Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:09:26

LOGOUT.hu

Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1751) pinnacle válasza hzsolee (#1647) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Akkor úgy néz ki, hogy a drágább HD kell. Fiam rakta fel, nem voltam itthon, azt mondta, hogy kicsit elállt jobb oldalon, de a fóliához adott "lapáttal" lesimította. Egészen jó lett, csak az a furcsa, hogy ennyire "szöszösödik". Ilyen tok van rajta.

Képek feltöltése háttérben is megy, vagy képernyőzárnál nem? 73400 képet (70GB)tölt le, teljes méretben, de valahogy nem csökken a szám. iPhone 11 is már 2 hete szinkronizálja a fotókat. iPhone 5s-en kikapcsoltam a képernyőzárat, 3 nap alatt megcsinálta. Új telefonon még nem merem kikapcsolni, attól tartok, nehogy beégjen a kijelző.

[ Szerkesztve ]

(#1752) gonger válasza pinnacle (#1751) üzenetére


gonger
senior tag

nem provokatív a kérdés, tényleg érdekel. Van ami indokolja a fóliát? Leesésnél ténylegesen megvédi a kijelzőt az összetöréstől, vagy ettől is összetörik és csak karcok ellen véd?

Ezt a szilikon tokot Én is mindenképpen meg fogom rá venni, de kijelző fóliát kb 6 éve nem használok a Samsungokon . Persze vigyázok rájuk, kulcs és apró mellé nem teszem a zsebemben, a mostani telefonom is 2.5 éves és max 1-2 hajszálkarc lehet rajta, de csak, ha 2 centiről nézem és azt keresem, akkor látom. Az Apple kijelzők érzékenyebbek ilyen téren?

(#1753) Decske válasza col (#1749) üzenetére


Decske
aktív tag

Kívülállóként végigolvasva a kommentjeidet pont Te vagy az, aki semmi konkrétumot és érvet nem hozott fel, mégis te érzed magad megsértve. szabonagyur teljesen normálisan leírta a véleményét, majd később alátámasztotta, hogy Neki miért ez a véleménye. Te meg beleszálltál. Majdnem a kezdetektől olvasom a topicot és bármilyen ellenvélemény esetén rögtön megakarod cáfolni a másik, általad valósnak vagy kitaláltak gondolt személyes tapasztalatát. Egy icipicit jó lenne, ha visszavennél ebből a hurráoptimista véleményedből, hogy ez a "létező telefonok legjobbika". Nagyon zavaró tud lenni.
Igen, jó telefon az SE, engem is érdekel másodlagos telefonnak (bár az iOS-től eddig a hideg is kirázott, életem legrosszabb vására volt az iPad Mini 3-am, de a 14-es frissítés végre számomra is érdekes újdonságokat hoz (éljen a Windows Phone :DD) ), de hagyd meg az embereknek, hogy az esetleges negatív tapasztalataikat leírhassák. Előre is köszi. :)

Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)

(#1754) col válasza Decske (#1753) üzenetére


col
addikt

Ok, elolvastam. Talán tegyünk végre pontot ennek a végére.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1755) mazsi70 válasza #86564352 (#1747) üzenetére


mazsi70
senior tag

A kijelző használat nagyon ette az akksit .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#1756) #86564352 válasza gonger (#1752) üzenetére


#86564352
törölt tag

Eséstől függően szerencsés esetben az üvegfólia lesz pókhálós, alatta az igazit megvédi. Mérlegelni kell, valakinek egy hónapon belül behozzák a tok és fólia az árukat, valaki tíz év alatt se ejti el a telefonját. Egyik saját mobilomon se volt még tok, fólia és jó használni ahogy kitalálták. (ilyenre még a biztosítás lehet opció)
Most is csak az üveg hátlap miatt gondolkozom jobb fogás dbrand skin vagy minimál tok, ne kelljen annyit törölgetni az ujjlenyomatokat. Mások mobilja és képek alapján fóliánál engem zavarna szöszösödik a széle, zavaró a TouchID-nél a kivágás.

Körülményektől is függ, én is külön zsebben hordom ott max. 1-2 hajszálkarc gyűlik össze évek alatt és az is csak fénynél adott szögben keresve látszik, napi használatot nem akadályozza. Utcán menet közben ritkán telefonozok, inkább félreállok ha meg kell nézni valamit. Ritkán adom más kezébe. Valaki más berakja táskába a kulcs, pénztárca közé, négy éves gyereknek odaadni mesét nézni, olyankor jól jön a védelem. Attól is függ ki vállalja be tok+fólia nélküli használatot, hogy legolcsóbb iPhone vagy legdrágább iPhone az aktuális kínálatból, javítás, pótlás szempontból. Helyzettől és személytől is függ. Én vigyázok a dolgaimra, van olyan ismerős aki nem mondom kétbalkezes, viszont nagyon szeles, kapkod, állandóan potyogtat valamit: napszemüveg, telefon, pohár, távirányító a kezéből. Neki tok, fólia, biztosítás és napi három ima is kellene. :D

(#1757) pinnacle válasza gonger (#1752) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én nem használok fóliát, mondjuk ez szinte teljesen olyan, mint az eredeti kijelző. Tokot sem szeretem, mert ebből a vékony, csúcstechnológiás formából, bumfordi téglát csinál. Tavaly elejtettem a telefont, tönkrement a kijelzője, azóta van tokom. :) Mondjuk a szervizben azt mondták, le tud úgy esni a telefon, hogy hiába van rajta védelem, mégis tönkremegy. Fólia állítólag azért hasznos, mert ugyan a kulcs nem karcolja meg a kijelzőt, de a zsebben lehetnek valami kvarckristályok, (nem tudom, hogy kerül bele, talán a homok?), amik viszont megkarcolhatják.

(#1758) col válasza pinnacle (#1757) üzenetére


col
addikt

Én eddig mindig tettem fel üvegfóliát és tokban is tartom. Lehet túlzott aggályoskodás ez, de valahogy nekem megnyugtatóbb. Igaz, ezzel a tokkal eltakarom a telefont, de valamit valamiért. Esett már le, de szerencsére a tok megóvta. Azt viszont észrevettem (lehet nincs összefüggés amúgy), hogy a közelségérzékelő bizonytalanabbul működik talán a fólia miatt. Ha telefonálok, azaz hívást indítok, akkor sokszor szinte azonnal elsötétül a képernyő és ha elveszem a fülemtől is sötét marad. Teljesen rapszodikus, tehát nem gondolom, hogy az eszköz hibás, hanem inkább attól függ, hogy esik rá a fény a fólián keresztül. :U

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1759) lindermen válasza pinnacle (#1751) üzenetére


lindermen
aktív tag

Köszi az infót :) Lehet én is berendelek egy ilyen HD-t ha a széleknél ilyen szépen le lehet simítani :))

(#1760) lindermen válasza #86564352 (#1756) üzenetére


lindermen
aktív tag

Páromnak pont most esett olyan szerencsétlenül az iphone 8 - nem is volt nagy esés - hogy a fólia alatt is összetört a kijelző. Belejátszott hogy egy nagyon kiálló térkőre esett és úgy, hogy a beszédhangszóró mellett kapta az ütést, aminek a kivágása biztosan gyengíti az üvegfólia védelmi képességeit :U

(#1761) #86564352 válasza lindermen (#1760) üzenetére


#86564352
törölt tag

Tok volt rajta? Sarkára esett? A fólia akkor segít inkább ha arccal esik le, ha sarkára akkor kisebb az esély. Szerintem. Annyira nem vagyok otthon ezekben, az én védelmem az, hogy tudatalattimba bevésve nincs tok, nincs fólia tehát vigyázva fogjam a mobilt. :)

(#1762) PACSA75


PACSA75
őstag

Kibújt az androidos buherálós kisördög belőlem, ezért felraktam az iOS 14 betat. Valaki még használja? Találkozott valami buggal?

(#1763) domerator válasza PACSA75 (#1762) üzenetére


domerator
veterán

Tegnap ota betazok, csak en XR-en. Meg vagyok elegedve, safari villam, idojaras widget kicsit lassan frissit, de eddig komoly bugot nem lattam. Carplay is oke, sot szerintem gyorsabban kapcsolodik es a BT is.

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1764) Luck Dragon válasza domerator (#1763) üzenetére

Ez jól hangzik.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#1765) PACSA75 válasza domerator (#1763) üzenetére


PACSA75
őstag

Nekem ma, itthon wifin belassúlt a net, de most meg hasít. Valószínűleg a router csinálta az eszét. Tetszenek az újdonságok, jól néz ki az időjárás widget az app ikonok között.

[ Szerkesztve ]

(#1766) judas13 válasza pinnacle (#1751) üzenetére


judas13
addikt

Egy eurós üvegfôliára bukkantunk véletlen itt egy TEDi áruházban, felrakttuk és azóta is tökéletesen "teszi a dolgát.Nincs levegősödés, szöszösödés egyebek, persze gondolom ez fordítva is elsülhetett volna.
(emlékszem akkor hírtelen felindulásból direkt megnéztem, hogy hol is készült, sajnos már pontosan nem emlékszem rá, de mintha EU-s és talán lengyel gyártmány lett volna ráadásul)

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."

(#1767) domerator válasza PACSA75 (#1765) üzenetére


domerator
veterán

Nezd meg az idojarast, nalam megy az utcaszintu jelentes!

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1768) szabonagyur válasza domerator (#1767) üzenetére


szabonagyur
félisten

És Neked eltalálja valaha egyáltalán? Nekem van egy hely alapú meg egy beállított és pl. az egyiken esik az eső a másiknál azt írja be van borulva, valóságban meg sokszor egy harmadik adatot mutat. Pedig nem nagy városról van szó, hogy majd egyik végében egyikre gondol másikban meg másra.

Az előre jelzésben eddig sem bíztam de, hogy az aktuális is ennyire eltérjen. :( A kedvencem, hogy írja weather channel alapján dolgozik és ott meg megint más van.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1769) lindermen válasza #86564352 (#1761) üzenetére


lindermen
aktív tag

Volt tok is, nem az volt a gyenge. Kijelzővel esett egy kiálló térkő sarkának... :U

(#1770) domerator válasza szabonagyur (#1768) üzenetére


domerator
veterán

Marmint hogy az idojarast vagy az utcat talalja el? Mert az utca az oke. A beta csak tegnap ota van fenn, szoval az idojarast majd meglatjuk, de elotte 13.3.1-en jobban josolt az iphone, mint pl. a hirstarton az idojaras elorejelzes. Amugy most is stimmel.
Amugy kis varos ket vegeben miert fontos a ket kulon idojaras? Ugy erzem a kakan is csomot keresel. Miert nem szakitasz az iossal? Ott a droid, ott aztan lathatnal tapasztalhatnal fura dolgokat...

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1771) pinnacle válasza judas13 (#1766) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Linkeld be majd légy szíves, lehet másnak is jól jönne.

(#1772) szabonagyur válasza domerator (#1770) üzenetére


szabonagyur
félisten

Olvasd el mit írtam :) Ennyit írtam, hogy nem találja el az időjárást és még az sem lehetne kifogás, hogy akkora a város, hogy az iphone az egyik végére gondol, de én a másikon vagyok.

Céges policy adja az iPhone-t és nem a telefon a problémás, maga a téma ahol vagyok.

Na mindegy, átmegyek külföldi témákba ahol talán sikerül az értő olvasás és arra válaszolni ami a téma volt :)

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#1773) #86564352 válasza lindermen (#1769) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az külön balszerencse a balszerencsében.

(#1774) lo_jo válasza szabonagyur (#1772) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ráadásul ennek semmi köze az ios-hez, a mögötte lévő weather.com ad az adott városra 2 vagy több pontot. Kicsit kifinomultabb, mint az időképen az észlelés, de ha az adott pontok nem egyszerre frissülnek, akkor lesz különbség a kettő között. Nem ritka ez korábbi ios verzión és más időjárás appokban sem.

linderman Kollégám telefonja is hasonlóan járt, volt rajta kemény fólia, aminek karcoláson kívül semmi baja nem volt, alatta a kijelző teljes pókháló. Ő betonra ejtette, arccal lefelé egy kicsit jobban kiálló kavicsra. Pech.

[ Szerkesztve ]

(#1775) PACSA75


PACSA75
őstag

Érdekes kombináció ez az iOS 14, kicsit android, kicsit Windows phone, de azért mégiscsak iOS. Tetszik.

(#1776) nikilauda


nikilauda
senior tag

Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam egy fekete 128 gigás telefonnal.
Eddig elégedett vagyok mindennel. Akksi sem vészes. Spotify, iMessage, FB messenger és némi telefonálás/Facetime mellett lazán bír egy napot. Autós Pitaka tartót és tokot rendeltem hozzá.

(#1777) col válasza nikilauda (#1776) üzenetére


col
addikt

Üdv a csapatban, hosszú ideig örömmel és elégedetten használd :)

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1778) nikilauda válasza col (#1777) üzenetére


nikilauda
senior tag

Köszönöm. Egy éve váltottam vissza Androidra, de ios-en jobban érzem magam.
A készenléti fogyasztásom a Note10-en nagyon magas volt.

(#1779) col válasza nikilauda (#1778) üzenetére


col
addikt

Hát nem te vagy az első, az egyetlen és az utolsó sem, aki Androidról gyorsan visszatért az IOS-ra :)
Ez sem "erőmű", de ha a korlátait elfogadjuk, akkor remek kis telefon. :R

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1780) HarleyCustom


HarleyCustom
veterán

Nos.
8 óra alatt 100%-ról, 40%-ra merült. Kijelző idő 30perc volt. Dual sim-ként használom, folyamatos 4g mindkettő kártyán. Spotify a 6 órán keresztül BT hangszórón.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#1781) col válasza HarleyCustom (#1780) üzenetére


col
addikt

Az akkor nem olyan vészes :C

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1782) gonger válasza nikilauda (#1776) üzenetére


gonger
senior tag

Sokat videózól, vagy mi volt az oka, hogy a 128 Gb-osat vetted?

(#1783) BBke


BBke
tag

Lenne egy kérdésem. Amikor hívnak, van mikor csak a hívás fogadása csúszka jelenik meg, és van mikor a hívás elutasítása csúszka is megjelenik. Miért nem egységes?

(#1784) HarleyCustom válasza HarleyCustom (#1780) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Nem vészes :N

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#1785) col válasza BBke (#1783) üzenetére


col
addikt

Szerintem ez akkor van amikor a telefonod zárolva van, vagy a másik, amikor már eleve már feloldottad. A két esetnél különbözik a képernyő.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1786) nikilauda válasza gonger (#1782) üzenetére


nikilauda
senior tag

Talán csak az volt az oka, hogy a N10+ 256GB-ból elfoglaltam 40-50 gigát és jobbnak láttam a 128-as verziót. Átlagos felhasználó vagyok, de nem árt ha van hely. Sok spotify zene és podcast van letöltve.

(#1787) BBke válasza col (#1785) üzenetére


BBke
tag

Kipróbáltam, tényleg így van. Igazából erre nem is gondoltam. Gondolom nincs arra lehetőség, hogy zárolt képernyőnél is megjelenjen a hívás elutasítása csúszka. Androidról váltottam iOS- ra, de eddig nem győzött meg. Valahogy nekem az android jobban kézre esik.

(#1788) PACSA75 válasza BBke (#1783) üzenetére


PACSA75
őstag

Igen, ahogy már írták, zárolt képernyőnél csak hívás fogadás csúszka van, ilyenkor, ha el akarod utasítani a hívást, 2 szer nyomd meg a bekapcs gombot.

(#1789) gonger válasza nikilauda (#1786) üzenetére


gonger
senior tag

Értem.
Most esik le, hogy Te mekkora kijelzőről váltottál :Y :B

(#1790) BBke válasza PACSA75 (#1788) üzenetére


BBke
tag

Köszönöm :)

Miért kell vmit túl bonyolítania az Apple-nek :F

Ha ki van kapcsolva a telefon, és vezeték nélküli töltőre teszem, akkor bekapcsolja magát. Nagyon sok furcsaság van, ami androidon tök jól működött.

[ Szerkesztve ]

(#1791) col válasza BBke (#1787) üzenetére


col
addikt

Nincs rá mód. Ott is el tudod azonban utasítani a hívást, csak a képernyő más. (Esetleg a főkapcsoló gombjával is, stb. Nézz utána, mik a lehetőségek, nagyon jó az Apple ilyen tájékoztatója, help oldala.
(Akkor javaslom, ha továbbra is így érzed, válts vissza Androidra, mert nehéz lesz elfogadnod ezeket és csak majd szenvedsz vele.)

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1792) col válasza BBke (#1790) üzenetére


col
addikt

Mi ebben a túlbonyolítás? :) Más módon tudsz csak reagálni rá. Ennyi
(Ez olyasmi, mint pl. az autó. Ha ki akarsz állni a parkolóból, akkor elindítod a motort és mész, ha meg már jár a motor, akkor nem kell "önindítózni", hanem simán elindulsz. :D)

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1793) judas13 válasza szabonagyur (#1772) üzenetére


judas13
addikt

Megtenném, de az áruházban vettem személyesen. De ha megyek legközelebb ránézek nem fogom elfelejteni! :)

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."

(#1794) PACSA75 válasza BBke (#1790) üzenetére


PACSA75
őstag

Ha minden ugyanolyan lenne mint androidon, akkor miért váltanának az emberek egyik rendszerről a másikra? Én is droidról jöttem, de nekem már az iOS tetszik jobban. Én azt javaslom kóstolgasd még egy hétig, ha addig nem tetszik meg, akkor ne erőltesd.

(#1795) PACSA75 válasza col (#1792) üzenetére


PACSA75
őstag

Őszintén, nem értem a hasonlatodat, de nem is számít, nem kell senkit meggyőzni hogy ez a jobb vagy az. Csak elmagyarázni mi hogy van, majd ő elődönti, hogy tetszik e neki vagy sem.

(#1796) col válasza PACSA75 (#1795) üzenetére


col
addikt

Ha a képernyő fel van oldva, akkor nem kell semmi külön lépés ehhez. Ha nincs feloldva, akkor segít a csúszka, hogy ne kelljen feloldanod a képernyőt.
Kb ennyi az autós hasonlat, ha jár a motor, nem kell elindítanom már. Így már jobb? :D
Pont nem győzködöm, hanem azt mondom, ha neki nem jön be ez a "filozófia", akkor ne erőltesse, mert keserű lesz a szájíze és nem fogja sose szeretni.

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#1797) Šolaire válasza BBke (#1787) üzenetére


Šolaire
veterán

Ha az androidot keresed benne akkor csalódás lesz, más mentalitás a két rendszer.

“Praise The Sun” \[T]/

(#1798) pecccccccca válasza BBke (#1790) üzenetére


pecccccccca
senior tag

Ha emlékszel rá a Windowsos Nokiák is pontosan ilyenek voltak. Rádugtad töltőre és bekapcsolt a készülék.
Ha az elérhetőség miatt zavar akkor tedd repűlőbe. 😊

Humorban nincs helye tréfának!

(#1799) lo_jo válasza col (#1796) üzenetére


lo_jo
senior tag

Pont nem a feloldas, hanem a lezaras miatt ilyen. Ha zarolva van, nem “faj” ugy elutasitani, hogy lezarod a felvillano kijelzot, de ha epp valamit csinalsz a feloldott kepernyon, akkor nagyon zavaro lenne, hogy a 2x megnyomott lezaras utan megint fel kell oldanod. Ami valakinek “tulbonyolitas” azt mashol UX meresekkel evek alatt csiszolgattak.

(#1800) col válasza lo_jo (#1799) üzenetére


col
addikt

A lényegen nem változtat, 2 külön képernyő van a hívásfogadáskor. (Lezárt, vagy feloldott készüléktől függően.)

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.