- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
A nagyobb gyártók szerencsére még nem vették át ezt a szokást, főleg aki korábban is gyártott tablet pc-ket, hisz akkor a "tablet pc" kifejezés ugyanúgy egy körülhatárolt termék kategóriát jelnetett mint most az "ultrabook". A kereskedők viszont sajnos mostanában már nem túl egzaktak a megnevezésekkel kapcsolatban...
De itt van pl egy gyártói oldal arm-os tablet pc-vel: [link]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Johnnyxy27 #42 üzenetére
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
Johnnyxy27 #41 üzenetére
http://logout.hu/dl/upc/2013-08/28/201655_mg3krvg3a9lcuhkj_t2ec16j_ue9s3wbn0vbs_vcrhhpq_60_12_2.jpg
-
Johnnyxy27
aktív tag
a gyereknek éppen keresgettem az ebayen androidos "TABLET PC-t", és találtam is egyet
!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Johnnyxy27 #39 üzenetére
hát ezt mondom
ettől függetlenül simán lehet hogy találnánk közvetlen gyártótól is tablet PC-t
Mármint... ARM+Android alapú tablet PC-t -
bacsis
Közösségépítő
Igen, tudtam hogy erre akarsz kilyukadni... csak az összképen ez nem változtat, hogyha tablet PC-ként hírdetik
mert ugyebár az esetek 99%-ában nem kzvetlen az Acertől, Dell-től Levonótól veszed a gépeket, hanem valamelyik viszonteladótól.. eprsze ez csak kukacoskodás.. na de akkro is.. ők milyen jogon tablet PC-zik le a termékeket
-
lapa
veterán
válasz
Johnnyxy27 #35 üzenetére
köszi ezek jó kis gyártói oldalak. ja nem, mégsem. akkor lehet, hogy a gyártók nem is annyira nevezik így a tableteket.
-
lapa
veterán
"Manapság hogy megy a Tablet őrület, nagyon sokan úgy hírdetik, illetve gyártók úgy hívják a kütyüjeiket, hogy Tablet PC.
Természetesen a divatnak megfelelően Androidot futtató, többnyire ARM architektúrás központi egységgel..."erre mutass nekem egy példát, hogy armos cuccot tablet pc-nek nevez valamelyik gyártó. mert ezt írtad, nem?
-
lapa
veterán
bocs, de tudsz mondjuk egy gyártót linkelni, ahol a "tablet pc" szerepel?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dark Archon #23 üzenetére
És Tim hozzászólása a te kérdésedre is korrekt...
Azért mert egy olyan játékkal játszottál amit eredetileg PC-re írtak.... egy dolog.... attól még nem PC kompatibilis a telefonod, nem tud PC-re írt szoftvereket futtatni, csak egy átportolt alkalmazásról volt szó.. tehát nem PC, de még nem is PC kompatibilis -
Tim82
félisten
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
meg asszem az Apple tabletjében is Intel megy, bár ez utóbbiban nem vagyok képben és lusta vagyok utánanézni.
Nem, nem Intel megy benne. Saját tervezésű, ARM-architektúrás cucc.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dark Archon #21 üzenetére
a 80-as évek végén minden gyártó"desktop PC"i-t csak klónoknak hívtuk.. most meg minden számítástechnikai eszközt le PC-zünk formájától, oprendszerétől funkcionalításától függetlenül
-
Desktop PC -> portable PC (laptop / notebook) -> Tablet PC
Adja magát, főleg, ha a
PC =személyiszámítógép egyszerűsítést vesszük. Ahogy EZ A CIKK is írja, a desktopPC esetében a desktop a formájára / felhasználási helyére utal, így adta magát a tablet PC kifejezés. A lényeg, hogy a számítógépet az ember(iség) egyszerűen helyettesítette a PC szócskával. Érthető, hiszen a "személyi" kifejezésnek már egyszerűen nincs értelme, már korántsem nagy szám, hogy magánszemélyek is birtokolhatnak ilyen eszközt és nem kell hozzá egy szoba. Remélem, most már jobban fogsz aludni -
Johnnyxy27
aktív tag
az én véleményem az, hogy azokat az eszközöket nevezhetjük a mai világban PC-nek , amit mindegy milyen szoftverrel adtak ki, de bármikor felpattintható rá egy ms windóz! Például van egy SAMSUNG Q1 UMPC-m vagy tabletem, ha jobban tetszik, de win7 fut rajta, tehát PC-nek hívom joggal! Amúgy is a tableteknek nincs létjogosultságuk számomra, mert az androidos vagy IOS-os telóknál nem tudnak többet! Egyikkel sem lesz kompatibilis a MS OFFICE 2003 vagy nem fogok a NERO-val egy cd-t se megírni kompatibilis USB porton keresztül... szóval a TABLET PC kifejezés csak az MS windóz kompatibilis eszközökre helytálló, figyelmen kívül hagyva azt, hogy már rég nem kompatibilis a gyökereivel/eredetével!
-
Raucher
tag
Kezeld pragmatikusan a dolgot.
A táblagépek nem PC-k. Tablet computer a nevük, ami rövidítve TC.
Mára a hagyományos értelemben PC sem létezik már. Hiszen a mai gépek már régen nem 100% IBM kompatibilisek. Alig akad eredeti PC program, ami hajlandó hibátlanul futni a mai PC-ken -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #16 üzenetére
állat
a PC kitört a kereteiből, és már minden lehet PC, na megyek fogom a PC-met és össze hasogatom a PC-t mert télen nagy PC-k vannak, azt ha nem akar a család egész télen meg PC-zni ezért a PC-t rakni kell rendesen PC-vel
-
Crystalheart
őstag
Hát amúgy ja, az okostelefon is lehetne az
Amúgy gondoltad volna, hogy a PC mást is jelent?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
ennyi erővel lassan az összes számítástechnikai kütyüt hívhatjuk PC-nek
-
Crystalheart
őstag
De ha belegondolsz, az OSX meg Linux is más platform, pedig ugyanolyan processzoron mennek, ez már nem elsősorban ettől függ, tehát a felhasználónak az csak annyi, hogy csak Android program megy rajta és csókolom, hogy miért nem megy, abba a többség nem ártja bele magát. Ahogy a mobiltelefon is mobiltelefon attól függetlenül, hogy Windows vagy Android van rajta.
De egyébként is a legtöbben csak simán tabletnek hívják, én legföljebb webáruházban szoktam tablet pc-t látni.
jozsi252: Meg van tabletje a MS-nak is, meg asszem az Apple tabletjében is Intel megy, bár ez utóbbiban nem vagyok képben és lusta vagyok utánanézni.
-
bacsis
Közösségépítő
Pont most szürcsölgetem a kedvenc sörömet, a Hofbrau LMünchen-t
Crystalheart! Szerintem sok usert érdekel hogy miylen architektúra....
Én pl Unreal Tournamentezni szeretnék a Tablet PC-men.. jahh hogy nem x86 kompatibilis így kapásból bukó? na jó mindegy... imádom az ezer éves Dance ejay 6-os programomat, hogy csináljak egy kis saját muzsikát.. hoppá. android... az sem indul el... Na jó... ki kéne írni pár családi fényképet... nero indít.. jahh mégse...
Akkor írni kéne egy új cikket, csak hogy nincs hardveres billentyűzet, na jó van virtuális simán szokható.... Office2003-ból érettségiztem, azt tanultam, abból jó vagyok, jaaa, hogy az sincs rá?
Szóval... szerintem sok embert érdekel hogy miylen architektúrás...A kommentjeitekből azt veszem le, hogy akkor a Tablet PC akkor PC, csak hogy nem PC kompatibilis
-
-
Armahun
addikt
Lovas kocsi az eredetileg Kocs községben készült szekér vagy hintó.
Mindig az újat kötjük az előzőhöz, hogy tudjuk miről van szó.
-
Cucuska2
addikt
Ezen én is töprengtem már, engem azért zavar a tablet őrület, mert nem lehet értelmes áron kapni x86-os tabletet, az UMPC-nek a kora nem tudott eljönni.
-
Rive
veterán
Ha jól emlékszem, eredetileg az 'IBM-PC kompatibilis' volt a vezényszó. Így, egészben.
A 'PC' valóban csak annyit jelent, hogy személyi számítógép.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
skandigraun #2 üzenetére
Ez is egy nézőpont,s valahol van benne ráció
-
skandigraun
csendes tag
Szerintem személyinek személyi a tablet PC is (nem időjárást számolsz vele, nem is webszerverként használják etc), számítógépnek is számítógép, mert hát az. Én nem látok problémát
-
bacsis
Közösségépítő
nektek mi erről a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!