- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- votlage71: Kábel menedzsment
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kempingezés és sátrazás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janos1988 #140 üzenetére
Miután manapság egy DVD/BD méretű pendrive olcsóbb, mint egy újraírható lemez, nem látom értelmét a lemezmeghajtóknak. Pláne, hogy pendrive-on is megoldhatók a különböző írás és másolásvédelmek is, ha kell. Itthon az asszonynak is mondtam, mikor panaszkodott a kevés tárhelyre, hogy az SSD mellé a lemezmeghajtó helyére tegyünk egy nagyobb HDD-t (még beépítő keretem is van hozzá), de ragaszkodott a lemezmeghajtóhoz, pedig mióta 1,5 éve megvan a laptopja, szó szerint egyszer használta csak. Nem értem ezt a görcsös ragaszkodást az embereknél a lemezmeghajtóhoz.
A webkamerát nem hiszem, hogy kikopna, mert helyet sem sokat foglal, és nem is drága bele.
Ideális esetben a mai wifi-k képesek hozni a kábeles sebességet, így én a LAN elhagyását sem sajnálom. Akinek meg annyira kell, USB-C portra köthető olcsó átalakító.
Ezek mind olyan dolgok, amik nem önmagában a vékony gépek kényszere miatt tűntek el, hanem feleslegesek. Bár, azt már egy kicsit sajnálom, hogy az enyémben pl. másodlagos meghajtó hely sincs. Ha nagyobb tárhelyet szeretnék, kénytelen vagyok jó pénzeket kicsengetni egy nagy méretű M.2 SSD-ért. Ha leesik az áruk, ez sem lesz gond, de most még nem az igazi.
Ami a "Mik lesznek a következők?" kérdést illeti.
WIFI: NE túlozzunk.
Touch pad: Nem mintha sokan használnák. vannak kifejezetten kis méretű, hordozhatóságra kihegyezett egerek, még azt magaddal cipelni, és használni is jóval kényelmesebb, mint a touch padon szenvedni. Arról nem is beszélve, hogy lassan elkezdtek az olcsóbb szegmensben is terjedni az érintőképernyős laptopok, aktív tollal, amik még inkább feleslegessé teszik a touch padot. Senkinek sem fog hiányozni, ha eltűnik.
Kártyaolvasó: Ez talán az egyetlen megosztó dolog. Én kifejezetten nem használom a teljes méretű kártyaolvasót, és szerintem ha olyan eszközről van szó, ami még teljes méretű SD kártyát használ (pl. fényképezőgép), azt egyszerűbb USB-n rákötni a gépre. A microSD elhagyása viszont hiba lenne. De az meg ugyanúgy, mint a webkamera, nem foglal sok helyet, és nem is drága, úh. nem is fogják elhagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest