Hirdetés

2022. november 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) PistiX2005


PistiX2005
friss újonc

Morricone

(#2) Berci77 válasza PistiX2005 (#1) üzenetére


Berci77
tag

a varázszót nem ide!

továbbá:háziverseny lebonyolítási javaslat MDLordtól. ide várom a kérdéseket, javaslatokat, ilyesmiket.

“ Rocket League Házibajnokság
Kupaszám alapján lesznek rangsorolva a játékosok. Az egyeneskiéséses verseny első szakaszában az 1. játszik a 64.-kel, a 2. játszik a 63.-kal, 3. A 62.-el és így tovább. Nyilván nem fogunk 64-en részt venni a versenyen ezért az első n játékos automatikusan tovább jut a második szakaszba(n=64-résztvevők száma)! Best of 3 mérkőzések lesznek vagyik 2 győzelmet kell megszerezni ahhoz, hogy kiejsd az ellenfeledet. Az elődöntő két játékosa a döntő előtt megküldenek a 3. helyért. A döntő győztese akár még jutalmat is kaphat, ez még nem tisztázott(Berci, ha van ötleted ezt írd át kérlek)! A verseny célja a gyakorlás és a fejlődés! A részvétel ajánlott, de nem kötelező. Aki nem szeretne indulni az időben jelezze! Mindenkinek sok sikert!”

[ Szerkesztve ]

(#3) Tidzsimon válasza Berci77 (#2) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Gondolom az esti órákban lehet normálisan lebonyolítani.

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#4) Berci77


Berci77
tag

MDLord: ugye az volt a kérés, hogy részletesen írd le a tervezett menetrendet, de csak körvonalakban látom a dolgot és így nem csoda, ha nem is keltette fel a többség érdeklődését a verseny.
Ha a te ötleted, akkor, nem akarok helyetted dolgozni, de azért gondolatébresztőnek leírom:
- Bár a valós helyezések esetén történő párosítás jogos, de nyilván csak akkor tud működni, hogy ne érezze rosszul magát senki, ha mindenki egyforma szintű lapokkal versenyezhet.
- Most nem vagyunk sokan a klánban, így meg lehetne oldani, amit gondoltál, hogy pl az "alsó" 32 játszik egy táblán, a fölötte lévők automatikusan továbbjutnak, de ebben az esetben a legjobbak keveset játszanának, mert pár körben nem is vennének részt. Avalon gyakorlatilag csak döntőt játszana valakivel. Lehetne esetleg később egy körmérkőzést is szervezni, ami nyilván sokkal nagyobb feladat.
- Az időpontokat a meccsre meg lehetne beszélnie az összesorsolt játékosoknak, akik egymás között lenyomják a meccset és megosztják az eredményt. Ez csak két ember közötti egyeztetést igényel körönként, nem akora szervezést. Aki nem jön fel a megadott időben, az kap még rgy lehetőséget, de ha az is kimarad, akkor bukta a meccset.
- Mivel ez körönként mindenkinek csak 1 plusz menet, így a klán élete, CW-k stb. mehet ettől függetlnül a megszokoktt kerékvágásban.

Jó volna, ha ennél még részletesebben leírnád az elképzelésedet, azt, hogy ezekből a gondolatokból mit tudsz felhasználni, mert amit leírtál, az még vázlatnak is éppen elég. Ettől függetlenül támogatom az ötletet, de fel kell keltsd a társaság érdeklődését.

(#5) Tidzsimon válasza Berci77 (#4) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Jelentkezem.

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#6) Hunmugli válasza Berci77 (#4) üzenetére


Hunmugli
aktív tag

A körmérkőzés szerintem is jó ötlet (bár nem világos számomra, hogy ilyenkor a helyezéseket hogy osztják ki).

Jelentkezem.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#7) Hunmugli


Hunmugli
aktív tag

Pendragon ötlete: a best season alapján legyen a rangsorolás, esetleg all time high alapján, az kicsit jobb sorrendet biztosítana, mint az aktuális, klánban betöltött helyezés.

Egyelőre viszont elég kevesen jelentkeztek.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#8) MDLord™ válasza Hunmugli (#7) üzenetére


MDLord™
friss újonc

MightyDarkLord™ vagyok! ✌️
A versennyel kapcsolatban tetszenek az ötletek. Jobb ha így megbeszéljük. Az időpont szerintem legyen augusztus 3-4. hetében. Én most vasárnap délutánig nem leszek aktív, de a fórumot igyekszem követni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Berci77


Berci77
tag

Tisztelt vezetőség, kedves Gergosz és érdeklődők!

Az alábbiakat senkinek nem kötelező végigolvasni. Nincs varázsszó, nem lesz számon kérve.

Sokat tépelődtem, hogy milyen fórumon is osszam meg gondolataimat a Gergosszal történt szóváltásomról, illetve a klán vezetésében betöltött szerepemről. Arra jutottam, hogy elsősorban az utóbbival kapcsolatos irányvonal leírása és az információk későbbiekben történő hasznosíthatósága miatt nem privát üzenetben, hanem itt, a klántagok számára olvasható módon írom le a véleményemet. Egyáltalán nem vitaindítónak szánom gondolataimat, leginkább információközlés a részemről. Elsőnek általánosságban, majd utána Gergoszról. Íme:
- Rengeteg kommunikációs problémát látok a klánban. Nem gondolom, hogy ez más csoportokban, fórumokon kevesebb lenne, szóval nincs ebben semmi meglepő.
- A tagoktól elsősorban együttműködést és nem teljesítményt várunk el.
- Rettenetesen rossz, hogy a programon belül nincs megkönnyítve a kommunikáció. Gondolok itt a rendkívül limitált karakterszámra a klánleírásban és az üzeneteknél. Nincs privát üzenetküldési lehetőség sem. Az üzenetek így nagyon félreérthetők is lehetnek.
- A tagok jelentős része a kezdeti ígérgetés ellenére a szabályok jelentős részét telibesz@rja/ta. A többségük már régen nincs a klánban, szóval a jelenlegi tagokra ez szerencsére kevésbé jellemző.
- A vezetőség többszörös finomítás után alakította ki a jelenlegi szabályzatot, amit a tagok nagyrésze megértett. Minden második új csatlakozónak viszont külön magyarázni kell, hogy a linket hogyan kell megnyitni, milyen visszaigazolást kérünk az olvasással és értelmezéssel kapcsolatban. Ezek után is gyakori, hogy a legalapvetőbb szabályokra is sokadszorra kell emlékeztetni egyeseket, vagy magyarázni azokat újra és újra. Brutálisan fárasztó ezt pár embernek csinálni, kevesen vagyunk erre a vezetőségben.
- A klán vezetésén kívül gondolom mindannyiunknak van privát élete, így a klán egyben tartására, fejlesztésére fordítható idő és energia korlátozott.
- Ha úgy működnénk, mint egy szigorú szabálybetartásra alapuló csoport – lsd. ncore -, ahol előbb rúgják ki a szabályszegőket és utána adnak időt és lehetőséget a miérteken való elmerengésre, akkor lenne vagy 20 tag a klánban. Szerintem mi ennél jóval türelmesebbek és elnézőbbek vagyunk, de úgy érzem, ezt kevesek értékelik. Aki az elején értetlenkedik és sorozatosan szabályt szeg, abból ritkán lesz értékes klántag a későbbiekben.
- Sokan nagyon lazán kezelik a játékot, hiszen valóban ez csak egy játék, de ez sokszor már a klán eredményességének rovására megy. Nekik egy vezetői döntés vagy intelem túlzónak tűnhet.

Pár javaslat:
- A szabályzatot néhány pontban tovább kell egyszerűsíteni és egyértelműsíteni. Elsősorban a kvázi hülyegyereknek megfelelő módon kell leírni a CW részvétel és a kirúgás szabályait és azt még következetesebben be is kell tartatni. Most kicsit beleírtam, de ha változik a CW, akkor ezeket a részeket át kell dolgozni.
- Többször írtam, hogy a jelenlegi játékmechanika mellett a klánt semmiféle hátrány nem éri, ha kevesebb koloncot (együtt nem működő, csak szórványosan játszó, illetve a már megkezdett CW-t félvállról vevő játékost) viszünk magunkkal. Lehetséges, hogy ha a már kezdetben értetlenkedőktől hamar megszabadulunk, akkor több energia marad a klán fejlődésének elősegítésére.

És innentől már Gergosznak is szól a dolog: tisztában vagyok vele, hogy sokkal kevésbé népszerű és hálás a rendszabályozás feladata, amit én felvállaltam, mint mondjuk Balázsé, aki sokkal jobb játékos, mint én és így jobban is tud segíteni az eredményes CW stratégiákban, deckek összerakásában, gyakorlásban. Ettől még úgy érzem, hogy a szabályok betartatása szükséges.
Gergosz többszöri visszaolvasás után úgy vélem, hogy a veled történt szóváltás alapja egy félreértés volt. Magam részéről elnézést kérek, hogy a rendszer bénasága, a félreértett kommunikációd és figyelmetlenségem miatt azt gondoltam, hogy nem szabályosan indultál. Visszanézve a meccsedet nem volt hiba az indulásodban. Leírtad, hogy nem tudtál összerakni egy épkézláb decket, amit én - valószínűleg tévesen - úgy értelmeztem, hogy nem volt a cw szabályzatnak megfelelő. Ha jól emlékszem, viszont gyakorlás nélkül vesztettél. Erre írtam, hogy akkor mi a fenéért kellett elindulnod a cw-n, ha ezeket a szabályokat nem tartod be. Ezt meg te értetted félre, hiszen nem írtam, hogy szabályellenes volt maga az indulásod. Ennek ellenére tőlem kértél magyarázatot és igazolást arra, hogy miért nehezményeztem az indulásodat és kezdtél vitatkozni. Csak annyit írtam, hogy tartsd be és értelmezd a szabályzatot, hiszen rendkívül fárasztó sokszorosan magyarázni mindent a tagoknak egyesével. Ezt követően úgy érzem, te mentél bele egy „házmesterezésbe”, sértegetésbe, minősítésembe. Ez még a klánvezetőnek is feltűnt. Ezt a stílust viszont fölöslegesnek és tűrhetetlennek éreztem. Nekem nem fér bele. A lefokozást ezért kaptad. Mivel értékes és aktív tagja vagy a klánnak, így nem rúgtalak ki azonnal, mint tettük már máskor hasonló (fölösleges vitát generáló) esetben. Abban tévedtél szerintem, hogy a klán működését összekeverted a modern demokratikus államformák működésével. A klán nem demokratikus működésű. Nem szavazás útján választjuk a vezetőséget, hanem a vezető adja a rangokat és hozza meg a végső döntést a betartandó szabályokkal kapcsolatban. Így tehát számon kérni, hogy a vezető helyettes miért végzi a munkáját és jelzi a szabálytalanságot, egyszerűen nem az együttműködésedről tesz tanúbizonyságot.
Lehet más véleményen lenni, mint a vezetőség, de sajnos a kifejtős kérdezz-felelekre nincs a kláncseten sem elég hely, sem részemről a fentiek miatt elég energia. Nem véletlenül született a klánszabályzat, ami érthető, betartható. Ha valakinek - akár neked Gergosz – javaslatod van a módosításra, akkor azt kérem, hogy itt, a szabályzat alatt a blogon tegyétek meg, mert gördülékenyebben át tudjuk beszélni. Ha viszont egy vezető kér valamit, akkor azt a klántagság feltételeként a szabályzatnak megfelelően kéretik betartani. Mert nincs itt demokrácia. Ha valakinek nem tetszik, el lehet menni olyan klánba, ahol nincs rend, nincs szabályzat, mindenki azt csinál, amit akar. Még az is lehet, hogy az ilyen gondolkodású játékosnak jobban fog tetszeni ott. Itt viszont páran sok energiát fektettünk a szabályok és a működési rend kialakításába, az aktív játékosok segítésébe, a klán működtetésébe. Jogosnak érzem az elvárást, hogy cserébe a klántagság feltételéül szabjuk az együttműködési hajlandóságot és a vezetőséggel történő meddő viták elkerülését.
Magánéleti teendőim miatt nem volt időm eddig megírni itt ezt az összefoglalót, de jobb is így, mert volt időm átgondolni a történteket és elképzelésemet a klán működtetésével kapcsolatban. Részemről tehát nincs harag Gergosz, elnézést is kértem a félreértésem miatt. Tőled ezt nem várom el, túlléptem a történteken. A rangodat ha valamelyik vezető visszaadja az aktív és hasznos működésed elismeréseként, akkor nem fogom megkérdőjelezni a döntését, mint ahogy te tetted az én álláspontommal a szabálytalanságoddal kapcsolatban, de tartom, hogy jogos volt annak elvétele. A klánban való működésemet tovább szeretném folytatni ezen az úton, betartatva a szabályzatot, felvállalva a rossz zsaru szerepet, ahogy már írtam korábban.
Ha valamelyik vezető nem ért egyet ezzel, vagy a leírtakkal, esetleg annak egy részével, akkor kérem, hogy privát üzenetben fejtse ki. Ha kell és arra van igény, akkor háttérbe húzódom. Ha más az elképzelt irányvonal, akkor dumáljuk át, viszont egy szabályok nélküli klánban nehezen találnám a helyem. Uff.

(#10) Tidzsimon válasza Berci77 (#9) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Őszintén szólva, nem tudom hova lehetne még egyszerűsíteni a szabályzatot, ami alapban józan paraszti ésszel is felfogható, ha valaki egy közösségben (klánban) szeretne lenni.
Teljesen korrekt amit írtál, annyit tennék hozzá, hogy ne határoljuk el ennyire a leader és coleader funkciót, mert lényegében nincs különbség, Snow egy döntése miatt került ki a nevem elöl a "co" de te viszed a nehezét (Rossz zsaru :) ).

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#11) Berci77 válasza Tidzsimon (#10) üzenetére


Berci77
tag

Köszi a megerősítést. Azért túlzol, az én szerepem a kötelező rossz, ha valaki, pl. Balázs tud segíteni a gyakorlásban, deckekben, az legalább annyira fontos, mint a rend és fegyelem. A szabályzatot pár helyen - önkènyesen - átírtam megint, de ettől legfeljebb egyértelműbb lett, rövidebb nem, szóval ezen szerintem is csak akkor lehet majd módosítani, ha lesz némi tapasztalatunk a cw2-vel. Majd diskuráljunk el akár privátban arról, hogy Balázs háttérbe vonulásával esetleg bővítjük-e a vezetői gárdát. Talán jó volna, ha több felé oszlanának meg a feladatok.

(#12) gergosz000


gergosz000
újonc

Szia Berci!

Először is nekem nincs bajom a szabályokkal, legalábbis sok nincs, 1 valami van amit nem értettem a legutóbbi nagy módosításnál sem az a gyakorlás kikövetelése minden esetben. Én azt hiszem annak az eldöntés hogy valakinek használ-e ha gyakorol még egyet a főmeccs előtt az egy idő után már lehetne saját felelősség(ezért nekem jobban tetszett a régi megfogalmazás ami valahogy úgy szólt hogy ha 3szor kikapsz egymás után gyakorlás nélkül akkor lefokozás jár), ettől függetlenül elfogadtam eddig is a szabályokat és ha ezért jár a lefokozás szó nélkül el is fogadom(bár azután hogy a gyakorlás elhagyásáért le lettem fokozva nehéz szó nélkül hagyni az olyan párbeszédeket hogy: "bocs elfelejtettem a wart", "köszi hogy szóltál"). Azt nagyon remélem hogy az új CW rendszerben több értelme lesz a tesztelésnek és ez sem lesz már olyan pont amin lehetne vitatkozni.
A vitával kapcsolatban én is úgy gondolom hogy félreértésről volt szó, így gondoltam akkor is vagy hogy a kötözködés a személyemnek szól, ezért kérdezgettem hogy akkor pontosan mi is volt a gond, hogy ez derüljön ki(egyébként ha itt kaptam volna egy szabályrendszert aminek nem felelek meg akkor is szó nélkül alakítottam volna úgy a lapjaimat hogy tudjak CW-t indítani). Szerintem egyébként még midnig van egy kis félreértés hogy hogyan zajlott a beszélgetés, bár print screent nem csináltam így nem vagyok benne 100%osan biztos hogy a "házmesterezés" mikor történt, szerintem már a lefokozás után, de az bitos hogy én teljesen normális stílusban és úgy gondolom hogy tartalommal válaszoltam egyből amikor volt hozzám kérdés ezzel szemben első alkalommal amikor én kérdeztem annyi jött hogy olvasd el a szabályt és jelezz vissza, amikor már a szabály idézésével is megpróbáltam jelezni hogy tisztában vagyok a szabállyal és szeretnék választ kapni akkor meg már olyan kioktatás jött mintha egy 5 éves értetlen gyerek lennék, válasz még mindig nem lefokozás cserébe igen. Egyébként harag vagy sértődés nincs bennem sem.
Vezetésre visszatérve, nem kérdőjeleztem meg a szabályokat, és el tudom fogadni ha lefokznak vagy kivágnak, viszont szerintem ezt lehet normális stílusban is tenni, tudom hogy vannak fiatalok a klánban, de szerintem szerencsésebb ha mindenkit felnőttként kezelünk mintha felnőttekkel beszélünk úgy mint szaros gyerekekkel.

[ Szerkesztve ]

(#13) Berci77


Berci77
tag

szia!
A vitánk sorrendiségére már én sem emléxem pontosan, viszont maradjunk annyiban, hogy összességében a vita generálásáért, a gyakorlás kihagyásáért - amit mostanában is szórványosan teszel csak meg -, a vezetőség verbális inzultálásáért bőven kijárt a figyelmeztetés és a lefokozás.
Más szempontrendszer szerint vizsgáljuk ugyan azt a kérdéskört: én a rendelkezésre álló energiáimat igyekszem optimálisan felhasználni a klán működtetésével kapcsolatban. Semmi sem tökéletes, sem én, sem a szabályok. Sajnos nincs végtelen energiám egy tag értetlenkedésével foglalkozni, lelkét ápolgatni, ennyit meg az én stílusomról. Te viszont elvárod, hogy téged felnőttként kezeljünk, másrészt a többség által érthető szabályrendszerben keresed a réseket és további magyarázatot vársz, máskor meg azt írtad, tisztában vagy a szabályokkal és tudod értelmezni őket és nincs gond velük. Akkor hogyan is van ez? Mindenesetre ennél szájbarágósabb nem lesz a szabályzat. Ha valamivel kapcsolatban van módosítási javaslatod, akkor ide írhatod.
A vezetőség munkájával kapcsolatban lehet kifogást emelni, de azt, hogy másokat miért nem csesztetünk egy hiba után, neked meg "kisebb vétekért" keményebben odaszólunk, azt bízd kérlek ránk. Változatlanul nincs itt demokrácia. De megmagyarázom: számomra az együttműködési hajlandóság a legfontosabb a klánon belül. Fontosabb, mint az, hogy esetleg elkövet-e 1-2 hibát a tag. Ha tehát valaki hibázik, de észreveszi és visszajelez, az bocsánatosabb bűn, mintha valaki több körön keresztül szívja az energiámat, mert ez nem az elvárt együttműködés példája. Ennyit az összehasonlításról.
A szabályokkal kapcsolatban értsd meg kérlek, hogy nem lehet egyesével személyre szabni mindenkinek, hiszen az ellenőrizhetetlen lenne. Az eddigi rendszerben egy gyakorlás elvárt volt és kész. Tőled is. Mástól is. Ne vitasd kérlek. Tartsd be! Nagyon ritkán cseszegetünk valakit abszolút ok nélkül. Ha most te úgy érzed, hogy ez a ritka kivétel te voltál, akkor felnőtt emberhez méltó módon dolgozd fel és lépj túl rajta, ne feszegessük ezt tovább. A CW2 érkezésével természetesen minden ezzel kapcsolatos rész át lesz dolgozva, ahogy kialakul a rendszer és beleszokunk az újba. Nyugodtan adhatsz majd tanácsot és segítheted ennek a résznek a kialakítását.

Mindenkinek szól:

Az elmúlt több, mint 4 évben, mióta a klánban vagyok gyakorlatilag szinte folyamatosan olvasom a kláncsetet. Legfeljebb akkor mulasztottam bejegyzéseket, mikor iszonyatosan fel volt pörgetve, de olyankor is igyekeztem visszakérdezni, hogy maradtam-e le valami érdekesről. Ehhez képest sokan még pár sort sem hajlandóak visszaolvasni. Amit megpróbálok vállalni a továbbiakban is:
- igyexem a csetet maradéktalanul követni
- betartatom a szabályzat olvasásának visszaigazolását, alapvető betartatását
- ellenőrzöm a részvétel mulasztását a CW2-ben is, ha ez ott releváns lesz.

A többi feladatot beosztjuk még.

(#14) gergosz000


gergosz000
újonc

Szia!

Még mindig félreértés van, azon is hogy mi volt félreértve, de akkor még utoljára leírom hogyan zajlott a beszélgetés és mivel kezd egyértelmű lenni hogy félremagyarázásról és részedről személyes problémáról van szó ki is lépek a klánból, ezzel l tudjuk zárni a problémákat.
Szóval a beszlgetés kb így zajlott:
B: miért nem gyakoroltál
G: nem láttam értelmét, nem volt esélyem jobb dekkre
B: akkor miért kezdtél bele a warba?
G: nem értem miért ne kezdhettem volna bele a warba
B: olvasd el a szabályt jelezz vissza
G: megkérdeztem hogy arról a pontról van-e szó ami arról szól hogy mikor ne kezdjünk bele a warba
B: na látod megy ez csak nem vagy annyira értetlen
G: ebben a pontban az szerepel hogy ha gyengébb játékos vagy vagy a lapjaid gyengébbek akkor ne kezd el, légyszi akkor mondd már meg hogy mi alapján nézzem meg hogy ki az a 10 játékos aki jobb nálam
B: lefokozás, ne értetlenkedj
....
volt még ez után pár kör amikor én szerettem volna megtudni hogy miért ne kellett volna elkezdenem a wart, teljesen egyértelmű volt hogy az én kérdéseim arra vonatkoznak hogy ha én nem kezdhetem el akkor mit kell tennem hogy elkezdhessem, amire nem kaptam választ, kiderült hogy azért mert ahogy te is mondtad hogy teljesen jogosan indultam a szabályoknak megfelelően. Ezek után még mindig arról beszélünk hogy én értetlenkedtem és akadékoskodtam, ezzel szemben szerintem hogy a te "félreértésedet"(szerintem ez a rész a storyban a személyes ellenszenv, mivel azt nem gondolom hogy azután hogy 2 éve vagyok a klánban ne merült volna fel benned hogy egyáltalán rá kellene nézni a lapjaim szintjére) nem intézem el annyival hogy "ok félrebeszél" szerintem a másik szavának tisztelete nem akadékoskodás.

De még egyszer leírom NEM a szabályokkal van gond, értem őket, értettem őket, azt a pontot alkalmaztam is ami az indulásra vonatkozik, te nem alkalmaztad őket egészen onnastól hogy "minek kezdtél bele?" egészen addig hogy "jogosan kezdél bele".

MINDENKINEK:
további jó játékot! :) :))

(#15) Berci77 válasza gergosz000 (#14) üzenetére


Berci77
tag

Ezexerint mégis tudod idézni a beszélgetés főbb pontjait, melyből gyakorlatilag az első 2 sor bizonyítja, hogy a kötelező gyakorlást szándékosan hagytad ki, hiszen nem láttad értelmét. Erre írtam, hogy minek indultál el - ha nem akarod alkalmazni a szabályokat a CW-részvétellel kapcsolatban. Értsd így. Erre vitát generáltál. Majd folytatod. Ez minden, de nem együttműködés.
Megoldottad a kilépéssel, ez sem az együttműködésed támasztja alá. Kérlek, mivel nem vagy már klántag ne írj itt többet. További jó játékot kívánok máshol.
Köszönöm.

(#16) Berci77


Berci77
tag

A CW2 drasztikus változást hozott a klán életében. Eddig nem számított, hogy hányan CW-znek, az eredményesség annál inkább. Nem volt elvárás, hogy akik alacsonyabb szintű toronnyal vagy lapokkal rendelkeznek (továbbiakban gyengébb játékosok, ami nem képességbeli minősítés) azoknak is feltétlenül el kell indulniuk a viadalon. Sőt, kifejezetten kértük a szabályzatban, hogy csak a megfelelően erős (azaz magasabb toronyszinttel és kártyákkal rendelkező, tehát nem feltétlenül tehetségesebb) játékosok induljanak, hiszen a CW helyezés elsősorban nem az indulók számától, hanem azok eredményétől függött. Meg kell érteni, hogy nagyon nehéz lett volna máshogy differenciálni, hogy ki indulhat és ki nem.
A CW2-ben viszont az eddigitől eltérően a gyengébb játékosok is eredményesebben indulhatnak: legalább 15 játékos szükséges ahhoz, hogy felállítsuk a hajó védelmét. Erre nyomni 2 kattintás kb., szóval nincs kibúvó. Más hajók támadását is eredményesen tehetik meg gyengébb lapokkal, hiszen ott 9-es szintű a hajók védelme, tehát kevésbé számítanak a lapszintek. A Duel és a sima meccsek már más tészta, ott mindenki a saját lapszintjeivel indul, tehát az inkább hasonló egy ladder meccshez: akinek magasabbak a szintjei, annak jobbak az esélyei. Egyelőre azt látom, hogy a részvételi hajlandóság a klántagok részéről siralmas. Ahogy elnéztem kb. 16-an vagyunk ebben a warban, akik úgy ahogy napi szinten lenyomjuk a 4 meccset. Ezen változtatni kell.
Nem teljesen látom át még a CW2-t/nem figyeltem meg eddig mindent jól, de nem akartam tovább húzni az időt, meg akartam írni ezt a bejegyzést, így kérlek benneteket, hogy erősítsétek/cáfoljátok a következőket:
- A hajók elleni támadásnál mi is 9-es lapokkal megyünk, vagy mindenki a saját lapszintjével, csak a hajó védelme marad 9-es?
- Kapunk Fame pontot, ha a hajót javítjuk a Boatyardnál?
- Javul a hajó, ha Duelt vagy sima Battle-t nyomunk, míg a hajónk nem lett megjavítva, vagy csak javítani tudjuk?
- Olyan klánokkal kerülünk össze, akik kb ugyanannyi tagból állnak, vagy olyanokkal, akiknek ugyanannyi pontjuk vagy, vagy random? Szerintem majd a 2. lesz a megoldás.
Javaslatok:
- Jó volna, ha írna ide olyan is, aki jobban meg tudná nálam tervezni, hogy erősebb és gyengébb játékosoknak mire érdemes rámenni. Egyelőre úgy látom, hogy a gyengébbek inkább támadják csak a hajókat, meg koncentráljanak a védelemre, míg az erősebbek nyomják a dulet és a simát, ebben a sorrendben.
- Töltsük fel a klánt új játékosokkal, akár a ponthatár további csökkentésével. Nem baj, ha gyengébb játékosok jönnek, ha aktívan nyomnák a CW2-t, hiszen minden ember számít.
- kezdjük el kiszórni először a heti nulla CW2 teljesítményű embereket.
- ha majd így is tele leszünk, akkor minden héten búcsúzzunk a legkevésbé aktív 3-5 tagtól, de minimum a nullás teljesítményűektől.
- Írjunk elő egy minimum Fame-et a szabályzatban, amit minden héten meg kell szereznie mindenkinek (a javítási pontokkal együtt). Javasolnám, hogy ez legyen a napi 4 vesztes meccsel megszerezhető érték. Példa: én jelenleg 198 pontot kapok egy nyertes meccsért. Ha ennek a felét kapom a vesztesért, akkor az is 396 pont egy nap a 4 meccsért. Nem tudom, mennyit kapnak az gyengébb játékosok, de a heti 2000 pont teljesen reálisnak tűnik, az nekem 6 nap csupa bukott meccsel. Ezt a szintet úgy tűnik 15 játékos fogja megugrani ezen a héten. Gyászos.
- Napi 4 cw meccset lenyomni nem nagy dolog, az megvan kb 15 perc alatt, így ennyi minimum elvárható. Kb. ezt tartanám irányadónak a szabályzatban is.
- Nagyobb figyelmet kellene fordítani a csak néha-néha fellépők, tehát a MAJDNEM inaktívak noszogatására is.
- nem tudom, hogy lehetne statisztikát készíteni abból, hogy ki mennyire vett részt a hajók védelmében, de az valóban csak 2 kattintás, tehát azért, ha valaki sorozatosan kimarad ebből, azt kirúgnám szintén.
- szabályzat olvasását változatlanul megkövetelném.
Kérek mindenkit, akinek van épkézláb ötlete, az ide írja meg. Köszi!

(#17) Avalon126 válasza Berci77 (#16) üzenetére


Avalon126
friss újonc

Eddigi tapasztalatok alapján a következő gondolataim vannak a CW2-vel kapcsolatban:

Kérdéseidre válaszolva:
- Hajó csatákban a védelmi lapok 9-esek, a támadó a saját lapszintjeit használja.
- Ha a hajónk elsüllyedt, egyáltalán nem kapunk Fame pontokat, amíg meg nem javítjuk. Javítás során Repair pontokból kell 3900-at összegyűjteni (a Fame pontokkal ellentétben ezek nem viszik előre a hajót, hanem ahhoz szükségesek, hogy tovább tudjunk indulni). Repair pontokat kétféle módon lehet szerezni: csatában (sima 1v1 vagy Duel), illetve a Boatyardnál. Utóbbi csak a javítás idején érhető el, és azonnal „ingyen” Repair pontokat ad, tehát elég csak rákattintani. Minden Boatyardnál felhasznált deckért annyi pont jár, mint egy vesztes csatáért. Érdemesebb tehát Duelben vagy sima 1v1-ben felhasználni a deckeket (feltéve persze, hogy van rá időnk), mivel győzelem esetén kétszer annyi Repair pontot szerezhetünk velük.
- A klánok összesorsolása liga alapján történik az első héten. Legutóbbi frissítéskor minden klán pontszámát az aktuális ligához szükséges minimumra resetelték, például Legendary ligában (3000 felett) minden klán 3000-ről indult. Az előzőleg CW1-ben szerzett kupák számát úgy tűnik, nem veszik figyelembe a sorsolásnál (ellenfeleink között volt 3 ezer és 39 ezer kupás klán is), illetve egyelőre a létszámot sem. Az egyik hivatalos videóban (Clan Wars 2 Q&A) szó volt további ligák bevezetéséről a későbbiekben, ami remélhetőleg javít majd a helyzeten.

Javaslatok:
- Én is hasonlóan gondolom, amit még hozzátennék: Hajó támadásnál min. 9-es lapszint nem árt. Védelem felállításánál az ágyúk élete (szintje) függ a játékos toronyszintjétől, de ezen talán nem sok múlik és fontosabb, hogy időben meglegyen a 15/15 védelem.
- A War deckek közül is lehetnek valakinek gyengébbek és erősebbek (bár ez valamennyire összefügg a játékos szintjével összességében). Sima 1v1-et menni akkor éri meg, ha van egy ütőképes decked, amivel nagy eséllyel nyersz. Ha van legalább 3 ilyen, érdemesebb Duelt menni, mivel több pontot és Goldot lehet szerezni rajta. Hajó támadás esetén a gyengébb deckek is eredményesek lehetnek. Itt ugyanannyi pontot kaphatsz győzelemért, mint Duelben vagy 1v1-ben vereségért, viszont cserébe hátráltatod az ellenfél klánt (vagy legalábbis hozzájárulsz ehhez).
- A létszám sokak számára fontos tényező a klánkeresés során. Szerintem, amíg van hely a klánban, nem érdemes kirúgni az inaktívakat illetve majdnem inaktívakat, mert akkor eléggé kevesen maradnánk, és sokkal nehezebben találnánk új, aktív tagokat.
- Fame-et illetve Repair pontokat ha jól számoltam, az alábbi szabály alapján kapjuk: vereségnél minden lapszintért 1-et, győzelemnél kettőt. Példa: ha van egy decked 3 db 13-as és 5 db 12-es szintű lapból, azzal vereség esetén 3*13+5*12=99 pontot gyűjtesz, győzelem esetén a dupláját, 198-at. Másik példa: tegyük fel, hogy valaki csak hajót támad vagy javít a Boatyardnál átlag 9-es szintű lapokkal. Ha minden nap lejátszik 4 meccset, a hét végére 8*9*4*7=2016 pontot szerez. Jelenleg a klánban ennél csak erősebb játékosok vannak, tehát a 2000 pont (Fame + Repair) követelmény szerintem is reálisnak tűnik.
- A hajó védelmeinek felállításából való kimaradást szerintem addig nem érdemes szankcionálni, amíg időben össze tudjuk rakni a 15 védelmet (ennyi a maximum, aki 16.-nak érkezik, már nem tud újabbat felrakni). Hajó javítás esetén más a helyzet, továbbra sem értem azokat, akik időnként fellépnek, mégsem tudnak rányomni a javítás gombra.

U.i.: kissé hosszúra sikeredett, azért remélem, vannak benne hasznosítható gondolatok. Köszönöm, hogy elolvastad.

(#18) Berci77 válasza Avalon126 (#17) üzenetére


Berci77
tag

Köszönöm szépen az összefoglalást!

Esetleg abban segíthetnél javaslattal, hogy mi lenne az a szint (tornyban, lapátlagban), ami alatt javasolt a hajók támadása, fölötte inkább más.
Olyasmire gondoltam, hogy pl. 11-es lapátlag alatt hajó támadása, fölötte 1 duel és a maradék deckekkel sima menet. Hajók közül melyiket támadjuk szerinted? Elsőt, a közvetlenül elöttünk lévőt, vagy a mögöttünk lévőt? Szerintem amíg van olyan hajó elöttünk, aki nem ért be, addig az elöttünk lévőt. Vélemény?
Természetesen amíg nincs tele a klán, addig nincs értelme kirúgni senkit. Addig tesztidőszak. Viszont most szólok, hogy aki most hetekig nem csinál semmit, attól búcsúzunk, amint tele a klán. Lehet, hogy ez nem mostanában lesz, de előbb utóbb bekövetkezik. Jó volna már kialakítani az új szabályzatot, aztán azon lehet majd finomítani.

Tidaros? Jana?

(#19) Avalon126 válasza Berci77 (#18) üzenetére


Avalon126
friss újonc

A lapszintekhez:
- A játékosok összesorsolása Duelben és sima 1v1-ben klán liga alapján történik, a kártyák szintjét nem veszik figyelembe (az egyik hivatalos videóban hangzott el). Emiatt a ligákon belül is jelentős eltérések lehetnek a lapszintek között, ami az alacsonyabb szintűeknek nagyobb hátrányt jelent, mint CW1-ben (ott nagyon ritkán jött össze egy-egy 13-as lap, míg itt simán jöhetnek ellened teljesen maxos deckkel).
- Ezen kívül úgy vettem észre, hogy a kupaszám – inkább a rekord, mint az aktuális – szintén számít a sorsolásnál (kevésbé szigorúan véve, mint ladder meccsek esetén). Tehát szerintem olyan deckkel érdemes menni, amivel ladderen is sikeres vagy, illetve ennek nagyjából megfelelő szintűvel.
- Ha ragaszkodsz egy konkrét minimum lapszint előírásához, a 11-es átlag szerintem a kisebbek számára is teljesíthető követelmény. Úgy gondolom, magasabb ligában (Gold III, Legendary) az ellenfelek túlnyomó többsége nem fog ennél alacsonyabb szintű lapokat hozni.
- Eddigi megfigyeléseim alapján azonban ez nem mindig elegendő. Duel és 1v1 ellenfeleim (általában 6300 feletti rekord, gyakran nem is kicsivel) többnyire maxos vagy majdnem maxos deckkel jönnek (hasonlóan, mint ladderen). Ellenük nem mennék sokra, ha 11-es szintű lapokat vinnék.
- Javaslom, hogy ha valaki úgy tapasztalja, hogy a szintek miatt (hiába teljesíti az esetlegesen megadott minimum követelményt) nem tud eredményesen részt venni Duelben vagy 1v1-ben valamelyik (vagy több) deckkel, inkább támadjon vele hajót. Itt viszonylag nagy esély van a győzelemre. Sokkal jobban megéri, Gold + ellenfél klánok hátráltatása + sikerélmény miatt, mint az előbbi két játékmódban folyamatosan kikapni.
A hajókhoz:
- Helyzettől függ. Szerintem alapvetően az előttünk lévők (ha vannak) közül érdemes azt a hajót támadni, amelyiket a legtöbb esélyünk van utolérni, megelőzni. Ez általában a közvetlenül előttünk lévőt jelenti. Ha egy hajó szorosan mögöttünk van, érdemesebb őket támadni (feltételezhetően ők is minket támadnak), nehogy megelőzzenek.

(#20) Tidzsimon válasza Avalon126 (#19) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Szvsz. Legyen kötelező legalább a hajó javítása, azon kívül nyilván nem lehet ellenőrizni, csak kicsit matekolni, hogy ki mennyit támad, de ha feltöltjük a klánt akkor inaktívakat tényleg repíteni kell.

11-es átlaggal, bár nem nagy élmény de tényleg hajó támadást érdemes, vagy ha van egy jó maxos deckje azzal Battle-t. A többivel hajót.

A hajó érdekes taktika, ha valaki nagyon elhúzott, és nem látunk esélyt a behozásra, nyilván a mögöttünk lévőt érdemes, de ez napszakonként változik. Azt is érdemes figyelni, hogy mennyire van lezúzva. pl a vége előtt már lehet kár nekimenni egy olyannak akinél megvan mind a 15.

Védelemmel kapcsolatban, szerencsére azért van idő védelmet berakni.

Összességében ami elvárás volna, hogy odafigyeljen mindenki, ha épp nyaral vagy egyébb nyűg van akkor jelezze előre, hogy 0 statja lesz.

Amúgy meg játékosokra van szükség, mert legutóbb be se értünk.

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#21) Tidzsimon válasza Tidzsimon (#20) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Most vagy módosítottak vagy benéztük. A hajó vedelmi lapjai lehetnek magasabbak. Ha magamat tesztelem simán 13-as lapok jönnek, normál támadádnál is találkoztam 11-es lappal.

[ Szerkesztve ]

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#22) Berci77


Berci77
tag

Ma módosítottam a szabályzaton, várom a kérdéseket, visszajelzéseket!

(#23) Hunmugli válasza Berci77 (#22) üzenetére


Hunmugli
aktív tag

Gratulálok Avalonnak a kinevezéshez; változott a varázsszó; a frissítéspecifikus-elemekhez nem tudok hozzászólni :)

szerk.: úgy látom kicsit többen lettetek az update óta, ennek örülök. És még így is beférek én is :DDD egyébként lehet hogy majd karácsony fele visszatérek, meglátjuk

[ Szerkesztve ]

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#24) Berci77


Berci77
tag

Hát az a helyzet, hogy mióta elindult a CW2, nagyon megkeveredtek a dolgok. A klán korábbi jó helyezését a CW-n elsősorban a kitartó magnak köszönhettük, a megváltozott szabályok viszont nagyon nem kedveznek a sok passzív tagot cipelő klánoknak, így nekünk sem. Korábban pillanatok alatt lehetett pótolni a tagokat, a CW2 bevezetése óta nagyon nehéz, így a tagfelvétellel kapcsolatban kénytelenek voltunk lazítani a szabályokon. Mostanra technikailag megteltünk, de messze még, hogy csak valóban aktív tagjaink legyenek, így mostanában nagy a jövésmenés. Szívesen látnánk ismét, hiszen az egyik húzóember vagy. Ha gondolod fenntartjuk a helyedet, de ha nem tartasz rá igényt, akkor is azonnali lesz az újrafelvéted, ha ismét kedvet kapsz! Sok sikert a tanulmányaidban addig is!

(#25) dud3


dud3
újonc

Szia Berci,
Kiindulási pont: több kupa, erősebb klán.
Megyünk ahogy eddig, feljebb jutunk, ahol már csak a 3., 4. helyre vagyunk jók, lehúzzuk a szezont, veszítünk pár tagot, és visszacsúszunk addig, amíg megint elsők leszünk egy csoportban. Ezzel a fel-le mintával pont a felét érjük el, mintha az eredeti szintjén maradtunk volna. Eredmény elvesztegett szezon és egy pár tag akik kiégtek, kiléptek. Ha valaki végignyomja a szezont, nem is nyer, és még a jutalom is szerény ez a kiégés sokkal hamarabb jön, mint azoknál akik legalább nyernek is közben. Nem tudom neked mi a siker, nekem az ha biztosan behúzzuk az első esetleg második helyet ebben a legendary ligában. Az az érzésem sokan vannak még így, különösen azok akik 10-es 11-es dekkekkel vannak. Ha valamit másként látunk, legfeljebb az, hogy hogyan lehet ezt elérni. Jelenleg 3-4 ill 2 nap alatt teljesítjük a távot. Amíg ebben nincs változás, teljesen felesleges több ponttal befejezni a szezont, mint amivel elkezdtük, nem vagyunk erősebbek csak azt kockáztatjuk hogy erősebb csoportot kapunk. Az előző szezonhoz képest most feljebb vagyunk, de játékoserőben semmit sem erősödtünk, még annak elenére sem hogy szünet van. Nekem úgy tűnik ez az erősebb csoport csak gyengített rajtunk: be nem húzott kártyákban, és elvesztett tagokban. Nem hiszem hogy ez meg fog fordulni egyik pillanatról a másikra, még akkor sem ha most a 4. hellyel esetleg olyan csoportot kapunk amit megnyerünk. Nem látom hogy lényeges kérdésekben eltérne a véleményünk, a fejlődést csak apránként tudom elképzelni ahogy eddig.
Üdv,
Tofu.

(#26) Berci77 válasza dud3 (#25) üzenetére


Berci77
tag

Köszi, hogy írtál.
- valóban nem látjuk ezt a részét nagyon eltérően, de a nézőpont más.
- amiben változatlanul véleménykülönbséget látok, az az, hogy én elvárnám minden héten a hajó beérkezéséig, utolsó héten szombatig a szabályzatban is leírt napi teljesítmény átlagát. Jellemzően a hajó beérkezésének napját nem is szokatm figyelembe venni, hiszen vannak, akik a napi adagot a nap végén (tehát jelenleg másnap 11-ig) teljesítenék. Egy átlagos héten jelenleg hétfőtől csütörtökig 900 pontot, final hetében hétfőtől szombatig 1800 pontot hozni - ahogy a szabályzatban is ki van fejtve - igencsak alacsony elvárás. Azt sugallni, hogy ennyit se teljesítsen valaki szerintem nem helyes. E mögé nem kell semmiféle ideológiát gyártani. Az egyenletes teljesítményelváráshoz lehet igazodni, de azt ne várjuk senkitől, hogy egyszer kimagaslóan teljesítsen, máskor meg semennyire.
- Jellemzően a final hetében (mint most is), a sima hetek teljesítményének közelében sincs a társaság, a hétvége felé fogy a lendület. Nézd vissza, de az elmúlt 2 hónapban az volt a jellemző, hogy nyertük a ládákat sorra az első helyért, majd az utolsó héten a láda megnyerése után már csak kb. 2. helyen zártuk a hetet, elfogyott az előnyünk. Ezzel szinte automatikusan nem kerülünk annyival feljebb, mintha nyertünk volna. Ez automatikus folyamat, nem is erőltettük jobban a final hét megnyerését a láda megszerzése után. (kvázi megvalósult az, amit csak sejtek, hogy szeretnél).
- az eddigi meccsekből (saját és klántárs cw meccseinek figyelése) azt szűrtem le, hogy mindenki a saját szintjének megfelelő ellenfeleket kap, kb mint a ladderen. A 7-8-as szintű játékos nem 13-as szintűvel kerül szembe jellemzően, így nem a klán pontszáma dönti el, hogy ki sikeres és ki nem. Ebből a szemszögből tök mindegy, hogy klán esetleg erősebb ellenfelek hajóival csatázik.
- mint leírtam változatlanul azt gondolom, hogy a magasabbra rangsorolt klánokba erősebb tagok is jelentkeznek, ergo ezért sem érdemes lejjebb csúszni a ranglistán.
- Mindig is volt lemorzsolódás, most kevesebben jelentkeztek, ezért nincs tele a klán. ezt enyhítettem azzal, hogy lejjebb vittem a ponthatárt.
- végezetül a legfontosabb: azt kértem, hogy a felvetéseidre, problékra adj kérlek megoldási javaslatot is, de egyelőre sajnos csak azt látom, hogy kifogásolod a jelenlegi gyakorlatot, de megoldással nem álltál elő most sem. Addig meg nem sok mindent lehet megvitatni, megfontolni. Részemről írtam, hogy a rendszer automatikusan kiegyenlíti a helyezéseket, mindenki klán a helyére kerül, kár erre a fentieken túl rásegíteni, de mondom máshogy: nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam, mit javasolsz, mit szeretnél javasolni a fenti problémakörökre (tegfelvétel, motiválás, jó helyezés)

(#27) dud3


dud3
újonc

Üdv Berci,
Köszi hogy időt szántál a válaszra,

Tagfelvétel
Nem hiszem hogy sokat lehetne javítani, a jelenlegi rendszer is jó, aki jön felveszzük.
Viszont azt azért látni kell ha nem tettük magasra a mércét (fel akarjuk tölteni a helyeket, és volt már fullos aki egy szalmaszálat sem tett le, amíg itt volt) nem is javulunk sokat.
Ez is rendben van, ha látjuk mire vagyunk képesek.
(a final race összpontszámát itt nem tudom elfogadni mérvadónak, a normál menetek napi teljesítményét annál inkább. Mit számít az ha valaki befutás után gyűjti össze mindig a hiányzó pontját, ettől még nem haladunk gyorsabban a cél előtt.)

Motiválás
Úgy vettem észre az erőteljes felszólításod általában működik, szükség van rá de szerintem nem elég.
Álalában véve önmagukban a negatív következmények nem elég hatékonyak, kellenének pozitív lehetőségek de ennek sajnos híjján vagyunk. A jutalom hogy megkapja a lega kártyáját mindenki aki kivette a részét ez egy. Remek ötlet volt a kinevezés, kettő. A nullás nem kap semmit vele nem kell foglalkozni.
Aki ebben a környezetben is csak 1-2 meccset játszik le, arról sajnos le kell mondani. Voltak ilyenek amikor elsők voltunk akkor is, nem hatott rájuk sem a szigor, sem a jutalom.

A jó helyezés
Emberanyag adott, motiváció korlátozott, egy variácó elérhető csak: olyan ellenfeleket kell keresni akiket meg tudunk verni a csoportban.
Nem megyünk feljebb kupaszámban a final race-ben, mint ahol elkezdtük a szezont. Ez csak látszatra könnyű, sokkal nagyobb fegyelemre van hozzá szükség mint nyomjuk végig a hetet.
Jelen esetben ha ugyanott fejezzük be és ugyanilyen erős csoportot kapunk, nekünk az is sok. Egyénenként ettől nem lesz könnyebb senkinek a meccse, aki eddig veszített ezután is veszíteni fog, ez nem egy könnyű játék.
Arról már nem is beszélve ha véletlenül elsőként fejeznénk be ezt a kört, mert a többiek észnél vannak és behúzták a kéziféket. (szerintem legalábbis figyelemre méltó, hogy aki 2 nap alatt simán 50k felett volt , most 42k-nál ácsorog)

üdv,
Tofu.

(#28) dud3


dud3
újonc

Egy kérdés, csak hogy próbáljuk másik oldalról is nézni. Mire lenne jó ha most megnyernénk ezt final race-t?

(#29) Berci77 válasza dud3 (#27) üzenetére


Berci77
tag

Köszi, hogy kifejtetted. Annyit tudunk tenni, hogy kivettem a szabályzatból, hogy az utolsó héten végig kell nyomni a hajó beérkezése után. Most csak annyi van benne, hogy a hajó befutásáig kell pontot szerezni, utána szabad foglalkozás, tehát valószínűleg a láda meglesz, de utána nem töri magát senki a jó helyezésért. A direkt gyenge játék, vagy passzivitás előírását továbbra sem támogatom.
Morál: többen szóvá tették, hogy minek tűrünk meg olyanokat, akik nem tartják be a szabályokat, inaktívak. Eddig úgy gondoltam, hogy kirúgásokat a klán telítettségének függvényében ejtem meg, viszont ezt átértékeltem: jobbat tesz a morálnak, ha azzal (is) becsüljük az aktív, szabálykövető tagok erőfeszítéseit, ha a morált romboló inaktív tagokat azonnal eltávolítjuk. Felvállalva azt is ,ha időlegesen kevesebben leszünk.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.