Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puttputt
őstag
Sokan megmondtátok már nekem itt a PH-n, hogy szeretem magam szopatni...
(ugyebár a hülye agyament ötleteim mitt, lásd legutóbb Win3.11 alatt cd-t írni ami összejöt)
Mi meg időnként jól utánad csináljuk.
...
Most nincs lehetőségem semmi érdemlegeset ideírni (a témához), nadecsatalánmajd.
Addig is, hajrá.De, mégis:
- Ha IDE-vel volt az első telepítés, akkor az AHCI nem szokott mindig tuti lenni. Tapasztalat. Az IDE viszont általában keresztbe-kasul futott nálam.
- Mást szintén nem tudok elképzelni, mint lassú de gyötrelmes driver-pucolás. Mindenféle. Amit csak lehet. Drive-ról, külsőről bootolás után. Mondjuk "formázd le", azt a "másik" Win-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
juhaszattee
csendes tag
ez a frissítés elég nyakatekert megoldás, meg lehet próbálni, szerintem nem fog működni, inkább reinstall (bár én egyből ezzel kezdtem volna, de tudom te szereted magad sz*patni
)bevallom utoljára xp-t frissítettem, de az úgy meghalt, hogy azóta nem szórakoztam ilyenekkel...
-
juhaszattee
csendes tag
de.. ennél a lapnál már csak sata3 van, egy vezérlőn van az összes port. vagy a déli hídba integrálva vagy egy külön chip vezérli őket, felrakni meg nemakarja mert a 939es lapon meg nincs olyan vezérlő...
ha új telepítést próbálnál, lehet ugyanitt elakadsz, mert nem fogja a telepítő látni a hdd-t, kérni fogja a vezérlő driverét és utánna már tudnád telepíteni(régen ez floppyról ment, szerintem vistában már lehet usbről vagy másról is beolvasni)
-
"ha szűz Win Vistát telepítenék fel, nyakamt rá hogy felmenne"
En meg fogadni mernek ra, hogy install kozben ugyanigy kekhalalozna.

"illetve a másik hogy ha fent van a driver és visszadobom a hdd-t a fatal1ty-be akkor a HDD IDE vagy AHCI módba legyen?"
Mindegy, ha mar van driver, akkor nem kell IDE moddal vacakolni.
-
juhaszattee
csendes tag
hát legelsőnek megpróbálhatod felrakni az új lap drivereit és imádkozni h csak ennyi legyen a gond és nem ütközik senki senkivel...
régi driverek leszedéséhez én valamiféle driver cleanert használnék, google-ben találsz szerintem sokat, bár én csak nvidia drivert kapartam le vele, arra kiváló volt, nemtom alaplap pucoláshoz mennyire ideálisak ezek a progik...

-
kraftxld
félisten
3 lehetséges megoldás van:
1, a régi gépen életre lehelled a windows-t addig amíg az új alaplap storage driver-jét feltelepíted
2, kézzel "beinjektálod" az új lap sata driver-ét a windows-odba egy boot cd-ről.
3, Shadowprotect IT edition, ami megcsinálja ezt automatán. (3500 USD/év
) ha nagyon nem megy az első kettő és küzdessz mint malac a jégen aztán sehogyse megy akkor végszükség esetén talán át tudok dobni egy 3 napos verziót belőle. -
juhaszattee
csendes tag
nah ez egy jó kérdés ilyet még nem próbáltam..

én csökkentett módban indítanám az F8-at nyomkodós módszerrel majd ott szépen minenféle drivert törölnék eszközkezelőből ami a laphoz kapcsolódik, meg valami driver cleanerrel végig kéne mászni rajta, mert az eszközkezelőben szerintem nem lesznek ott a 790-es lap driverei...
még az is megoldás lehet, amit dabadab írt, hoyg az új lap drivereit, főleg a stata vezérlőt feltelepíted a régi lappal és hátha elindul

-
Nincs benn a Vistaban a driver valami SATA vezerlohoz, nekem is ezt csinalta, amikor egy PCI-e-s IDE kartyarol akartam bootolni.
A megoldas az, hogy visszarakod arra az alaplapra, amin elindul, telepited a drivert es ugy teszed at.kraftxId meg onnan tudta, hogy ha bootolasnal kekhaloz az atkoltoztetett Windows, akkor kb 100%, hogy ez a hibakod - ez olyan kozismert, hogy meg en is tudom, aki 1995 ota szinte csak Linuxot hasznal (elotte meg C64-et)

-
juhaszattee
csendes tag
Ha jól emlékszem én is így jártam amikor abit is7-e2-t raktam az asrock p4i65g helyére. Bár ott csak a sata odd zavart be, de szerintem nálad a 790-es lap megmaradt drivere okozza a gondot. (esetleg az ix38 is benne lehet a buliban, érdemes lenne azt is lekaparni valahogy)
-
juhaszattee
csendes tag
Első tippre régi lap vissza, majd csökkentett módban az összes drivert leszedni, esetleg valami driver cleanert is alkalmazni a 790-es lap maradékának lepucolására, majd kikapcs és ezután próba az új lappal. Szerintem összezavarta a 790-es driver a 990-es lapot, bár ez csak tipp. Floppyra sok tippem nincs, én egy P2-t rendszeresítettem erre a feladatkörre

Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Proxmox VE
- Mesterséges intelligencia topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Gyors és éles, 120 alatt: Acer Predator XB273K V5
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)