- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Szia Csemike!
Mivel, - ha jól tudom - hivatásodból adódóan gyermekekkel foglalkozol, mondhatjuk, hogy evidens, hogy felfigyelsz egy otthagyott gyermekkocsira, odalépsz és ránézel egy síró babára. Biztosan érzékenyebb is vagy a témára mint mi itt. Egy villanyszerelő valszeg jobban észrevesz pl. egy lámpaoszlopból kilógó csupasz vezetéket és előbb hívja az elmű szakembereit mint a járókelők többsége. Tudjuk, hogy az utcán, parkokban, lakótelepeken álló oszlopok ellopott fedelei mögötti színes vezetékek nagyon érdeklik a kisgyerekeket és sajnos előfordul, hogy belenyúlnak. A szerencse az, hogy nappal kisebb az esélyük az áramütésre mint éjjel lenne, amikor a közvilágítás él. Éjjel alszanak. Tuti, hogy mentél már el ilyen oszlop mellett, tudom mert ahol dolgozol sok ilyen van, ott nőttem fel.
Szerintem a veszély (és az esély) ugyanakkora - ha nem nagyobb - mint a Deák téren csakvalahovabeszaladó anya által elhagyott kiskocsi esetében. Mégsem gondolom azt, hogy közömbös vagy.Kis kitérő után azt kell mondjam, hogy inkorrektnek tartom a kísérletet, mivel a babakocsi le volt takarva. Ha egy élő baba arca lenne látható az elhaladó emberek számára, 10x (azaz tízszer) annyian álltak volna meg egy síró csecsemőnek és keresik a környéken az anyukát, arra fogadni merek. Így sajnos extraforgalmas helyre tett bomba, "készátverés" vagy a kis takarót felemelve zaklatásgyanus a szituáció, mondom ezt a bő két perc alapján és úgy, hogy segítőkész embernek tartom magam. A tény és a negatív asszociáció sajnos szomorú, ebben egyet értünk.
Love: V.
-
Lenry
félisten
-
7
addikt
Ez részemről nem megideologizált magyarázat. Mondhatnám úgy is, hogy önvédelemből bizony meg kell fontolnom, merek-e közelíteni egy babakocsihoz, pont ezen tabuk miatt. És a dobozos példát pont ennek érzékeltetésére írtam.
Számomra a videóban illusztrált szituációnál nem arról van szó, hogy lusták az emberek segíteni, vagy érzéketlen barbárok, hanem hogy tartanak a lehetséges következményeitől, ezért bizonytalankodnak. Tudom, mert én is hasonló módon, félve közelíteném meg a kocsit [és ennek bizony személyes tapasztalat is áll a hátterében, de ezt most hagyjuk].
-
Raucher
tag
Aki éles szituációban leáll segíteni, annak annyi.
Ha rendőrt, mentőt hívsz, a következő órákat jegyzőkönyvek készítésével fogod tölteni.
Ha közel mész a babakocsihoz, és az anya önvédelemből össze vissza beszél, még gyermekrablással is begyanúsíthatnak egy időre.
Van néhány nagyváros, ahol hamarabb találsz bombát a babakocsiban, mint élő gyermeket.Ennek alapján messzire érdemes kerülni azt a babakocsit. A kutya esetében meg buktatómentes a dolog. Ennyi.
PS:
Igen, a csecsemő élete nem sokat ér. Sokszor látom, a fiatal anyuka pajzsként tolja maga előtt, pirosban a zebrán, a babakocsit. Ha balul üt ki a dolog nem gond, ingyen lehet másikat csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerintem a veszély (és az esély) ugyanakkora - ha nem nagyobb - mint a Deák téren csakvalahovabeszaladó anya által elhagyott kiskocsi esetében. Mégsem gondolom azt, hogy közömbös vagy.