- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
-
Sir Ny
senior tag
-
DMG
senior tag
-
yakuza.tora
addikt
-
bossvico
senior tag
és akinek nem tegrás a cucca, azon majd szaggat, és folytatják itt amit a pc piacon befejeztek.
a sok pénzéhes fejlesztőt kilóra megveszik megen, azt csak a tegrán műxik jól.de uncsi
-
leviske
veterán
Én azért nem sírom vissza 2006-2007 környékét, mikor egy 300 és 400 ezer forintos gép közt az volt a különbség, hogy melyik tudja a játszhatóhoz közelebbi szinten futtatni a játékok zömét.
Mostanra lépéselőnybe került a hardverek teljesítménye a szoftverek teljesítményigényével szemben. Az ARM-el ez elúszna.
-
SpeedR
őstag
-
mrhitoshi
veterán
Oké, hogy marad erőforrás, de nem jobban megérné az Nvidiának, ha ott hagyná a PC-t és Mobil hardver gyártók körében első helyen lenne, így legalább nem lenne az, hogy veszteséges a VGA piac számukra, és ez ugyan úgy előnyös az AMD számára is. Az már más kérdés, hogy az Nvidia nem hagyja annyiban a saját PC platformját.
-
D1Rect
félisten
-
flexxx2
őstag
-
Skynet258
veterán
De ki akar itt HC szinten tolni bármit is?
Ez jó lesz casual célra, mert bizony akármilyen meglepő, nem mindenki akar 8 monitort, csak azért, hogy játsszon rajta... Nekem is, van egy laptop, egy xbox360, meg a Galaxy S. Tök jól elvagyok, dolgozok, hobbizok, játszok, le is vagyok fedve minden téren. A HC réteg ettől még nem fog arra kényszerülni, hogy telefonnal játszon...
Egyébként is inkább arra reagáltam, hogy a telefonon játszódás nem egyenlő azzal, hogy a kis képernyőt kell bámulni.
Hogy ki mennyire és mire fogja ezt kihasználni, az már az ő dolga...
Különben is, várjuk meg azt, amikor ezek már kézzelfogható játékok lesznek, majd akkor mondhatjuk, hogy na, ez így szar. Előre... tök felesleges. 
-
lkandris
tag
Azért x86-os C kód lefordítása ARM-re még mindig csak emulátorral lehetséges, még nem tudjuk, hogy milyen is lesz egy olyan hibrid rendszer, ami hidat képez a kettő között. Viszont ha megoldják használhatóra, akkor szvsz marha nagy verseny lesz az Android és a Windows 8 között, mivel a C közvetlen gépi kóddal dolgozik és sokkal gyorsabban fordul, mint a Java, virtualiználni sem kell

-
DMG
senior tag
jah, nehogy a vonaton elővegyél egy könyvet.

meglehetősen lerövidülne egyéb iránt a játékok élettartama. Így is egyre rövidebb egy játék, ha avonaton is azt tolod, akkor egy nap alatt végigtolod, azért meg ki fog pénzt adni?
Én azért adok pénzt játékokért, mert tudom, hog yidőhiány miatt úgyis el leszek velük, akkor is ha amúgy pikk pakk ki lehet őket tolni.
-
flexxx2
őstag
Azért az jó lenne ha pl egy stratégiát játszol pcn, aztán folytatod tableten mert mész a vonattal valahova.
-
DMG
senior tag
Azért egy FPS-t nem tolnál HC szinten mozgásérzékelővel. Amit PSP2-őn mutattak célzás az tök jó volt abban a játék stílusban, de egy Multi partyn esélytelen. Arról nem is beszélve, hogy a valós játékélményt nem fogja tudni nyújtani. Autó verseny pedálok nélkül? Repülő szimulátor botkormány nélkül? Lassan szerintem az eyefinity is el fog terjedni, 3 monitorral megbírkóznak már a középkategóriás VGA-k is, a monitorok is egyre olcsóbbak, már a display port hiánya sem akadály feltétlenül, szóval nem hiszem, hog yezekről a tehetősebbek lemondanának, sőt nem is kell hozzá tehetősebbnek lenni, mert egy tenyérnyi kis cucc annyiba kerül, mintha összeépítenék egy eyefinity-s gépet magamnak.
-
törölt tag
Számomra ez a hír elsődlegesen arról szól, hogy durván kezd szertefoszlani az x86+játék monopólium, és ez a felhasználóknak nagyon jó hír, mert folytatódhat (sőt, nővekedhet) a verseny a harver terén is.
-
Skynet258
veterán
Azért legyen egy kis fantáziád.
A mobilon való játék már nem csak arról szól, hogy kis kijelzőn játszol. Ott van a Galaxy S, amihez nekem is van kábelem, így ki lehet lőni a HD cumóra. Vagy jön az Optimus 2X, amiben alapból van HDMI kimenet, így a felbontás is baró lesz. A készülék már csak irányítási célokat szolgál, a beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően pedig ez is megoldható egyszerűen - és bár elveted ezt az irányítási lehetőséget, vannak játékstílusok, ahol ez tök jól fog működni.
Ez bizony nem egy halott ötlet...
-
JanR
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lefordítják a kódot ARM-ra és kész. A Win 8 alapjaiban közös lesz. Nem jelent sok többletköltséget. A játékok fejlesztésénél főleg a tartalom és a marketing viszi a pénzt. Arányaiban a kód megírása és az optimalizálás (mondjuk ez azért mert sokan félvállról veszik
) jelenti a legkisebb kiadást. -
zozoo83
tag
Én tuti nem vennék mobil cuccot hogy játszak vele, és szerintem rengetegen így vannak vele, amúgy is egérrel, kormánnyal, joyyal vagy kontrollerrel jó játszani, egy legalább 22-24"-os kijelzőn vagy egy HD tv-n. Még laptopon se jó játszani. Erről ennyit, a franc se akar egy hangyányi kijelzőn játszani, érintős meg giroszkópos meg mini billentyűs technikával. Szerintem bukta lesz az egész.
-
kill_bill1
tag
Csak azt nem tudom, ha mondjuk lesz x86 alapú PC platform (Intel, AMD), meg ARM alapú "PC" platform (NVIDIA), annak a fejlesztők mennyire fognak örülni. Már a sima x86-ra is alig akarnak fejleszteni.

ARM-nél meg lenne még Android és Win 8 port is

-
DMG
senior tag
-
AMD Power
titán
Hát persze.... nem bírnak az AMD-vel...
-
rudi
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hát. Annyi a különbség, hogy nem a Tegrát akarják felfejleszteni, hanem a GeForce-ot fogják platformmá alakítani. A Maxwell már kap CPU-magokat, de talán a Kepler is. Lehet kap egy új nevet is. A CPU és a VGA-k harca után megkezdődik a komplett platformok csatája.

-
kill_bill1
tag
-
stevve
veterán
Ok, portolnak. Ez jó dolog, örvendetes, segíti a népet Tegrás telefont venni pusztán a játékok miatt. De ez még önmagában nem jelenti a PC végét. Nem is értem,hogy jön ez ide... egy nV méretű cégnél csak van annyi erőforrás, hogy jut a PC-re és erre is, nem?

-
Angel1981
veterán
-
törölt tag
-
antikomcsi
veterán
És milyen érdekes lesz ez a dolog akkor, amikor a portolt játék nem telefonon, hanem win8-on és későbbi windowsok alatt fog futni PC-ken.
Korántsem biztos, hogy ott hagyja az nv a PC-s játék piacot, lehet, hogy éppen most készíti elő a terepet, vagy legalább is próbálja.
-
Paul119
addikt
-
Brutális eb
addikt
+1 szegénykém csak úgy érezte most aztán megmondja a frankót.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Depression
veterán
Kis tudatlan...
Az nvidia a processzorokba beépített VGA-k miatt kezdett el kivonulni (inkább úgyfogalmaznék, hogy áttérni) a PC-s világból, mert nekik az intel és amd-vel szemben nincs x86-os licenszük.
Megalkották a tegrát, ami nagyon jó lett, és most meg az intel szívja a fogát a meego-val és az x86 alapú mobillal. -
golya87
őstag
Ilyen felhasználás mellett már tetszik ez a way its mean to be played...
-
yakuza.tora
addikt
-
leviske
veterán
Más szóval az NVIDIA mégsem hagyja nyugodni a játékipart.

Hmhm. A végén még valami egész érdekes dolgot is ki tudnak hozni az ARM-ből és az Androidból. Bár amiatt még mindig aggódom, hogy a teljesítménybeli lemaradás miatt az ARM csak arra jó, hogy az elmúlt 5-10 évet újraéljük, ahelyett, hogy fejlődnénk tovább.
-
Boxi88
őstag
-
Kroni1
veterán
ezentúl akkor nem csak otthon fogják nyomni a fiatalok a komolyabb játékokat hanem menet közben meg órákon is..?
-
yakuza.tora
addikt
-
Boxi88
őstag
...és tényleg olyan!!!

-
DemonDani
addikt
-
H.Ezredes
őstag
"Ha mar a gyerek hulye, legalabb a telefon legyen okos" ennyi...

-
H.Ezredes
őstag
Tegra... a BMW-be is ez fog kerülni....
-
ForRedGlory
félisten
-
tikodi
tag
Addig jó amíg a suttyók a gép előtt vannak és nem rongálnak stb. valahol.
-
SpeedR
őstag
Szerintem nem kell pánikolni, és egyből temetni a PC-s játékokat. A hc gamereknek nem jelent alternatívát a tableten, handseten való bohóckodás.
A nagy nevek ugyanúgy jönni fognak PC-re, ahogy eddig is jöttek. FPS játékok esetén pedig még nagyon sokáig ez fog maradni a fő platform. -
Day 'n' Nite
tag
Ez a hsz és a képek betettek nekem

-
Cthulhu Dawn
őstag
Jól látom, hogy a képen lévő telefon egy seggből emelkedik ki?
-
SzlobiG
félisten
-
DMG
senior tag
-
Paul119
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Így is lehet fogalmazni, de a másik oldalról nézve viszont nemsokára a szabad levegőn is gépezni fognak.

-
DMG
senior tag
Ja okos telefonnal a kezükben kisétálnak a busz elé

Ilyen a modern szelektálódás.
-
Paul119
addikt
-
toldy
őstag
GTA4 for ever !!!!

-
lujó55
addikt
Androidos játékok? Mint pl? Félek, hogy úgy lesz ez, mint a linux alatt...
-
mrhitoshi
veterán
Csak azért is írtam, mivel ebből látszik, hogy az Nvidia már magas tesz a PC-s játékokra. Szóval ezek után nem fogok semmin se meglepődni ami a PC-s játék ipart illeti, ha már a nagyobbnak számító gyártók is menekülnek.

-
SzlobiG
félisten
Nem lepődök meg...
-
℘a†ℎ
csendes tag
Az nvidia a tegraba menekül... ez érthető is mivel az amd már több éve veri a videokártya piacon
-
DMG
senior tag
-
ForRedGlory
félisten
-
mrhitoshi
veterán
Na ennyit a PC-s játékok fejlesztésének segítéséről.
Bár várható volt, hogy az Nvidia most már eléggé hanyagolni fogja a PC-s piacot. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- MacBook Air M3 15 inch -- 8GB RAM, 256GB SSD -- 1 év garancia
- Újszerű, garanciális Macbook Air M2 13" 8 GB / 256 GB - Hibátlan! 95% akksi!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ebből is látszik, mennyire érdekel a téma... 

Különben is, várjuk meg azt, amikor ezek már kézzelfogható játékok lesznek, majd akkor mondhatjuk, hogy na, ez így szar. Előre... tök felesleges.

,csak pihen nyugi nincsen semmi baja
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár várható volt, hogy az Nvidia most már eléggé hanyagolni fogja a PC-s piacot.