2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Clash Royale - A Rocket League klán szabályzata

Írta: | Kulcsszavak: Rocket League Klang Clash Royale

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves új tagunk!

1. Amennyiben nem tudod vagy szeretnéd magyar nyelven értelmezni és alkalmazni az alábbiakat, inaktív vagy a CW2-ben, nehezedre esik csapatban gondolkodni és hajlamos vagy megsértődni a vezetőség intelmein, akkor ez a klán nem neked való.
2. E szabályzat elolvasását és szabályos visszaigazolását kérjük 24 órán belül a varázsszó beírásával! Lásd lejjebb! Ha ez elmarad, akkor lehet, hogy figyelmeztetés nélkül távozol.
3. Jelentkezés magyar nyelvű köszönéssel vagy a varázsszó beírásával kezdődik. A nem így jelentkezőket nem vesszük fel. Ha csak ideiglenesen lépsz be segíteni a CW2-ben (amit nagyon köszönünk!), akkor csak annyit írj a jelentkezésbe, hogy "segítség"!
4. A Rocket League klán (V92YP) nem profi játékosok ligája, nem elvárt a játékra költeni.
5. Ne káromkodj, viselkedj kulturáltan! Ne szidj másokat, becsméreld tudásukat!
6. Chat olvasása kötelező. A vezetőség (leader Tidaros, co-leaderek Avalon, Berci777, Balázs23, Janaboy) üzeneteire mindenképpen válaszolj! Kerüld el a vitát, kérésüket igyekezz teljesíteni! Ha "kifejtős" mondanivalód/kérdésed van, akkor azt akár itt a szabályzat alatt is megvitathatjuk. Balazs23 visszatérése még várható, így az ő helyét egyelőre fenntartjuk.
7. Komoly döntéseket – pl. tagok kirúgását – bízd a vezetőkre!
8. Ne kuncsorogj rangot! Ha hetekig kiemelkedően teljesítesz a CW2-ben, akkor esélyes a kinevezés.
9. A klánnak nincs semmiféle közösségi oldala, mint pl. Facebook és nem is tervezünk ilyet. Helyette olvasd a chatet és a vezetőség megtalálható a prohardver fórumokon is. Ide a szabályzat alá is írhatod kérdéseidet, csak jelezd ezt a játékon belül is!
10. Ha a klánba hívnád barátodat, írd be a nevét és a kupaszámát a chatre, illetve hívd fel figyelmét a 3. pontra! Az illető jelezze jelentkezéskor, hogy kinek a meghívására érkezik. Azért, hogy fel tudd venni a klánba, előfordulhat, hogy ideiglenesen kapsz egy elder rangot. Ezzel ne élj vissza!
11. Havernak történő „helycsinálás” miatt senkit nem rúgunk ki, aki nem szolgált rá. Esetleg téged, ha ilyet kérsz.
12. Jelezd, ha egy ideig nem tudsz játszani, 1-2 hétre fenntartjuk a helyet!
13. Tokenes lapcsere miatt bármikor kiléphetsz. Visszavétel nem garantált. Te döntésed.
14. Bár mindenkinek érdeke az adományozás, a donate nem kötelező.
15. Ne szemeteld tele a chatet teljesen fölösleges, érdektelen üzenetekkel, hiszen csak az utolsó 100 bejegyzés látható. Ha cserélni szeretnél, tegyél ki ajánlatot, NE kérdezgesd, ki mit kér és mit tud adni egy lapodért. Szintén fölösleges beírni, milyen lapokat nyitottál egy ládából. Szívesebben vesszük, ha inkább stratégiákat, bevált deckeket osztasz meg.

Clan War szabályok és infó
16. Clan War 2 (CW2) részvétel kötelező! Figyeljük az aktivitást, a napi elvárás 300 pont, míg be nem érkezik a hajó. Utána szabad foglalkozás, kivéve az utolsó heti fordulóban, ahol a verseny folytatódik a beérkezés után is. Ebbe a javítási pontok is beleszámítanak természetesen.
Ha magasabb szintű lapokkal játszol, akkor több pontot kapsz mind a nyertes, mind a vesztes csaták után is, így törekedjél magas lapszintű paklikkal játszani.
17. A CW2-ben a vesztes csata is hoz pontot! Ez nagy különbség a korábbi CW-hez képest, már nem rontja a csapat eredményét a bukta, sőt, a pontokkal így is hozzájárulsz a sikerhez. Ezt nem győzzük hangsúlyozni, mert tapasztalatunk, hogy sokan azért nem mertek elindulni a CW2-ben, mert féltek a gyenge eredménytől. Ez most nem számít annyira. Az inaktivitással viszont nem szerzel pontot. Na AZ a gond. Még csupa vesztes csatával is hozható az elvárt pontszám. Ha végképp nincs időd lenyomni a 4 meccset naponta, akkor is legalább indítsd el a csatákat és majd lefut magától vesztesre. EZ IS HOZ PONTOT! Nem ez a cél, de elfogadhatóbb, mint ha nem is állsz neki. Leginkább a hét eleji aktivitás a fontos, hogy el tudjunk húzni a forduló elején. Jelenleg simán be tudjuk hozni a hajót szerdára, addig kell megnyomni!
18. A fentiek miatt nem tudjuk elfogadni, ha időhiányra hivatkozva minimálisan sem közelíted meg az elvárt szintet. Ebben az esetben ez nem a te klánod.
Ha az adott fordulóban (azaz a heti starttól a hajó beérkezéséig) inaktív vagy a CW2-ben (azaz nem szerzel pontot ezen idő alatt) és nem jelezted előre, szinte automatikusan búcsúzunk.

19. Ne feledkezz meg a hajók védelméről, javításáról! Ez utóbbi sérült hajó esetén valóban csak egy kattintás!
20. Az ajánlott CW2 stratégia egyszerű: sima 1vs1 menetet tessék nyomni.
21. A hajónkat úgy is javíthatod, ha rendes meneteket nyomsz le. A Boatyardban való 1 kattintásos javítás annyi pontot ad, mint egy vesztes csata.
22. Az adott heti CW2-forduló hétfő délelőtt 8 körül ér véget. A deckekkel napi 4-et tudsz támadni, ami viszont 11 körül fordul naponta, így fontos, hogy ezt megelőzően vasárnaptól hétfő reggelig csak akkor támadj, ha azzal még jó esélyünk van a jobb helyezésre. Ellenkező esetben tartalékold inkább a támadásodat a következő fordulóra, tehát hétfőn tudsz négyet támadni 8-11 között és még 4-et később is!
23. Hogy tudjuk, valóban végigolvastad a fentieket, arra kérünk, írd be jelentkezésedkor, vagy ha már felvettünk, akkor a chatbe minden további komment nélkül a varázsszót: "Moby”! Tehát NE írj hozzá körmondatot, ne írj semmi mást. Még egy szót sem. Ne, még azt sem, hogy „elolvastam”, vagy „megértettem”! Vigyázó szemünk a varázsszót fogja keresni önállóan.
24. Ne kérdezz olyat, ami itt pontosan le van írva! Nem szeretnénk ismételni semmit a klánchaten. Ha annyi infót válaszolunk, hogy lásd szabályzat, akkor az pontosan azt jelenti, hogy fölöslegeset, vagy itt leírtat kérdezel.

Köszönjük és jó játékot!

Berci777 CW2 értékelési szempontjai:

1. A heti teljesítményt a hajónk beérkezése és a forduló vége (nagyjából hétfő 8 óra) között értékelem. A kirúgásokra is ekkor kerül sor. Folyamatos a helyek felszabadítása, amíg vannak nem szabályszerűen játszó tagjaink és sorban álló jelentkezők.
2. A szempont elsősorban a heti pontszerzés a forduló kezdetétől (tehát hétfő kb. 8-tól) a hajó beérkezéséig, utolsó héten a forduló legvégéig.
3. Ezen időszak alatt legalább napi 300 pontot szerző játékosok mindenképpen maradhatnak.
4. A 0 pontos játékosok mindenképpen repülnek. Utánuk következnek a 0-300 pont/nap közöttiek a szabad helyek függvényében. Ha pl. szerda napközben beér a hajó és akkor éppen nincs 300 pontod (tehát a vasárnapi „maradékból”, hétfőből, keddből és a szerda fél napból összesen nem tudtál összehozni 1 napi teljesítményt), akkor szintén búcsúzunk.
5. Először megnézem tehát, hogy kik érték el az adott héten a legkevesebb (netán nulla) pontot, majd megnézem az előző heti teljesítményüket. Ha az is nulla, akkor pápá.
6. A fentiekből következik:
- a hét elejét, míg be nem ér a hajó tessék megnyomni. Sok idő nincs rá, szerdára be szoktunk érni!
- aki az adott hét vége felé, a hajó beérkezése után csatlakozik a klánhoz és ez a hete (közel) nullás lesz, annak igencsak meg kell nyomnia a következő hét elejét, hiszen ha ezen a héten is gyenge a teljesítménye, akkor lehet, hogy már ekkor elköszönünk.
7. Vannak a fentiekben kijátszható rések, de megkérek mindenkit, hogy a taktikázás helyett a jó teljesítmény elérésébe fektesse az energiáit!

A fenti szabályok nem feltétlenül igazságosak, de egyelőre nem találtunk jobbat. Tessék ezekhez alkalmazkodni. Rengeteg energiát és figyelmet igényel mindennek a folyamatos figyelése. Nem is lehet szinte tökéletesen csinálni. Így ezt ne várjátok el. Kérdezni, véleményezni, akár itt a poszt alatt ötletelni szabad és ajánlott is. Számonkérni a vezetőséget nem.
Remélem ezzel is segíthettem.

Berci

Hozzászólások

(#1) PistiX2005


PistiX2005
friss újonc

Morricone

(#2) Berci77 válasza PistiX2005 (#1) üzenetére


Berci77
tag

a varázszót nem ide!

továbbá:háziverseny lebonyolítási javaslat MDLordtól. ide várom a kérdéseket, javaslatokat, ilyesmiket.

“ Rocket League Házibajnokság
Kupaszám alapján lesznek rangsorolva a játékosok. Az egyeneskiéséses verseny első szakaszában az 1. játszik a 64.-kel, a 2. játszik a 63.-kal, 3. A 62.-el és így tovább. Nyilván nem fogunk 64-en részt venni a versenyen ezért az első n játékos automatikusan tovább jut a második szakaszba(n=64-résztvevők száma)! Best of 3 mérkőzések lesznek vagyik 2 győzelmet kell megszerezni ahhoz, hogy kiejsd az ellenfeledet. Az elődöntő két játékosa a döntő előtt megküldenek a 3. helyért. A döntő győztese akár még jutalmat is kaphat, ez még nem tisztázott(Berci, ha van ötleted ezt írd át kérlek)! A verseny célja a gyakorlás és a fejlődés! A részvétel ajánlott, de nem kötelező. Aki nem szeretne indulni az időben jelezze! Mindenkinek sok sikert!”

[ Szerkesztve ]

(#3) Tidzsimon válasza Berci77 (#2) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Gondolom az esti órákban lehet normálisan lebonyolítani.

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#4) Berci77


Berci77
tag

MDLord: ugye az volt a kérés, hogy részletesen írd le a tervezett menetrendet, de csak körvonalakban látom a dolgot és így nem csoda, ha nem is keltette fel a többség érdeklődését a verseny.
Ha a te ötleted, akkor, nem akarok helyetted dolgozni, de azért gondolatébresztőnek leírom:
- Bár a valós helyezések esetén történő párosítás jogos, de nyilván csak akkor tud működni, hogy ne érezze rosszul magát senki, ha mindenki egyforma szintű lapokkal versenyezhet.
- Most nem vagyunk sokan a klánban, így meg lehetne oldani, amit gondoltál, hogy pl az "alsó" 32 játszik egy táblán, a fölötte lévők automatikusan továbbjutnak, de ebben az esetben a legjobbak keveset játszanának, mert pár körben nem is vennének részt. Avalon gyakorlatilag csak döntőt játszana valakivel. Lehetne esetleg később egy körmérkőzést is szervezni, ami nyilván sokkal nagyobb feladat.
- Az időpontokat a meccsre meg lehetne beszélnie az összesorsolt játékosoknak, akik egymás között lenyomják a meccset és megosztják az eredményt. Ez csak két ember közötti egyeztetést igényel körönként, nem akora szervezést. Aki nem jön fel a megadott időben, az kap még rgy lehetőséget, de ha az is kimarad, akkor bukta a meccset.
- Mivel ez körönként mindenkinek csak 1 plusz menet, így a klán élete, CW-k stb. mehet ettől függetlnül a megszokoktt kerékvágásban.

Jó volna, ha ennél még részletesebben leírnád az elképzelésedet, azt, hogy ezekből a gondolatokból mit tudsz felhasználni, mert amit leírtál, az még vázlatnak is éppen elég. Ettől függetlenül támogatom az ötletet, de fel kell keltsd a társaság érdeklődését.

(#5) Tidzsimon válasza Berci77 (#4) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Jelentkezem.

A legjobb sütemény a sült oldalas.

(#6) Hunmugli válasza Berci77 (#4) üzenetére


Hunmugli
aktív tag

A körmérkőzés szerintem is jó ötlet (bár nem világos számomra, hogy ilyenkor a helyezéseket hogy osztják ki).

Jelentkezem.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#7) Hunmugli


Hunmugli
aktív tag

Pendragon ötlete: a best season alapján legyen a rangsorolás, esetleg all time high alapján, az kicsit jobb sorrendet biztosítana, mint az aktuális, klánban betöltött helyezés.

Egyelőre viszont elég kevesen jelentkeztek.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#8) MDLord™ válasza Hunmugli (#7) üzenetére


MDLord™
friss újonc

MightyDarkLord™ vagyok! ✌️
A versennyel kapcsolatban tetszenek az ötletek. Jobb ha így megbeszéljük. Az időpont szerintem legyen augusztus 3-4. hetében. Én most vasárnap délutánig nem leszek aktív, de a fórumot igyekszem követni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Berci77


Berci77
tag

Tisztelt vezetőség, kedves Gergosz és érdeklődők!

Az alábbiakat senkinek nem kötelező végigolvasni. Nincs varázsszó, nem lesz számon kérve.

Sokat tépelődtem, hogy milyen fórumon is osszam meg gondolataimat a Gergosszal történt szóváltásomról, illetve a klán vezetésében betöltött szerepemről. Arra jutottam, hogy elsősorban az utóbbival kapcsolatos irányvonal leírása és az információk későbbiekben történő hasznosíthatósága miatt nem privát üzenetben, hanem itt, a klántagok számára olvasható módon írom le a véleményemet. Egyáltalán nem vitaindítónak szánom gondolataimat, leginkább információközlés a részemről. Elsőnek általánosságban, majd utána Gergoszról. Íme:
- Rengeteg kommunikációs problémát látok a klánban. Nem gondolom, hogy ez más csoportokban, fórumokon kevesebb lenne, szóval nincs ebben semmi meglepő.
- A tagoktól elsősorban együttműködést és nem teljesítményt várunk el.
- Rettenetesen rossz, hogy a programon belül nincs megkönnyítve a kommunikáció. Gondolok itt a rendkívül limitált karakterszámra a klánleírásban és az üzeneteknél. Nincs privát üzenetküldési lehetőség sem. Az üzenetek így nagyon félreérthetők is lehetnek.
- A tagok jelentős része a kezdeti ígérgetés ellenére a szabályok jelentős részét telibesz@rja/ta. A többségük már régen nincs a klánban, szóval a jelenlegi tagokra ez szerencsére kevésbé jellemző.
- A vezetőség többszörös finomítás után alakította ki a jelenlegi szabályzatot, amit a tagok nagyrésze megértett. Minden második új csatlakozónak viszont külön magyarázni kell, hogy a linket hogyan kell megnyitni, milyen visszaigazolást kérünk az olvasással és értelmezéssel kapcsolatban. Ezek után is gyakori, hogy a legalapvetőbb szabályokra is sokadszorra kell emlékeztetni egyeseket, vagy magyarázni azokat újra és újra. Brutálisan fárasztó ezt pár embernek csinálni, kevesen vagyunk erre a vezetőségben.
- A klán vezetésén kívül gondolom mindannyiunknak van privát élete, így a klán egyben tartására, fejlesztésére fordítható idő és energia korlátozott.
- Ha úgy működnénk, mint egy szigorú szabálybetartásra alapuló csoport – lsd. ncore -, ahol előbb rúgják ki a szabályszegőket és utána adnak időt és lehetőséget a miérteken való elmerengésre, akkor lenne vagy 20 tag a klánban. Szerintem mi ennél jóval türelmesebbek és elnézőbbek vagyunk, de úgy érzem, ezt kevesek értékelik. Aki az elején értetlenkedik és sorozatosan szabályt szeg, abból ritkán lesz értékes klántag a későbbiekben.
- Sokan nagyon lazán kezelik a játékot, hiszen valóban ez csak egy játék, de ez sokszor már a klán eredményességének rovására megy. Nekik egy vezetői döntés vagy intelem túlzónak tűnhet.

Pár javaslat:
- A szabályzatot néhány pontban tovább kell egyszerűsíteni és egyértelműsíteni. Elsősorban a kvázi hülyegyereknek megfelelő módon kell leírni a CW részvétel és a kirúgás szabályait és azt még következetesebben be is kell tartatni. Most kicsit beleírtam, de ha változik a CW, akkor ezeket a részeket át kell dolgozni.
- Többször írtam, hogy a jelenlegi játékmechanika mellett a klánt semmiféle hátrány nem éri, ha kevesebb koloncot (együtt nem működő, csak szórványosan játszó, illetve a már megkezdett CW-t félvállról vevő játékost) viszünk magunkkal. Lehetséges, hogy ha a már kezdetben értetlenkedőktől hamar megszabadulunk, akkor több energia marad a klán fejlődésének elősegítésére.

És innentől már Gergosznak is szól a dolog: tisztában vagyok vele, hogy sokkal kevésbé népszerű és hálás a rendszabályozás feladata, amit én felvállaltam, mint mondjuk Balázsé, aki sokkal jobb játékos, mint én és így jobban is tud segíteni az eredményes CW stratégiákban, deckek összerakásában, gyakorlásban. Ettől még úgy érzem, hogy a szabályok betartatása szükséges.
Gergosz többszöri visszaolvasás után úgy vélem, hogy a veled történt szóváltás alapja egy félreértés volt. Magam részéről elnézést kérek, hogy a rendszer bénasága, a félreértett kommunikációd és figyelmetlenségem miatt azt gondoltam, hogy nem szabályosan indultál. Visszanézve a meccsedet nem volt hiba az indulásodban. Leírtad, hogy nem tudtál összerakni egy épkézláb decket, amit én - valószínűleg tévesen - úgy értelmeztem, hogy nem volt a cw szabályzatnak megfelelő. Ha jól emlékszem, viszont gyakorlás nélkül vesztettél. Erre írtam, hogy akkor mi a fenéért kellett elindulnod a cw-n, ha ezeket a szabályokat nem tartod be. Ezt meg te értetted félre, hiszen nem írtam, hogy szabályellenes volt maga az indulásod. Ennek ellenére tőlem kértél magyarázatot és igazolást arra, hogy miért nehezményeztem az indulásodat és kezdtél vitatkozni. Csak annyit írtam, hogy tartsd be és értelmezd a szabályzatot, hiszen rendkívül fárasztó sokszorosan magyarázni mindent a tagoknak egyesével. Ezt követően úgy érzem, te mentél bele egy „házmesterezésbe”, sértegetésbe, minősítésembe. Ez még a klánvezetőnek is feltűnt. Ezt a stílust viszont fölöslegesnek és tűrhetetlennek éreztem. Nekem nem fér bele. A lefokozást ezért kaptad. Mivel értékes és aktív tagja vagy a klánnak, így nem rúgtalak ki azonnal, mint tettük már máskor hasonló (fölösleges vitát generáló) esetben. Abban tévedtél szerintem, hogy a klán működését összekeverted a modern demokratikus államformák működésével. A klán nem demokratikus működésű. Nem szavazás útján választjuk a vezetőséget, hanem a vezető adja a rangokat és hozza meg a végső döntést a betartandó szabályokkal kapcsolatban. Így tehát számon kérni, hogy a vezető helyettes miért végzi a munkáját és jelzi a szabálytalanságot, egyszerűen nem az együttműködésedről tesz tanúbizonyságot.
Lehet más véleményen lenni, mint a vezetőség, de sajnos a kifejtős kérdezz-felelekre nincs a kláncseten sem elég hely, sem részemről a fentiek miatt elég energia. Nem véletlenül született a klánszabályzat, ami érthető, betartható. Ha valakinek - akár neked Gergosz – javaslatod van a módosításra, akkor azt kérem, hogy itt, a szabályzat alatt a blogon tegyétek meg, mert gördülékenyebben át tudjuk beszélni. Ha viszont egy vezető kér valamit, akkor azt a klántagság feltételeként a szabályzatnak megfelelően kéretik betartani. Mert nincs itt demokrácia. Ha valakinek nem tetszik, el lehet menni olyan klánba, ahol nincs rend, nincs szabályzat, mindenki azt csinál, amit akar. Még az is lehet, hogy az ilyen gondolkodású játékosnak jobban fog tetszeni ott. Itt viszont páran sok energiát fektettünk a szabályok és a működési rend kialakításába, az aktív játékosok segítésébe, a klán működtetésébe. Jogosnak érzem az elvárást, hogy cserébe a klántagság feltételéül szabjuk az együttműködési hajlandóságot és a vezetőséggel történő meddő viták elkerülését.
Magánéleti teendőim miatt nem volt időm eddig megírni itt ezt az összefoglalót, de jobb is így, mert volt időm átgondolni a történteket és elképzelésemet a klán működtetésével kapcsolatban. Részemről tehát nincs harag Gergosz, elnézést is kértem a félreértésem miatt. Tőled ezt nem várom el, túlléptem a történteken. A rangodat ha valamelyik vezető visszaadja az aktív és hasznos működésed elismeréseként, akkor nem fogom megkérdőjelezni a döntését, mint ahogy te tetted az én álláspontommal a szabálytalanságoddal kapcsolatban, de tartom, hogy jogos volt annak elvétele. A klánban való működésemet tovább szeretném folytatni ezen az úton, betartatva a szabályzatot, felvállalva a rossz zsaru szerepet, ahogy már írtam korábban.
Ha valamelyik vezető nem ért egyet ezzel, vagy a leírtakkal, esetleg annak egy részével, akkor kérem, hogy privát üzenetben fejtse ki. Ha kell és arra van igény, akkor háttérbe húzódom. Ha más az elképzelt irányvonal, akkor dumáljuk át, viszont egy szabályok nélküli klánban nehezen találnám a helyem. Uff.

(#10) Tidzsimon válasza Berci77 (#9) üzenetére


Tidzsimon
őstag

Őszintén szólva, nem tudom hova lehetne még egyszerűsíteni a szabályzatot, ami alapban józan paraszti ésszel is felfogható, ha valaki egy közösségben (klánban) szeretne lenni.
Teljesen korrekt amit írtál, annyit tennék hozzá, hogy ne határoljuk el ennyire a leader és coleader funkciót, mert lényegében nincs különbség, Snow egy döntése miatt került ki a nevem elöl a "co" de te viszed a nehezét (Rossz zsaru :) ).

A legjobb sütemény a sült oldalas.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.