- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
válasz
mocsanisi #54 üzenetére
Na emberek! Látom jó rég volt hozzászólva a fórumhoz!
Nekem maga a lap tetszik, alig fogyaszt vmi áramot - meg UVD is van, nem rossz.
DE amivel nekem meggyűlt a bajom, az a hangchip. elméletileg 5.1-et tud. Namost azt hogy lehet kihozni belőle? Hozzákötöttem a házimozi rendszeremhez, aminek van coax bemenete. Házimozi bekapcs -> film elindít (DTS hangal) > és csak stereo hang jön át...
Szerintetek mi lehet a probléma? -
mocsanisi
senior tag
Egész pofás kis lap, de nem értem miért nem lehetett egy komolyabb hangkarit integrálni bele. Akkor még HTPC-be is elmenne...
-
04ahgy
nagyúr
Na, ez a lap még az AX78-at is alulmúlja. Én meg Abitos hír esetén már nem tudok mást tenni, mint magamat ismételni, és mint daa-raa álláspontját felvenni.
Olyan lapot akarok, mint a régi AX8 volt!
- Legesleginkább abitosat!
- Full ATX méreteset, 305*244mm-eset!
- Sok perifériacsatlakozósosat! (AX8: 3*2 IDE eszköz, 4 SATA) Ennél 2*2 IDE már Hawaii lenne.
- MicroGuruval ellátottasat!
- Sok ventillátorcsatlakozósosat!
- Über tuningosat!
- FájörVájöröset!
- Nem melegedőset!
- Csomó apró alkatrésszel tele NYÁK-osat!
- Nemfatal1tynemüber-demégis-versenyképesest!
- AMD AM2+ csipszeteset!
- Kezvező árasast! (Az AX8 anno 13e volt! Ez ne legyen ilyen nyomott, adják akát 20-szal kezdődően, én megvenném. Szerintem daa-raa is.Sajnos ilyen nincs.
Gigabyte már majdnem ilyen lett viszont!
HGyu
-
Gyuri27
félisten
Én meg úgy vagyok vele ha valami sz@r az itt nem reklám. Paris Hiltonnál talán a negatív reklám is reklám, de az abitra így csak legyintenek. Ezeréves cég és annó jó lapokat gyártott. Most meg sem magához, sem a versenytársakhoz nem méltó (így első körön). Tehát a vezérigazgató mondjon le.
-
HERR Z
veterán
daa-raa, Herr Z és még mások vannak oda az abitért
Mondod ezt úgy hogy korábban volt 690g-s giga lapom, most meg 770-es van....és eszem ágában nincs lecserélni abit-ra
szal valamit félrenéztél, én kiábrándultam az abitból hogy mennyi ideig még brisbane alá se csináltak értelmes biost... -
Ste
addikt
válasz
#65675776 #32 üzenetére
"opcionális kiegészítőnek legfeljebb gyalut tudok elképzelni hozzá"
ez hatalmasaz anandán volt egy cikk, ahol pont a 4 fázisra hivatkoztak, hogy gyenge alkatrészekből épül fel, ezért nem bírja (csak átfutottam a cikket, szal kövezzetek meg
)
Calibos: ezen most mégis minek örüljünk? ja, hogy kiad új lapot Amd oldalon. Hurrá
az An8-as korszakot én is visszasírom. akkor vesztette számomra értelmét a ventiszabályzó fogalma. A uguru óra is jópofa volt
-
Gyuri27
félisten
Ilyet? Ilyet baj kimondom kerek perec.
A csőd meg a saját alklalmatlanságuk. Pont mint az asus. 1 versenyképes lap volt (ill kettő) a giga 690g s3-s2 (mod biossal). Erre egyik brigád se csinált semmi értelmeset. Akkor mitől akarnak pénzt? Az abit a 690g faty-ra meg 775-s foglalatot rakott. Azt bezzeg tudtak csinálni.
A tudomány mai állása szerint ha tönkre mennének nem nagy kár értük.
A gigának pl van mindene a a 770-780-790-790fx ráadásul némelyik több fajta verzióban.
De mondok mást az abitnak nem kéne ennyi féle lapot készíteni. Csinálna egy normális 780g-t guruval (daa-raa tiszteletére) minden földi jóval és kész. Erre csinálnak egy régi ecs lapot. Mert már az ecs is tisztességesebb lapokat készít. Csak nem kapni sajna. -
Fooler89
őstag
pl: Sideport ram (meg egy kis plusz) miért nem lehetne ez a lap csúcs kategoriás? Vagy a gigabyté?
Vagy AMD oldalon ritka a 20k feletti lap?
-
antikomcsi
veterán
Előszőr is mondom, hogy nem ezzel a lappal van bajom! De úgy látom, hogy csak nem akar kiadni az abit egy "normális" deszkát amd alá am2+ vonalon.
Persze, van egy célközönség, ahova ez bőven jó, de oda igazán 6 sata csati kell példáúl?
Vannak tuti amd és most már nv chipek is, és mégsem jön egy normál atx lap sli-vel, vagy cf-el. Mintha direkt csinálnák, pedig egy AN10 fatálnak örülnék.
-
Gabboo
tag
Ha már a J&W szóba került, nekem speciel ez a lap nagyon tetszik. Nyár végén szeretnék otthonra valami okos kis masinát összedobni egy egyedi házba, és a lap elrendezése és felszereltsége jobban passzol az igényeimhez, mint a többié. Lehet, hogy valamivel többe fog kerülni, mint ez az Abit modell, vagy esetleg a Giga S2H-ja (ami azért elég fincsi), viszont van rajta normális hangkodek, sideport memória, és tuningolható az integrált grafikus chip.
Hogy a hírhez is kapcsolódjon mondanivalóm, szerintem nem lenne rossz, ha az Abit visszakapaszkodna a régi szintre; régebben volt egy BX-133 P3 lapom, amit nagyon szerettem. -
simonzé
addikt
Nyugi, én is csak Daa-raa kommentjével értettem meg.
Amit még nem értek az a fanyalgás. mi van ha ezt a lapot egy 12k-s árral hozzák ki? Letarol mindent kéhéhérem. Annyiért az enyém lesz. Nem annyiért viszont egy GigaByte lesz az enyém figyelembe véve hogy ilyen a RAM-om és a vinyóm is.(Nyugi, gondolkodj mielőtt kommentálnád. Köszi.)
-
Tomcat
őstag
Most sírjak vagy nevessek? Ennyire futotta mindössze?
-
törölt tag
A vGuru-t és a μGuru nem ugyan az! Előbbi leginkább a tuningot szolgálja, míg utóbbi a monitorozást és ventilátorszabályzást. Méghozzá nem is kispályás módon. Ez az ami nekem hiányzik. És a jelek szerint az Abit akkor kezd sóherkodni a ventilátorcsatlakozókkal, amikor a többi gyártó növeli a számukat. Fasza...
A lap meg tényleg deszka, über fapad (opcionális kiegészítőnek legfeljebb gyalut tudok elképzelni hozzá). Esélytelen a GA-MA78GM-S2H-val szemben. Legfeljebb a GA-MA74GM-S2H ellenfele lehet, de az IGP-t leszámítva még azt is alúlmúlja. Ez nagyon karcsú. Főleg μGuru nélkül. Az ugyanis nincs rajta. Emellett a GB lapja már itt van, ez meg még a kanyarba sem. A hátlapi csatlakozók elrendezése meg elég ortopéd. A hangnak pedig a lapon ott a hely a 7.1-es cuccnak is. De legalább a HDMI csatlakozó aranyozott! (Oh, Yeah!)
Ez kemény megfogalmazás: "4- phase OC-PWM".
Egyébként 4 fázis nem kevés 125W-os procikhoz, az AN8 szérián is ilyen van. A KN8-on meg egyenesen 3-fázisú.
Az NB coolere eléggé úgy néz ki, mint ami akadályozni fogja az x1 PCI-E kártyák behelyezését...
nesa: Ha így folytatja, akkor nem a hátán, hanem a lábai alatt fog megtörni a jég...
VaniliásRönk: Az S2H-val is.
-
Fáraó
őstag
Jó kis belépő abit lapocska. Kérdés a fontosabb érdeklődőknek az ára, mikortól kapható, ill. BIOS-ban is támogatják e majd.
-
Gyuri27
félisten
-
-
joi29
őstag
-Lehet hogy rosszul látom,de az SPDIF kimenet nem valami bizalom gerjesztő,
ráadásul még csak nem is optikai...még az én nyavalyás 4 éves lapomra is tettek
optikai kimenetet. -
X@b3e
addikt
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
Azért az Asust nem sikerült "alúlmúlnia"
-
-
Gyuri27
félisten
Nekem nem hiányzik. Az abit se hiányozna (a 690g és a mostani termék politika után).
daa-raa, Herr Z és még mások vannak oda az abitért. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem fogom azt a kezet nyalogatni ami arcul üt.
Szerencsére a giga egyre jobb és jobb lapokat gyárt. Nézhetjük a asrock lapokat is. Ott is találni gyöngyszemeket. Meg új gyártók is fel-fel tünnek J&W pl. -
.mf
veterán
A rondaságát még eltűrném, ha lenne rajta legalább 128MB SidePort - de nincsen.
-
Aprósólyom
addikt
Mind1 , csak olcsó legyen.
-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz
Templomegere #4 üzenetére
Sőt 12 helyett "csak" 10 USB.
Egyébként ocsmány randa a lap, de ez nem jelent semmit.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Elég satnyára sikeredett...
-
MaSzKa
senior tag
végre
-
greatchaos
addikt
a vulkánban ragadt tűzmadár...
sztem messze nem azt a minőségi elvárásokat hozza majd, amit a régi nagy abit fanok várnának tőle - sajnos
-
nesa
veterán
Megtort a jeg az abit hatan vagy mi a szosz ...csakigy tovabb...
-
simonzé
addikt
Egyre szimpatikusabb az abit, főleg hogy nyit az AMD felé.
Tegnap este rájöttem, hogy ez a 780/740-es chipkészlet nekem nagyon bejön. Remek tudás baráti áron. Hamarosan átállok ha minden jól alakul. Ráadásul végre jó hírek jönnek az AMD háza tájáról. Ahhhhh -
Integra
titán
hány 780g-s deszka van egyáltalán a piacon jelenleg??
-
Ste
addikt
válasz
Templomegere #4 üzenetére
jogos, benéztem
-
HERR Z
veterán
saccoljuk meg...3 vagy 4 hónap múlva lehet majd megvásárolni?
-
Ste
addikt
vajon ennek is gyenge a feszszabályzó áramköre a 125W Tdp-s procikhoz?
a képek alapján ez is csak 4 fázisos, szal lehet igenfirewire igazán ráférhetett volna, a 2db Ide meg a régi szép időket idézi
-
Chaser
legenda
Abit AMD chippel...mit szól ehhez majd az nv?
Elfogadnék egy ilyet, akár kettőt is
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben