Hirdetés

2023. október 1., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31) Tomalak válasza noPublicFG (#25) üzenetére


Tomalak
csendes tag

Örülök ha tetszett. :R

Úgy vettem észre, hogy nagy általánosságban a NEM Mux switches laptopoknál van jelen ez a probléma. (már mint hogy a teljesítmény jobb egy külső kijelzőn)

Vannak gyártók, melyek szoftvere tudják vezérelni intelligensen, hogy éppen melyik GPU-t érdemes használni. Ez mondjuk Asus Armory-ban Standard/Optimized opcióként van feltüntetve. Amikor az a GPU,, használati" séma van aktiválva, olyankor az Nvidia az integrált megjelenítőt nem tudja vezérelni. Ez több problémát is okoz, de hogy egy elég durva példát mondjak a G-Sync nem állítható.

A másik séma az ULTIMATE, mely aktiválásához újra is indul a gép és onnantól még a beépített megjelenítő frissítési rátáját is növelhetjük. Korábban egy FX507ZV4 4060as laptopon komoly 6hz-et tudtam húzni a kijelzőn (144hz-ről 150hz-re)

Mondjuk ennek a MUX switchnek is van hátránya, legalábbis én annak tudom be a hibát, de ha tévedek kérlek titeket mondjátok el. Szóval a probléma a következő amivel szoktam találkozni:

ULTIMATE séma, azaz kizárólag a dedikált GPU-ról megy minden,, mód", akkor úgy vettem észre, hogy néha (főleg ha mondjuk 5 percig nem nyúltam a géphez) egy 3 másodpercre megtorpan a feladat melyet kiadtál a gépnek. Ez egy SPACE lenyomása esetén egy videó alatt annyit jelent, hogy kb 3seccel a lenyomása után beakad a parancs és úgy érzékeli, hogy lenyomva tartod a gombot, azaz elkezdi indítani es leállítani a videót mind addig, mig egy új parancsot nem adsz ki neki.

Emlékeim szerint, kizárólag kapcsolható üzemmódos laptopoknál találkoztam ezzel a hibával, lehet hogy tévedek, de nem találtam még erről infót.

Remélem valaki nálam többet tud erről és mondjuk arról, hogy mi okozhatja, vagy mivel orvosolható a hiba :R

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.