- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Így van. A TeXlive-nak egyszerűen ennyi függősége van default, nem a Debian hibája. Én a fullt szoktam felrakni, akkor 2 gigánál is többet húz le, hogy később ne kelljen csomagokért vergődnie a netes tárolókban. Viszont ez változni fog a jövőben, mert XeLaTeX-ről áttértem sima XeTeX-re, és ahhoz is vannak csomagok, de elkerülhető a használatuk, így nem is használok semmilyen csomagot, betűtípusból is csak külső .otf-fájlokat. Elég lesz nekem emiatt a jövőben a TeXlive alaprendszer, mindenféle ps-ses és más extra nélkül. Legközelebb talán a TeXworksöt sem teszem fel, nem hogy a TeXstudiót, megoldom inkább külső portable IDE-vel. Akár az is elképzelhető, hogy a TeXlive-ot sem teszem fel, hanem csak egy alap XeTeX-et dvipdfm-mel és kézcsók.
Egyébként jobb a sima (Xe/Lua)TeX, mert az alatt is meg lehet csinálni mindent, és semmivel nem bonyolultabb a LaTeX-nél, és legalább látod is, hogy melyik kód mit csinál és milyen végeredményt ad. Plusz pár nagyságrenddel gyorsabban fordul le egy sima TeX-doksi, mint egy LaTeX-es, és nem kell csomagokkal vergődni, hogy melyik csomag melyiket üti, meg milyen beállítást variálnak el.
-
bambano
titán
kiderült, hogy a latex postscrtipt támogatását a ghostscript csinálja (ez mondjuk nem újdonság), és az húzza magával az egész szemétdombot.
-
tlac
nagyúr
ki van kapcsolva az, hogy az ajánlottakat is függőségeknek kezelje?
-
-
Vladi
nagyúr
Kérdezted odaát, szerintem ez a kimenet kell neked:
repoquery --requires --resolve texlive
glibc-0:2.15-59.fc17.i686
bash-0:4.2.24-2.fc17.x86_64
texlive-texmf-fonts-0:2007-41.fc17.noarch
kpathsea-0:2007-70.fc17.x86_64
libgcc-0:4.7.0-5.fc17.x86_64
poppler-0:0.18.4-4.fc17.x86_64
libstdc++-0:4.7.0-5.fc17.x86_64
texlive-texmf-0:2007-41.fc17.noarch
zlib-0:1.2.5-6.fc17.x86_64
glibc-0:2.15-59.fc17.x86_64
libpng-2:1.5.10-1.fc17.x86_64
ha nagyon nagyon ráérsz, nézz rá egy centosre.

vagy fogod a source csomagot és kiszeded a függőségből azt az 1-2 dolgot, ami beborítja neked ezt.
mod: Meg még ennyit ír:
Telepítés 1 Package (+4 Dependent packages)Teljes letöltési méret: 52 M
Telepített méret: 127 M
Igaz ez desktop, tehát lehet 1-2 olyan dolog már fenn, ami amúgy kellene neki. pl: png cuccai. -
Nem kell kézzel fordítani, megcsinálja magától. Azt, hogy pontosan milyen támogatással kerüljön telepítésre egy adott vagy az összes csomag, azt a USE flagek határozzák meg, ez a lelke az egésznek, hogy sose kerüljön fel felesleges csomag. Egy csomag telepítése egyébként ugyanolyan egyszerű, csak a apt-get install [csomag] helyett emerge [csomag] paranccsal megy. Utóbbi persze jóval lassabb a fordítás miatt. Meg úgy az egész portage működése más egy apt-hoz képest, de szerintem jobb, messze testreszabhatóbb.

-
Csak nem Jessie? Mert akkor nem értem miért vagy kiakadva. Ez még testing.
-
Szatyor95
senior tag
Nem kéne inkább az összes csomagot leszedned az összes kompatibilis tárolóból? Ez már a harmadik eset két hónap alatt.

-
greenity
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)