- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
1. A fizika törvényei ugyan azok Budapest közepétől kezdve a faluig. Nem mázli kérdése. A vdsl2 szabványában világosan le van írva, hogy 50 megabit x méterig a gyakorlatban/ elméletben meddig is működik (normális vezetékezés esetén persze). A Tajánlása szerint is 750 méterig alkalmas a vdsl2 a gyakorlatban is az 50 megabitre.
2. Kérni kell és CAT6-al újrahúzzák, kötelesek internethez CAT6 UTP-t kötni.
3. Igényesen is újra lehet húzni egy lakást, már fent is leírtam, hogy nemfeltétlenül lesz az újrahúzás igénytelen, így a nőknek sem lehet kifogása semmi ellen. Kábelvezetőjük pedig van, mert érdekes módon nálunk szépen meg is csinálták azzal, volt is náluk, mondani sem kellett, hogy azzal dolgozzanak.
A kötődoboz amibe a kinti oszlopról jövő vezetéket bekötik és amiből az UTP kábel megy a fali dobozig, amibe a HGW eszközt bedugják, a HGW és a fali doboz közé is lehet rj11-es végekkel szerelt UTP kábelt tenni.
"DUPLA annyi érpár kellene a központtól indulva az épület elosztóján keresztül a fali dobozig. No, ilyen szintén csak laborban van, meg a deutsche telekomnál maximum" és a Magyar Telekomnál is így van
A HGW vel nem lehet behatárolni, hogy hol a hiba, de de neked/nekem mint előfizetőnek mutatja hogy az egyik vagy mindkét vonal működik e vagy sem. Illetve sok vonali információt tud szolgáltatni.
Ha nekem nem hiszel, akkor kérdezz meg egy technikust, hogy tényleg lehetetlen bemérni egy vonalhibát? -
btz
addikt
válasz
#79621120 #24 üzenetére
Vároaban is vannak gondok, arról például tudtál, hogy a Budapest belvárosában is csak 20/1 megabites dsl szolgáltatás érhető csak el? És ott van például a gazdag kerület, az sem bővelkedik sávszélben, oda pedig csak földkábeleket raktak, ahol nehéz pesz optikára cserélni a kábeleket. Szóval városban sem optikából van a kerítés.
-
btz
addikt
1. Nem laborban ennyi, mint írtam nekem több mint 400 méteren jött az 50 megabit és a maximum elérhető sávszél 75 megabit lett volna. Nem laborban lakom.
2. Nem kurva ritka, mert már pár éve csak ilyet húznak, szakadozás esetén vagy kérésre rögtön cserélik. Cat6-os utp kábelt raktak, azaz nem a leg "sz@r@bb" fajtát.
3. Ezekszerint felétek a nők h..lyék, felénk nem. Nekünk eleve úgy van megcsinálva, hogy semilyen folyosón már nem megy a kábel. A lehető legrövidebbre lett véve a hossz. Az előző laposkábel is a ragalatt ment el, és ott jött le a plafonról kábelvezetőben ahol kell, nem ment semilyen folyosón vagy szobán keresztül. De falra is mindenhol lehet tenni bárhol, erre találták ki a kábelvezető csatornát, amit ragasztószalaggal is fel lehet tenni még panelban is, de mint írtam célszerű rövidíteni, ezért panelban lakáson belül a kötődoboztól már jobb ha 1 méter kábelnél nincs több.
Nem hiszem el, hogy a bonding zsákutca, mivel ez az egyetlen mód a nagyobb sávszélesség elérésére dsl-en. Ha versenyképesek akarnak maradni, akkor ezt alkalmazzák, optikát még sok helyen csak évekmúlva fognak húzni, főleg ott ahol a település minden pontján elérhető a 30 megabit vdsl2-vel.
Na nemár hogy ne tudnák szerelni ezt gondolom viccnek szántad 😁. Mindkét vonalat meg tudják nézni külön külön is, még ha olyan eszköz ami bondingot tudna nincs náluk akkor is. Maga a HGW is szolgál vonali adatokkal, amit szintén meg tudnak nézni. Nincs itt semmi probléma a mérhetőségel, max annyi hogy tovább tart mert két vonal. -
btz
addikt
50 megabithez 750 méter a maximum bondingal ez 1500 métrre növekszik.
Nekem is volt 50 megabites csogom bonding nélkül 400 méteren, a vonalam 75 megabitre lett volna képes bonding nélkül.
Mért kéne neked sz@rakodni a bondingal? Ezt megoldják a T szerelői, neked nem kell vele sz@rakodni semmit sem.
Azt nem értem hogy mit kell javítavítani a bondingon, meg mit nem lehet? Ha valami gond van vele ugyanúgy minden javítható, bár tényleg nem tudom értelmezni ezt a kérdést.
A lakásn nem is szükséges semmi a bondinghoz, az eret, ha jóltudom a törzskábelen a kötődobozig viszik duplán, a lakásban már nem húzkodnak semmit, már ha rendes UTP kábellel van kiépítve.
Ezt a putri dolgot sem értem, hogy jön ide. Ha kábelezést kell csinálni, akkor azt is szépen meg lehet oldani, úgy hogy alig látszik, nem hiszem, hogy ettől lenne a lakásnak putri kinézete.
Ezt a nős témát sem értem. Nem tudom mi bajuk a nőknek egy kábelcsatornában futó vezetékkel? Az oké ha a szoba közepén fut át a vezeték a szőnyeg közepén és elesik benne a gyerek, hogy azért bármelyik nő pipa lenne, de talán még egy férfit is zavarna, de egy faliszegélybe vagy lambéria mögötti kábelcsatornában futtatott vezetékkel mi baja lehet egy nőnek, arra nem találok logikus választ. De mindegy is mert ha nem régi pvc telefon kábel van, akkor azt sem kell UTP falikábelre cserélni egy bondingozás mellett. (Itt megjegyzem hogy UTP kábelezésre mindenféleképp célszerű áttérni, én is az idén rövidítettem le a házon belüli kábelszakaszt, és egyben a pvc kábelt UTP kábelre cserélték) Minden a törzskábelben fut duplán és a lengőkábelben, ami az oszlopot a házzal összeköti, a kötődobozig. -
btz
addikt
Erre emlékszem. Lassan már 9 éve volt. Szépen meghiúsította az akkori kormány a nagy terveket.
A koax nagyon sokmindenre alkamas lehet(ne). -
btz
addikt
Update:
Sajnos azt az informaciót kaptam, hogy a gigabites sebesség optikai hálózat esetén sem minden területen elérhető, műszaki képesség függvényében adható csak ki a gigabites csomag. -
btz
addikt
válasz
elektrotank #5 üzenetére
Nem ssd hanem sima SD-m volt, nem torrent, hanem sima FTP adatátvitel miatt elpusztult. Az SSD jobb az ilyenekben de kitudja, hogy az is meddig bírja a tömérdek írást/olvasást/újraírást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Már a Magyar Telekomnál is elérhető a Gigabites internet sebesség. Nézzük mit érdemes tudni róla.Az új lakossági csomag...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest