2019. november 13., szerda

Gyorskeresés

Clash Royale - A Rocket League klán szabályzata

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves új tagunk!

Azzal, hogy felvételt nyertél a klánba, megszavaztuk neked a bizalmat. Kérlek segítsd a klántagok fejlődését és a vezetőség „munkáját” azzal, hogy áttanulmányozod és alkalmazod az alábbiakat! A szabályok betartása a közösség érdeke, nem szeretnénk ismételni az itt leírtakat a klánchaten. Köszönjük és jó játékot!

A klánról
A Rocket League klán [#V92YP]) egy spontán szerveződött közösség, amely olyan játékosokat igyekszik a soraiban tudni, akik szeretnek a Clash Royale játékkal játszani, ugyanakkor nem felejtik el, hogy "ez csak egy játék". Semmilyen professzionális szintet, kitűzendő célt nem határoz meg, lényeg a kellemes légkör, egymás segítése és a játék olyan elemeinek elérése, amely csak klánban lehetséges.

Alapvető szabályok
1.) Viselkedj kulturáltan a chaten és ne káromkodj!
2.) A mindennapos Clan Warban (CW) lehetőleg vegyél részt! Mindhárom lapgyűjtés és a Final Battle is kötelező, ha belevágsz!
Nagyon fontos, hogyha esetleg mégsem érsz rá lejátszani a Final Battle-t, akkor az első napon ne is gyűjtsél lapot, mert a klántársak nem tudják helyetted lejátszani a döntő meccset, így az esetleges hiányzásod őket is bünteti. Ha nagyon gyengék a lapjaid, inkább ne CW-zz. Esetleg várj a lapgyűjtéssel, hátha kiderül, hogy éppen erősebb lapokból válogathatsz. Általában 11-es lapokkal már nagyon szép eredményeket lehet elérni, így jó volna, ha nem csak a decked maxolnád, hanem a CW lapjaidat is fejlesztenéd néha.

Final Battle előtt erősen ajánlott gyakorolni a klántársakkal, esetleg deckeket megosztani, vagy a meglévőkből válogatni. Legalább 1 gyakorló támadás elvárt, mert a gyakorlás kimutathatóan szokta javítani az eredményességet.
Csak meta, illetve tesztelt és működő decket osszatok meg CW-re és ne ötleteljetek! Sajnos utóbbi előfordul, ami nem örömteli, mivel vannak klántagok, akik bízva a linkelt deckek minőségében innen másolnak és olykor pórul járnak.
Nézd meg a cw lapjaid szintjét és lehetőleg olyan decket válassz, amihez megvan a kellő lapszinted! Például ne másolj le gólemes decket, ha a gólemed csak kettes szintű!

Megjegyzés: a donate nem kötelező a klánban, ugyanis az mindenkinek személyes érdeke.

Ismerős/barát meghívása a klánba, helyfoglalás
Klántagok ajánlására/meghívására bárkit beveszünk a klánba, amint van üresedés és nem vulgáris az illető neve. Az ilyen személyek részére a chaten foglaljatok előre helyet a neve és hozzávetőleges kupaszáma beírásával. Figyelem! A név és pontszám nélküli foglalást figyelmen kívül hagyjuk. Foglalási sorrend van, aki hamarabb szól, annak az ismerőse jöhet előbb. Szükség esetén a pontszámot a vezetők leviszik a belépéshez.
Olyat senki ne kérjen, hogy valakit rakjunk ki a klánból, mert jönne az ismerőse. Csak az inaktív, vagy a Clan Wart „szabotáló” tagok kerülnek eltávolításra a jelen szabályzat szerint. Ezt siettetni nem lehet. (Az egyszerűség kedvéért előfordulhat, hogy elder rangot kapsz a meghíváshoz, amit utána vissza is veszünk.)

Vezetőség
A klán leadere (Tidaros) felelős a klán működésért, a szabályok betartatásáért, segítségére teljes körű és önálló döntési jogkörrel a co-leaderek (Balazs23, Berci777, Janaboy) vannak. A co-leader szerepkörre a kinevezés felkérés alapján történik, számuk max. 3-4 fő. A co-leaderek esetében nem az aktivitás, hanem kizárólag az illető személyisége a döntő, amelyet elsősorban a chaten az aktív és közösségépítő részvételből, illetve az illető kommunikációjából ítélünk meg. Korábbi vezetőnk, Snow Knight egyelőre pihenteti a játékot, ettől függetlenül örökös tiszteletbeli co-leadere marad a klánnak.

Elderek
Valamennyi klántag előtt nyitva áll a lehetőség, hogy elderi kinevezésben részesüljön. A rangot a klánért végzett kitartó erőfeszítéseitek elismeréseként ítéljük oda, amelyet több heti megbízható teljesítmény (CW aktivitás és donate), és megfelelő viselkedés (chat) esetén lehet megkapni. Nem hátrány, ha a CW aktivitásba beletartozik a többiekkel való gyakorlás és war deckek megosztása is.
Az elderi rangot el is lehet veszíteni, tipikusan az aktivitás nagybani csökkenése, a chaten való méltatlan viselkedés vagy a chat olvasásának hiánya lehetnek ennek az okai.

Elderek jogai, kötelezettségei:
- aktivitás fenntartása (CW-ben való részvétel)
- az elderi ranggal jár, hogy jogosultságot kaptok a tagok kirúgásához. Kéretik felelősséggel eljárni e tárgykörben és tényleg csak indokolt esetben élni a lehetőséggel. Szükség esetén inkább kérjétek ki egy co-leader véleményét a döntés előtt! Védettséget élvező személyt még véletlenül se rúgjatok ki! (ld. lejjebb) Szigorúan tilos csak azért kirakni valakit, mert nem szimpatikus, vagy mert épp kell egy hely valakinek.
- amennyiben üresedés van, az elderek a klántagságra pályázók jelentkezéseit is elfogadhatják vagy elutasíthatják. Csak magyarul tudókat vegyetek fel. Az egyértelműen külföldieket, illetve azok jelentkezését, akikről nem tudjátok eldönteni, hogy magyarok-e (mert még egy köszönést sem voltak képesek odapötyögni), utasítsátok el! (Ismerőseitek figyelmét is hívjátok fel erre a jelentkezésükkor az esetleges véletlen elutasítás elkerülése érdekében.)

Memberek
(Angolul member = tag.) Természetesen a member rang is a klán teljes értékű tagjait jelöli, nincs negatív hatása, ha valaki ebben a pozícióban van.
Jelenleg (2019. nov.) 5000-5300 kupa a belépési küszöb, ezt egyedi esetben lejjebb lehet vinni, de hosszú távon minden tagnak illik elérnie az épp aktuális belépési kupaszámot. Az aktív játékosoknak ez nem szokott gondot okozni.

Védettség
Előfordulhat, hogy valaki bizonyos ideig egyáltalán nem tud játszani (pl. telefon tönkremegy, szülők elveszik stb.), vagy inaktivitás miatt nem képes teljesíteni a minimum követelményeket. Ez esetben a chaten előre kérheti, hogy védettséget kapjon. Ekkor nem kerül kirúgásra/lefokozásra az illető. Védettséget általában 1 hétre, különös indokkal max. kb. 2 hétre lehet kérni. Aki előreláthatóan ennél hosszabb ideig nem tud megfelelően játszani, külön jelezze és megbeszéljük a továbbiakat.

Kirúgás
Aki teljesíti a követelményeket, azt nem fogjuk kirúgni vagy lefokozni. A minimum követelmények vagy a szabályok megsértése sem jelent automatikus kirúgást, mivel ezt általában megelőzi figyelmeztetés a chaten, (eldereknél előbb lefokozás), és csak ezek után merül fel, hogy valaki kikerüljön a klánból. (A vezetőség fenntartja a jogot, hogy bárkit magyarázat nélkül azonnal kirúgjon, speciális üzenet nélkül; pl. ha durván megsérti a szabályokat, mondjuk sok káromkodással.)

Amire feltétlenül figyelj, hogy elkerüld a búcsút:
- Clan War Final Battle-t ne mulassz!
- Minden lapgyűjtést játssz le CW-n!
- Ha nagyon rossz a win rate-d, kötelező a gyakorlás FB előtt. (Igen, a gyakorlás megléte mellett elnézzük a rossz eredményt, mert hamar meglesz a gyümölcse.) Ha az utolsó 5-ből 4-et buktál, akkor mindenképpen ellenőrizve lesz, hogy gyakoroltál-e.
- Ha vétettél a szabályok ellen, minél gyorsabban írj magyarázatot a chatre. (Más megítélés alá esik, ha kimented magad, mintha rá sem bagózol, hogy hibáztál.)

Chat használata, olvasása
Minden játékosra nézve ajánlott a chat olvasása, az ottani előzmények figyelembevétele, különös tekintettel az alábbi információkra:
1.) Elder rangtól: helyfoglalások követése (ha valakinek fenntartjuk a helyet, ne vegyetek fel mást!)
2.) Ne szemeteljétek tele a chatet (spam tilalma)! Csak az utolsó 100 üzenet olvasható vissza, így, ha fontos információ van a chaten (valaki védettséget kért, vagy meghívná egy haverját), azt ne pörgesd ki felesleges üzenetekkel. Egyéb esetekben a chat odaillő, kulturált tartalommal szabadon megtölthető.
3.) Reagálj, ha neked írnak! Ha a vezetőség megszólít elvárt a válasz.
4.) Természetesen a nagyon fontos üzeneteket klánlevélben is kiküldjük.

Klánból való kilépés, majd visszajövetel
Tokenes csere, vagy más klánban lévő havernak való segítés céljából átlépés, majd visszajövetel a klánba általában nem megengedett. Ha van tokened és cserélnél, lehetőleg cserélj klánon belül! Ha nincs olyan klántárs, aki adna neked kellő lapot, de van olyan haverod másik klánban, aki viszont igen, akkor inkább őt hívd át a mi klánunkba.

Egyéb
A klán nem rendelkezik semmilyen játékon kívüli csatornával, pl. facebook oldal, messenger csoport vagy egyéb chatszoba, és ilyet a jövőben sem tervezünk létrehozni. A vezetőség és a klán néhány tagja ugyanakkor rendszeresen követi a prohardver-es Clash Royale fórumot, ahol összetettebb beszélgetések is zajlanak. Természetesen bármilyen kérdésre játékon belül is szívesen válaszolunk.

Jó játékot mindenkinek! :)

Hogy tudjuk, valóban végigolvastad a fentieket, arra kérünk, írd be a chatbe minden további komment nélkül a varázsszót: „Pumukli”!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.