Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
üdv. ez a konfig mennyire lessz alkalmas játékokra ?
gtx 550 ti ( már megvettem )
2*2 gb kingston hyperx 1600 mhz ( megvettem )
amd fx 6100 ( még nincs meg )
gigabyte ga-970a-ds3 ( még nincs meg )
500 gb wd ( megvan )
a lap és a proci kevesebbet fogyaszt mint ez a régi : asrock g41m-vs3 + intel e 3400 ?XD alias IKSZDé
-
Lavidaloka
aktív tag
A cikket elolvasván kiváncsi voltam mit tud az én kis Ginward GTX 550 Ti-m......:
3dMark11[ Szerkesztve ]
ホンダシビッククーペ
-
Zekki06
újonc
Sziasztok! most találtam rá erre a fórumra.. engem eleinte nagyon aggasztott a 70fok crysisnél meg erősebb játékoknál, nem nagyon mertem vele játszani, félve hogy baja lesz a kártyának, szal akkor 70-80fok nem gond még neki?
-
frici90
tag
Hali. Most lehet hülye vagyok de én sehol nem találom az eredményeket.. :S Csak a fórum hozzászólásokat látom.
Sony Xperia Z2 (The Best Sony) ;)
-
Hunork
veterán
válasz slaci007 #151 üzenetére
Látod, mondtam én, hogy jó lesz ez a kari, sokan ódzkodnak tőle, nyilván jobb egy GTX460, de újonnan ennyiért azt nem lehet beszerezni...(én azt vettem volna, de akkor még 40k flett volt az ára...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz slaci007 #149 üzenetére
Gratula! Nagyon örülök! Totál géptestvérek vagyunk lassan! És remélem, jól muzsikál! (most tolom a Black Ops-ot, 50 fps alá sem igen megy full HD-ben...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
slaci007
senior tag
Megvettem a kártyát 550ti új 3 év garival 30eft,végén tényleg hasonló lett a gépünk.Tápot is vettem 550CTG-t.
[ Szerkesztve ]
Tungsram 1896-2022
-
Hunork
veterán
válasz balintka #146 üzenetére
Hasonlóan gondolkodok én is. 35 max 40, ennyiért már lehessen normálisan játszani...
-
balintka
addikt
Majd olyan 1-1,5 év múlva tervezek komplett gépet venni. Addig valószínűleg a GTX 550-et se cserélem le ebben a gépben. Bár nálam sose lehet tudni, mert 10 hónap után cseréltem le a GTS 450-et a mostani kártyára. Az Nvidia Kepler alapú középkategóriás kártyáját csak nyárra, vagy jövő őszre ígérik úgyis. Én meg 35 ezernél többet nem adok ki VGA-ra.
-
Hunork
veterán
válasz balintka #144 üzenetére
Jó lesz az, nem kell aggódni, egyre kevesebb a profi játék is, lásd Rage, MW3, melyek grafikailag azért nincsenek a topon, max a hangulat szól mellettük, és nekem bejönnek... a BF3 nálam a valóban újat alkotó játék, a Metro 2033 sem nyűgözött le, inkább elrettentett a gépigénnyel, és azért attól sem dobtam hátast... Úgyhogy egy ideig elég lesz neked is, nekem is a gép...
-
Hunork
veterán
válasz balintka #142 üzenetére
Nem, ezt nem is mondanám soha, csak hát új technológia, gyártásban is, meg ugye a mélyén is, ezért is tűnik erősebbnek olykor az i3, főleg HT-vel megtámogatva. Én nem panaszkodom, nagyon jól muzsikál! Ha van bármi kérdésed majd róla, vagy az 550Ti-vel kapcsolatban, nyugodtan írjál, ha tudok, bármiben segítek!
-
Hunork
veterán
válasz balintka #139 üzenetére
Bocs, ezt jól elnéztem, ha még nem késő, itt van, gondolom erre gondoltál...[link]
-
balintka
addikt
Meglehet, h proci limit lesz, de ennek ellenére nem fogom megtuningolni. Ahol meg majd a VGA nem bírja, ott leveszem a felbontást.
A monitor úgyis több évre szól, lehet jövő ősszel veszek egy Core i4-es gépet, ott már nem lesz proci limit. Ebbe a gépbe már nagyobb VGA-t nem veszek sztem, mert a proci nem tudja kihajtani az alap 2,66-on. Most egyébként teljesen jó a gép így. Kíváncsi leszek, hogy lesz fullHD-ban.El tudod küldeni ezt a cikket?
-
Hunork
veterán
válasz balintka #137 üzenetére
Gratula! Remélem, jól szuperál majd! Bár nekem is furcsa, de az i3 néha nagyon elveri a Q8400-at...nehogy proci limit legyen a felbontás emelésével...(én 1680x1050-ben néztem az Anandtech oldalán...)
-
balintka
addikt
Én is napokon belül megtapasztalom, mit tud fullHD alatt a GTX 550 Ti, mert most fogok egy ilyen Samsung monitort rendelni.
-
Hunork
veterán
MSI Afterburner! Settings gombon keresztül nézheted meg a gyorsbillentyűket, és állíthatod át akár!
-
marksz1
csendes tag
Sziasztok
Megtudjátok nekem mondani hogy melyik program mutatja meg mint a képeken a bal felső sarokban az értékeket? -
Recon666
Közösségépítő
Ez egy középkategóriás kártya, akinek erre telik, annyit csavar oda a játéknak, amit még elbír a kártya, attól ugyanúgy tud játszani DX11-ben , ha te maxra szereted tenni és megteheted akkor tedd, de valaki játszani szokott a játékkal, nem nézni, hogy hol recés az árnyék., és ha őt nem zavarja, akkor minek adjon ki 70k egy kártyáért?
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hát egy pörgős fps-ben nem számít az árnyék, mész, lősz... és nem kötegszem, ne érts félre, de akkor mindenkinek 50-60 ezres vga-t kéne vennie...a beállítások azért vannak, hogy finomítsunk, minden típusnál más és más jön be...és ettől még lehet DX11...
-
menyus89
csendes tag
Arra jó a cikked valóban hogy bemutasd nem kell 6950 a full hd-hoz sőt.....
Én 5770-et használok és minden játékkal full hd-ben játszom természetesen kompromisszumokkal de nem mindegyikben Van pár játék ami egyszerűen valóban brutális gépigénnyel rendelkezik én még crysisnál sem érzékeltem de a metro2033-hoz már tényleg jobb vga kell.De a metron és még kb 3 társán kívül sehova nem kell az a brutális gépigény.
Például nálam a cod mw3 teljes fullban úgy hogy meghúztam a kártyát 30 fps alá egyszerűen nem megy az átlag meg 40 körül van nesze neked full hd. -
Hunork
veterán
Most nem értelek...mindegyik játék 1920x1080-ban megy, shadow low-ra, fsaa disabled, mert minek, inkább a cikkben említett feature-ök, és parádésan megy...épp ez volt a célja a cikknek, hogy ezt elmeséljem...(egy játék nem akad, szaggat...)
-
nuke7
veterán
csak arra akartam utalni, hogy ebben a szegmensben kb. 2fps-t jelent ez a különbség.
28-30fps között nincs sok különbség, ugyanúgy, hogy se 22fps, se 24fps nem játszható...
csak ennyi.
én inkább vennék egy jobb kártyát először, és csak utána monitort, de ez csak én véleményem. (ha nincs valakinek rögtön pénze olyan kártyát venni, ami jó full hd-hoz, full-on, sztem akkor ne vegyen akkora monitort )https://youtube.com/user/nuke7
-
Hunork
veterán
válasz menyus89 #122 üzenetére
Jajajj! De hát írtam is, hogy igen rossz a beárazása! Pont ezekkel a szavakkal...mondjuk én a mai árnál 4500Ft-al olcsóbban vettem, meg lejött a régi VGA-ból befolyt összeg, így lett nekem 19k. Ennyit szerintem megér...de nem is a vásárlásra akartam ám rábeszélni senkit, hanem csak azt akartam bemutatni, hogy 1920x1080 és DX11 alatt igenis megfelel a kártya! Ennyi. Ugyanis sokszor ezen a téren is le volt hordva, és tényleg kíváncsi voltam...
Amúgy meg örülök, ha tetszett, és tényleg rengeteg meló volt benne..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz aleister #121 üzenetére
Ez egy nagyon nehéz kérdés... még azt hihetnénk, hogy valaki más bőrébe bújsz...
-
menyus89
csendes tag
Nem azt mondtam hogy gyengébb mint 5770/6770 csak annyit hogy még véletlenül sem megfontolandó alternatíva az említett két radeon ellen.Egyszerűen több pénzbe kerül ugyanolyan teljesítmény, ez játékfüggő valamelyikben ez a jobb valamelyikben pedig a radeonok de sajnos az árat nézve ez a kártya nem csak én írom le először máshol is leírták már a legrosszabb ár érték aránnyal rendelkező vga a piacon.Nézzük vetélytársait vagy közelében lévő kártyákat 5770/6770,gtx 460,gtx460se,6790 mind jobb ár érték aránnyal rendelkeznek.Dx10-es vga-kat azért nem írok mert azok egyszerűen már elavultak de szerintem még mindig ezek között is akad jobb ár érték aránnyal rendelkező darab mint a gtx 550 Pl....Gtx 260,4870,4890,gtx275 sorolhatnám.
Egyébként a teszted nekem tetszett látszik hogy dolgoztál vele[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hivatalos tesztek szerint. (bár lehet, hülye vagyok, de 25 és 30 között kerek 5 fps a különbség...) Én utálom az ilyen hány százalékkal jobb, vagy rosszabb, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen gépben van az adott kártya...és két 1forma gép sincs, mint ahogy pu...ci sem...
Egy példa csak:
AVP 2010.
Settings: Maximum
AA: 4x
AF: 16x
Resolution: 1920x1080
GeForce GTX 550 Ti 33 FPS
Radeon HD 6770 1GB 28 FPSItt több, mint 10%. De nem szeretem az ilyen jellegű hasonlításokat, a lényeg, hogy nálam minden jól menjen 1920x1080 alatt. ennyi.
-
Hunork
veterán
válasz menyus89 #117 üzenetére
Szerintem most ezen kár vitázni, nálam okosabb és hivatásos teszterek, oldalak is megerősítik, hogy 2-8% a különbség a GTX550Ti javára. (és így a HD6770 is kezet foghat az 5770-nel... ) Ne a kikapcsolgatás legyen a feltétel. Soha nem állítottam, hogy jó az árazása, sőt, de úgy látszik, nagyon sokan felületesen olvasnak.
Én 8800GS után váltottam erre, és nettó 19k volt az ára, mivel a régit eladtam. Nem hinném, hogy sok, és se a BF3, se MW3, se semmi más nem fagyott ki még nálam...
FRAPS: de írtam, benne van a cikkben, keresd meg...(ennyit az alapos olvasásról... )
Béke!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
menyus89
csendes tag
Ez a gtx gyenge akár hogy védik vagy éppen nem védik.Egy 5770 nel ha kikapcsolgatod a látványjavítókat Full hd-ban ugyan úgy eljátszol mint ezzel.Volt szerencsém tesztelgetni mind a két kártyát ha nincs bekapcsolva Fraps nem mondod meg melyik van a gépben
-
Silenzio
addikt
Nem mondtam többet, mint hogy 5850-ről váltottam (pénz hiányában) 9800GT-re, és a karácsonyi szezon sikernevei mind elfutnak. Van amelyik csak medium-high-on, mint a Skyrim vagy az L.A. Noire, van ami max grafikán is, mint a CoD MW3 vagy az új Batman. A BF3 pl. minimum grafikán is éppenhogy csak játszható. 20-25 fps-re is lemegy. Az NFS kakukktojás. Egyfelől a minimum és a maximum grafika közt alig volt különbség (a rossz nyelvek szerint nincs is benne, csak mimimum grafika, tehát nem állthatsz át semmit), továbbá 30 fps a maximum, amit a játék még ezzel a kártyával is ad az esetek 80%-ában.
A BC2-t 4850-nel toltam végig, és bizony 1-2 helyen beszaggatott azon is. Szóval két dolgot állítok: ebben a felbontásban 10-ből 8 játékhoz nem szükséges erősebb vga - előny, de nem szükséges!-, illetve még azt, hogy a mai játékok gépigénye kisebb, mint a 2-3 évvel ezelőttieké átlagban. Egy Crysis pl. max mediumon lenne felhőtlen egy ilyen kártyával. 5850-nel sem volt felhőtlen, főleg az alapjáték vége. A Crysis 2 viszont már a jobb laptopokon is faszán fut. Az L.A. Noire gépigénye is töredéke a GTA IV-ének. A Skyrim szerintem egyenesen gyorsabb mint az Oblivion és így tovább.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
aleister
veterán
Az a baj, hogy meglátásom szerint sajna nem így lesz. Már az nagy szó, hogy a többmagos cpu-k skálázódására figyelmet fordítottak. Pár évvel ezelőtt ezt nem lehetett elmondani.
A pc hardver biznic egy mesterségesen gerjesztett gazdasági folyamat. Nem hinném, hogy a válság vagy épp a kevésbé vastag brifkójú userek bármennyire is érdeklik a multikat.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Hunork
veterán
válasz aleister #113 üzenetére
Nagyon remélem , amúgy is haldoklik a PC game szektor, folyton ez a rinya tárgya, és a konzolok folyamatosan növelik minden szinten minden részesedésüket minden piacon...(ez kerek volt ) És az értelmes cégek most is optimalizálnak...
(ha meg nem így lesz, így jártunk... )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
aleister
veterán
"...a világ gazdasági helyzete okán nem a csúcskártyák birtokosai vannak többen, és ezt a fejlesztők nagyon is tudják."
...és kb nem érdekli őket.
Vagy most komolyan azt gondolod, hogy a szegény plebsre majd odafigyelnek a multik, és dollárszázezrekkel többet fognak fizetni a programozóknak, hogy optimalizálják a kódot a low-med kártyákkal rendelkezők két szép szeméért?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Hunork
veterán
Nah, persze, igaz, csak viccből írtam az elázást, keményen dolgozik a Brüsszel- Tel-Aviv - Budapest - London tengely...
-
Hunork
veterán
Ez is jogos, azt hiszem. Minden nézőpont kérdése. Én mindig megpróbálom eladni még jó árban a régit, így lett nekem "csak" 19k ez a kártya, viszont 3 év garival!! Ez is szempont, legalábbis nálam. (amúgy az nagyon durva, hogy a boltomban most 4ezerrel többe kerül, mint augusztusban...pedig a VGA gyárak nem áztak el... )
-
NEISSE
tag
Én nem azt mondom ne vegyen olyat ami keveset fogyaszt csak felesleges soha nem hozza vissza lovét amit beleölt.Most kifizet az ember 30eft-ot kártyáért mert keveset eszik de egy vele azonos használt kártyát már veszel 18ért akkor az 12forint nem kiadás?
Az igaz hogy jól kell üzletelni akkor megéri úgy természetesen összelehet hozni hogy ne legyen nagy kiadás.
Nah de nem mindenki ph üzletel -
gbal65
aktív tag
Néhol nem helytálló a szemembe az állításod, legfőképp a vége fele az irománynak. HD4830-ról történt a váltás HD6790-re . DX10 vs DX11 'csatában' is elveri a 4830-ast az újabb AMD (ezt értelmezd úgy, hogy pl megy [maxed out, 1440*900] a Bad Company 2 4830-on DX10-ben 50FPS-sel, és 6790-en DX11-ben [maxed out, 1440*900] 55+FPS-sel. Mielőtt eladtam a 4830-ast, tuningolva volt. Nem nagy szó, hogy picit fut jobban az új kártyámon, ám a 11-es API verzióhoz kevesebb a 6790, mint a 4830 a DX10-hez, még így is gyorsabb. Ezért valahol nem tetszik ez a 9800GT még 'zsírkirály' állítás.
