Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FoxiestFox
    félisten

Hm, érdekes kis fórum keveredett ki ebből.
    Látszik a sokféle vélemény között, hogy a veszélyesen kocka, önbíráskodó, de azért nem rossz ember - hülyegyerekek mellett azért a többségnek helyén van az értékrendje.

Kár védeni a skineket, nekem még nem volt velük rossz tapasztalatom, és az is igaz, hogy aki ilyesmit tesz az alapvetően ellene van annak ami a szubkultúra alapját képezi.
    Viszont pont hogy az írásban szereplő típus a többség, és mivel ez így van, senkit nem érdekel hogy ezek nem azok, annyit látunk hogy bakancs, milyen ruha, milyen fej.
    Ha én kimegyek az utcára rendőrségi egyenruhában és lekapok pár embert egy rendőrségi fegyverrel, akkor az lesz a hírekben, hogy ismeretlen rendőr ámokfutása.
    Mire kikerül a hírekből, már senkit sem érdekel hogy nem rendőr volt.
    Szóval ha ilyen társaság száll fel tömegközlekedési járműre, főleg éjjel, akkor pár sanda odapillantás és a veszély felmérése után nem árt esetleg lelécelni onnan.
    Még akkor is, ha valódi skinekről van szó, biztos ami biztos.

Az tényleg aggasztó, ami a feljelentés és a rendőrségi nyomozás során a sértettel történik, de másképp a rendőr sem tudja végezni a dolgát.
    Az ügyvédnek ugyanúgy védenie kell az ilyeneket is, az ő dolga ez, ahhoz a munkához vagy gyomor, vagy emberi érzelmek hiánya szükséges. Előbbi esetben jóban kell lenni a védencével, mert esetleg ő is el lesz kapva. Mindennek két oldala van.

Az hogy a törvények gyakorlatilag semmire sem jók, (hiszen aki nem bűnöző alkat az szabadon sem lenne az, aki pedig vérből ilyen, úgyis az lesz, az majdhogynem törvényszerű) az sajnos tény.
    A börtönnek mint már említették néhányan, gyakorlatilag inkább csábító, mintsem visszatartó ereje van.

Az a baj, hogy tényleg jogaik vannak, nincs elrettentés, nincs a dolognak tétje, és ha az ember elgondolkozik ezeken a dolgokon, és esetleg írna róla (nem elvakult, radikális, hanem csak az ép ész és értékrend sugallta módon), akkor a legtöbb oldalról és fórumról kipenderítik a fenébe. Ugyanis ez kellemetlen téma. Tabu. Ahogy a cigányok is.

Csak a kérdés, hogyha legálisan nem lehet védekezni és beszélni sem róla.. akkor mi van? Hová tartunk?

A nagy semmibe.

Azt azért hozzáteszem, hogyha lenne gyerekem, és ilyen módon elbánnának vele, és megtudnám az elkövető kilétét, én nem sokat hezitálnék.

Szükség van a törvények változásaira, a rendőrség munkájának hatékonyabbá tételére, az emberek fejében uralkodó zűrzavar rendbetételére, és alapból arra, hogy nézzük egymást emberszámba.
    Mert az hogy pl. infarktusos, földön fekvő emberek mellett elmegy mindenki csúcsidőben, az elég nagy kudarc. Hogy az országé, az emberé-e, azt mindenki döntse el maga, de én tudom mit tennék, úgy is hogy magyar vagyok. Tehát nem az országgal van baj.

Új hozzászólás Aktív témák