Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
No én múlthéten WDS-tem (igaz nem a szomszédé volt a net, hanem a miénk). Van egy fő router (gyári 1043ND V3, a neve: XY (nem a rendes neve), erre hídként rá van csatlakoztatva egy másik router (DD-WRT 1043ND V3, neve: XY-1), és a harmadik router a második routerre csatlakozik rá, szintén WDS-ként (DD-WRT 941ND V3, neve:XY-2). Minden esetre a fő router ossza a DHCP, így aki a 3. routerre csatlakozik rá, az is a fő router által adott IP címet fogja használni.
-
d@vee
őstag
Hmm, hatásvadász egy iromány
Mivel én tudom a szomszéd wifi kódját, problem soved
Mellesleg a szomszédé kicsivel több mint kétszer gyorsabb. De sajna a szobából nem tudom fogni, csak ha a konyhában ülök, az meg nem mindig megoldás
Tegnap pl. vihar volt, nálunk elment a net. Laptopot kivittem, és folytattam a szomszéd netjével a dolgomat
Olyat nem lehet csinálni, hogy a saját router adja az itthoni netet, de mellé megosztja a szomszédét is? -
btz
addikt
Jelszó nélkül is rálehet csatlakozni a saját routerrel, mondjuk így bárki illegálisan tudja lopni a netjét, ne csodálkozzon az illető, hogy mennek ki hozzá a TEK-től mert illegális tevékenységet észleltek az IP címéről.
Nálam is lassabb a szomszéd netje és a wifis áttvitel miatt nálam ez még tovább lassul, mellék vonalnak ugyanakkor jó. Nálunk vannak olyan hibák DSL-en, hogy az enyémmel probléma van, miközben a szomszédé szakadás mentesen megy, ekkor jól jön, hogy kockulhatok tovább igaz a sebesség a megszokottól lassabb. Routert használva pedig maradhatok a lakásomba, nem kell kimenjek a tabletemmel a szomszéd háza elé sem. A router látja a szomszéd (sőt a két házzalnodébb lakó) wifijét az ablakból, miközben a tablet beépített vevője onnan már semmit nem lát. -
btz
addikt
WDS esetén a főnrouter is tud róla, hogy ki van terjesztve, ezért a WDS beállításnál, szükség van a fő router konfigurációjára is.
Relay-d repeater esetén a főrouteren nincs szükség WDS-hez hasonló konfigurációra. A főrouter egyszerű kliensként látja az alroutert, mintha egy sima usb-s wifi vevővel kapcsolódtunk volna vagy egy tablettel.
Nekem a TP linkem szintén tudta a WDS funkciót gyári szoftverrel is, csak a szomszéd HGW-je, sem a saját Telekomól kapott HGW-m nem, és mivel említettem a WDS-hez a szolgáltatói HGW-knek is tudni kellett volna ezt a funkciót, ezért maradtam a TP-Link gyári repeater módja mellett, de azzal csak folyton gondok voltoltak. Elvesztette a kapcsolatot a főrouterrel, csak újraindítás után működött újra, ezért fogtam magam és lecseréltem a gyári firmware-t openwrt-re, azóta ilyen gondjaim nincsenek, minden gond nélkül remekül működik. Vannak olyan routerek is amik nem tudják a repeater funkciót a gyári szoftverükkel, de openwrt támogatás van hozzájuk, azzal pedig remekül működik ez a funkció, amit gyárilag nem ismert a router. -
törölt tag
A szomszéd routerje nincs lekódolva.
Viszont uaz a szolgáltató és lassabb is, szal ennyi. -
domos
senior tag
Jaj de clickbait cím.
-
apezka
aktív tag
Hali!
Nem rossz leírás, de a router vásárlók/beállítók elég szűk keresztmetszet az aki érti is, nem hogy nyílt firmware-t tegyen egy router-re.
Érdemes tudni, hogy az 5-6 ezer forintos t*-link routerek mind tudják a WDS funkciót amivel percekkel és kattintásokkal gyorsabb összekapcsolni két routert. Bár igaz ott nem elég tudni a wifi jelszót, a "szomszéd" routerre is be kell tudni lépni. De valljuk meg a routerek 70-80% a gyári jelszóval működik kis hazánkban...
Ettől függetlenül hasznos és érdekes összeállítás!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan csatlakozzunk a szomszéd netjére routerünkel? Ez fog kiderülni ennek a blogbejegyzésnek a keretében bemutatott...
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- LEGO klub
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest