- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymera
őstag
-
janos1988
addikt
-
Snoop-y
veterán
-
törölt tag
-
janos1988
addikt
-
törölt tag
-
cuebler
senior tag
-
nyisziati
veterán
-
fornettisuti
veterán
az otlet jo, nem hulye ficko
-
törölt tag
-
ViZion
félisten
Itt kamion tételben jön az alapanyag. Nem mondanék semmit, itt is okkal lett ez bevezetve (nem miattam). Másik cégnél konkrétan megcsinálták, h a számla bekerült a céghez, az áru meg máshol volt lepakolva... Nálunk ezt átvinni min. 4 ember kell, ami erősen megnehezítené. Helyes ez így.
Nem körülményes, mert rálátok én is, h mi jön, milyen ajánlatok voltak, ha fura valami, akkor rákeresek. A kimenő áruk +90% -a rajtam keresztül intéződik, szal. ott meg tudom is, h mit írok alá (kimenő fuvar költségek). Alapanyagot kolléga intézi, ő is tudja mi érkezett, én is látom mit rendeltünk.
A tisztán kp. mozgás (tehát ami nem alapanyag, kooperáció, bér és járulék, stb.) ahhoz kell 2 vezető.
Amit Te csinálsz az veszélyes... he lebetegszel, elnézed, etc...? Nincs kontroll, ez akkor is rizikó, ha jó szándékú és becsületes vagy, mert hibázik mindenki. -
törölt tag
-
cuebler
senior tag
ez pont egy olyan hely, amilyet "láttál". mivel ráadásul ugyanaz könyvel és utal, végképp bezárul a kör. eleve nem könyvelek egy olyan számlát, ami "kétes", az utalásáról nem is szólva. arról nem is szólva, hogy a témában inkompetens főnökség sok esetben még rám bízza a partnerekkel a számlakiállítással kapcsolatos egyeztetést is. ha olyan lennék, én magam számláztathatnék be kamu tételeket, bekönyvelném és átutalnám - "magunknak".

-
törölt tag
Nem kell külön embert erre fenntartani,de ha egyetlen ember bérszámfejt, könyvel, intézi a pénzügyi dolgokat, vagy max kettő, akkor már meg is van a helyzet. Láttam már ilyen céget, ahol összesen ketten könyveltek a főnök több vállalkozására. Ha egy ilyen helyen a főnök esetleg küld egy E-mailt, valami számláról készített fotóval, akkor azt el fogják utalni. és egy hitelesnek látszó számlát sem túl komoly meló kamuzni, ha már sikeresen bejutottak a rendszerbe.
-
cuebler
senior tag
hát nem tudom... magyar családi kkv. ha bármilyen új szállító, partner kerül a "rendszerbe" (akiknek ugye jellemzően utalni szoktak), arról az alkalmazott is tud (számla, szállító, neadj'isten szerződés)... ehhez rettenetesen hülyének és következetlennek kell lenni, de hülyéknek nem szokás aláírási jogot adni átutaláshoz
eleve az is fura, hogy milyen kkv tart külön embert átutalni?(#9) ViZion: én ilyen munkakörben dolgozom, alkalmanként félmilliárd felett diszponálok mindenféle kontroll nélkül. mégsem élek vissza vele, sőt valószínűleg azért merték rám bízni, mert hülye sem vagyok
mondjuk az általad felvázolt utalási metódus elég körülményesnek tűnik. mi is ellenőrizzük a számlák teljesítését, de ez a jóváhagyósdi utoljára az első munkahelyemen, 19-20 éve volt. -
kemotox
addikt
Heheee, nekem megvan az elozo munkahelyem fonokeinek az emailes belepesi adatai. Itt az ideje meggazdagodni

-
CWorm
aktív tag
Hiányolom a forrásmegjelölést a cikkben.

-
ViZion
félisten
Volt egy csaló cég (vagy köcsög ügynök), amibe korábbi munkahelyen a kisfőnök beleszaladt, még a 2000-es évek elején. Szokásos ügynök bejön, valami katalógust ajánl, bekerülés, CD is lesz, etc... mint a yellow pages. Nem kell, nincs itt a tulaj, stb. Erre mondta, h OK, akkor hagy prosit és megy is, csak kér egy bélyegzőt, h itt járt. Kolléga nyomott egyet, majd pár hét és jött a csekk, h megrendeltük. Lemondás is pénzes lett volna, főnök elmagyarázta, h jobb lenne, ha törölnék az egészet... nem is lett semmi belőle (az ő szerencséjükre... elásatta volna szerbiában még a szomszédjuk kutyáját is
). De tanulságos volt. -
lexter00
őstag
Régebben volt itt Magyarországon,hogy volt egy netes tudakozó féleség ahova összegyűjtötték az összes (10-15 ezer) cég adatait, és utána kiküldtek egy fenyegető/felszólitó csekket nekik hogy fizessenek be 15 ezer forintot (a "szolgáltatásukért") mert ha nem akkor behajtatják és mire lekapcsolták őket 2-300 milliót összeszedtek.Sok cég azzal indokolta hogy kb meg se nézik hogy milyen csekk csak befizetik mert annyi félét kapnak naponta.Igaz ez kb 10-15 éve volt.
-
törölt tag
-
xmaas
őstag
-
ViZion
félisten
+1
KKV-ben dolgozom, még vezetőként SEM tudom a jelszavakat (pl. e-mail, ftp, kamerák, stb...), nem látok mindent a szerveren sem, könyvelést meg végképp nem. Ahogy senki nem lát mindent. Utalni csak a könyvelés tud, nekik két vezetővel jóvá kell hagyatni, kivéve az aláírt (ezáltal vki által ellenőrzött) beérkező számlákat. Szal. nagyon nagy baj van ott, ahol egy ember hozzáfér és utalhat... Mi van ha a cég teljes kp állományát magának áttolja és elköszön? Vicc az egész. Utalásra ha kérem is a könyvelést, akkor vagy a másik vezető vagy a főkönyvelő kell hogy jóváhagyja, nem tudnék utalni vagy utaltatni még főnökként sem. És így van jól. Nagyobb kp felvételnél felhív a bank is, azon túl, h a főkönyvelőnek azonnal írja a telefonja... Mikor külföldön voltam is jobban tudta hol vagyok, mint én
-
Bad Pritt
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Ehhez azért kellett sok sok idióta alkalmazott is.
-
dajkopali
addikt
-
törölt tag
"Ha nekem írna a felettesem, tuti rákérdeznék, hogy nekem miért is kellene utalni bárhova is..."
Kivéve, ha pont az a feladatod, hogy más bejövő követeléseket kiegyenlíts. S ha az adott cégnél bevett, hogy a főnök ad fizetési utasítást, akkor nem kérdezel személyesen rá.
Jelen esetben ugyanis nem tudjuk mekkora, milyen szervezeti felépítésű és profilú cégeket támadtak. -
Fecogame
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
Ügyesek és kreatívak.
-
f(x)=exp(x)
őstag
-
kisza25
félisten
hm ezek nem voltak hülyék

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4860, 91% AKKSI
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

eleve az is fura, hogy milyen kkv tart külön embert átutalni?
mondjuk az általad felvázolt utalási metódus elég körülményesnek tűnik. mi is ellenőrizzük a számlák teljesítését, de ez a jóváhagyósdi utoljára az első munkahelyemen, 19-20 éve volt.

). De tanulságos volt.