Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #75 üzenetére
Ez attol fugg, hogy mennyi ideje csinalod.
A 13-mast probaltam, bar amikor talalkoztam az Altiumosokkal egy kulfoldi technologiai konferencian akkor nem nagyon reklamoztak, hogy barmi fejlodes lenne ezen a teren. Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy nincs valtozas, de szerintem van annyi reklam erteke, hogy megjegyzik, ha mar eladni akarnak.
Amugy az Altium meg az olcso szoftverek koze tartozik.
-
Reggie0
félisten
Mivel a szoftvergyartot nem izgatja h milyen proci van, igy a ket gyarto kozott nincsen interakcio, nem is tudom hogy te hogyan jutottal el ide.
Az APU-rol egy rossz szot sem irtam, sem az ertekerol, sem arrol, hogy APU-t akarok, sem arrol, hogy 40k-bol akarom meguszni(amugy miert ne akarhatnam, bar nem jeletett problemat a 4770k-t kifizetni). Annyit irtam, hogy kar h nem gyart erosebb cpu-t(vagy akar aput) az AMD, mert akkor valtanek AMD-re. Kezdek ketelkedni, hogy megertetted-e azt amit irtam. -
haddent
addikt
Nagy kár.. lenne rá igény, még ha nem is nemzetközi a siker is. Egy biztosan. Az más kérdés, hogy az akinek nem tetszik az miért van proHARDVER nevű oldal fórumjain.. Vagy ha már itt van és nem tetszik neki akkor miért olvassa el. (Mondjuk biztosra veszem, hogy nem olvassa el, csak látja a címet és írja az okosságot.) Na mindegy én továbbra is támogatnám az ötletet, hogy meg legyen osztva a munkásságotok.
#63 Reggie0 gondold át kicsit a hasonlatodat. Ki a nagyobb? A processzorgyártó cégek, vagy az a célközönség aki a te programjaidat használja. Az egyszálúságnak rég befellegzett. Ettől függetlenül ha neked az kell, akkor vegyél speciális hardvert. De azt groteszknek tartom, hogy a szarul megírt hangyányi célközönséggel bíró program mondja meg, hogy egy teljesen más célra kitalált APU milyen értékekkel bír, jó-e.
A nagy számítási teljesítményt igénylő feladatokat már rég opencl, cuda és társai segítségével szuperszámítógépekkel (gyorsítókárnyák, intel xeon phi, tesla, firepro vagy akár bármilyen opencl -es bika radeon) látják el. Arról senki nem tehet, hogy te ezt 40 ezerből akarod megúszni egy APU -val, nem milliókból. Ja és arról sem, hogy a fejlesztők nem veszik figyelembe az igényeket. (Ami számomra érthetetlen, hisz mennyit kaszálhatnának egy frissítéssel is...)
A licensz-vétel indoklásodat nem értem, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg lehetne oldani, veszteség nem lenne rajta, sőt, plussz bevétel a frissítés miatt, mint írtam.#65 JanR ajjajj
minden magyar mindenben szakértő ezért megállapítják azt is, hogy a saját sikereink is szarok
#67 morgyi amennyire én tudom az eddigi cikkek alapján nem lesz olyan egyelőre
-
JanR
addikt
Ez elég szomorú, pedig 1-2 eredményt megnéznék itt is. Így kényszerülök arra, hogy azon az oldalon nézzem meg ezeket, ahol közzéteszitek. Ami alapvetően nem probléma, csak sokan nem tudnak arról, hogy miket is értek el valójában és mennyi munka van benne.
Okosabbak meg mindig is lesznek, ezt be kell látni. Nálunk kicsit több van belőle
-
válasz
atti_2010 #55 üzenetére
Hihetetlen vagy koma. Te merre jártál amikor a humorérzéket osztogatták? A smiley sem tűnt fel a hsz végén? Csupán arra szerettem volna magam faragatlan bunkó módján rávilágítani, hogy számomra ismétlem számomra semmit sem érnek ezek az eredmények és mindegy hogy Intel vagy AMD. Reklámértéke van és annyi.
-
Reggie0
félisten
Persze, meg a fika gyurja az ovodast. Az elmelet nagyon szep, csak a valosag kicsit bonyolultabb. A szoftverek gyartoi jellemzoen lesajnaljak az ilyen igenyeket, legfeljebb akkor lepnek, ha szorongatja oket a konkurencia, ami terulettol fuggoen akar kozel 0 is lehet. Nem fognak azert fejleszteni esz nelkul, mert amugy is megveszed a szoftvert, sot egyeseknel meg nyernek is rajta, mert lehet, hogy csak 1 gpu-ra vennel licenct 8 cpu helyett...
-
jones965
Modder
Érdekesnek találtam nagyon sok hozzászóló véleményét, és mint véleményt tiszteletben is tartom. Azon túlmenőleg viszont messzemenőkig nem értek egyet velük, nevezetesen a negatív kritikát gyakorlókkal.
Már egy jó ideje figyelem, hogy az ilyen és hasonló tartalmú hírekhez azok a személyek, akik űzik/űzték is itthon ezt a hobbyt, egyáltalán nem alkotnak véleményt a hírek tartalmáról. Az ok nem véletlen, mint ahogy az sem, hogy bár azért egy páran hébe-hóba készítünk LN2 teszteket, de csak magunk között és az erre szakosodott oldalakon tesszük közzé, minél inkább megkímélve magunkat a " hozzáértő" véleményektől.
A PH! hírszerkesztőinek, és néhány szponzoráló cégnek köszönhetően lenne igény a tesztek megjelentetésére, legfőképpen ha világviszonylatban is sikerül valami elismerésre méltó eredményt elérni, de ahogy magam is érzem az elmúlt évek megnyilvánulásai alapján, - mint már írtam, megtartjuk magunknak.
-
haddent
addikt
válasz
atti_2010 #60 üzenetére
Az i5 egy szalon ugyanazt tudja mint az i7, sot tobbet a HT megosztottsaga miatt. Ha a Kaveri ezt hozza akkor az intelnek gamer-pc szinten mar most vege van, mielott valoban szukseges lenne az APU.
A mernoki progiknak meg ne legyen kovetelmenye, vagy ha van akkor tobbszalusitsak es integraljak a gpgpu opencl gyorsitast es kesz. Nem hardbert veszunk sZoftverhez hanem szoftvert irunk hardverre. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Silentfrog #59 üzenetére
Igen csak van egy kis bökkenő, a Cerka csak 1 maggal tudta de a Ricsibe minden be volt kapcsolva.
-
Ennek már a fele sem tréfa, már majdnem eléri egy Celeron eredményét.
-
Def26
félisten
Gondolom ASUS támogatással nem nehéz összefröcskölni egy cpu, hogy ilyen eredményt érjen el valaki.
-
Reggie0
félisten
Gratula az AMD-nek!
Mar csak kene, hogy gyartsanak olyan cpu-t ami egy magon felveszi a versenyt egy top I7 egy magjaval es valtanek is. -
JanR
addikt
Ez igen!
-
haddent
addikt
A hőzöngőknek: ezeket a procikat nem adja el senki
Nyilván nem Laci bá a falu végén a boroshordóból önti rá a LN2 -őt a procira amit a szomszéd kisgyerektől kért kölcsön. Szponzorálják őket. Asus is, AMD is. Hát nekik ez mekkora reklám már? És mibe került? Egy darab alaplap meg egy darab processzor....
Értelme pedig annyi, hogy jóMint bármilyen versenynek... minek foci vb..? Csak lesérülnek azok a szegény játékosok a havi 100 milkókért de a világot mégsem viszi előre semmennyivel.
-
törölt tag
nem értem miért ennyire érthetetlen.
az extrém tuning nem arról szól hogy munkagépből csavarják ki az utolsó stabil mhz-t ez tény. de amióta számítógép van ez egy verseny egy viszonylag apró, szakmailag nagyon felkészült csoport számára. a versengés hogy ki hozza a legmagasabb órajelet, ki éri el a legtöbb pontot 3dmarkban ki hozza a legjobb eredményeket super pi-ben... azon túl hogy hobbi a legtöbb embernek, egy párnak ez komoly megélhetést is jelent...
ez a versenyről szól. a gyártónak reklám, a srácnak pénz, hobbi, hírnév, és a saját köreiben akár megbecsülés is.
amióta a porgolyónk létezik mindenki versenyez mindennel. mi értelme egy sugárhajtóművet beszerelni egy motor vázába? semmi, mégis megtették, megvásárolható, legálisan használható egyes helyeken. vagy a traktorhúzó versenyek ahol 10 v12-es motort, 4 sugárhajtóművet, vagy csillagmotorokat tesznek egy alvázra és nézik ki tudja messzebb húzni a vontatmányt. és mégis kit érdekel hogy egy nitrón futó, épített, negyedmérföldenként motorcserés izé mit megy negyed mérföldön... senkit.
-
azopi74
addikt
"A kipréselhető legmagasabb órajel eléréséről"
Ennél sokkal magasabbat is ki lehet préselni, még folyékony nitro se kell, csak
nem biztos, hogy túlélné a bootolást, nemhogy a CPU-Z screenshotig eljutna. Ez inkább olyan, mintha egy kerékpárra rákötnénk egy versenyautó motorját, jól megküldenénk, aztán gyorsan egy über kamerával rögzítenénk azt a millisecundumot, amíg 350 km/h-val száguld a cucc, mielőtt darabjaira hullik
Nem tagadom, jó szórakozás, de ne ítéljétek el azokat sem, akik számára nem evidens, hogy mi is az értelme ennek az egésznek
-
azopi74
addikt
válasz
bitblueduck #8 üzenetére
"Sportban ennek a vb/olimpia az analógiája, ezt szoktam mondani"
Én inkább a paralimpiára asszociálnék... -
NixonHUN
tag
Kizárt, hogy valaha is megértem, hogy az ehhez hasonló cikkeknél miért jelennek meg törvényszerűen az "epéniszezők" az "eznemistuningozók" az "enneksemmiértelmesincsezők", a" minekcsináljaúgyistönkremegyezők", a "biztosutánaeladjaésjólátb@szvalakitozók", a "kétmásodpercigmentamígavalidmegvoltozók", és az "ebbenmianagykunsztkisnitrogénaztánhaddmenjenazefesbézők", ja és az "eznekemismenneitthonléggelezők". Ez igenis teljesítmény, amit az adott hardver az adott pillanatban arra az adott időre amíg validálták tudott stabilan. Ez erről szól. A kipréselhető legmagasabb órajel eléréséről.
-
atti_2010
nagyúr
Én nem is írtam ilyesmit hogy 12 éves vagy és nem is gondolom de nem szabad megítélni semmit az első tapasztalatból és sokan kritizálják itt az AMD -t akik szinte semmit sem tudnak arról amit valójában letettek az asztalra úgy hogy egy bolhányi cég az Intelhez viszonyítva.
morgyi Azért tud mert ha teljes vállszélességgel támogatná azokat a szoftvereket amik APU-t használnak már előrébb lennénk sokkal.
-
atti_2010
nagyúr
No az teljesen más, és lehet itt szidni az AMD -t de ők rakták be elsőnek a memória vezérlőt a prociba, 64 bitet is ők hozták be, 2 magos proci is nekik volt elsőnek (nem Intel 2 mag 2 lapkán!!) és APU-t is ők csináltak elsőnek, nagyon sok fejlesztés köthető hozzájuk bárki bármit is mond és általában az Intel ezeknek mindig keresztbe tett ugyanúgy ahogy most is az APU fejlődésének, lehet itt dicsérgetni 600-ig hogy milyen jó CPU-t csinál de lényegében a felhasználóbarátság -700000 van náluk..
-
klrz
tag
Értem! Nem rossz!
Viszont te érted hogy én ebből mit szeretnék kihozni?...
A dolog két esélyes: vagy épen marad a cucc,-amire nagyon csekély a valószinüség,vagy megdöglik benn valami!(vagy legalábbis elgyengűl)
Addig nincs gond még megtartja magának (ha jó, hanem jó) csak abból van gond hogy esetleg úgy adja tovább hogy nem 100%-osan működik!Tehát én nem lehordani akarom a tagot, csak egyszerűen nem látom értelmét ekkora órajelnek még akkor sem ha szponzorálják ezt!
Amúgy ez mit bizonyít??? -
kts88
aktív tag
Volt egy kevésbé tunigosabb, azt jegeztem, nem volt más.
Feszültség emeléssel 1,44V levegővel 3,7Ghz. Jéggel 4,5 jég+mégfesz 1,65V majdnem 5G (nem stabil órajelek)
Geforce 4 tuningversenyre régi nforce3-as asrock lapban feszemelés nélkül jéggel stabil 4Ghz.
Nem véletlen próbálták a héliumot is ennél a procinál.
-
cer
tag
válasz
Silentfrog #7 üzenetére
#8 bitblueduck
A vb/olimpia is tök értelmetlen..... ha nincs ott legalább egy magyar kézis lány. -
klrz
tag
Egy példányt épp itt az aprón vettem,igy árulva:" hú de f@sza tud 4,4,2GHz-et " hát mondom jó legyen nekem is egy frankó példány...aztán egy kicsit ledöbbentem mikor nem tudtam rájönni mi okozza azt a rejtélyes gép nem indulásokat,fagyásokat..azt hittem az alaplap nemjó,és amikor másik proccal/lappal próbáltam, meglepődtam mikor belekukkantottam a windows hibanaplójába: "a processor északi hidja hibát okozott" cimszót találtam és ezt mind alap és tuning órajelen is!
Ezt kb minden 5-6 inditásnál okozta!
És nem csak egy cpu-val esett ez meg, úgy hogy azóta csak úgy vásárolok ha legalább adnak 1-2nap próbagaranciát a cuccra! -
törölt tag
válasz
Lord Dragon #2 üzenetére
+1 Erről van szó
-
DaveHutt
őstag
Szerintem ez hatalmas respect, bár én a valódi APU-tuningrekordot a működő GPU-val együtt számolnám.
-
bitblueduck
senior tag
Érdekes, hogy PH-n egyre kevesebben értékelik az extrém tuningot, legalábbis nagyon negatívan nyitott ez a fórum. Sportban ennek a vb/olimpia az analógiája, ezt szoktam mondani, akkor többen megértik a lényegét.
-
Silentfrog
veterán
Ha van magyar vonatkozása a hírnek akkor gratulálok,büszke vagyok,jeee!
Ha nincs akkor számomra teljesen érdektelen,ráadásul pazarlás elveszik a drága folyékony nitrogént a s.erm@bankoktól! -
.mf
veterán
Apa kezdődik
-
klrz
tag
Igazat adok Lord Dragonnak!
Grat az eredményhez de gyakorlatilag sz@rt sem ér!!
Én sem tudom hova sorolni ezt a fajta tevékenységet,ez kb olyan mint az hogy kinek van a legnagyobb e-pénisze!
A műsor végeztével pedig eladja a cuccost, mert halálra hajtotta a szerencsétlent!-már nem 1 ilyen proccal találkoztam!(alap órajelen is hibázott a prociba épített északi híd),azt hozzá teszem hogy tudomásom volt arról hogy extrém tuningnak volt kitéve a szerencsétlen!
-
WayneGace
őstag
válasz
Lord Dragon #2 üzenetére
Két hétig? Ez kb. addig tart, amíg a screenshot elkészül.
-
Tök jó, bár nehezen tudok azonosulni az ilyesmivel, annak ellenére, hogy imádok tuningolni. Nekem csak az számít igazi tuningnak, ami mindennapi szinten képes működni. Pl.: hogy felhúzom a procimat 3ról 4,2 Ghz-re aztán úgy használom 3 évig hiba nélkül és bármikor pöccre indul a gép mint a gyufa, amikor szükség van rá. Nah az tuning, de ezt igazából nem tudom hova sorolnám.... lehet, hogy megvolt a 8,2 Ghz, de igazából ez így ebben a formában 2 hétig se tudna működni mert valami meghalna a gépben, nemhogy 3 évig...
Szal nekem leginkább az anyagpazarlás kategóriába fér bele ez az egész.U.I.: Nah most nézem, hogy közben már született elém egy egyetértő hozzászólás!
-
SRII
őstag
szép !de semmit nem ér!
Új hozzászólás Aktív témák
ph The Stilt tovább nyüstöli az AMD A10-6800K-t.
- Renault, Dacia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macska topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest