Hirdetés

2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Ha napi 200 ezer a forgalom, abból maximum úgy tud nullás lenni ez a hely (nem nyereséges) ha egyszerre egyetlen alkalmazott van bent!
Ha két embert látsz, akkor vagy hobbiból megy a cég és veszteséges, vagy bizony jóval több, mint 200 ezer kell legyen a forgalom.

Testközelből láttam egy évig működni egy kávézót pontos számokkal, ezért tudom.

(#2) totron válasza Krugszvele (#1) üzenetére


totron
őstag

Jó hobbi a pénzmosás.

(#3) szebe


szebe
őstag

A jelenlegi helyzetben hol lehet helyben fogyasztásra kérni bármit?

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#4) crey válasza Krugszvele (#1) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Forgalom függően két vagy három alkalmazott szokott lenni, mostanság csak kettő. Az összegeket amiket írtam hasraütés szerűen írtam, fogalmam sincs mennyi az átlagos forgalmuk egy nap. Példa volt.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#5) Drótszamár válasza szebe (#3) üzenetére


Drótszamár
őstag

Egy októberi próbavásárlás során.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#6) crey válasza szebe (#3) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Októberi volt az ellenőrzés, akkor még lehetett. A fellebbezéssel húzódott idáig.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#7) rosejbli válasza crey (#6) üzenetére


rosejbli
senior tag

Ez nem politika, ez csak a revizorok szolgalelkűsége.
Ha az utóbbi években 20 ellenőrzés során kettő darab ilyen probléma merült csak fel összesen (másba ezek szerint nem tudtak belekötni) akkor miért egyből úgy büntetnek, hogy ellehetetlenítik őket?
Élelmiszeriparban dolgozom, itt ha jön a Nébih és a konyhád helyén egy tífuszgyár van (hiradóban rendszeresen bemutatnak ilyet) akkor is 2 hétre zárnak csak be. Azért 200 Ft "adócsalás" és tömegek egészségére szarás nem ugyanaz a kategória szerintem.
Gondolom ha meg lett volna hely és mégis helyben fogyasztják akkor is megbüntetik őket, mert miért a 27%-ot használták az 5 helyett.

(#8) szebe válasza crey (#6) üzenetére


szebe
őstag

& Drótszamár
Jogos, csak a 10. szó kb a szöveg, elnézések :B

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#9) bkercso


bkercso
nagyúr

Ez csak azért működik így, hogy mindenkinek olyan legyen a kedve, mint amilyen sokaknak úgy általában.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#10) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Politikamentes és rövid véleményem régóta: a mindenkori kormányzat szemében az állampolgár ellenség.

(#11) nullpoint


nullpoint
senior tag

Undorítóak. :W

Előbb feküdnék egy száguldó gyorsvonat elé, minthogy amúgy is szar helyzetben levő embereket tegyek tönkre.

(#12) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

(#13) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Orszagunk mindig is pazarlo volt. Egyszer megjegyezte az osztrak (politikai adok-kapok), hogy azert vagyunk csorok (hiaba magas az ado), mert pazarolunk.
Megepitunk valamit, majd ott rohad, es egy hasonlot megepitunk a kozelben. Semmit nem hasznalunk ujra, nem tervezunk meg.

Lasd itt is. Bezaratjak a kavezot. Kieso bevetel, kieso ado, kieso alkalmazotti ber. Bezzeg par multinak meg mar ki van elore fizetve a munkaber, amit majd a munkasok kapnak.

Amugy az tok kiraly, hogy beul az ember dolgozni par orat egy ilyen helyre. Kis kave, udito, suti, szendo, zsivaly.
Mondjuk home office-ban ugyan ez van, csak zsivaly nelkul. (Pedig az is kell neha.)

[ Szerkesztve ]

(#14) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Leszek az ördögügyvédje.

Van egy állam, ahol elképesztő méreteket öl az adócsalás vagyis köznyelvi nevén "megoldjuk okosba". Ennek a kialakulásához az adóhivatal és az itt élő emberek együttesen járultak hozzá. Ezt nevezték szocializmusnak. Az adóhivatal ezt a bevett gyakorlatot szeretné megváltoztatni elég régóta, amire számos eszközt vezettek be, mint pl. jóval kisebb büntetés beismerés esetén, elég sok területen csak figyelmeztetnek először, stb. A nyugta körüli dolgokat közismerten szigorúan ellenőrzik, pont az adó elkerülés miatt. Ebben a "szennyben", hogy máshogy lehet rendet teremteni, hanem többek között szigorúsággal?

Azt látták, hogy adót csalnak (még ha jelen esetben csak tényleg kicsit) és hogy volt már ilyen esetük. Ebből mi mást kellett volna levonniuk?

Azért nem mindegy, hogy 5%-os, vagy 27%-os ÁFA-t kell fizetniük és ha feltételezzük, hogy rosszhiszeműen rendszeresen kihasználták, akkor a 100k forintos büntetést simán ki tudják fizetni.

Kétségtelen hogy velük elég csúnyán elbántak és lehet, hogy alaposabb ellenőrzés alatt kiderült volna, hogy nem notórius adócsalók, vagy az hogy tényleg adócsalók. Ezt már nem tudjuk meg.

Személy szerint haragszom az "oldjuk meg okosba" meg akik mindent kiakarnak magyarázni embereket, mert pont miattuk kell szinte minden területen ennyire szigorúan fellépni és magával vonja azt is, hogy a jóhiszemű emberek is szívnak.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#15) bambano


bambano
titán

a magam részéről két problémát látok:
- a törvény szerint bűnös vagy. csak meg kell hozzá találni az embert*
- a törvények közül nem egy, nem kettő gagyi. a navosok sem tudják.**

a magam részéről azt támogatnám, ha először követhető törvények lennének, és abban az esetben minden fillérért büntessenek.

* a költségvetési törvényben bevételként el van könyvelve adott mennyiségű büntetés. tehát azt akkor is behajtják, ha nincs kin.
** azért én megkérdeznék egy navos ellenőrt, hogy például azt tudja-e, hogy meddig kell a számlát megőrizni. esetleg azt is, hogy a számla kiállítása közben mikor kell kerekíteni...
*** azért én megkérdeznék egy törvényhozót, hogy hogy a bánatba sikerült azt összehozni, hogy a papírra nyomtatott könyv 5% áfás, az ebook meg 27%-os.
**** azért én komolyan megkérdeznék egy-két döntéshozót, aki kitalálta, hogy a 27%-os áfakulcs milyen jó, mert nagyjából semmivel nem osztható és semmit nem oszt. a 25%-os áfakulcs a számok jelentős részéhez passzol, 25%-os áfakulcshoz 20% adótartalom dukál, abból lehet kerek számokat kialakítani.

nem sorolom tovább. ez se politika, inkább matematika.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16) bambano válasza buherton (#14) üzenetére


bambano
titán

legyél az ördög ügyvédje, de minek, ha tévedsz :)
azt, hogy egy cégnél mi a szándék, nagyon pontosan fel lehet mérni előre, amióta arról is megy az adat a navnak, hogy egy orbitális békegalambot elpukkantottál a pult mögött.

tehát nyugodtan megtehették volna azt is, hogy bezáratják a helyet egy órára.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17) dabadab válasza buherton (#14) üzenetére


dabadab
titán

Én egy csomó mindent meg tudok érteni, de azt teljesen nyilvánvalóan a revizorok is látták, hogy egyrészt direkt szivatták a kávézót, hiszen az eredeti rendelésnek megfelelt a nyugta, ők szervezték át az egészet és ezzel nyilvánvalóan tisztában is voltak, ahogy azzal is teljes mértékben tisztában kell lenniük, hogy ez az egész elviteles-ottfogyasztós ÁFA-s kavarás a háta közepére nem hiányzik az állítólag kedvezményezett vendéglátósoknak meg hogy az ebből fakadó adminisztráció tényleg hibákhoz vezethet, sőt, megfelelően nagy minta esetén elkerülhetetlenül ahhoz vezet. (FYI a rendes könyvelésben (vagyis amikor nem egy zsúfolt kávézóban próbál meg egy túlterhelt pincér figyelemmel követni valamit, hanem amikor irodában, nyugalomban könyvelők csinálják) teljesen normálisnak számít az, hogy elrontanak valamit, erre van az önrevízió intézménye - ENNYIRE nyilvánvaló az, hogy az adminisztrációt el lehet rontani.)

És ha máskor nem, a fellebbezéskor azt is látniuk kellett, hogy az előző büntetésüket is hasonlóért kapták, nem pedig echte adócsalásért.

Szóval én továbbra is maradnék a "szarjanak sünt" ítéletnél.

DRM is theft

(#18) janeszgol válasza bambano (#15) üzenetére


janeszgol
nagyúr

A harom csillagosodra +1
Mint a napelemek megadoztatasa.
De vissza. Egyszeruen elmebetegseg az, hogy mas az afa, ha elviszem vagy ha helyben megeszem. Meg ha sutit kerek vagy szendot. (Vagy hogy volt a posztban.)
Annyira logikatlan ez az orszag a torvenyeivel, a nyelvtanaval, a himnuszaval. Mindennel egyutt.

[ Szerkesztve ]

(#19) janeszgol válasza buherton (#14) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Lehetseges, hogy direkt csalt a kavezo. De minek tobbfele afatartalom ugyan ahhoz a tetelhez?

(#20) bambano válasza dabadab (#17) üzenetére


bambano
titán

nem szabad elfelejteni a farfekvéses kitételt...

:)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21) rosejbli válasza buherton (#14) üzenetére


rosejbli
senior tag

Hányszor fordul elő egy normális vendéggel, aki nem pont erre játszik, hogy rendelés közben gondolja meg magát, hogy mégis elviszi amit rendelt? Egy ilyen esetnél mint látható 200Ft adó kiesik. Ha mondjuk ezen a helyen naponta is van ilyen akkor is max 6000 Ft-tal károsítja meg havonta a költségvetést.
Látod már, hogy ez egy nettó köcsögség? Ezeket az ellenőröket véletlen se lehetne olyan helyekre küldeni, ahol már a rendszerből látszik, hogy valami simliskedés van? Idéntől már minden egyes kiállított számlát látni fognak minden vállalkozásnál amúgy is egész egyszerű lenne nekik kiszűrni ezeket a dolgokat.

(#22) szaszyka


szaszyka
senior tag

Az ilyen hivatalokban dolgozók legnagyobb része mind életképtelen, sz.r, gerinctelen, f.reg "ember". A legtöbbje egész egyszerűen nem tudnak boldogulni a versenyszférában, alkalmatlanok bármire is, ezért mennek el hivatalnoknak, hogy mindenféle frusztrációjukat az állampolgárokon élhessék ki, ráadásul az adófizetk tartják el ezeket a véglényeket.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#23) Tikakukac


Tikakukac
titán

Most ezen mi a meglepő. Miután volt egy eonos áramlopásos sztori 2 faluval arrébb úgy jöttek ki a srácok ellenőrizni a zsarukkal és órát elvinni, hogy instant a kapuból jött a na, megint egy áramlopó proli banda, majd mentek a börtönbe és kaptok 2 milla bírságot aztán az utcán már nem kell mágnesezni az órát stb. Ebben partner volt a 2 rendőrsrác is adták a lovat oda is. Anyám az teljesen romon volt.

Plafonig van az ország olyan emberekkel, akiknek ez az egyetlen örömük és ilyenkor érzik, hogy valahol végre meg tudják mutatni ki a faszagyerek. Ez tényleg az ilyen ellenőröktől egészen a csúcs-csúcs szintig él. Néha 1-2-3 embert tesznek "csak" parkolóba meg tönkre, olykor meg ezreket. Nem számít. A lényeg, hogy meg legyen mutatva.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#24) $p@rr0w válasza Tikakukac (#23) üzenetére


$p@rr0w
őstag

Nem tudom feltűnt-e hogy itt a kommunizmus évtizedei is teljesen megtorlásmentesen elfelejtődtek szépen, ebben az országban a legaljább emberek élnek 99%-ban...

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#25) buherton válasza dabadab (#17) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog

Azt mondom, hogy nem tudjuk mennyien élnek vissza a különböző ÁFA-val. Könnyen lehet, hogy alaptalan szigorral "csapott le" a NAV, de az is lehet hogy jogosan.

Amilyen pofátlanok az emberek (simán kimagyarázzák az egyértelmű helyzetet is!) és amennyire kijátszhatók a csúnya gonosz NAV, NÉBIH, rendőrség, stb ellen simán eltudom képzelni, hogy az említett vendéglő tényleg kihasználja a helyzetet, de azt is, hogy nem.

Ha nem kéne mindenkire is gyanakodni, akkor nem kellenének ilyen eljárások sem.

Nem pontosan idetartozik!

Ott van az az idős bácsi, aki borzalmas körülmények között üzemeltetett egy "cukrászdát". Akkora patáliát csaptak belőle, hogy a NÉBIH bezáratta, mint a huzat. A bácsi "ártatlan" volt, míg a NÉBIH a megtestesült gonosz.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#26) bkercso válasza lomposfarkas (#10) üzenetére


bkercso
nagyúr

a mindenkori kormányzat szemében az állampolgár ellenség.
Meg az ellenzék is. Meg a sajátja is, aki ki akar válni. Szintén pártszimmetrikus meglátás.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#27) bkercso válasza janeszgol (#13) üzenetére


bkercso
nagyúr

Mondjuk home office-ban ugyan ez van, csak zsivaly nelkul. (Pedig az is kell neha.)
Majd néha cserélünk akkor HO-t! :DDD

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#28) Tikakukac válasza buherton (#25) üzenetére


Tikakukac
titán

Dehogy volt ártatlan a bácsi, csupán a lakosság nagy része itthon pontosan abban a cipőben jár, mint a bácsi, ezért nem értették meg mi a gond ezzel az egésszel és keltek ki magukból, hogy hádemé?!
Hiába van faluhelyen is laposTV meg okostelefon és kütyük, a biztonságos múltba révedés és a régen volt, de jó volt lilaködös önámítás piszkos módon állja a sarat a mai napig. És ezt kegyetlen módon érzi a rendszer is, minden retró és minden a klaszsikus érték körül mozog, mert az a réteg, aki a tömböt amúgy mozgatja, annak ez az egyetlen kapaszkodó.
Akkora rohadt szakadék van bennem amikor hazamegyek a szülőkhöz vidékre faluhelyre, de akár megyeszékhelyre is, hogy borzasztó. Szó szerint teret és időt lehetne hajlítani szerintem mikor átlépem a Tiszát.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#29) janeszgol válasza bkercso (#27) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Gondolom nem csak HO-t kell csereljek, hanem pelenkat is. :)
Vagy picit idosebbek a gyerekek? :)

(#30) bkercso válasza bambano (#15) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az a szép kerek szám, ami a végén megmarad a vállalkozónak.

Azt hiszik, hogy az állampolgároknak is az a munkájuk napi 8 órában, hogy algoritmikusan gondolkodva adminisztrálnak, meg hogy rosszul megírt szoftvereket használnak hiba nélkül, tökéletesen.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31) bkercso válasza $p@rr0w (#24) üzenetére


bkercso
nagyúr

Fantasztikusan jó a topik! :K

Sajna csak tudatos szinten felejtődtek el a bűnök, de dolgoznak az emberekben és a népben. Ezért van túlnyomó gerinctelenség és a világátlagnál kb. 2x több mentális beteg Mo-on.

Amúgy meg a tettek elfelejtődhettek, de a mentalitás nem. A leghangosabb kommunistákból lettek a leghangosabb rendszerváltók: 1 napon belül váltottak és teljes szívvel alkották az új rendszert! (Ugyan azzal a szívvel.)

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#32) bkercso válasza janeszgol (#29) üzenetére


bkercso
nagyúr

hanem pelenkat is
Az volt a békeidő: csak ordítás volt néha. Most meg ált. isk., leckehalmok, számokérés, osztályozás, tanítónéninek megfelelés amik öldökik a kedvet és a lelket. :DDD De legalább a szülőtársak kívül vannak a lakáson. ;]

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#33) UnA


UnA
Korrektor

Hasonló sztori volt, amikor a (kormány által is gyorsan visszavont őszi) vásárlási idősávot szörnyű és felháborító módon kijátszó pékséget egy hónapra bezárta a rendőség, mert bement egy 65 év alatti személy venni valamit, és nem küldték el.

Még azt is el tudom képzelni, hogy egy rendőr csinálta a próbavásárlást...

(Most nem keresem meg a hírt, valamikor december elején lehetett.)

@dabadab: +1

(#34) #90088192


#90088192
törölt tag

Szeretnem ha megelnetek egyszer, azt, hogy meglassatok milyen egyszeruen is lehet ezeket a dolgokat kivitelezni :K

Minnel egyszerubb az adozas menete, annal nagyobb az adozasi kedv. Szerintetek miert tartok fenn vallalkozast, ugy hogy gyakorlatilag semmi bevetelem nincs belole? Mert Kiadasom sincs, ha nem keresek, nem fizetek. Ha megis arra adom a fejem, hogy szukseg van ra, akkor ott van keszen letben.

Azert az ilyen agyon bonyolitott rendszerek, elveszik meg a legkitartobb emberek eletkedvet is. Szerintem meg a nap orajat/paratartalmat/homersekletet/vizalast/bolygok egyuttallasat/mindenkori radioaktiv sugarzas erteket is bele kellene kalkulalni az AFA szamitasaba, hogy korrektek legyunk nem?

(#35) dabadab válasza UnA (#33) üzenetére


dabadab
titán

mert bement egy 65 év alatti személy

És hogy teljes legyen a történet: nem valami tizen- vagy huszonéves fiatalt engedtek be, hanem egy hatvanvalahányévest.

DRM is theft

(#36) dabadab válasza buherton (#25) üzenetére


dabadab
titán

A bácsi "ártatlan" volt, míg a NÉBIH a megtestesült gonosz.

Ez nagyjából addig tartott, amíg meg nem jelentek a felvételek arról, hogy hogyan nézett ki az a cukrászda.

DRM is theft

(#37) bul07


bul07
nagyúr

Azért ez érdekes téma
Mert gondolom nincs kiírva 3-ár, nem adja át a vevőknek a áfa kedvezményt hanem szépen benyeli
Azért +13%, +22% nyereség nem kevés

Ha benyeli akkor igen is tartsa be figyeljen oda

Ha nincs retorzió akkor a kereskedők a büdös életbe nem tartanának be egy szabályt se

Erre jó példa volt a kocsmákban mikkor behozták azt hiszem HACCP nevezett szabályokat az összes kocsmáros kapkodásban volt(na jó nagy része)
Pedig alapvető dolgokat kértek, hogy ne csak vízzel átöblítsék a poharakat , illemhelyiségbe szappan, stb,
Előtte nem mertem pohárból inni utána már szinte mindenhol mert megkövetelték a szabályok betartását
Persze ha olyan volt a vendégkör akkor csak üvegből :DDD (dögevők, koszos lerobban emberek, etnikum), ha nem volt üveges akkor semmit :)

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#38) #90088192 válasza bul07 (#37) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ha a penztargepben valtozik az AFA, akkor valtozik vele a vegosszeg is automatikusan.
Nem nyeli be.
NAV es az ANTSZ ket kulonbozo szervezet semmi koze egymashoz.

(#39) Aprósólyom


Aprósólyom
addikt

(#25) buherton Abszolút igazad van. Nyugaton amerre jártam (skandinávia) egy adóellenőr, munkaügyis, élelmiszer higiénés nagyon sok mindent bemondásra is elhisz, mert bizalom van és van mire. Nálunk nincsen, mert okuk van rá. Ezen csak szigorú szabályokkal és ellenőrzéssel lehet csak szépen lassan változtatni.

[ Szerkesztve ]

(#40) llax válasza #90088192 (#38) üzenetére


llax
senior tag

Az egyszerű nyugtán fordítva működik (legalábbis Mo.-n). Ott minden esetben bruttó összeget kezelsz és jelölöd az áfakulcsot. Egyszerű pénztárgépeken ez utóbbit manuálisan. A vevő által fizetendő összeget nem befolyásolja.

A helyben fogyasztásra vonatkozó kedvezőbb áfakulcs a kereskedőnek kedvez.

(#41) #90088192 válasza llax (#40) üzenetére


#90088192
törölt tag

Nem tudtam :N Koszi :R
:)

Akkor valami igen kacifantos megoldasra sikerult, mert logikusabb lenne a legnagyobb AFA kulccsal kiirni az arat, aztan ha kevesebb azert senki nem reklamal :DDD es lehetne netto osszeggel szamolni pofon egyszeruen. Es akkor jar a legjobban a kuncsaft is, mert annyit fizet amennyit kell, meg a tulajdonos is ,hiszen a fix kalkulat osszeg amit szeretne az jon be, De NEM legyen csak olyan bonyolult amennyire csak lehet :DDD

Persze a leglogikusabb megoldas, egy AFA kulcs es akkor nincs ilyen katyvasz. Szerinted a jartak ezek valaha kulfoldon es lattak, hogy lehet egyszeruen is csinalni?

Ez am az onigazolas formaja(Nem neked szol szemelyesen) :C Ki tudunk-e meg bonyolultabb modokat talalni, hatha a NAV rakapna es bevezetne. Otletek?

[ Szerkesztve ]

(#42) bambano válasza #90088192 (#41) üzenetére


bambano
titán

ha tudnád, mekkora műsorszám a magyar számlázási rendszer...
az csak a kezdet, hogy lehet termékdíj az árban vagy jövedéki adó. van olyan, hogy fordított számlázás, amikor a vevő állítja ki a számlát. a számlán elvileg sorszámozni kell a tételeket, ha javító számla is van a történetben, akkor nem egytől... külön műsorszám, hogy kerekíteni kell, ennek a lekezelése önmagában bonyolult... az elektronikus segédeszközzel kiállított számla csak akkor érvényes, ha kinyomtatod. az elektronikus számla nem érvényes kinyomtatva.

nem sorolom tovább, ne legyen még rosszabb napod... :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#43) #90088192 válasza bambano (#42) üzenetére


#90088192
törölt tag

Esetleg a Co2 tartalom a levegoben, mikozben Marsi kozvetitoket alkalmazunk, hogy a Venuszon keresztul a Sziriusziak visszaigazolasaval, a az elnok elfogadja, hogy milyen szamlapapirra nyomtathatjuk azt a blokkot amin a szamlapapir vetelezesehez szukseges formanyomtatvanyt vasaroljuk?

Brazil?

(#44) D1Rect


D1Rect
félisten

Anyukámnak van egy régi barátnője. Miután nyugdíjba ment a rendőrségtől, nyitott egy "ügyintéző irodát" közvetlenül az okmányirodával szemben, az adóhivatallal az út túloldalán.
12 vagy 13 évig volt nyitva, amíg végül jött a kormányablak és az okmányirodát bezárták.
Soha, senkivel nem volt összetűzése egyetlen hivataltól sem, senki nem büntette meg, nem találtak nála semmi szabálytalanságot. Mivel egyetlen hivatal sem tudott a működéséről, hiszen soha nem jelentette be sehova, így nem is volt rá kíváncsi senki.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#45) bul07 válasza #90088192 (#38) üzenetére


bul07
nagyúr

Amúgy érdekes dolog ez a kedvenc éteremből most rendelni szoktam és mégis annyit fizetek mintha ott enném meg
Tehát most +22% keresnek rajtam

Amúgy azt csak példának hoztam, ha nincs bírsággal fenyegetve és nem ellenőriznek akkor nem tartanának be semmit

Ha már ilyenről van téma én azt se értem hogy miért sírnak támogatásért most
Oké hogy nincs bevétel, oké hogy gond van
Na de amikkor fut a szekér akkor nem mondják azt hogy na most akkor többet teszek be a közösbe
Én a kormány helyébe nyereség adó növeléshez kötném a mostani támogatásokat, mondjuk 2023-tól +2% nyereségadó növelés 2-3évre az adott szektorra

Ugyan ez a mezőgazdaság esetén is szúrja a szememet, aszály kár támogatás, belvíz támogatás, na de amikkor nagy a nyereség mind kusba van és elteszi ez extra hasznot

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#46) #90088192 válasza bul07 (#45) üzenetére


#90088192
törölt tag

:K

Ezzel egyet értek, csak ugye megint indirekt bejön, az, hogy ha megszűnnek a vállalkozások, egy aszály/covid miatt akkor mennyi ember lesz majd földönfutó, és akar láncreakciót is be indíthat.
Gondolj bele, a KITE zRt leköti az adott termelő termeset, magyarán meg el sem vetette, de mar megvan rá a vevő, számlát nyit rá, vagyis az a termény a fedezete a gazdának a kiadásokra.
A gazda elhozza a vetőmagot, műtrágyát, a permetszert, a traktor alkatrészt, stb a jövőbeni termény fejeben. Ha minden gazda így tesz, mi történik egy aszajos évben? Nem lesz termes, a gazda ott all, és mögötte egy elég nagy szervezet szintúgy letolt gatyával. Mi legyen?
Ha nem adunk a gazdának semmit, akkor az sem tud semmit adni a hitelezőnek, az meg nem tud semmit adni a beszállítóknak.
Nem tudom hogy megy mas országokban, de ha MO-n aszály van jo eséllyel egész EU-ban aszály van.
Akkor végig futunk a nemzetközi láncon, és fel Europa térdre van kényszerítve. Ez egy dolog, a másik, lesz gabona mondjuk 2 évig a tározókban, de mivel a gazdák tönkre mentek, ki fog termelni, hogy újra feltöltsük a tározókat?

Szükséges rossz, de AU-ban ugyan ez van, amikor kell kisegíti őket az állam(Sot a magán emberek is, gyűjtenek nekik pénzt, mert tudjak, az egyik nem létezhet a másik nélkül), mert nem a saját hibájukból kerültek ebbe a helyzetbe. Próbálnak összefogni, tározókat létrehozni öntözéshez, de környezet védelmi okok miatt, és a folyok igen limitalt vízhozama miatt sokszor nincs mas út. :R

(#47) D1Rect válasza bul07 (#45) üzenetére


D1Rect
félisten

Vidéki vendéglátásra van némi rálátásom, a "jól megy" azt jelenti, hogy az üzemeltető ki tud mindent fizetni, de szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon keveseknek esik le a 7 számjegy a hónap végén(ha visszaosztom az éves nettóját 12-vel).
A hely tulajdonosa, aki kiadja és havonta beesik a bérletidíjért, na ő tényleg jól él.

"Amúgy érdekes dolog ez a kedvenc éteremből most rendelni szoktam és mégis annyit fizetek mintha ott enném meg
Tehát most +22% keresnek rajtam"
Fordítva, a helyben fogyasztás az 5%, most a vírus miatt a kiszállítás is megkapta ezt a kedvezményt.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#48) bul07 válasza #90088192 (#46) üzenetére


bul07
nagyúr

Hát a hektáronkénti művelés díját még a leg aszályosabb időben is kitermeli, jó évben akár 50-60% többet hoz mint a kiművelés díja(ugye alapból van hektáronkénti támogatás is)
Szerződés kötés meg mindig is lutri, de nem muszáj előre eladni, csak ugye akkor nem tud előre tervezni, és piaci áron tudja eladni de volt olyan év hogy az járt jól aki nem adta el előre

(#47) D1Rect

Igen kis kavarodásba voltam
De akkor még furcsább mert régen még a zárások előtt is rendeltem ugyan onnan és akkor is étlapos árat számoltak

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#49) UnA válasza dabadab (#35) üzenetére


UnA
Korrektor

Köszi, erre gondoltam.

De eszembe jutott tegnapelőtt is a házmester-lelkület és a rendőrállam, amikor a koronavírus kormányzati oldalon ezt láttam a főoldalon:

(#50) bkercso válasza dabadab (#35) üzenetére


bkercso
nagyúr

És hogy teljes legyen a történet: nem valami tizen- vagy huszonéves fiatalt engedtek be, hanem egy hatvanvalahányévest.
Az egészség és betegség nem vicc, a járványt csak összefogással lehet megfékezni, valamint hatásait enyhíteni (az államkasszára nézve)! :U

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.