Új hozzászólás Aktív témák

• Tikakukac

titán

válasz philoxenia #65 üzenetére

Még szerencse. A MÁV informatika már így is elég borzalmas... ;]

Az én OCD szintemmel 1. nap felmondás lenne. Ki jár ismét rosszul? Az utas :DDD

Szalmabáb. Saját ismeretségi körről beszéltem. Értelmezd amit olvasol... ;)

Én is. Csak a kivetítést te kezdted ilyen alapon globálisra, gondoltam akkor mehet tőlem is.

hord le egy olyat, akinek konkrétan a hazai kilátásait beszántotta pont a "ti már csak a telót nyomjátok" megmondóemberek.
    Ilyet sehol nem írtam. :N

Nem kell írnod. Ez van, ez történik. :K

Mondjuk az én generációm genetikai okokból nem mehetett fiatalon külföldre dolgozni. (túl korán születtünk)

Az a genetikai ok leginkább az volt, hogy az éppen aktuális felnőttek jobbnak látták földbe gyalulni a kontinenst szín és vallási alapon válogatva, mintsem megosztani a tudást és a munkaerőt.

A fiatalok java(része) meg eleve tanult itthon, míg mi életben tartottuk az országot, majd kimentek nyugatra és letelepedtek. Lehet, hogy ha itthon maradnak, ma más az ország képe, de ez már politika... :(

Ok és okozat. Én meg úgy látom, hogy mivel az életben tartás nem valósult meg, maximum a felszínen, így emiatt lépett le az országból az értelmesebbje (mert ugye ezt látták, hogy menthetetlen szélmalomharc, nem azt, hogy jahj nyílik a határ és annyira hirtelen mehetnékünk lett) így ez maradt. Anyám mióta világ a világ mondja, hogy ne, ne, ne csúnya, rossz külföld. Úgy 1 évvel ezelőtt lett már olyan a szitu, hogy azóta kifejezetten tolna kifelé, mert már belátja azt, amit sokan sok-sok éve láttak.

Az én korosztályomból már sok okból sokkal kevesebben mehettek külföldre (nyugatra) dolgozni. Jó voltam anno oroszból, de igény erre Ausztriában, Németországban nemigen volt a legtöbb munkahelyen.... ;)

Ez van, aki anno olyan volt, megoldotta. Nekünk is van rokonság Kaliforniában, az sem könnyed délutáni tea lehetett 60 éve.

Mi angolul még nagyon nehezen tanulhattunk. (biztosan ezért lettünk alkoholisták) [Persze most nem is fetrengünk takonykórban, hiszen iszunk rendesen ;] ]

Hát nem. Többnyire a Covid ezt a réteget alaposan megtizedelte. 2 éve heti szinten vettem a fekete ingemet elő. Biztos azért, mert az öregeknek még volt immunrendszerük és nem ettek ennyi gyorskaját :N

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Új hozzászólás Aktív témák