- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
A következő sorokat az egyik fórumtársunktól loptam, mert tetszik:
Mondanám, hogy miért nem lehet inkább egymásra támaszkodva előremozdítani a dolgokat, de az a vonat látszólag már elment. Kína (pontosabban a vezetője) cseppet túlgondolta magát, és azt hitte, hogy az összeszerelő üzemből a világ ura lehet. Csodák nincsenek, hiszen minden hatalom (vagy annak vezetője/i) ezt hiszi magáról, de ha nincs egyensúly, csak mi szívjuk meg. Kínának ideje lenne elfogadni, hogy a világ egyik legszennyezőbb országa és bérgyártó, de azt is, hogy a nyugati bérgyártás odatelepítése nélkül ők most egymást ennék, mi meg valahol a 10 évvel ezelőtti technológia színvonalon tartanánk, és minden eszköz sokkal drágább lenne, de pont emiatt sokkal tartósabb is.
Az Amerika világrendőrség dolgot meg lehet vitatni és küzdeni ellene, de szerintem a 2. vh utáni időszak megmutatta, mi lesz a társadalomból, ha Kína vagy Oroszország száll meg, és mi lesz akkor, ha az USA vagy a nyugati világ. Erre az egyik legjobb példa Németország.
Szóval megértem, hogy a demokrácia-export egyeseket zavar, de akkor fogadja el, hogy anélkül megy a sivatagi kecskeszerelem olajjal leöblítve, a születésszabályozás és egy tál rizs naponta, meg a Zsiguli 50 évig tartó gyártása. Vele meg persze a cseppet túltolt PC-ség, a lassan követhetetlen nemi szerepek, és persze a "tanulj vagy a társadalom aljára kerülsz" kapitalista mentalitás.
Valamit valamiért. Kína politikáját én is megállítanám, mert otthon megmutatták, mi várna a világra akkor, ha ők lennének a világ urai. Ahogy az arabok, illetve a szovjetek is megmutatták már. -
BITBOYS
addikt
Nemes-Nagy Ágnes
Istenről
Hiánybetegségeink legnagyobbika
Lásd be Uram, így nem lehet. Így nem lehet teremteni. Ilyen tojáshéj-Földet helyezni az űrbe, ilyen tojáshéjéletet a Földre, és abba – felfoghatatlan büntetésként – tudatot. Ez túl kevés, ez túl sok. Ez mértéktévesztés, Uram.
Mért kívánod, hogy két tenyérrel átfogható gyerekjáték-koponyánkba egy univerzumot gyömöszöljünk? Vagy úgy teszel velünk, mint a tölgy makkjával, amelybe egy teljes tölgyfát gyömöszöltél?
Nem bánnék soha úgy a kutyámmal, mint Te velem. Léted nem tudományos, hanem erkölcsi képtelenség. Ilyen világ teremtőjeként létedet feltételezni: blaszfémia.
Legalább ne tettél volna annyi csalogatót a csapdába. Ne csináltál volna felhőt, hálát, aranyfejet az őszi akácnak. Ne ismernénk a vékony, zöldes, édes-édes ízt: a létét. Irtózatos a Te édes lépvessződ, Uram!
Tudod te, milyen a vércukorszint süllyedése? Tudod te, milyen a leukoplákia halvány kicsi foltja növőben? Tudod te, milyen a félelem? A testi kín? A becstelenség? Tudod-e, hány wattos fényerővel tündöklik a gyilkos?
Úsztál folyóban? Ettél citromalmát? Fogtál-e körzőt, téglát, cédulát? Van körmöd? Élő fára vésni véle, kriksz-krakszokat hámló platánra, míg megy odafönt, megy-megy a délután? Van odaföntöd? Van neked fölötted?
Egy szót se szóltam. -
buherton
őstag
Szerintem ez az emberi természet velejárója. Ezen változtatni nem lehet, mert ez az emberiességünk egy oldala. Ha nem ilyenek lennénk, akkor nem lennénk emberek.
Szvsz a vallások mutatnak ebből jellemzően kiutat az egyén szintjén, azzal hogy mindig szeretettel fordulj a másik felé (keresztény), vagy függetlenesítsd magad a környezetedtől (buddhizmus), stb.
-
DonThomasino
veterán
Szerintem már nagyon sokan nem akarnak foglalkozni vele,
ki rázza az üveget. A kérdés inkább az, hogy miért nem ... -
bkercso
nagyúr
Limited identity...
Ha észrevennénk, hogy mind egy sűrűn csatolt rendszer részei vagyunk, más lehetne a helyzet. Ezt sokáig tanították a gyerekeknek a hagyományos emberi kultúrákban. Szóval talán az rázta meg, aki elfelejtette a kultúrát: mindannyian.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Airsoft
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- Steam Deck 512GB LCD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest