- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nah, elsőként grat a cikkhez!
Csak elkezdtem olvasni, mivel ilyen hosszú, folyamatosan "kommentálom".
Te tudod főnök, h én meg a KDE... nah az tűz és víz. Sebaj, próbálok objektív lenni, régen próbáltm már, majd adok neki még esélyt.
Első sorban dícséretes ez a half-rolling modell és hogy valaki ki merte mondani, hogy vége a 32 bites rendszereknek. Ideje szétszetni teljesen a high-end PC és a retro vonalat. Az is teljesen jó, hogy nem akarnak ezer féle DE-t támogatni, sok linuxnál kezelhetetlenné teszi a fene nagy szabadság, pl. openSUSE elég botrányosan sz@r volt amikor próbáltam... Gnome-val, miközben KDE-re meg volt hegesztve rendesen. Ha nincs kapacitás, akkor inkább legyen egy normálisan támogatott.
Fritz... "ejnyebammeg"
hülye nevekkel még vezet a Fedora, de ez is alakul...
A telepítője tetszik, dual boot beállítási lehetőségek érdekeltek volna, ramdisk és grub telepítős rész jó, sajna sok buguntu a telepítő usb-re szeretné rakni a grubot, remélem itt ilyen nincs.Az adatvesztés nem feltétlenül win sajátosság, backup legyen, ha fontos a cucc.
Ettől függetlenül ez nagyon jó, hogy nincsenek kötelező mappák. Fedoránál mindig symlinkelgettem, úgy jó volt, de alapból ez már szvsz felesleges, jó a meglátásuk.
A biztonság résznél a rootkit el van írva. Már régóta Live linux + antivirus amivel takarítok, Avira most a kedvencem, Ubuntu alapú, nagyon jól használható. Dícséretes, h belehegesztették.
A Gnome-ban is hozzáférni a beállításokhoz, ott nincs eldugva, csak Ubuntunál. Az effektes résszel egyetértek, szeretem a rugalmas ablakokat és a ragadós szegélyeket. Lehetne a GTK repó engedélyezett és figyelmeztetne, vagy színnel jelezné, ha nem QT amit töltenél... de ez sem vészes szvsz.
Amit hiányolok, a progik bemutatása. Pl. a fájlkezelő Dolphin? Mert ez Gnome-ban a Nautilus egy őskövület, nem szeretem, de más nem működik normálisan, Thunar-t és PCManFM-et nem tudom megszokni, Nautilus meg hazudik és összeomlik... Többi alap progi (képnéző, stb.) és van KDE irodai progicsomagjuk is, azokról is jöhetne pár infó a végére, csak mert ezek is vannak alapból (ha vki nem ismerné a linuxokat), KDE-seket nem ismerem. Libre Office jól kikupálódott, 4 előtt belassulós, tévedős Calc is használható már, van benne pár kisebb hiányosság még, de majd kihegesztik. Mondjuk KDE-n Koffice (illetve az utódja, nem is tudom hirtelen mi a neve
) van, az milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Parfüm topik
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Asus vivobook pro 15
- Dobozos HP Pavilion Plus 14-eh Fémházas Ultrabook -35% i7-13700H 16/512 Intel Iris Xe OLED 2,8K 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged