- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
Egy hülye kérdés.
Ez majd NVIDIA játék lesz vagy ATi?
-
Crytek
nagyúr
"Sőt még a maxhoz az 5970 is karcsú"
A max az nem 4xAA. Hanem 8x AA+ 16xAF szal ebből a fps-ből vonjál le még olyan 30-40%-ot vagy többet.És akkor ki is derül amit irt hogy valóban karcsú!
-
feka007
veterán
Eladások miatt van így, konzolra sokkal több játék fogy..
-
Black-core
aktív tag
-
D1Rect
félisten
-
deedee
őstag
a lényeg,hogy már mindenki várja a megjelenést és kész.....

ebben mindenki egyetért,nem?
-
feka007
veterán
-
D1Rect
félisten
Uhh, ti azóta is gyűritek az FPS háborút?

-
feka007
veterán
Akkor lesz megint nagy előrelépés, ha kijönnek az új konzolok, addig sztem már nem nagyon lesz fejlődés, max egy kicsit mindig szebb lesz a pc-s verzió. 2-3 éve már a konzolok diktálják az iramot..
-
Black-core
aktív tag
Oksa!
Mindegy nem akarok veszekedni csak már nagyon kíváncsi vagyok a jövőbeli játékok grafikai fejlődésére.Ezért szeretném ha minél gyorsabban fejlődnének a hardverek is.Kíváncsi vagyok hogy mi lesz a határ aminél túl már nem tud fejlődni,de valszeg azt már nem élem meg. 
-
yakuza.tora
addikt
Most nem azért, de ezt mind te írtad:
"És akkor talán a hardware gyártok haladnak is egyről a kettőre.Lásd GTA IV ahogy kijött egyből meg jeletek a másfél Gb videokarik,hogy kilehessen maxolni csalás nélkül a játékot"
"...5-6 fpsel menne a legjobb videókarikon akkor a következő videokari széria már vagy 5-6x olyan gyors lenne."

-
Vertic
aktív tag
ember, abba gondolj bele, hogy a filmeknél a 24fps azt jelenti, hogy 1/24mp, azaz kicsit több, mint négy századmásodperc telik el két filmkocka között (persze a két kocka váltásának az idejét leszámítva). Az összes mozgás, ami ennyi idő alatt történik, az viszont jelen van az első kockán, mivel ugye ennyi ideig kap fényt. Egy fényképen is megnézheted ezt, a mozgás miatt bemozdult tárgyak esetében, ugyanaz történik ott is. De kikockázhatsz egy filmet is, meg fogsz lepődni, hogy milyen sok elmosódott maszat van a képen. Ezeket a maszatokat lejátszás közben az agyad összemossa, és te egy folyamatosan mozgó labdát, futó embert vagy akármit látsz.
A számítógépes játékok túlnyomó többsége ezzel szemben tűéles állóképeket jelenít meg, az elmosódást nem számítja ki - azon játékok kivételével, ahol van motion blur, mert a motion blur pontosan ezt az "effektet" hivatott szimulálni. Viszont mivel a motion blur a játékokban nem tökéletes (azért persze sokat segít), ezért sokkal jobb, ha az agyad "mossa össze" a sok tűéles állóképet, amit a számítógép annyi idő alatt megjelenít, amíg a szemed frissül (ami egyébként nagyon egyénfüggő, régen 50Hz-re mondták, hogy kb olyan gyors a szem, vagyis másodpercenként 50 képet küld az agyadnak, én viszont pl. simán látom még a 75Hz-et is villódzni és rohadtul zavar, 85Hz már nem, de van olyan, aki még a 100 és a 120 Hz-es villogás közt is látja a különbséget). Tehát ha másodpercenként legalább annyi állóképet látsz, mint amit a szemed továbbítani tud (mondom, egyénfüggő), akkor már van esélyed folyamatos képet érzékelni. 25 állókép, amin nincs semmilyen mozgásinformáció csak azért látszik számodra folyamatosnak, mert az agyad már megszokta, és kompenzál. De ha mellette megnézed ugyanazt 50 vagy 100 fps-el, biztos, hogy észre fogod venni a különbséget. Nyilván nem mindegy, hogy milyen gyors a mozgás, mennyit "ugrik" egy objektum két kocka között. Ha keveset, akkor elég lehet kevesebb fps is a folyamatosság látszatához. Az akciójátékokban tipikusan észre lehet venni a különbséget... a legjobban pl. ha a fal mellett rohan az ember
-
yakuza.tora
addikt
-
Trub
tag
Olvass csak előbb utána..... nem hülye ő...
Az igaz, hogy a filmek 24 fps-el vannak vetítve, de egy filmkocka nem egy tökéletes állókép, hanem már rajta van a mozgás is. Ezzel tudják becsapni a szemet. Csak pauses-d le mozgás közben egy videókazettát. Elmosott lesz.Ezzel ellentétben egy játékban minden kép egy tökéletes állókép. Így jobban kijönnek a különbségek. Én észreveszem, és jobban is szeretek 60 fps fölött játszani.
Az egy más dolog, hogy a crysisban van beépített motion blur, ami a mozihoz hasonlóan elmossa a képet, de így nehezebb célozni is.
-
proci985
MODERÁTOR
30-35fpssel vittem végig a Crysist zöldsapkáson. 50frammel a bioshockot, 35el a Stalkert.
single player, mind legnehezebb fokozat. nem kellett sokat újratöltenem (kivétel az OL 2.0 volt Stalkerhez, de az talán a legnehezebb fps volt amivel valaha játszottam).
8 frammel nem lehet célozni, 16al sem, 20-24 már határeset, 30tól már szinte bármit el lehet találni, csak max egy picit bonyolultabb számítani, hogy pontosan hova is kell lőni (pár pixel ide vagy oda a gyakorlatban).
a 60 tényleg picit folyamatosabbnak tűnik egyébként, de a "egy single mode közepes nehézségi fokozattal. Mire célzol már töltheted újra a pályát" az gyenge játékos sírásának hangzik, akinek valamire rá kell fognia, hogy mediumon se tud eltalálni semmit, már elnézést. tényleg nagyon gyorsan ellenfél (amihez 35 fölötti minframe kéne) kevés single player játékban van (AVP például).
amit viszont elfelejtettetek: az egy dolog, hogy hány framet látunk, viszont esetleg a beviteli eszköz threadjét is valós időben is fel kéne dolgozni, valamint számítani kéne a röppáját is. az, hogy a fejére lőttünk még nem jelenti, hogy a számítógép is azt fogja számolni, pl ha limitbe ütközik az input thread vagy a collision detection thread (vagy bármelyik másik folyamat). többek között emiatt van, hogy bizonyos programoknál 25-35frammel el lehet lenni, másoknál meg minél több a frame, annál nagyobbat tud ugrani az ember (Quake2 engine, értsd CS tipikus hibája). durvább példa az NFS pro street, aminek laggolt az inputja. elhúzta az ember a kormányt, és késett egy fél másodpercet a válasz rá.
a thread szempontjából az fps azért fontos, mert ha nincsen megadva, hogy hány alkalommal végzi, akkor lehet a képkockákhoz kötik a mintavételezést. tehát, ha másodpercenként 25 mintavételezést hasonlítunk másodpercenként 60as mintavételezéssel, akkor utóbbi esetben tényleg pontosabb eredményt kaphatunk. ami adott esetben (pl valamire nem gondolt eléggé a programozó) tényleg befolyásolhatja a játékélményt.
ne keverjük a szezont a fazonnal. az hogy mi mit látunk, és hogy milyen folyamatok mennek a gépben, valamint hogy hány fpst mér a fraps, azok függetlenek egymástól.
JoolsNOS: az optimalizáció tényleg más dolog és elsőre azt használtad
igazából ha nem optimalizálják rendesen a programot, akkor othoni körülmények között már lehet bármit csinálni, az relatíve lassan fog futni. -
hito
nagyúr
"Te olyan hülye vagy, de komolyan"
Már megbocsájts, de mégis micsoda stílus ez???
Isten ments, hogy beszálljak ebbe a "vitába", de az ilyen megnyilvánulások már bántják a jóérzésű emberek szemét. -
Black-core
aktív tag
Természetesen nem egy játékra hanem több nagyobb nevű játékra gondoltam,Akkor muszáj lenne vmit kitalálniuk.Arról,hogy ramot szórjanak szó sem volt.Sőt ha ennyi jött le akkor valszeg nem értetted.
A sebességről van szó,van egy jópár technologia amit nem lehet hasznosítani játékokban mert túl nagy számítás igénye van.A GTA IV es az rossz példa volt.
A fermi utáni szériára gondoltam.Az Ai-t azt nem tudom de a grafikát tényleg úgy gondolom hogy ha erősebb hardverek lennének akkor a játékok is szebbek lehetnének.
-
JoolsNOS
veterán
"A játék hardverre történő optimalizálását nem a júzer végzi"
Ez így van, de én nem is ezt mondtam. Viszont a "finomhangolást" már rád bízzák.
De mind1. Nincs ám harag. Csak azt akartam kihozni, hogy a sok szidás ellenére bőven játszató volt az 1 is az akkori gépemen, ami nem volt egy erőmű. -
tome.jr
addikt
Moderáld magad mielőtt más teszi és inkább szívj egy kis tárgyi tudást magadba mielőtt jobban lejáratod magad:
-
D1Rect
félisten
-
BloodyEddie
őstag
Senki sem beszélt a "valóság illúziójáról", arról van szó, hogy milyen sebességtől látsz folyamatosnak valamit. Nem arról, hogy mennyitől milyen érzés meg ilyenek, hanem hogy hány fps-től megy át valami diavetítésből folyamatosba. A te szemed is úgy működik, mint a másik hétmilliárd emberé a világon, a legtöbb filmet 25 fps-el vetítik, a konzolok is akörül vannak limitálva. Jobb lenne több fps-el? Nyilván igen, de ha 25től folyamatosnak látja a szem, akkor gondolom feleslegesnek látták a magasabb fps-t azok az emberek, akik kitalálták ezt a szabványt.
[ Módosította: bwoay ] -
feka007
veterán
-
volvoguy
addikt
akinek a Crysis demoja fullon futott dx9-ben, annak a teljes is fullon fog, vagy vannak benne szaggató.részek?
-
yakuza.tora
addikt
-
JColee
őstag
-
JoolsNOS
veterán
Optimalizálást miért ne végezhetném én? Beállítom ahogy nekem tetszik. Ennyi. Több jelentése is van a szónak...
#89 _Voyage_: a filmek gyors mozgásnál (főleg a háttér) rángat is rendesen ha megnézed

-
tome.jr
addikt
Ne higgy az írásnak! Hidd azt amit akarsz. De bárhol körbenézel a neten ugyanezt fogod találni. De remélem tudsz linkelni olyan cikket ami szerint a 25-30-40 fps-t motion blur nélkül folyamatosnak látja az emberi szem. Hajrá, keresgélj csak

Remélem nem csak oktalanul kötöttél bele a cikkbe hanem van is valami a tarsolyodban.

-
JColee
őstag
-
tome.jr
addikt
-
JColee
őstag
-
Crytek
nagyúr
Ezt most olvastam másutt:
"Az igazságra már csak pár napot kell várnunk, ugyanis a februári PC Gamer, valamilyen furcsa okoknál fogva már a jövő héten megtalálható lesz az újságosstandokon. Innen pedig már csak egy lépés, hogy az interneten is felbukkanjanak az érdekesebb oldalak. "
-
_Voyage_
aktív tag
-
elithun
őstag
Akkor ideje lesz elkezdenem az első részt.

-
BalaNce87
addikt
Fps témához, tökmind1 mennyi fps-ed van sokban függ a játék motorjától is, meg most ha 75Hz-es a monitorod baszhatod a 300fps-eket mert 75 az amire képes maximum, ha megvan a 60 az már tökéletes, meg úgyis mind1 konzoloknak köszönhetően 60 fps lesz a max amit tudni fog egy játék, ha jól tudom box is 30-ra van korlátozva és ott szaggatást nem látsz soha. Aki huszárkodni akar mennyi fps-e van tegye, csak igazából szart nem ér vele, kb kit érdekel, jobb nem lesz tőle, és itt nem a 10 fps vs 200fps-re gondolok, max arra jó hogy jó érzéssel tölt el hogy jól és problémamentesen fut, egy multiplayerbe jó ha megvan a 100, bár kevés multi van aminek óriás gépigénye lenne, kivéve crysis.
-
_Voyage_
aktív tag

Minek december 20-án arról írni, hogy 2 hónap múlva talán az egyik offline pc magazin előlapján mi lesz?
Istenem, hova tud még süllyedni a gamepod?
-
tome.jr
addikt
Fizika és biológia. Meg az értelmetlen hasonlatok. Mielőtt elmélyülnénk teljesen a légyszerű emberi látásmódban ajánlom figyelmetekbe ezt a kis irományt. Hasznos lehet azoknak is akik a 25 fps-t folyamatosnak látják:
A lényeg a végén:
So what is the answer to how many frames per second should we be looking for? Anything over 60 fps is adequate, 72 fps is maximal (anything over that would be overkill). Framerates cannot drop though from that 72 fps, or we will start to see a degradation in the smoothness of the game. Don't get me wrong, it is not bad to play a game at 30 fps, it is fine, but to get the illusion of reality, you really need a frame rate of 72 fps.
hito: Nem kell oda hardcore online terep elég csak egy single mode közepes nehézségi fokozattal. Mire célzol már töltheted újra a pályát.
-
hito
nagyúr
-
yakuza.tora
addikt
-
D1Rect
félisten
-
FRENK1988
veterán
9400gt 1,5 gb ddr2 nesze neked GT4 gyilok vga
-
Crytek
nagyúr
"kapunk a játékból két képet" Na lol ez mi? Mindegy a semminél több!
-
Bici
félisten
Ilyen egyszerű mozgással nem lehet megállapítani, hogy mit tud az agyad.
Egy pörgős játék teljesen más, mint egy egyszerű rajz.
Lövöldözés közben jobban fókuszál az agyad a képre, így gyorsabb képváltásokat is fel tud dolgozni - persze ez egyénfüggő, de általában a fiatalabbak gyorsabbak. -
Jaffafa
aktív tag
Amíg az FPS nem esik 25 alá (tehát a min FPS), addig akármilyen fiatal vagy, a MOZGÀST FOLYAMATOSNAK látod. Amennyiben nem így van, úgy az FPS ment lejjebb. Nyilván a több FPS jobb, de ha fejre állsz, akkor sem látsz különbséget 30, 60 vagy 160 FPS közt. Ha nem lenne az a szar Fraps, vagy akármelyik más benchmark, gözöd nem lenne, hogy mennyivel megy. Max azt tudnád megmondani, hogy több vagy kevesebb 25-nél. Nekem átlag 45 volt, ha jól emlékszem maxon, de a min FPS meg 33. Mondanom sem kell, hogy soha nem szaggatott. A multi az meg megint más, ott többnyire a lag a probléma.
-
hito
nagyúr
"miről beszélsz?? 1920x1080 Enthusiastic, 4xAA 33fps? mi kell még?"
Bocs, de ezen nagyon jót kacagtam
FPS-ben próbálj már meg célozni 25fps-el. Hamar kifinganál ilyen jó képkockaszámmal egy hardcore online terepen ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tome.jr: ne foglalkozz velük. Majd lesz itt sírás-rívás jövőre ATI-éknál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
yakuza.tora
addikt
"Őszintén remélem,hogy olyan gépigénye lesz hogy max 5-6 fps-el fog menni közepes beállításokon a legerősebb gépeken is. És akkor talán a hardware gyártok haladnak is egyről a kettőre." - Komolyan gondolod, hogy a hardvergyártók egyetlen szarul megírt játék kedvéért mindjárt rohannak fejleszteni és kétmarokkal szórják majd a ramot a videókártyára?

"Lásd GTA IV ahogy kijött egyből meg jeletek a másfél Gb videokarik,hogy kilehessen maxolni csalás nélkül a játékot." - Pontosan melyik kártyákról van szó?

"Itt is ez lenne 5-6 fpsel menne a legjobb videókarikon akkor a következő videokari széria már vagy 5-6x olyan gyors lenne." - Nyilván. Az nVidia például ezért nem adta még ki a Fermit, mert várja, hogy hányszor legyen gyorsabb Crysis 2-ben!!!

"És ezzel jönne az is,hogy gyorsabb karikra szebb játékok is jönnének....stb. (szvsz a hardvare a limit a játékok kidolgozottságában mind grafika mind Ai-szempontjából) De hát miért adnának ki így egy játékot? Senki nem venné max azok az emberek akik megakarnák mutatni hogy a cf5970-ükel hogy megy." - A játékok kidolgozottsága nem pusztán a hardver kérdése. Az AI pedig főleg nem. Tényleg komolyan gondolod, hogy azért nem elég fejlett az AI, mert mincs hozzá elég erős hardver???

-
FRENK1988
veterán
Nem barátom mert ez egyszerű fizika és biológia. A szem nem elég gyors ahhoz hogy már meg tudja különböztetni az álló képet a folyamatostól. De tégy egy próbát. Kezdj el rajzolni egy könyva egy mozgó alakot alponként mint a mesékben. És meglátod, hogy 25lap/mp elég lesz hogy ne "diavetités" legyen.
ui: A légynek 30x25 FPS kell hogy folyamatosan lássa a képet
-
Black-core
aktív tag
Átgondoltam
Lehet hogy csak türelmetlen vagyok de mióta van x360,ps3 azóta a játékok grafja alig fejlődött,ha fejlődött is akkor sem olyan ütemben mint régen (ez az én meglátásom ).De egyébként kíváncsi vagyok a véleményedre hogy mért tartod nagy butaságnak?Hát ha felnyitod a szemem 
-
BloodyEddie
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
a Crysis nem VGAlimites ultra beállítások mellett. maxmimum vegyes limites. tehát _magában_ a 5870 még sokat nem ér.
Crysist használtam egy időben benchelni a Stalker mellett. 3870OC, 4giga mem@1000cl5, q6600@9x333. meg végigvittem négyszer 3 különböző konfigon

és valami nem volt kóser. a tesztelést úgy kell elképzelni, hogy a főmonitoron futott teljes képernyőn 1280x1024ben a Crysis, a másodlagoson meg monitoroztam a cuccokat. Rivatuner (terhelés, hőfok, stb), task mngr (mem és procterhelés), Everest (feszek, stabilitás, hőfok).
a VGA teszt még kb okés volt: 75-100%os kihasználtság, két mag olyan 40% körül. amikor lelassult, akkor általában jó közelítéssel dolgozott a 3870.
a CPU teszt ultrán, na az vicces volt. a fizika csak az egyik magon futott, tehát képes volt 30%os CPU kihasználtság mellett CPUlimites lenni. 3.0ghzs magokról beszélünk. a teszt kb így ment: VGA henyél, proc egy magon limites (multithread persze, csak dinamikus terheléselosztás nincs), aztán VGA 100%on, CPU 5%on (program persze megint beakad), harmadszor CPU 40%, VGA 70%, játék beakad! az első kettő az még okés volt, a harmadik már... minimum furcsa.
játék közben ezt még sikerült fokozni is: 4g ram mellett a 32bites vistával nekiállta tekerni a vinyót, miközben 2.5 giga volt a felhasznált memória (a 3.2ből) és a program 1670megáig növelte a felhasználását... aztán 32biten már több nem volt kiosztható neki.
magyarul 32 bit limites volt (na erre kellett a 64bites exe!). pont, mint a Stalker, csak az folyamatos 100%os GPUlimitet csinált (remek volt stabilitást tesztelni emiatt a 3870est) és nem tekerte a vinyót.
a minimálframerate ehhez úgy függ, hogyha a vinyót tekeri, akkor bizony beakad. az NV drivere kb 20 megával volt kisebb abban az időben memóriafoglalás szempontjából... az a 20 mega ilyen limites helyzetben eléggé nagy különbség volt.
igazából 32bit limites volt. meg szerintem FSB limites is lehetett (memóriát ugye nehezen tudtam nézni, amikor nem tudta az akkori OSem címezni a teljes tartományt), viszont eléggé érdekes egy állat volt.
highon teljesen jó volt egyébként az optimalizációja, mediumon és lowon szintúgy. de az ultra...
-
Bici
félisten
-
yakuza.tora
addikt
-
Black-core
aktív tag
Őszintén remélem,hogy olyan gépigénye lesz hogy max 5-6 fps-el fog menni közepes beállításokon a legerősebb gépeken is.És akkor talán a hardware gyártok haladnak is egyről a kettőre.Lásd GTA IV ahogy kijött egyből meg jeletek a másfél Gb videokarik,hogy kilehessen maxolni csalás nélkül a játékot Itt is ez lenne
5-6 fpsel menne a legjobb videókarikon akkor a következő videokari széria már vagy 5-6x olyan gyors lenne.És ezzel jönne az is,hogy gyorsabb karikra szebb játékok is jönnének....stb (szvsz a hardvare a limit a játékok kidolgozottságában mind grafika mind Ai-szempontjából) De hát miért adnának ki így egy játékot?
Senki nem venné max azok az emberek akik megakarnák mutatni hogy a cf5970-ükel hogy megy.

-
gabor85
őstag
-
feka007
veterán
Mondjuk CoD az más kategória, ott tényleg nem elég a 30-40 fps.. Mert ott olyan a játék, hogy ami a Crysis Warheadben 50 fps, az a CoD-ban 25-nek felel meg. De CoD-hoz tényleg soha nem kellett nagy gép, a mostani részt is jól optimalizálták, sztem jobban fut az 5-nél vmivel. Mondjuk azért a 2D-s hátterekből látni, hogy elavult már a motorja
-
BloodyEddie
őstag
Ezzel nem tudom mit akartál elérni. Az első vidin ugyanolyan sebességgel megy, csak az alsó több képkockából készült. A másodiknál pedig igen, látni hogy folyamatosabb, de ennyi. Aki ahhoz szokott, hogy minimum grafon 20 fps körül játszik, annak a 30 is tökéletes. Akinek 4890et toltak a s*ggébe rögtön, annak a 300 is kevés lesz. Azokután pedig, hogy minden embernek mások az igényei, nemtudom miről vitatkozunk itt.
Aki meg még mindig magas fps-eket akar, nézzen tájmvórpot a Discoveryn, így nézne ki a Crysis ha sok fps-el futna, ezért nem optimalizálták
-
feka007
veterán
"Nem mindenki járszik 17-19 colos monitoron"
Nekem is 21 collos 1680 van, és mégis minden mostani játék maxon megy... + úgy sem fog jönni olyan baromira gépigényes játék, amíg a jelenlegi konzolok vannak a színen, amikből már nem lehet nagyon újat kihozni.. Ebben a felbontásban meg még bőven elég egy 30-40k-s kártya.. -
tome.jr
addikt
-
D1Rect
félisten
-
Bluegene
addikt
-
yakuza.tora
addikt
-
Bluegene
addikt
tessék ez megy 25 fps-sel a feltöltő szerint(8800GT), bár fene se tudja a fraps lehúzza
35-40 teljesen jó crysisban, nekem warheadben anno a tunningolt 4850nel 35 fps volt enthusiastban, 1280ba, képzeld bőven eltaláltam a koreaiakat és igen folyamatos volt
-
Bluegene
addikt
-
tome.jr
addikt
-
D1Rect
félisten
-
DEJVID
őstag
Tanuljuk már meg, hogy a lag multiban van, és nem a kevés fps-t jelenti.

-
keIdor
titán
-
yakuza.tora
addikt
-
D1Rect
félisten
-
tome.jr
addikt
-
yakuza.tora
addikt
-
Pantal
senior tag
Ehhez az fps dologhoz csak annyit, hogy én elég sokáig CoD2-ztem, ott mindenki fújtat, ha nincs meg neki a 125, 250 esetleg 333 fps, többek között engem is idegesített (szakmai ártalom
). Most néha játszogatok Dirt2vel, 1440x900 ultra beállítások, nagyon szépen fut, és hülyeségből csináltam egy benchmarkot, ekkor koppant az áll
Min:32fps, átlag:39fps. Lehet csak nekem nem elég kifinomultak az érzékeim, de ez számomra bőven elég (bár nem gondoltam volna soha, hogy valaha is ezt mondom). -
tome.jr
addikt
A 25 fps részt nem neked szántam. Én a 60 fps-t a minimumra írtam, nem átlagnak. Valószínű a legtöbb ember észre sem veszi azokat az laggolásokat amiket én zavarónak érzek. Ha neked elég a 30 min fps akkor valószínű nem is érzékeled azokat a pillanatokat amikor megáll a kép és nem folyamatos a mozgás.

-
sz.mich
tag
Nekem csak most lesz olyan teljesítményű a gépem, hogy az első részbe nem csak minimum grafikával tudok belekóstolni, de szerintem a bugok ellenére is tetszetős játék. A kedvező optimalizálásban pedig csak szurkolni tudok a csapatnak.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Hát szerintem meg lehet lehordani a Crysist de én a lapon lévő géppel toltam végig 1440x900-ban maxon. Élsimítás nem volt de nem is nagyon vevődött észre.
Vártam, hogy itt egy agyonhypeolt játék ami a grafikára van kihegyezve és akkorát csalódtam pozitívan hogy ihaj. A warheadről nem is beszélve. Jól eltalált szinkronhang még jobb játékélmény mindez szép környezetben. Nagyon sok kellemes pillanatot szerzett.
Tudom mikor még csak keringetek a hírek akkor egy radeon9200-esem volt és csak csorgattam a nyálam hogy nekem ez sose fog menni. Igaz el telt pár éve de mégis végigtoltam. Nem bánom ha így lesz a kettővel is. Nekem megéri várni. Egyszer a mostani top kártyákat is megveheted bagóért.
Mod: Végig 30 és 40 fps között mozgott. És NEM laggolt/akadt, pedig én allergiás vagyok az ilyesmire.
(#38) feka007 +1
A Bestbuynál nincs jobb. -
yakuza.tora
addikt
Én nem 25fps-ről beszéltem, hanem arról, hogy 33fps már nem diavetítés! Arról meg végképp nem, hogy 25-től folyamatos lenne a kép!
Mellesleg fölösleges dobálózni a 60fpssel. Te is tudhatnád, hogy a min. fps a lényeg. Ha játék közben 30 fps alá nem esik, akkor simán élvezhető a game...
És az kit érdekel, hogy a kártyák milyen irányba fejlődtek? Talán folyamtos egyeztetést kellett volna folytatni a stúdiónak a vga fejlesztőkkel. Mindkettővel!!!

-
yakuza.tora
addikt
Nem túloptimalizálva nem lett, hanem optimalizálva!
Szerintem a stúdiónak igenis komoly hangsúlyt kellett volna fektetni a kétmagos kártyák, CF és SLI rendszerek támogatására, hiszen tudták, hogy a megjelenéskor nem lesz olyan kártya, ami a max. grafikai beállítások mellett (sőt! még az alatt jóval sem) képes lenne játékélményt biztosítani! Ez szerintem simán felkelthette volna a fogyasztóvédelemmel foglalkozó szervek figyelmét is! (persze, most csak szimplán álmodozom
)Azért azt sem merném kijelenteni, hogy nem kell 50K-nál többet adni egy kártyáért. Nem mindenki járszik 17-19 colos monitoron. És ez nem sznobság kérdése. Abban a méretben pedig jól jön a plusz erő és memória...
-
tome.jr
addikt
[link] Lap alján van a konfig.
A 60 fps az a limit aminél már nincs akadás. Alatta van. És hagyjuk már ezt a 25 fps-től folyamatos a kép hülyeséget
25 fps-nél élvezhetetlen a játék. De úgy látom itt mindeki a lagoláshoz van szokva 
mod: yakuza.tora: Egyszer Abu leírta, hogy a kártyák más irányba fejlődtek, mint ahogyan azt a Cryengine fejlesztői gondolták anno. Egyébként az SLI támogatással semmi gond a játék alatt, 80-90 %-on van az SLI indicator.
-
BeLucZ
addikt
Crysisban a 30 40 fps bőven jó eredmény!Szerintem játékfüggő is hogy hány fpstól mondható jónak, mert azért megnézem melyik gépen megy 1920x1200ban all very high 4xaa és driverből 16 af-fel jócskán 60 fpssel avg és a min legalább 60 legyen!
Szerintem ti csak álmodoztok
-
Trub
tag
-
yakuza.tora
addikt
-
DEJVID
őstag
Ezt az egyet mindig elrontom.
-
feka007
veterán
Jó, nem lett túloptimalizálva, főleg multiban volt rohadt lassú, de viszont nyújtotta azt a látványt amit ígértek.
Szerintem eleve hülyeség manapság 50 ezer felett venni vga-t, mikor nincs is játék, amihez kéne olyan erős kártya, egy 4870 1GB/4890 bőven mindenhez elég 1680-ban. Meg régen legalább megérte beleölni a lóvét, mert volt csomó jó játék egy évben, de mostmár..
-
BloodyEddie
őstag
-
szombatitomi
senior tag
-
DEJVID
őstag
-
FRENK1988
veterán
-
tome.jr
addikt
Te miről beszélsz? 33 fps Pfff. Diázni akarsz? 60-tól indul a normális játékélmény. Mármint a minimum legyen 60
Ha te 20-30 fps mellett kínlódsz végig egy játékot az a te bajod. -
Blood Mage
senior tag
-
tome.jr
addikt
Talán a mostani 5870-es kártyák képesek lesznek zökkenőmentesen futtatni max beállításokkal
Sajna nem, 1920x1200-ban még AA nélkül sem. Sőt még a maxhoz az 5970 is karcsú:
-
bOtX
aktív tag
-
yakuza.tora
addikt
Nemcsak grafikailag előzte meg a korát, hanem "hardveresen" is... Talán a mostani 5870-es kártyák képesek lesznek zökkenőmentesen futtatni max beállításokkal.
Mondjuk, az is igaz, hogy 24 colos moncsin nyomtam. Először 1920x1200-ban,
aztán beláttam, hogy jól lesz az 1650-ben is... 
tome.jr: "Csodadriver" ide vagy oda, annál a kártyánál az egy mag is rendesen odab...sz!
Nem nVidiázni akarok, de a DX11-es driverek terén egyenlőre előnyük az nincs! Hogy hátrányuk mennyi lesz, azt majd meglátjuk, ha megjelenik a Ferni. Amit én őszinte szívemből nagyon nagyon várok. Még akkor is, ha nem tervezem a megvásárlását... -
tome.jr
addikt
-
BloodyEddie
őstag
-
D1Rect
félisten
Simán, és kikeresheted mi volt a hobbija annak, akit lelőttél. Megnézheted a családi képeit is.
-
P00By
nagyúr
No meg a google

-
BloodyEddie
őstag
2gen nanoruha újdonságok: a gyorsmenüből ezentúl elérhető majd a Facebook és a Twitter is!
-
feka007
veterán
Attól még ami tény az tény, évekkel megelőzte a korát grafikailag. Ma még mindig az a legnagyobb pusztítás legtöbb játékban, hogy kitöröd az üveget, hát ahhoz nem csoda hogy nem kell nagy gép..
Mod: CF nagyon gyenge volt Crysisban, 8800GTX-szel sokkal jobban futott mint X2-n
-
yakuza.tora
addikt
-
yakuza.tora
addikt
-
aram01
nagyúr
azt hiszem ki kell addigra cserélnem a 3850-em
-
hommeros
őstag
kíváncsi leszek a konzol változatokra.

-
Corsa1
tag
-
D1Rect
félisten
-
tome.jr
addikt
-
baliii
senior tag
-
yakuza.tora
addikt
-
Prof01
veterán
esetleg Xbox360.

-
KG.
tag
-
feka007
veterán
Szóval akkor már csak 2 hónap, és láthatunk is 2 képet belőle?
Legalább egy videó jöhetne -
JoolsNOS
veterán
A bugok elférnek, de a gépigény legyen baráti. Bár az elsőt is szépen be lehetett optimalizálni ha nem pakolta fel az ember a grafot maxra. Én mikor először játszottam a demóval szinte kellemesen csalódtam. Bőven jobban ment mint vártam. De annak ellenére ezt remélem jobban optimalizálják gyárilag.
-
GuB3Ra
aktív tag
-
yakuza.tora
addikt
-
tome.jr
addikt
-
deedee
őstag
most fejeztem be az előző 2 gémet /a warhead-el együtt/ és "szeretettel" várom az újabb részt.

remélem kevesebb bug lesz,mint az előzőekben

-
yakuza.tora
addikt
"...a Crytek programozói szerint megfelelő optimalizálás mellett hasonló minőségi szintre képesek."

Remélem, most már tényleg optimalizálva lesz az a nanoruha...

-
D1Rect
félisten
Milyen gépigénye lesz? Ha tippelni kell, olyasmi mint az első résznek.

-
szombatitomi
senior tag
Nem is tudtam hogy második generációs lesz a nanoruha.
És azt sem, hogy új irányt vesz a játék. Várjuk a februárt. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BestBuy topik
- Óra topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Motoros topic
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Isten ments, hogy beszálljak ebbe a "vitába", de az ilyen megnyilvánulások már bántják a jóérzésű emberek szemét.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)