Új hozzászólás Aktív témák

  • Geller72

    veterán

    "Könyörgöm, felejtsük már el ezt a mérget egyszer és mindenkorra, a gabonamagvakon annyi trutymó lehet, hogyha azt beledarálod a kenyeredbe, örülj, ha a terméketlenséged lesz a legenyhébb betegséged."
    -Tudod, mi az a hántolás? Csupán kérdezem. Szerinted a hántolás során az említett trutymó nem kerül át a magbélre? Ha van ugye trutymó.

    "Tehát kenyérből, főleg kisgyerek számára adott kenyérből a fehér az, ami a legkevesebb bajt okozza az összes közül"

    -Erre nézve valami tudományos szintű bizonyíték? Ebből az utolsó mondatból úgy látszik, mintha a rozsos, rozsos/magvas kenyereket is hátrébb sorolnád és csak a fehér lenne az ász.

    " A búzamag egy külső takaróból (korpa), egy embrióból (ez a búzacsíra) és az endospermiumból épül fel. A korpa tartalmazza a legtöbb rostot, kiadós mennyiségű vitamin és egy kevés fehérje is van benne. A búzacsíra gazdag B- és E-vitamin-forrás. Ebben is van még néhány ásványi anyag és rost. Az endospermium vagy magbél, magfehérje, ami durván az egész búza lényegének négyötöde, fehérjét (glutein) és keményítőt tartalmaz. Ez az egyetlen rész, amelyet a fehér liszt készítésénél felhasználnak. A tápláló korpát és búzacsírát, amelyet az őrlési eljárás során eltávolítanak, állati táplálék céljára értékesítik.
    Az élelmiszeripar tovább növeli a táplálkozási problémákat azáltal, hogy mesterséges vegyi anyagokat használ fel:
    – propilén-glycolt , hogy fehér maradjon a kenyér,
    – diacetiltartaric-savat (emulgeálószer), hogy megóvja az összemenéstől,
    – kalcium-szulfátot (gipsz), hogy könnyebben megkeljenek a nagy tésztahalmok."
    Ebből én nem azt látom, hogy a teljes kiőrlésű olyan ramaty lenne.

Új hozzászólás Aktív témák