant.Ír emberünk, érdekli a termék, de kiszeretné bontani előtte. Ha hagyom hogy kibontsa a terméket, de nem tetszik neki ahogy a Cherry MX Brown kattog például (vagy ahogy nem kattog), akkor csinált nekem egy használt terméket, és meghiúsult az üzlet, ráadásul máris negatívban vagyok anyagilag.
Ha azt mondom, persze, csináljon egy használt terméket az újból, és bontsa ki, miután a termék árának a felét a kezembe nyomta (az unboxing élményért cserébe), de mégsem kéri a terméket utána (mert nem tetszik ahogy kattog a billentyűzet), akkor mivel az ár felét kifizette, most meghisúlt vagy nem?
És még sorolhatnám a hasonló, jellemzően nem könnyen bekategorizálható dolgokat.
-
őstag
válasz Gyuri27 #99176 üzenetére
Lehet.
Az is lehet, valaki nem szereti a tojásos nokedlit, de szereti a káposztás tésztát.
Ha valakinek ennyire a garancia fontos, kapható már nagyon jó egér 23 kHUF-ért cserébe. Én például használok most is ilyet, és teljesen megvagyok vele elégedve.De aki egy 50+ kHUF-os egeret, ami 30-ért van meghirdetve, és megpróbál lealkudni 23 kHUF-ra, azt nem a garancia hiánya zavarja, hanem az motiválja hogy mennyiért tudja visszapörgetni a piacra / élete "biszniszét" hajtsa végre.
Az viszont biztos, hogy amíg 48 kHUF az új szürke, vagy 55 kHUF az új fekete, a használt példányokat 20-30 kHUF-ért akarják/tudják eladni (HA, Marketplace), és a nem használt (...) / bontatlan 2nd-hand példányok (mint az enyém) 35 kHUF-tól indulnak, addig rohadt élet hogy nem adom oda egy potenciális neppernek 23 kHUF-ért.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gyuri27 #99179 üzenetére
"Megveszi valaki. Kibontja és hibás a termék (mert simán van ilyen)"
Érdekes maga a feltételezés.
Te hány DoA eszközzel találkoztál már? Én 40 évesen, 1987 óta (amikor megkaptam első, számítástechnikával kapcsolatba hozható eszközömet) mindössze egyetlen egyszer került hozzám gyárilag hibás eszköz. 2002 körül, egy Pioneer DVD író.Egyetlen egy IT eszköz, a sok ezerből.
Mindeközben egyetlen ember sem aggódik valójában azért, mert a bontatlan, sosem használt prémium terméket hibásan veszi át, mert akinek ez lenne a fő fájdalma: az megveszi a boltban.
Azok az emberek akik erre (és minden más hülyeségre) hivatkozva próbálnak alkudozni, azok az emberek azok, akik 23 kHUF helyett egy huszassal jönnének el az átadás-átvételre, azzal a felkiáltással "bocs, csak ennyi van nálam, kell vagy nem kell?".
Ismerős story?
És ez nem egy ember a sok ezerből, hanem lassan minden második... -
őstag
válasz Gyuri27 #99182 üzenetére
Előbb még azt mondtad, kibontja és hibás a termék. Most hogy féltégla van a bontatlan dobozban (hogy csempésztem bele?), vagy egy olcsóbb változatott rejtettem el a dobozban (???).
Döntsd már el végre kérlek, hogyan próbálom átverni az embereket. Nehezen tudom követni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Gyuri27 #99189 üzenetére
"Mondjuk x 450-es lap használt 0 gari 30k. Über királyfasza persze. Inkább annyiért vagy kicsit drágábban megveszem a szerényebb 450-es lapot boltból 3 év garival. Vagy olcsóbban a 320-520 lapot oszt csók."
Pontosan ezt mondtam én is.
Ha neked a garancia az első, és van a pénztárcádban 23.000 Ft amiből egeret akarsz venni, 23 kHUF-ért már kiváló egeret kapsz. Linkeltem is egyet, amit megelégedéssel használok.
"Nincs nekem bajom a használt cuccal. Csak az árán is vegyük észre, hogy használt."
Az ára már használt példányok szintjén van, lévén kétlem, hogy tudsz linkelni hazai, aktív használt MX Master 3 hirdetést, ami ne lenne ezzel kvázi egy árban. Cserébe ez továbbra is bontatlan. Mit tanácsolsz, adjam féláron a használt példányokhoz képest is? Vagy az is sok lenne?
Esetleg élettartam garanciát kínáljak mellé, extra fájdalomdíj pótlékkal ha 15 év múlva tönkremegy és nem tudom neked kicserélni? Mi lenne szerinted a korrekt ajánlat, ha körbenézel a second hand egerek piacán, és megpróbálnád rajta te elhelyezni? Kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest