Hirdetés

2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) apezka


apezka
tag

Hali!

Nem rossz leírás, de a router vásárlók/beállítók elég szűk keresztmetszet az aki érti is, nem hogy nyílt firmware-t tegyen egy router-re.
Érdemes tudni, hogy az 5-6 ezer forintos t*-link routerek mind tudják a WDS funkciót amivel percekkel és kattintásokkal gyorsabb összekapcsolni két routert. Bár igaz ott nem elég tudni a wifi jelszót, a "szomszéd" routerre is be kell tudni lépni. De valljuk meg a routerek 70-80% a gyári jelszóval működik kis hazánkban...
Ettől függetlenül hasznos és érdekes összeállítás! ;)

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#2) #82729984 válasza apezka (#1) üzenetére


#82729984
törölt tag

Rosszul tudod, WDS-hez pont hogy csak és kizárólag a wifi hálózat jelszava kell. A "szomszéd" routerére a jelszót egyáltalán nem kell tudni, az a router nem is tud róla hogy egy másik kiterjeszti a hálózatot.

(#3) apezka válasza #82729984 (#2) üzenetére


apezka
tag

Jogos! Igazad van! Megkavart, hogy melyikről melyikre! :B :R
Szóval, pláne egyszerűbb!

A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

(#4) domos


domos
senior tag

Jaj de clickbait cím. ;]

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#5) #20655360


#20655360
törölt tag

A szomszéd routerje nincs lekódolva. :)
Viszont uaz a szolgáltató és lassabb is, szal ennyi. :D

(#6) btz


btz
addikt

WDS esetén a főnrouter is tud róla, hogy ki van terjesztve, ezért a WDS beállításnál, szükség van a fő router konfigurációjára is.
Relay-d repeater esetén a főrouteren nincs szükség WDS-hez hasonló konfigurációra. A főrouter egyszerű kliensként látja az alroutert, mintha egy sima usb-s wifi vevővel kapcsolódtunk volna vagy egy tablettel.
Nekem a TP linkem szintén tudta a WDS funkciót gyári szoftverrel is, csak a szomszéd HGW-je, sem a saját Telekomól kapott HGW-m nem, és mivel említettem a WDS-hez a szolgáltatói HGW-knek is tudni kellett volna ezt a funkciót, ezért maradtam a TP-Link gyári repeater módja mellett, de azzal csak folyton gondok voltoltak. Elvesztette a kapcsolatot a főrouterrel, csak újraindítás után működött újra, ezért fogtam magam és lecseréltem a gyári firmware-t openwrt-re, azóta ilyen gondjaim nincsenek, minden gond nélkül remekül működik. Vannak olyan routerek is amik nem tudják a repeater funkciót a gyári szoftverükkel, de openwrt támogatás van hozzájuk, azzal pedig remekül működik ez a funkció, amit gyárilag nem ismert a router.

ⓑⓣⓩ

(#7) btz válasza #20655360 (#5) üzenetére


btz
addikt

Jelszó nélkül is rálehet csatlakozni a saját routerrel, mondjuk így bárki illegálisan tudja lopni a netjét, ne csodálkozzon az illető, hogy mennek ki hozzá a TEK-től mert illegális tevékenységet észleltek az IP címéről.
Nálam is lassabb a szomszéd netje és a wifis áttvitel miatt nálam ez még tovább lassul, mellék vonalnak ugyanakkor jó. Nálunk vannak olyan hibák DSL-en, hogy az enyémmel probléma van, miközben a szomszédé szakadás mentesen megy, ekkor jól jön, hogy kockulhatok tovább igaz a sebesség a megszokottól lassabb. Routert használva pedig maradhatok a lakásomba, nem kell kimenjek a tabletemmel a szomszéd háza elé sem. A router látja a szomszéd (sőt a két házzalnodébb lakó) wifijét az ablakból, miközben a tablet beépített vevője onnan már semmit nem lát.

ⓑⓣⓩ

(#8) d@vee


d@vee
őstag

Hmm, hatásvadász egy iromány :C Mivel én tudom a szomszéd wifi kódját, problem soved :D Mellesleg a szomszédé kicsivel több mint kétszer gyorsabb. De sajna a szobából nem tudom fogni, csak ha a konyhában ülök, az meg nem mindig megoldás :) Tegnap pl. vihar volt, nálunk elment a net. Laptopot kivittem, és folytattam a szomszéd netjével a dolgomat :D
Olyat nem lehet csinálni, hogy a saját router adja az itthoni netet, de mellé megosztja a szomszédét is?

[ Szerkesztve ]

Ja

(#9) btz válasza d@vee (#8) üzenetére


btz
addikt

Következő videóban lehet hogy berakom ezt is, habár a fő témája az otthoni vezetékes net és a mobilnet együttes használata lesz. Ugyan ezt meglehet csinálni otthoni vezetékes net+ szomszéd nettel is.

ⓑⓣⓩ

(#10) Tamás88


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

No én múlthéten WDS-tem (igaz nem a szomszédé volt a net, hanem a miénk). Van egy fő router (gyári 1043ND V3, a neve: XY (nem a rendes neve), erre hídként rá van csatlakoztatva egy másik router (DD-WRT 1043ND V3, neve: XY-1), és a harmadik router a második routerre csatlakozik rá, szintén WDS-ként (DD-WRT 941ND V3, neve:XY-2). Minden esetre a fő router ossza a DHCP, így aki a 3. routerre csatlakozik rá, az is a fő router által adott IP címet fogja használni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.