Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos már én is találkoztam ezzel! Relatív régen, egy német nyelvű cikkben egy elég rövid leírást is találtam, ami az energia-management-t javasolta állítani. PCIexpress talán? Sajnos hiába túrtam át a netet, nem találom (még), ezért csak tippelek és lehet, hogy butaságokat írok…
-
Ezeknek a háttértárolóknak is volt mindig egy fejlődési vonaluk, gondolok itt a gyorsítótárra, vagyis egyfajta fejlődési iránya az idők folyamán. Az a bizonyos dolog ami mindig is fontos tényezője volt a CPU-nak, most nem régtől kitalálták ezt a VGA területén is, mi által alsóbb szegmensben akár sávszélt is csökkenthetnek. Na hát kérdés mit használunk és az hogyan van megírva. Gyengébb hardver is lehet gyorsabb pl dlss 2-3 mellett amit egy mesterséges intelligencia turbó nyújt. Az adattárolók terén sem mindegy az hogyan szerepel, van jelen legyen az ssd vagy hdd. Van olyan nvme ssd-m ami hosszabb másolás alatt jobban belassul mint a vele versenyt futó hdd sebessége, ami legalább egyenletes és ezáltal kiszámítható idő pályán mozog. Az a 128MB cache a hdd esetén egész tetszetős. Játék közben nem úgy megy a töltögetés ide oda mint mikor sok terra adatot húzunk egyik helyről a másikra észrevételem szerint, ott minden sokkal lassabb és ha futtatás közben rátölt annak nem lenne szabad megakasztania a folyamatokat.....optimalizáció. Ami meg szarul íródott annál meg teljesen mindegy, de ezt már megbeszéltük.
-
Félreérted! Nincs 2 perc töltési idő. Nem a rendszer fut hdd-ről. Az egy másik lemez a laptopban. Pl most a Dead Island 2 megy nálam arról mikor időm engedi. Még a telepítésnél sem jött le hogy ejnye nem hogy mikor futtatok stb.....
Nyilván a gyártók ügyelnek mindenre, arra is hogy ha akarnád se tudj akármilyen háttértárolót használni, megszabják mi mehet bele, még annak számából is húznak vissza, vagy forrasztott ram minek mérete szándékosan alacsony. Dual channel -re bővítve időhatáros(méret vagy akár élettartam) és lehetne sorolni az idegesítő változtatásokat. Az én laptopomba még belehelyezhető egy hagyományos 2.5 hdd lemez így tudom amit tudok. A teljesítmény összvissz mindenre is elég, csak a rendszert ne arról futtassam.
3 ssd-t és 1 hdd-t használok, ebből 1db m.2 sata(rendszer) + 2db nvme ssd + 1db barracuda hdd amire főleg játékot telepítek a nagy mérete miatt és egyéb más még arról, egy mindenes.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eltérő feladatokban domborít az Asus TUF F15 506HE gépe és a Gigabyte G5 KC notebookja.
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest