Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Giorgio1313


Giorgio1313
aktív tag

Illetve még annyit hogy anyaghasználat terén van különbség a q10 fehér és fekete verziója között?ha jól emlékszem olvastam még itt fórumon hogy más a hátlap.Pesten hol lehetne megnézni,megtapizni mindkettőt?Ha jól tudom valamelyik fórumtárs kereskedik velük:)

(#1002) Crafter32 válasza Giorgio1313 (#1001) üzenetére


Crafter32
őstag

Én is úgy tudom más a hátlap.

(#1003) SM1


SM1
csendes tag

Sziasztok,

Paromnak vennek ajandekba egy Q10-et. Eddig egy Sony Ericsson Xperia mini pro-t hasznalt, de a csuszka megadta magat… (nem is csoda igy majd 3 ev tavlatabol)
Most ideiglenesen a fiokbol elokerult S2-t hasznalja, de nagyon nem baratkozott meg vele a virtualis gombok vegett igy kerult szoba a BB.

3 kerdesem lenne: Sajna a BB-rol nem sokat tudok azon kivul, h csodbe mentek ill, h meg ok azok akik gyartanak megbizhato minosegben jo fizikai gombos telefonokat.
- Szoval a meglevo elofizuja melle (1GB) kell v.mi extra szolgaltatas a Gmail fiok hasznalatahoz?
- Neha hasznalja navigalasra. Van barmilyen megbizhato navi app? Google maps tokeletes lenne, de ha van hasonlo, mint androidon a Sygic (lenyeg a jo terkep adatbazis) az is megtenne.
- milyen appok erhetoek el a BB fele store-bol? Vannak minosegiek vagy a furcsa kijelzo meret vegett ebbe inkabb ne remenykedjek?

Segitsegeteket elore is koszonom! :R

(#1004) lezerpiramis válasza SM1 (#1003) üzenetére


lezerpiramis
őstag

-BB10-nél már minden működik sima mobilnettel is. Ez alól egyedül a BBM képez kivételt, de ez is csak akkor, ha T-s vagy.
-Nincs túl sok jó navi BB-re, ezeket tudnám mondani: Mireo Don't Panic, Waze, Wisepilot
-Q10-re talán kevesebb app van, mint Z10-re. Nekem Z10-esem van, úgyhogy pontos infót erre nem tudok mondani, de nálam minden fontosabb app megvan.

(#1005) eventus válasza SM1 (#1003) üzenetére


eventus
veterán

NEM MENTEK CSŐDBE!!!!!!! :W

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#1006) lezerpiramis válasza eventus (#1005) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Ha a médiában megjelenik egy cég kapcsán, hogy csőd, akkor az úgy is van, kész :D Vagy ha mégsincs úgy, az ilyen híreknek köszönhetően előbb-utóbb úgy lesz :D

(#1007) BéHGT válasza eventus (#1005) üzenetére


BéHGT
senior tag

Ezt akartam én is írni, hogy nem mentek csődbe, de kíváncsi vagyok, hol olvasta ezt... Mert hogy "tudja..." :U :(

(#1008) SM1


SM1
csendes tag

Azert nem kell rogton tamadni :((( Rosszul tudtam/hallottam/olvastam. A lenyegen nem valtoztat hisz itt vagyok es erdeklodok… de azert koszonom a segitseget!

Ha nem kell masik mobilnet csomag (Vodafone) akkor nincs gaz.

Meg ket kerdes: Gmail szinkron es Facebook olvasgatassal vajon mit varjon az akksitol?
Ill a bongeszo mennyire hasznalhato? (olvashatosag, tordeles...)

(#1009) lezerpiramis válasza SM1 (#1008) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Szerintem ha egy Gmail-fiók van beállítva a FB mellett, akkor jól kellene bírnia. Nálam 4-5 email-fiók van beállítva (igaz, ezekből csak egy push), emellett FB, Gtalk, LinkedIn és BBM is megy, és kibír egy napot a teló, pedig Z10-esem van (1800 mAh-s akksival, a Q10-ben 2100-as van, ráadásul a kijelző is kisebb).

Böngésző nagyon jól tördel, ráadásul ha inkább a szöveg érdekes, akkor jól jön a hasznos reader mód. Z10-esen nyilván jobb böngészni a nagyobb kijelző miatt.

(#1010) BéHGT válasza SM1 (#1008) üzenetére


BéHGT
senior tag

Nekem a 2 napot lazán bírja, elég aktív gmailezés és facebookozás mellett...
Viszont most már tényleg nem tudom, mi az a push?! Mert konkrétan a Galaxy Camera-nak is ugyan az az email van beállítva, mint a Q10, és a Camera előbb jelzi az e-mailt, mint a Q10... Próbálták magyarázni nekem, de nem jött át... :DDD :DDD

(#1011) Gomba válasza BéHGT (#1010) üzenetére


Gomba
senior tag

Ez ugye beállítás függő is. A BlackBerry-n van egy olyan beállítás a mail cimnel, hogy "használja a push-t amennyiben támogatott". A Gmail push nekem azonnal megerkezik, illetve a céges is.

[ Szerkesztve ]

Ép hardverben ép szoftver

(#1012) No.01 válasza Gomba (#1011) üzenetére


No.01
őstag

Basszus tenyleg! Eddig en sem ertettem, h a Gmail miert jon meg kesobb, mint a ceges.

Azert megeri neha olvasgatni a topicot :K

(#1013) eventus válasza No.01 (#1012) üzenetére


eventus
veterán

"Azert megeri neha olvasgatni a topicot " Hogy tudjuk nem ment csődbe a cég :DD

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#1014) BéHGT válasza Gomba (#1011) üzenetére


BéHGT
senior tag

Ezt én sem tudtam, de be is van állítva, 5 percre. Ennek ellenére Droidon folyamatosan előbb kapom meg, na jó, nincs 1 mp előnye se, de mégis egybe szinkronizálja...

(#1015) Gomba válasza BéHGT (#1014) üzenetére


Gomba
senior tag

Ha 1 mp számít, akkor az azért tényleg durva :)
Az 5 perc az a normál szinkronizálás (push nélküli). Attól független, hogy van-e push vagy sem. Ez szerver oldali kérdés is, hogy támogatja-e vagy sem (gmail nyilván támogatja, itt egyedi mailszerverekre gondolok).
Illetve: push csak Exchange Acitivesync-nél, illetve IMAP-nál van.

Ép hardverben ép szoftver

(#1016) Gomba válasza No.01 (#1012) üzenetére


Gomba
senior tag

Hát miért nem kérdezted meg itt? :DD

Ép hardverben ép szoftver

(#1017) lezerpiramis válasza BéHGT (#1014) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Ha be van kapcsolva a push, akkor teljesen mindegy, hogy alatta az van-e, hogy 1 óránként vagy 5 percenként szinkronizáljon, hiszen ezt a push bekapcsolása üti (azonnali lesz a szinkron).

(#1018) No.01 válasza Gomba (#1016) üzenetére


No.01
őstag

Ceges telefon... nekem csak nyugom van vele (marmint, h olvasnom kell az emaileket) szoval pont nem erdekel, de miota rajottem, h az IT-s kollegak hulyeseget mondanak es a privat mailfiok haszanalat sem tiltott azota neha feltunt a dolog, de ahogy itt irjak is semmi nem mulik 1percen... inkabb csak erdekes volt, h mindig kis faziskesesben van a privat telefonomhoz kepest.

Viszont most olvasom, h a Waze elerheto nekunk is. (tudom tudom, de nekem ez is ujdonsag :B ) Ez mennyire mukodik jol? Esetleg kulfoldon probalta v.ki? Inkabb terhelnem a ceges telefonomat mintsem a sajatomat mikor kulfoldon kell gyarat latogatnom...

(#1019) BéHGT válasza Gomba (#1015) üzenetére


BéHGT
senior tag

Nem számít, csak mindenki mondta/mondja, hogy mennyivel jobb, mert a BB-n azonnal megkapod az e-mail-edet. Hát Droidon is megkapod. :)
De így már értem, ha be van kapcsolva a push, hiába van 5 percre állítva, úgyis azonnal megjön BB-n is.

(#1020) lezerpiramis válasza No.01 (#1018) üzenetére


lezerpiramis
őstag

BES10-en van a céges levelezés, esetleg "sima" activesync? Mert utóbbinál nem tudok olyan policy-ról, hogy tiltson más fiókokat... (Ettől függetlenül lehet, hogy van...), előbbinél pedig megvan a Balance, és ott értelmét vesztené a privát fiókok tiltása, hiszen van egy privát profil is a telefonon. Persze akkor nincs, ha BES10 Advanced-et használtok, és nincs Balance sem, csak work profil.

[ Szerkesztve ]

(#1021) lezerpiramis válasza BéHGT (#1019) üzenetére


lezerpiramis
őstag

A push nem az azonnali kézbesítést jelenti, hanem azt, hogy a szerver löki le a levelet, nem pedig a telefon húzza le azokat - emellett persze általában azonnali kézbesítés is párosul a push-hoz, de nem mindig. A régi BB-knél BIS esetén például minden fiók push-sal működött (legyen az Freemail, Indamail, bármi, tehát azok is, amelyek szolgáltató szintjén nem adnak push-t), legfeljebb volt egy max. 10-15 perces késés (Gmailnél, Hotmailnél, Yahoonál nem, AOL-nál). BES-nél szintén nincs késés, és ez a BB10-re is igaz, csak BB10-nél már ugye nincs BIS, így mezei felhasználóként csak akkor lesz push email-ed BB10-en, ha az email szolgáltatód támogatja a push-t.

(#1022) No.01 válasza lezerpiramis (#1020) üzenetére


No.01
őstag

hat amikrol itt irsz abbol en sajna nem tul sokat ertek :B :U en csak egy egyszeru kis felhasznalo vagyok aki telefonal meg a ceges levelezesemet intezem rola. Anno a beallitasokat is mind az IT-s reszleg intezte nekem semmi dolgom nem volt csak a kontaktokat bemasolni.
Igazabol a privat fiok szinkronizalasa sem fontos a sajat telefonom vegett, de mivel sokszor megyek kulfoldre igy volt amikor jol jott, h nem a sajat kis szamlamat noveltem a roaming nettel es telefonalassal. (A hotelek wifi-je meg a nagy nevu hotelekben is hagy kivanni valot maga utan)

[ Szerkesztve ]

(#1023) Crafter32


Crafter32
őstag

A szinkronizálási időt Gmail esetben a telefonon le kell törölni majd újra regizni és ott állítható ugye? De a push az hol van? Azt még nem láttam.

(#1024) lezerpiramis válasza Crafter32 (#1023) üzenetére


lezerpiramis
őstag

BB10-nel ezt utolag lehet allitgatni: Settings / Accounts / adott Gmail-fiokba belepsz / Use push if supported, illetve Sync Internal. Utobbi lehetoseg nyilvan akkor erdekes, ha a push ki van kapcsolva.

(#1025) Crafter32 válasza lezerpiramis (#1024) üzenetére


Crafter32
őstag

Én olyat találtam: Push használata ha támogatott. Mellette egy csúszka. Ha jól értelmezem akkor ha ez be van kapcsolva akkor hiába állítom a szinkonizálgatás időközönkénti idejét az mindegy. Ha nincs wifi ez mennyivel dobja meg az adatforgalmat?

(#1026) lezerpiramis válasza Crafter32 (#1025) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Jol ertelmezed. Az adatforgalomrol nem tudok nyilatkozni, mert korlatlan netcsomagom van. Sztem annyit eszik, mint a tobbi platformon a push. (kiveve a regi BB-ket es a szinten tomoritest hasznalo Nokia Messaginget).

(#1027) Pastika


Pastika
tag

Mai napon sikeresen megrendeltem az eszközt, sajnos azonban, csak jövő hétre lesz meg. Addog szeretnék képbe kerülni, egy-két dologgal:-) Telenoros vagy, BIS-t megrendelni ugyanúgy kell, mint a korábbi OS7 készülékeken.
A legfontosabb lenne a sideloadolt viber.. Viszont Androidban egyáltalán nem vagyok képben. Találtam már leírást a portoláshoz, de na bevallom nem merek nekiugrani egyelőre... Valaki tudna esetleg segíteni ebben nekem?

(#1028) jagertibi


jagertibi
aktív tag

Hát nekem is segíthetne valaki aki használható vibert rakott a Q10 re..... :U

(#1029) Crafter32 válasza Pastika (#1027) üzenetére


Crafter32
őstag

Bis nem kell a OS10 hez, legalábbis nem kötelező, mint régen. Vibert nem tudom. Soha nem használtam, különben is ott a bbm. De biztos van itt aki megcsinálta a portolást. Azt hiszem a szederblogban van leírás róla.

[ Szerkesztve ]

(#1030) lezerpiramis válasza Crafter32 (#1029) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Nemhogy nem kotelezo, hanem felesleges kiadas, hiszen a BB APN nem hasznalhato BB10-hez, csak a T-nel (Vodanal pl. meg se nyikkan).

(#1031) Pastika válasza lezerpiramis (#1030) üzenetére


Pastika
tag

Sajnos paranoiás vagyok;-) Ha már BB akkor kell a titkositás...
Másrészt a viber szerintem sajnos megkerülhetetlen, ha más platformon hozzászoktál.. Van BBM, iphoneon is de 2 ember volt hajlando ezt hasznalni, viber helyett:-(

(#1032) Vatibor


Vatibor
újonc

Üdvözletem!

Pár hete megvettem q10-s készülékem a tmobilnál.
Kérdésem lenne tapasztalt fórumozókhoz:
Akármelyik wifi hálózatra csatlakozok a készülékkel...hub-ba jön az értesítés hogy ,,korlátozott wifi, nincs internetkapcsolat,, keressek másik hálózatot, szöveg (otthoninál, nyilvánosnál)
Mi lehet a probléma? Hogy lehet megoldani?

Facebook események, üzenetek csak akkor frissülnek a hub-ba ha a Facebook alkalmazást megnyitom.
Van valami megoldás arra, hogy automatice jelezze az üzeneteket, eseményeket a hub-ba, hogy ne nekem kelljen az alkalmazással játszani?

Akku üzemidőm elég gyengus...1,5 napot nem bír szederke!:D

(#1033) Giorgio1313 válasza Pastika (#1031) üzenetére


Giorgio1313
aktív tag

Ez érthető hiszen BBM-en multiplatformon jelenleg csak pötyögni lehet,miközben a Viber évek alatt azért elég jó szintre emelte az appját.Már van pc-re is.Másrészt Vibere mindenkinek van...Külföldön élek és amerikán át európa összes országáig mindenkinek van a telefonján.Sajnos (vagy nem sajnos) ez már egy must have app

(#1034) sasa134 válasza Vatibor (#1032) üzenetére


sasa134
addikt

szia! a wifire nem tudom mi a megoldás, próbáld meg a beallitasokon belül az ipv6-t bekapcsolni. a hivatalos 10.2 frissítés óta az upc wifivel akadnak gondok.
A Fb értesítés problémára olvasd el a 2846-os hozzaszolasom a Z10 topicban. Az megoldja.

Akkuido gyenge? mihez képest. ha nem logsz állandóan 3g-n, elég jól bírja a q10. Azért komoly kis hardver, nyilván fogyaszt is.

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#1035) Crafter32 válasza sasa134 (#1034) üzenetére


Crafter32
őstag

http://m.mobilarena.hu/tema/re_blackberry_z10_erre_megerte_varni/hsz_2846-2846.html

(#1036) viw


viw
aktív tag

Sziasztok,

Új tulaj vagyok...:)
Gmail címjegyzéket szinkronizálom a telóval, de csoportokat és a benne lévő neveket nem húzza be a teló, csak a csoporton kívülieket (tehát csak a közvetlenül címtárban lévőeket).
Megoldható h a csoportok megtartásával lássam a névjegyzéket a telón?!

Köszi,

(#1037) Vatibor válasza sasa134 (#1034) üzenetére


Vatibor
újonc

Köszönöm, a facebook-os probléma megoldódott!

A wifi sajnos továbbra is halott...próbálgattam én a beállításokat, az ipv6-t is, sajnos ,,korlátozott...weboldal nem érhető el, keressen másik hálózatot,,...
Esetleg vigyem be tmobil-hoz hogy nézessék meg szervízbe?
Ötlet?:)

(#1038) lezerpiramis válasza Vatibor (#1037) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Barmilyen Wi-Fi halozaton (Digi, mas mobiltelorol osztott Wi-Fi stb.) ez a helyzet?

(#1039) Crafter32 válasza lezerpiramis (#1038) üzenetére


Crafter32
őstag

Nekem teljesen jó a wifi.

(#1040) gabor72 válasza Crafter32 (#1039) üzenetére


gabor72
aktív tag

A UPC-s wifi már hetek óta szórakozik, néha megy de inkább nem.
Egyszerűen meg lehet nézni hogy rendben van-e, egy parancssorba be kell írni hogy ping blackberry.com.
Ha nincs válasz akkor a telón se működik rendesen.

(#1041) Vatibor válasza gabor72 (#1040) üzenetére


Vatibor
újonc

Üdv!
Köszönöm az információkat, segítséget!

A wifi másik telefonról megosztva működik...frissítettem is az op rendszert ezen keresztül.
Valóban, upc-s a netem, bár a wifit nem a upc adta, itt volt bennem a fogalomzavar a ,upc wifi, miatt. :)
Nem működik a upc-s wifi, parancssorba pingeltem a blackberry oldalát, zéró sikerrel. :W
A böngésző se hozza be a weboldalt, a blackberry link letöltése is meghiúsult mindeddig. (én azthittem eddig hogy a cég csőd, vagy csődközeli állapota miatt lelőtték az oldalt valamiért, ezért nem hozza be)

Megoldás van/várható erre a problémára?

(#1042) sasa134 válasza Vatibor (#1041) üzenetére


sasa134
addikt

klikk

Avanti Roma

(#1043) Vatibor válasza sasa134 (#1042) üzenetére


Vatibor
újonc

Lőn világosság!:D Elkezdtek a bitek szaladgálni a telefonon!:D
Ahogy a cikkben is írják, ki kell lőni a mobilnetet...utána működik a upc...a drága...:D
Köszönöm!!!

(#1044) eventus válasza Vatibor (#1043) üzenetére


eventus
veterán

De mar mukodik mobilnet bekapcsolasa mellett is :)

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#1045) icezozo


icezozo
addikt

de jó ,hogy nincs UPC itthon :D

http://qwankido.hu/

(#1046) Crafter32 válasza eventus (#1044) üzenetére


Crafter32
őstag

Elolvastam a leírást az OS telepítésről útközben. Tényleg úgy van nem mer bele fogni az ember. :) De gondoltam hazaérek hajrá ... De már rögtön az elején elakadt a dolog:
" 2. Ezt a programot fogjuk használni: [link] . Letöltés után tetszőleges mappába csomagoljuk ki és Sachup.exe indít. "
Nem engedi a Nod32 megnyitni az oldalt. Azt írja fertőzött. És nem merem felülírni, nehogy a laptopon újratelepítés legyen belőle.

[ Szerkesztve ]

(#1047) eventus válasza Crafter32 (#1046) üzenetére


eventus
veterán

Semmi baja nem lesz :) Amúgy a nod semmit nem ér már :K
Autoloader leírást nézd.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#1048) ak76


ak76
senior tag

Mától én is Q10 tulaj vagyok,drágább androidos cuccokról váltottam,és eddig nagyon tetszik a rendszer,remélem a 10.2.1-es frissítés minél előbb megérkezik,bár ahogy most van,így is pariban van a 4.3-as droiddal.

(#1049) jagertibi válasza ak76 (#1048) üzenetére


jagertibi
aktív tag

A Q10 hivatalos új árától drágább androidos nem sok van.... :) gratula hozzá

(#1050) BéHGT válasza jagertibi (#1049) üzenetére


BéHGT
senior tag

Gondolom úgy értette, hogy nem egy ilyen Samsung Galaxy Young volt, hanem pl S 4... :DDD :DDD Bár az S4 hivatalos ára sem 2 Ft volt. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.