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
Hunork
veterán
Na, akkor már lassan egyet is értünk mindenben, majdnem mindenben! Én elismerem a hibákat, majd javítom is őket, ez tuti! (kár, hogy nincs egy szerkesztőm, aki ellenőrizne mindent, mielőtt rányomok az Elkészült-re...) És akkor még ennyi vita sem lenne. (bár akkor meg uncsi is lenne... )
-
Hunork
veterán
Ugye viccelsz? A HD6950 most is 60 ezer felett van, könyörgöm, ne a felső kört nézzed, többen vannak, hidd el, akik alaposan megfontolják, hogy hogyan fejlesztenek gépet, milyen egységekből állítják össze. Tényleg vicc lenne, ha egy 6950 lenne a minimum a FullHD-hez...ez rossz reklám, ezért pártolnak át sokan a konzolra...
-
Hunork
veterán
Ómájgád! Nem vártam, hogy hasra ess, én írtam valamit, az elején felvázoltam, hogy mi célból, nem vagyok újságíró, tehát otthoni környezet, blabla, nem ismétlem magam... És senki nem gátol meg abban, hogy te is írjál, hidd el! De ha a logikádat követjük, akkor senki ne vegyen videokártyát, ami keveset fogyaszt, pláne 18 ezernél többért, még AMD-t se, pedig azokat tolják rendesen mindenhol...
(amúgy, ha okosan vásárol az ember, akkor soha nem lesz 30-33 ezer, mert én is eladtam a régit, 12k volt a bevétel, a kiadás nálam azt jelentette, hogy 19k volt az 550Ti ára...én sosem a bruttó árat nézem, mert minden vga cserénél volt egy bevétel, amennyiért a régit eladtam...)
-
nuke7
veterán
szerintem nem érdemes ilyen kártyát venni full hd-hez... akkor inkább egy kisebb monitorhoz jó lehet, de szerintem mindenki szereti, ha csak belővi a max-ot (vagy ultra high-t) és mehet.
sztem full hd-hez kevés is, meg melegszik is.
ugy gondolom, h egy 6950 már elég full hd-hoz...
nekem egy kicsit oc-s de nem megy 70fok fölé szerencsére.szerintem ugy érdemes csinálni, hogy először gyűjt az ember jobb kártyára, és utána veszi meg a nagyobb monitort
https://youtube.com/user/nuke7
-
huskydog17
addikt
"A Crysis 2 egy nagy vicc. A nemrégiben kiadott -házi, nem a gyári!!!- textúrapakkal és grafikai móddal pariban van a Battlefield 3-mal, de a gyári dx11+ultra a ph-n is gyakran hangoztatott bugok miatt pocsék, és még ronda is. Próbáld ki a moddal, az már valami. Ötször jobb grafika lassulások nélkül, dx11-ben, tesszelációval."
Ha nem tévedek, akkor itt a Maldo-féle textúrapakkra gondolsz, ahova a modder írt egy utility-t, ahol a víz tesszellálását ki lehet kapcsolni és ezzel nyer jelentős sebességet. Az eredeti (mod nélküli) verzióban nem lehet különb kikapcsolni ezek szerint?
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
PC-rev-RM
tag
No nem mindenhol erősebb ám. Itt a ph-n a 6790-es 6:4 arányban nyert, de ha ezt a (nem véletlenül )gyárilag tuningolt gigát veszem, amiről a cikk szól, akkor nagyon is egálban lesznek.
[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
NEISSE
tag
Nem azért de egy gtx 260-t megkapsz 18eft ért dx10 és ezt a 550ti meg 30-33eft ért és ugyanazt tudja. Dx11 hát nem estem hasra tőle
kb180W feletti lehet de az új kb110W-s kifizetek érte +15eft és villany számlában soha nem hozza vissza azt plussz kiadást amit kifizetek kártyáértszimpla paraszt vakítás.[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Jaja, jogos minden, amit leírtál. Elvileg igérik a textúrapakkot, de a megatexture megoldás miatt újra kell írniuk a fél grafikát. Maga Carmack mondta, hogy nincs szebb mintájuk a szervereiken. Azaz újra kell írniuk. Van rá egy 10-esem, hogy sosem kerül rá sor. Rakják bele vissza legalább a Doom 3 funkcióit, és akkor azt mondom, elfogadható a látvány. Így óriási csalódás.
Azt nem vitattam, hogy a BF3 rosszul futna vagy nem a te képeid. Elhiszem én. Nálam nagyon gané volt. Most persze csak minimumon játszható, de szerintem az 5850-esen driverhiba volt.
a Crysis 2 1440*900-on ment nálam remekül, azt írtam, hogy nem full HD-n játszom. Mégpedig a játékhoz mellékelt cfg buherálóval max grafikán felülire felpofozva 35-60 fps-sel megy. Ennél feljebb nem tudok menni, nincs HD monitorom. Még.
Szerintem a gyenge vga-t az erős proci ki tudja váltani sok esetben - és fordítva. Az enyém azért 4 Ghz közelében jóval combosabb mint az 5200-as. Mondjuk ennek ellenére nekem is fura, hogy egy vadonatúj Arkham City 60 fps-sel fut max grafikán. Vannak némelyik játékban röccenések, de egész egyszerűen ebben a karácsonyi szezonban semmit nem veszítettem azzal, hogy két generációval visszaléptem. A cikk meg egyáltalán nem volt rossz, csak nem volt egyértelmű, mit vállalsz. A Stalkerből csak sejtettem, hogy melyik. A képek nem voltak egyértelműen árulkodók. Szerintem az Oblivion Lost a legjobb Stalker-mod. A grafikához nem túl sokat tesz, de jóval mélyebbé teszi a játékélményt. Így álmodhatták meg anno, csak nem sikerült kivitelezniük.
-
Hunork
veterán
Huh, látom te is regényt írtál...
Most én nem fogok, közben teszek-veszek.Rage. Nem szép, sőt, még a Doom 3 is szebb, sajna, de két eltérő játékfelépítés, most ebbe nem megyek bele. De ezt a másik topikban is kifejtettem, erre utaltam, sőt, két topikba is írtam erről, de nagyon várom az ehhez érkező texture pakkot, ha érkezik egyáltalán.
Nem akartam és senkit bántani, csak a lopás szóra mindig ugrok, ez a természetemből fakad...
BF3. Hát azért szép lett, és a képek valódiak, a FRAPS eredménye is, nekem bejön, nem vitázni akartam...
Crysis 2. Hát igen, ez is egy kis kakukktojás a maga nemében, mert a Crysis első része is hasonlóan fut nálam. De nekem az is bejön, egy Rage-hez viszonyítva maga a pixelorgazmus...Nekem 8800GS volt, E5200-vel, egy 16:10-es moncsival. Na, most ahhoz a mostani rendszerem az új monitorral szintén egy orgia, hidd el, pedig a vga Asus volt, meg az 5200 sem egy gagyi proci volt...mégis, a natív felbontáson szenvedtem ezekkel, már amelyik meg volt, mikor még a régi konfiggal rendelkeztem...ez tényleg szubjektív, és én is csodálkozva olvasom, hogy a 9800 fullon viszi HD felbontáson a Crysis 2-t. oké, de mekkora fps-el? Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy egy 5200-es procival, vagy azzal egyenértékűvel bírná, ha meg igen, akkor így jártam, az enyém selejt volt...
STALKER. Igen, jogos , én a főcímre gondoltam, azaz az első részre. És persze DX10 alatt, ezt valóban nem írtam, de csak olyan játékokat tesztelek, melyek eredetiek, az enyémek...
És természetesen nem vagyok profi újságíró, csak szeretek ezzel foglalkozni, és mint most is, elsősorban az átlag-magyar ember felé írni, akiknek nincs 50-60 ezer pénzük egyetlen darab alkatrészre. Capisci?
Na, mindegy, világbéke van (elvileg) és nem fogunk összeveszni! Volt pár hiba, ezt elismerem, de hát ez egy közösségi oldal, remélem, nem eget verő hibák voltak. Ha lesz időm, akkor majd kiegészítek egy-két dolgot, hogy ne legyen félreértés.+végére: És igen, igaz mind, augusztus 4-én születtem, ereimben meg igazi corleonei vér csörgedez... (utóbbi annyiban igaz, hogy Messina, de irtó távoli a kapcsolat... )
-
Silenzio
addikt
"Kár, hogy nem olvasol jól, a fiam 11 éves, neki is jobban megy..." Köszi. Valóban csak átfutottam. Én viszont újságíró vagyok, és fájdalom, de ugyanazt a korrektséget és stílust, valamint alaposságot követelem meg, mint egy fizetett teszt esetében. Elnézést, ha már emiatt troll vagyok, de sosem állítottam, hogy objektív leszek, netalántán fair. Ezer ccö és piha.
Szóval.
1. Értettem. Ezen a részen csak átfutottam, nem voltam fair.
2. Nem vitattam - a tartalmat vitattam, nem a vállalást.
3. A nagy memóriaigény kamu abban a játékban. A Prey textúrái magasabb felbontásúak, a vram igénye mégis a felére "nőtt".
3a. Tedd bele. Nem fog érte senki sem megvetni. A grafikája viszont kvalitatíve és kvantitatíve is elavult, zsákutca, még sorolhatnám. Ez nem magánvélemény, hanem az engine elemzéséből fakadó tény. Harcolj a realitások ellen, nekem ehhez semmi közöm. Amúgy meg ld. a szubjektivitásról szóló részt egy záradékkal kiegészítve: nem lesz ebből gyakori tesztalany, azt garantálom. Kiegészítés: esetleg némi konkrétumra is reagálhatnál, ha már ilyen hosszan írtam, pl. hogy egyetértesz-e a Rage-dzsel kapcsolatos érveimre, vagy magasról teszel rá, esetleg idióta vagyok. Valahogy a konkrétumokban sosem mer velem senki vitázni, csak az önérzetével foglalkozik minden vitapartnerem.
4. Hátrább az agarakkal, fórumtárs! A képernyőlopat jó 20 éves találmány, amit a screenshot helyett akartak honosítani a magyar nyelvben. Vicces, hogy ezen háborodtál fel a leginkább. A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.
5. Az jogos, hogy azzal mérsz, amivel mások is. Azaz csak lenne, ha lennének a tesztben diagrammok, a kártyát összehasonlítandó a paletta más tagjaival. Ne csak itt legyünk objektívek. Az megint nem magánvélemény, hogy a Crysis 2 grafikája a legtöbb esetben visszalépés az 1-hez képest, hanem mérhető dolog, és 3-4 féle alrendszere is bugos. A mod legalább kiküszöböli az összes hibát, és sokkal szebb textúrákkal kecsegtet. Elnézést, hogy jót akarok.
6. Ez is jogos. Számomra viszont túlságosan shader orientált, természetellenesek a textúrák és az 550-esnél mérföldekkel erősebb 5850-nél képtelen voltam belőle 35 fps-nél többet kihozni. Asszem elvileg valami driver bug volt, mert max grafikán és mediumon is ugyanúgy futott. Mivel csak fél órát töltött a gépemen, nem jártam utána. Amúgy a szakújságírók közül vajmi kevésnek van jó szeme a dolgokhoz és van kellő tudása kivesézni egy engine-t. A játék látványos és van benne jópár szemkápráztató effekt, de összességében nem csinált grafikai forradalmat.
7. Három S.T.A.L.K.E.R. játék van a piacon, a S.T.A.L.K.E.R., a S.T.A.L.K.E.R. és a S.T.A.L.K.E.R. Az első alcíme Shadow of Chernobyl, a következőé Clear Sky, míg az eddigi utolsóé Call of Pripyat. Csak az utóbbiban van dx11 támogatás. Egyszerű olvasóként mertem arra következtetni, hogy ezzel teszteltél. Hiba volt, tudom. Szóval? Amúgy rengeteg mod van mindhárom részhez, a szánalmas/élelmes fejlesztők a modderek ötleteit pakolják bele a folytatásokba/előzményekbe.
8. Ok.
9. Nem mondtam, hogy nem.
10. Jogos. Megértettem a célt. Csak a cikk felépítéséből nem volt világos a legvégéig.
11. Furcsa, nekem az év végi felhozatallal semmi ilyen bajom nem volt, pedig a 8800 és a 9800 ugyanaz. A Crysis 2 is faszán ment maxon, méghozzá épp egy 8800GS-sel (dx9). Apropó a modder srác kivesézte az engine-t a keretprogramban, és a Crysis 2 alap látótávolsága (pontosabban a LOD ratiója, azaz a távolság függvényében renderelt részletessége) épp a Crysis max grafkájának a háromszorosa. Nem rossz. Ha minőségre is olyan volna, még jobban kajolná a pc-s.+1: Üdv a felmenőknek és az oroszlánoknak (ha igaz)! (Nem poén és nem sértés.)
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hát ezt el is hiszem!
Most lehet, hogy hülye kérdés, ebben nem vagyok otthon, de NV esetében csak azonos kártyák mehetnek, jól tudom, SLI-ban?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Recon666
Közösségépítő
Egyszer próbáld ki az sli-t, ha lesz lehetőséget, olcsóbban el tudsz érni azonos vagy nagyobb teljesítményt, mint 1 kártyával, pl: 2db használt GTX470 ~85k és 590-6990 szinten van, amik ugye árban 210k körül mozognak, és ezt ~85k-ból megvan az a teljesítmény
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Köszi a gyors választ!
Amúgy persze csak viccből írtam, hogy direkt azért nincs... És grat az eredményhez, besírtam picit, mikor megpillantottam..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Recon666
Közösségépítő
Pedig jó az, ha a fogyasztást nem nézed.
Szerintem, jó kártya, de az árát sokallom érte, olyan 30k tartok reálisnak érte, a képek nem csúnyák olyanok amilyennek lenniük kell. Kicsit erősebb az 1GB-s 4870-től és kevesebbet is fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Direkt ezért nincs nekem SLI!
Amúgy most komolyan: te is úgy gondolod, hogy hulladék a GTX550Ti, és hogy a képek csúnyák? Tényleg érdekel, mert te azért értesz hozzá![ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Mármint az OpenGL teszt?
Amúgy én rosszabb eredményekre számítottam, és azokat is feltettem volna...csak a kíváncsiság hajtott, hogy mit bír 1920x1080 alatt...én nem bántam meg, hiába állítják egyesek, hogy egy-két kép csúnya...
Ezelőtt E5200 és 8800GS volt, és a Crysis, STALKER egy-egy másodpercre beragadt, majd tovább mentem, és a távoli tájak folyamatosan rajzolódtak ki, és 1024x768 volt a max. Nem értem, miért mondja mindenki, hogy a régi vassal is szuperül megy egy BF3 minden maxra húzva? Ettől kiakadok... Már a Crysis2 alatt is besírt a régi konfigom... Pedig az E5200 sem vol egy rossz proci, a 8800 meg TOP kiadás volt és Asus...mindegy...azóta a moncsi is cserélve, és egy sokkal szebb látványvilág lett...legalábbis nekem..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
csibe1
addikt
"Hisz egy majdnem 4 éves vga-val sem felejtős a BF3-on kívül jóformán semmi - legalábbis 1440*900-ban."
Próbáltad a BF3-at a 9800GT-vel,hogy ezt írtad?
Nekem jóval gyengébb kártyán fut,egy kétmagos Phenom II-vel,igaz a grafika le van húzva,de a csilivilit amúgy se nagyon bírom." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Hunork
veterán
válasz MCBASSTION #79 üzenetére
Nagyon szívesen!
Hát persze, hogy belassult és akadt is, hiszen az átlag a 25 fps alatt volt...DX11 alatt jobban ment, bár a játékok esetében OpenGL alatt muzsikál szebben."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Hunork
veterán
válasz MCBASSTION #74 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Én gyári, referencia hűtéssel használom 900/1200-on Mondjuk a hangját egy házilag hangszigetelt CM690II-vel is éppen h el lehet viselni, mikor felpörög. De amúgy olyan halk, hogy sokszor csak a power led miatt tudom h megy-e vagy nem.
Gyorsabb mint a sima HD5870.. nem nagyon van különbség az 1600 vs 1440 sp között
Sok helyen olvastam, hogy azonos Sebességen, 2-3%. Szóval semmi.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Hunork
veterán
válasz MCBASSTION #74 üzenetére
Grazie mille!
Huh, jó ötlet, még ma meg lesz!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Hát azért szerintem ne biztassunk már senkit, hogy egy 180W feletti fogyasztású kártyát vegyen... , amit max DX10 alatt tud használni... Remélem, vicceltél!
Na, most még egyszer: leírtam minden tulajdonságát és gyengeségét a kártyának! Ha nem így van, akkor sajnálom, az olvasás felületes volt.
És: arra voltam kíváncsi, hogy ez a kártya, amely a 30k körüli kategóriában van, és amely ebben az elnyomott-kifosztott-szétb@szott országban élő átlagembernek a max, amit megengedhet (nem a kártya, hanem az ár!), ez a VGA mire képes egy 1920x1080 felbontás alatt, milyen kompromisszumokat kell kötni, ha kell...capisci?És azért próbáltam a szokványos tesztektől elrugaszkodni, és kicsi hangulatot és humort is belevinni, mert már sok embernek unalmas, ha folyton azt kell olvasnia, hogy az ügyeletes leggyorsabb, vagy második leggyorsabb VGA (ára 50 ezertől a csillagos égig, forintban értendő... ) hogyan muzsikál egy i5, i7 rendszer alatt egy LED TV-n... Mert ezek nem a köznép gépei, grafikus meghajtói... És ezekből a tesztekből mit sem tud meg a kevés pénzügyi lehetőséggel rendelkező vásárló a saját "vga-viszonyairól".
Korábbi írásaimban is kitértem, és ettől nem vagyok hajlandó elállni, én mindig az átlag-magyar nevében fogok írni, akik lakást tartanak fent, gyereket nevelnek, de szeretnének hódolni kedvenc hobbijuknak...hai capito?
-
Lacccca87
addikt
Nem teljesen a 6770 ahogy olvastam több helyen is lassabb mint az 5770 csak kevesebbet fogyaszt.
Egyébként én is ezt írtam a 2 kártya között teljesítményben nagyon halovány a különbség viszont árban már annál több. (néhol 5-6K is lehet és ha már úgyis az átlag keresetről bezséltük akkor ez már sok.)
-
NEISSE
tag
Amúgy meg mindegy hogy milyen a teszt a lényeg hogy ez kártya nem hozza gtx 260 (216sp) teljesítményét se. Aki ilyet szeretne vásárolni az gondolkodjon el hogy melyik éri meg jobban játékra és nem azt nézni hogy új.
Eleve kártya specifikációból kitűnik a gyengeség jele ez nem kötekedés volt csak tisztázni kell a teljesítménybeli különbséget.[ Szerkesztve ]
-
-
Hunork
veterán
Vicces, ahogy egymást toljátok...
Nagyon gyenge... szegény átlag-magyar, akinek még ez sem jut, mit mondjon?
Még tök szerencse, hogy alkalmazott vagyok, és átlagot keresek, biztos nem érezném magam jól...
Amúgy itt egy kis angol nyelv, mert minek magyarul, úgysem számít..."Between those two cards, go with whichever is cheaper (usually the 5770). The thing is, there's almost no difference in performance between them. The GTX 550Ti and Radeon HD 5770 are very close, barely 2% difference between them overall. Both are capable of playing mainstream games like Call of Duty aand Crysis 2 at 1920x1080. But for tougher games like Metro 2033, original Crysis etc you'd want something stronger that will give you higher fps."
2%
Ha valaki ennél többet hoz a HD5770 (ami ugyebár HD6770 is...), az csak i5, i7 vagy másik oldalról fogalmam sincs rendszerrel teszi..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
kNG
senior tag
+1...dobtam az enyémre egy Zalman-VF3000A-t, és így HD 6950et megközelítő teljesítményt kaptam, töredék áron! (@950/1175)
[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Hunork
veterán
válasz tomas9320 #59 üzenetére
MSI Afterburner. Letöltöd, feltelepíted, beállítod a billentyűparancsokat és már mehet is!
-
Hunork
veterán
Kár, hogy nem olvasol jól, a fiam 11 éves, neki is jobban megy...
Most segítek:
1. A legelején írtam, hogy egy korábbi teszt kiegészítése! (linkeltem is) Nem vagyok számítástechnikai bolti alkalmazott, vagy manager, így nem rendelkezem bolti háttérrel. Éppen ezért írtam úgy, ahogyan...
2. A cikk alcímében is benne van, hogy otthoni célra, játékra!
3. Írtam, hogy a Doom 3 unikumként keveredett bele, és azt is, hogy miért, ezt nem ismételem meg!
3a. Rage. Hadd tegyem már bele, ha én úgy szeretném. Senkit nem fikáztam idáig, hogy miért pont ezzel vagy azzal tesztelt. Magánügy. És inkább a segítő szándék volt bennem, hogy megemlítettem, van egy megoldás a saját cfg szerkesztésére, mert úgy bizony jobb és szebb, de egy szóval sem említettem, hogy űberkirálygrafikája van! Amúgy nem kell itt kiakadni a Rage miatt, van neki külön topik, ott lehet fikázni, ezt sokan meg is teszik, de ez most nem ide való. Szerintem.
4. Nem loptam képeket, hanem kölcsönöztem, az ilyen alpári stílustól kímélj meg! És írtam is, szintén az elején, hogy a viszonyítás kedvéért lesznek képek máshonnan, mivel nem űbergazdagműmájer vagyok, akinek egy csettintés, és hat VGA figyel a gépében tesztelésre.
5. Crysis 2 -t azzal teszteltem, amivel amúgy a magazinok is, nem pedig tákolt modokkal. Ez van, nem kérek bocsánatot. Szerintem meg nem ronda, de ez magánvélemény.
6. BF3. Akkor biztos mindenki selejtes gondolkodású, mert nagyjából mindenki úgy látja, hogy ma az egyik legszebb játék grafikailag, legalábbis az FPS műfajban...ízlés kérdése, ebbe hadd ne menjek bele. (a hazai és külföldi magazinok értékelése alapján...) Itt most halkan jegyzem meg, az MW3 kinézete legalább annyira lehangoló a saját stílusában amúgy, mint a Rage az ID mezőnyében, ha érted, mire célzok...(csak valamiért az MW sorozatot nem szokás szidni, ócsárolni, ez már egy trend lett...)
7. STALKER. Mint a nevéből is látszik, ez a játék a STALKER, nem tudom, mit nem értesz?? Nem tudom, hogy a többi részhez adtak-e ki grafikai mod-ot, mert ehhez igen, és azzal végeztem a méréseket. Ez az egyetlen, ahol ilyet feltelepítettem, ráadásul a fejlesztők támogatását is élvezte.(a mod nélkül 20-24 fps-el szaladt jobban!)
8. Megemlítettem a GTX460-at, és azt is, hogy a fullos verzió a vásárláskor többe került, ezért döntöttem emellett.
9. Elregéltem mindent a kártya tulajdonságairól, ha azt mondom nem, akkor hazugnak nevezel. Mint ahogy a hiányosságait is elregéltem, bár közöltem rögtön, hogy nem láttam ezidáig hátrányát a memóriabusz-memóriaméret párosnak!
10. Nem is egy kifejezett teszt volt a célom, hanem egy játékbemutató, hogy melyik, milyen beállítással, hogyan fut 1920x1080 felbontáson úgy, hogy a képkocka értéke nem esik le soha 25 alá!!! Ezen mit nem lehet megint érteni? (utólag persze a rovat típusát meg kellett volna változtatnom, de ezen már kár merengnem...)
11. Biztos nem dőlök a kardomba, elhiheted. Mivel nincs kardom...Azt is elmondtam, hogy korábban egy 8800GS volt a műszerem, az általad használt 1440x900 felbontáson, és bizony mindegyik játék, legalábbis az újabbak, nem sorolom fel őket, de keményen szaggattak, legjobb esetben is Medium beállítás és néha kisebb felbontás kellett, hogy élvezhető maradjon. A Crysis 2 szenvedett alatta, a Crysis első része meg a távoli textúrákat, ahogy haladtam előre, úgy töltötte be, szánalmas volt. De ezt is írtam! MOST az volt a kérdés, hogy egy 1920x1080 felbontású monitoron a játékok az asztali felbontáson hogyan, milyen módon futnak! Ennyi.Mielőtt azt hinnéd, hogy most pipa vagyok, tévedsz, csak én augusztusban születtem, és félig szicíliai vér csörgedez bennem, ezért én nem hagyhatom szó nélkül...
-
Hobbbyt
őstag
...használt HD5850 ? esetleg 5870?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
KAMELOT
titán
Jól leírtad a dolgokat. Szintén alátámasztom havernak is 9800GT-je van amikor megjelent akkor meg is vette azóta azon játszik E8400-al párosítva. 1440x900 a monitorja. Azon játszogat eddig semmi hátránya nem volt a kártyából származólag.
Másik havernak Phenom X3 8450 + GTX260 216SP van. Ő Full HD-ban tolja a dolgokat és eddig semmi gond. Szaggatás sehol.Végszónak annyi ,hogy sok helyen körbe kell nézni a tesztek tájékán és utána kell választani kártyát. Ahogy írtam előző hsz-ben szintén egy GTX460 1GB idáig a legjobb és legolcsóbb választás.
Nekem a COD MW3 a HD5670-es kártyámon minden maxon ,FULL HD és 2xAA----35FPS stabilan.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
balintka
addikt
Kedves Cikkíró!
Nagyon köszönöm az írásodat, igazi hiánypótló, annál is inkább, mivel én is pontosan ugyanezzel a kártyával rendelkezem, és egy 22 colos FullHD-s monitor vásárlása előtt állok pont. Megnyugtató, hogy az 1 hónapja vett VGA-t nem kell eldobnom akkor.
Amúgy a kártya mormogós hangját én olyan cicergősnek érzem. Neked is ilyen?
-
tomas9320
tag
Mi annak a programnak a neve ami méri neked az értékeket a képernyőd bal felső sarkában?
Huawei P30 Pro VOG- L29
-
Silenzio
addikt
Azért tesztként nem állja meg a helyét. Ez inkább élménybeszámoló. Sem összehasonlítás, sem diagrammok, semmi tárgyilagosság, csak szubjektív, ömlengés: örülsz, mert milyen jól futnak a játékok. Az első hsz-eddel épp ezt akarod cáfolni, de ehhez pár "képernyőlopat" kevés. Ráadásul önkényes vagy sok helyen. Doom 3? Eleve vsynces, 7 éves játék, persze hogy 60 fps-t kapsz. Viszont vannak olyan grafikai modok, amik a mai vga-kat is megizzasztják vele - akkor miért nem azokkal tesztelted, hm? 1280x1024? Fél perces meló utána járni, hogyan kell tetszőleges felbontásra bírni. Rage? Ugyan, kérem. Statikus, dx8 színvonal. Tele van lightmapes megoldásokkal, még a napsütés is rajzolt. Mivel nem volt erőforrás valódi világítási modellre, ha bemész egy térrészből egy markánsan eltérőbe, a játék "egyik lábam itt a másik..." alapon, ha átléped a határt, átszínezi a grafikát, mint anno a Doom 1-2-ben vagy a Quake-ben. A Doom 3-é volt a világ első, egységes architektúrájú, dinamikus grafikai motorja. Ahhoz képest a Rage csak visszalépés, egyedül a poligonszám nőtt. Ez 2011-ben rohadtul szánalmas. Nem tudom feltűnt-e, de ugyanazt a grafikát kapjuk mint az iPhone-verzión, csak több poligonnal. Aztán. Melyik Stalkerről beszélünk? És miért csak fps-ek vannak a cikkben?
A Crysis 2 egy nagy vicc. A nemrégiben kiadott -házi, nem a gyári!!!- textúrapakkal és grafikai móddal pariban van a Battlefield 3-mal, de a gyári dx11+ultra a ph-n is gyakran hangoztatott bugok miatt pocsék, és még ronda is. Próbáld ki a moddal, az már valami. Ötször jobb grafika lassulások nélkül, dx11-ben, tesszelációval. Sok gondot fordítottál a játékok kényességére, úgy látom, úgy érzed, legalább annyira fontos a játékok naprakészen tartása, bütykölése, mint a jó hardver. Akkor utána nézhettél volna, mi manapság a menő Crysis 2 fronton (szvsz az első részt így sem überelni, csak pár helyen látványosabb). Amúgy a BF3 helyenként kifejezetten ronda. A legjobb effektje a koszos sisakrostély. És akkor mi van? Ma már ez sem nagy szám. Pláne a tejfehér napsütésével, hogy száradna el, aki elkezdte túlzásba vinni a HDR-t...
Volna egy három mondatos élménybeszámolóm, ami majdnem felér a cikkeddel: az 5850-esem cseréltem 9800 GT-re(!), és eleddig semmiféle hátrányba nem kerültem vele: a Skyrim, a Call of Duty 3, az új NFS, az L.A. Noire és az Arkham City is tökéletesen futottak vele általában medium/high keveréken, vagy egyenesen full grafikán (CoD3 és Arkham City kimaxolva, élsimítással). Te azt akartad bebizonyítani, hogy jó kis kártya ez a maga nemében, én meg azt mondom, és akkor mi van? Hisz egy majdnem 4 éves vga-val sem felejtős a BF3-on kívül jóformán semmi - legalábbis 1440*900-ban.
Nem azt mondom, hogy dőlj a kardodba, mert biztosan lesz pár ember, aki azt mondja, "ez nem is olyan ganaj", és beruház egyre, de ennél lehetne informatívabb is, ha már vásárlási tanácsadót csináltál. Amúgy nekem a GTX460 volt a kedvencem mostanában. Elképesztő kiegyensúlyozott kis dög, helyenként sokkal fürgébb volt, mint az 5850-esem, pedig 768 megás verziót vettem. Gondolom az 560 még ennél is tutibb. Amúgy ez a full HD-s dolog, amire koncentráltál, kicsit túl van lihegve. Szerintem az 550-esed legalább kétszer erősebb a 9800 GT-nél, a full HD meg csak 60%-kal több poligont jelent az én 1440*900-amhoz képest. Így rögtön van egy legalább 25-30%-kal jobban szereplő kártyád. Plusz optimalizációs faktor, dx11 és anyámkínnya. Hál'istennek elmúltak már az "évente vegyél vga-t" évek.
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
nekem ebből a cikkből megint az jött le, hogy elmúltak már azok az idők amikor rengeteg pénzt kellett a gépfejlesztésre költeni, 2003-2008 között évente kellett a videókártyákat cserélni, annyira nagy volt a fejlődés, most meg 2-2.5 évig használ az ember egy videókártyát és még utána is elmegy a legtöbb játék 1920x1080-as felbontásban, minden maxon, egy kevés AA-val
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz huskydog17 #51 üzenetére
Semmi gond! Hiszen válaszoltam! És ezért a cikkhez a fórum! Szép is lenne, ha mindenkinek, minden azonnal, feltétel nélkül tetszene!
A szubjektivitás azért remélem nem volt nagyon részrehajló, hiszen voltak ott más tesztképek is, meg hát nem direkt kerestem BF3-ban sem olyan képet, ahol épp 68FPS volt, mert alig volt valami a képen egy sarokban az épület zugában!
Próbáltam tényszerű lenni játék közben, ezért is mértem mindet (kivéve D3) a FRAPS-al. Engem csak tényleg az hajtott, hogy jó-e FullHD-ban ez a kártya játékra vagy sem? (sokan az ellenkezőjét állították...) Persze, dicsértem a Gigabyte termékét, mert tényleg jól muzsikál, és csendes is hozzá!Visszatérve picit csak a játékokhoz: direkt voltak más beállítások, - hiszen ahány játék, annyi finomhangolás kell -, és ezt említettem is, hogy jó tanács, ha így állítjuk be, mert így folyamatos, akadozásmentes lesz az élmény! Talán ez volt leginkább szubjektív, de ez remélem, belefért! Korábban egy 8800GS TOP volt a műszerem, hát egy új világ jött el az 550Ti-vel...
-
lawrence2
csendes tag
Szép irás Gratulálok hozzá
Bunkónak születni kell.
-
huskydog17
addikt
Persze, persze! Az eddigi hozzászólásaim még csak véletlen se kiszúrásból, kötekedésből készült vagy csak azért, mert nagyon unatkoztam.
Mivel ezt a cikket bárki olvashatja, így gondoltam szükséges egy egyfajta korrektség a cikkben és a részrehajlást még egy szubjektív cikk esetén is érdemes minimálisra csökkenteni. Mindössze a korrigálás vezérelt.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Hunork
veterán
válasz huskydog17 #46 üzenetére
Igaz! Utólag én is észrevettem, hogy abban a 4-ben be volt kapcsolva, de őszinte leszek, nem akaródzott új teszteket készíteni, így is alig volt időm, munka, család... bár nem von le semmit a végeredményből szerintem.
A lényeg, hogy a legtöbb esetben folyamatos 30-40 fps az megvolt, és ez a lényeg. 30 alá nagyon ritkán esett játék közben.
Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi, hogy kikapcsolt élsimítás mellett, magas beállításokkal, árnyékolást visszavéve mekkorát produkál a kártya? Írtam az elején, hogy a teszt szubjektív lesz és nem a maximális grafikai beállítás a cél, illetve, hogy milyen feature-öket részesítek én előnyben!
Végül is nem egy játékmagazinnak teszteltem, hanem magunknak, fanatikus játékosoknak , akik képesek egy effektust kikapcsolni vagy lejjebb venni, csak hogy megbízhatóan fusson a játék! Ez volt a fő célja a cikknek!És a BF neve is kijavítva! Köszi a figyelmeztetést, pedig vagy 200szor átolvastam...
-
huskydog17
addikt
Értelek, csakhogy minden más játéknál is igaz az, ami a Doom 3-nál, azaz, hogy a V-Sync maximális grafikai részletesség mellett tökéletesen megy, és 60 FPS- futtatja a játékot (na persze feltéve ha 60 Hz-en megy a monitor).
Én például még nem találkoztam olyannal, hogy egy modern játéknál V-Sync nélkül ne tört volna a kép, azaz nálam minden modern játéknál csúnyán előjött a képtörés jelensége. Amelyik játékban nincs integrált V-Sync, azzal én nem is foglalkozom már többet, ez az első dolog egy játék telepítése után, amit lecsekkolok, hogy a szinkron aktív legyen!
VGA tesztelésnél értelemszerűen kikapcsolják, hiszen lockolja a frameratet. Itt jön viszont a következő dolog, hogy mivel több játékban aktív volt a szinkron, így nem derült fény a kártyád valódi teljesítményére az adott játékban.
Szerintem egy VGA tesztnél vagy legyen minden játékban bekapcsolva vagy pedig egyikben sem, de inkább az utóbbi! Bár ha a tesztben az aktív szinkron miatt a játék fix 60-al megy, végül is azt is lehet látni a grafikonon.
Az OpenGL-nek nem sok köze van a tearing-hez, hiszen egy API-ról van szó, ez olyan, mintha az mondanánk, hogy a DX9-es játékokhoz kell vagy nem kell.Amúgy a BF3 neve még mindig rosszul van írva a Crysis 2 szekcióban.
-
NEISSE
tag
Én is úgy szeretek játszani hogy ne essen szét a kép de ha azt nézem hogy olcsóbb lenne akkor megérne egy vásárt. Igazából azoknak jó egy ilyen vga vásárlás akinek eddig 9600gt esetleg 9800gt szintű kártyája volt mert azután nagy előre lépés ám.
De ha jól tudom pl az 550Ti ben is sokkal több Sp (512) van csak le van tiltva mert vagy hibás vagy egyszerűen ennyit aktiváltak ha jól tudom. -
Hunork
veterán
válasz huskydog17 #42 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a jó szavakat! És a DX11 máris javítva!Igen, igaz, lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, néha úgy gondolom, hogy amit gondolok, azt mindenki gondolja... Természetesen a cikkben szereplő kártyák közül volt jobb a Gigabyte, bár több külföldi oldalon végzett kutakodásom is megerősített, hogy tényleg nem rossz ez a gyártmány.
Vsync: azért hangsúlyoztam ki a két játéknál, mert a Vsync bekapcsolása egy határt ad a játszható fps értéknek, és ez 60 körül van a legtöbb esetben. És csak érdekességképp említettem meg, hogy a Doom3 Ultra beállítás mellett is ment bekapcsolt Vsync-el! Egy unikum volt a tesztben, tudom, hiszen régi játék. Amúgy fentebb írtam, hogy 4 játéknál be is volt kapcsolva a Vsync, és hogy OpenGL alatt amúgy is köztelezőnek tartom, gondolom, az engine miatt van így, de ott nagyon látszik, ha nincs bekapcsolva. A többinél nem volt, ez is tény, de ez látható is a játékok beállításainál. Viszont nem is szokták a játéktesztek alatt bekapcsolni, mert az fps-határ miatt nem jönne jól, ha egy erős kártya alacsony fps eredmény produkálna. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy azért a BF3 alatt nem lett volna az az átlagos fps, ha bekapcsolom, de teszek egy próbát, őszintén szólva, eszembe sem jutott, mert anélkül sem esett szét a kép!
Majd odafigyelek legközelebb ere jobban."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv!
Crisys 2, Rage, Doom 3, STALKER esetében be volt kapcsolva! Amúgy nagyon játékfüggő a kérdés, mert míg OpenGL alatt sokkal jobban esik szét a kép, ha nincs bekapcsolva, DXD3D alatt nem annyira, lásd a többit, és ez most megint szubjektív, de nem csúszik szét a kép. Mikor látom, hogy zavaró, akkor természetesen bekapcsolom, lásd fenti játékok, ilyenkor persze fps veszteség lép fel, de ezt le kell nyelni.
Megjegyzés: a játéktesztek készítői sem kapcsolják be amúgy, mert különben nem lennének olyan extra fps eredmények, mivel a Vsync alapvetően ad egy max értéket, az meg nem mutatna jól egy brutál kártyán sem..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
huskydog17
addikt
Én is hozzászólnék a cikkhez egy keveset. Először is gratulálok, amiért ennyi energiát és időt fektettél eme írás létrehozásához. Ennek ellenére akadnak benne hibák, de ami engem a leginkább nem hagy nyugodni, hogy a két id játéknál miért emeled ki a 60 FPS-t? Pontosabban a Doom 3-nál még a V-Sync-et is kiemeled, de teljesen értelmetlenül, hiszen az minden játékban elérhető, minden más, általad tesztelt játékban ugyanolyan szép fix 60 FPS érhető el, mint a két id játékban. Mindössze nem értem, hogy a 60 FPS-t és a V-Sync-et egy helyen kiemeled. Ez olyan, mintha a többi játékban nem lehetne ezt elérni.
Amúgy nagyon furcsa látni, hogy minden játékhoz raktál fel magyarítást, nekem mondjuk ez nagyon szúrná a szemem, na meg én például V-Sync nélkül nem tudok játszani, látom ez neked nem okoz problémát.
Egy másik dolog, hogy többször kiemeled, nyomatékosítod, hogy a Gigabyte által gyártott 550Ti jobb, pontosabban gyorsabb, mint a többi termék. Ez így nem igaz és félrevezetés. Itt arról van szó, hogy a mezőnyben szereplő 550TI kártyák közül a Gigabyte-é kapta a legnagyobb tuningot és ezért lett az az első. Azonos órajelek mellett azonban teljesen mindegy milyen gyártótól származik a kártya, mert 1-2 FPS-nél nem lesz nagyobb a különbség.
Csak ennyit akartam. Majd az elgépelési hibákat javítsd! (DX 1, Battlefiled 3 -> 6. oldal, Crysis 2 szekció)
-
A hűtő meg gyak. az Intel féle ős-s478-C2D hűtők kialakítását követi, valszeg ezért jó
Amúgy jó lett a teszt
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
skydragon
tag
remek kis írás 550ti-vel valóban csak az ár/teljesítmény arány nincs rendben mert egy OC-s 450-el megfogható elég könnyen
-
Hunork
veterán
Pontosan... De ehhez már hozzászoktam, sőt, szerintem sokan nem is olvasnak el mindent, csak a táblázatokat, meg a képeket, pedig a részletek néha nem ott lakoznak...
-
lipido
senior tag
Az egészben az a problematika, hogy egyesek képtelenek a szövegértelmezésre! Azzal a pár sorral kezdted, hogy ne mindig a "leg-ekhez" kell hasonlítani, hanem megnézni mi az, amit ki lehet hozni belőle. No sebaj, majd máskor
-
Hunork
veterán
???? Nem szépek? Berosálok. Persze, lehetne szebb is, ha nem ilyen gép alatt tolnám, de nagyságrendekkel? Ne má! Kompromisszumok? Nézd meg minden játéknál, mit vettem le: árnyék, élsimítás. Ennyi.
-
Hunork
veterán
Üdv!
A konfigom produkál 1920x1080-ban fix 30fps-t! Tuti. A tesztben látható beállításokkal persze! Hidd el, utálnám magam, ha nem az igazságot írtam meg. Ezért is mellékeltem minden játék videobeállítását, és ezek szerintem untig elegendőek egy 21,5"-os monitorhoz...(de ez az én véleményem, írtam is, hogy ez szubjektív!)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Köszi a pozitív visszajelzést, igyekeztem élvezhetőre-olvasmányosra csinálni...
(az office-dolgokban meg annyira nem vagyok otthon... de 3 kép nem az enyém volt, ezt írtam is, csak nem akartam szétméretezni...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz WongFeiHong #16 üzenetére
Na most tényleg nem nézted a képeket?? Teljes nyugodtsággal állítom, hogy a belinkelt beállításokkal a Crysis 2 SOHA nem ment 25-30 fps alá, az utolsó pályákon már igen, de csak másodpercekre, és a BF3-at is azzal a beállítással toltam végig, ami látható a cikkben! A képeken is láthatóak az értékek, játék közben készültek, nem kiollóztam, a FRAPS sem huncutkodott... Persze nincs tele a gépem minden matató kütyüvel, meg 6 driver-csere sem volt, csupán egy! Huh, és nem említettem, de VGA Bios is frissítve volt! Nem tudom, ezért-e, de nálam a BF3 egyszer sem fagyott ki...Fiam meg ezerrel tolja vele multiban, és ott sem!! A legnagyobb pályákon sem. Szerintem ez a kártya dicséretére válik. (meg az sem mindegy, hogy milyen rendszer van alatta, tudom...pedig az enyém elég szerény...HT engedélyezve, meg jó sok ram, ugye )
-
Boxi88
őstag
A grafikonok méretezés nem sikerült valami túl jól, de a cikk az nagyon korrekt lett, grat hozzá!
-
Recon666
Közösségépítő
E8400 tól, csak magasabb szintű lehet a 4 magos azonos sémiképp, akkor nem lenne értelme a plussz 2 magnak, amúgy egyértelműen jobban megy egy 4 magos procin egy GTX550ti vagy GTX460 szintű kártya, 2 magot nem fog helyettesíteni, az sem ha tuningolsz, főleg, nem egy régi E8400, még ha I3 lenne, az más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Recon666
Közösségépítő
A streamprocesszorok számára nem lehet alapozni a teljesítményt, abba beleszól 1-2 dolog még, órajelek, chip felépítése stb.., ha meg a bf3 nem megy 30fps-el egy E6600-on, akkor azon nem kell csodálkozni, az még a GTS450 sem hajtja már ki, nemhogy ezt.
aram01: Még mindig jobb volt az enyémnél, nem tudom, hogy tudták ennyire eltolni a hűtésüket anno ennyire, ezért hullanak annyira manapság.
[ Szerkesztve ]
-
NEISSE
tag
Szerintem ameddig nem lesz egy középkategóriában legalább 384sp addig minden ilyen játék kuka lesz. Ha majd adják 22-25ért akkor már megéri lecserélni a mostani videokártyáinkat Ez az 550Ti sajnos semmi újat nem alkottak csak újranevezték meg egy kicsit megborsozták. Ha Battlefield 3-ban produkál FIX 30fps (1080p) már akkor érdemes bevállalni de szerintem elképzelhetetlen És persze a 30fps nem egy ultrabrutál giga-mega huga-buga gépel gondoltam hanem E6600 proci meg 3gb ram.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz WongFeiHong #18 üzenetére
A nagy felbontású textúrák megtették a hatásukat.
-
lipido
senior tag
válasz WongFeiHong #16 üzenetére
Vagy csak Te vagy "begyorsulva"
-
WongFeiHong
senior tag
Azért megnézném ez a kari hogy viszi a Crysis 2-t DX11-ben. Olyan szinten lassúl a játék hogy elképesztő nálam...
-
lipido
senior tag
Meg kell emeljem a kalapom, no nem arra, amire egyesek gondolnak! Jól sikerült írás, grat hozzá! Én most egy 5770-et húzok, mert szerencsére megjött a tápm, így bevállaltam. Elég komoly még ez is
-
nobela
senior tag
Azért ezek az in-game képek valahogy nem valami szépek...
Nem kötözködés, pusztán ténymegállapítás.Ezek a játékok szerintem nagyságrendekkel szebben tudnak kinézni - tehát azért igen nagy kompromisszum kell az 550-hez, úgy látom.
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
Recon666
Közösségépítő
Nekem a régi Galaxy 9800gt volt 107 fokos is, pedig nem is ref hűtős volt, lehet egy kicsit elsatnyultak vele a fiúk.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Pedig tényleg jó! 80 fok meg van, igaz, a legütősebb játékok alatt, és High beállítás mellett... nyilván jobb értékek lennének alacsonyabb felbontáson, Medium beállításnál, de hát én is szeretem a szépet...
(most meg csak egy házventi megy, nyáron persze az is hűt majd...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Köszönöm, igyekeztem!
És igen, igazad van! Meg az is igaz, hogy ennél a kártyánál tényleg nem mindegy, hogy melyik gyártót és specifikációt válassza az ember, az alap, NV ajánlással ellátott kártyák ennél kevesebbet mutatnak, mint a tesztben a mellékelt táblázatban is látszik...
Célom az volt csak, hogy rámutassak, ezzel is lehet igényes felbontással és képminőséggel játszani! (egy idő után úgyis eltűnnek a boltok polcairól a 4x sorozatok, és ez lesz a közép az Nv kínálatában, remélem, addig az ára is lefelé megy majd )"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Recon666
Közösségépítő
Jó teszt, grat!
A kártya nem rossz, csak drága a teljesítményéhez képest.[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
hűtése elég vékonynak tűnik
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
NEISSE
tag
Messze nincs olyan jó max fogyasztása de az meg kit érdekel pár watt. Egyébként csinálhatnának olyat tesztet hogy gtx260 és gtx 275 meg ez az új 550Ti hogy egyáltalán érdemes-e lecserélni mert árban is magas meg amennyivel újabb semmivel se jobb csak jó a marketingje.
Eszméletlenül eltudják ámítani a vevőt és mire észhez tér addigra vett egy ilyet 1 hónap múlva meg meghirdeti[ Szerkesztve ]
-
PC-rev-RM
tag
Szia! Huhh, nem vagyok nagy szakértő, meg tárgyilagos, csak meg szerettem volna dícsérni a szerzőt, a vidám stílus nagyon tetszett!
A befektetett energia megtérülni látszik, igen alapos cikk lett.A 64 bites memóriarésznél szerintem lényegesebb az, hogy melyik gyártó asszisztált az adott játék fejlesztése során.
A kártya piros ellenfele a 6790 is ugyanennyi és kb ugyanezt is tudja. (bár mem. sávszélben sokkal jobb, ez mégsem mutatkozik meg igazán)"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
kNG
senior tag
-
Storms
őstag
gtx275-öm van, 1:1-ben tudnák rá cserélni...Megtegyem vagy ne tegyem
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
kNG
senior tag
Nem rossz kártya ez, de SZÖRNYEN van árazva...
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
NEISSE
tag
Ez a ráncfelvarrással ellátott gtx 260 192sp változat
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Megpróbáltam összeszedni minden fontos tényezőt a GTX550Ti-vel kapcsolatban, csináltam egy halom játékbeli mérést, screenshot-ot, hogy tisztább legyen a kép e körül a kétségtelenül sok vita tárgyát képező videokártyáról. Remélem, sikerült! És nem a fanatizmus, vagy elfogultság beszélt belőlem, remélem, ezt a mellékelt képek is alátámasztják majd!
Várom mindenkinek a tárgyilagos és szakértő hozzászólását!Üdv!
Hunork"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- Revolut
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB