- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbendre
őstag
Én használtam két eSIM-el, de nem Magyarországon. Így segítettem is meg nem is.
Sorry. Tényleg nem tudom mi a helyzet Magyarországon -
bbendre
őstag
mit ir a 17es megjegyzes?

A magyar tenyleg nem irja... passz. sajnos nem tudom
-
bbendre
őstag
Igen, lehet. Max 2 SIM lehet aktiv. DSDS -t tud a telefon, de ez most nem fontos.
Lehet tobb eSIM is a telefonban
Hol olvasad, hogy ezt nem lehet? -
bbendre
őstag
Szerintem nem jo. iPhone 16Pro sem. Felesem 13-asn sem. Most a 26.1 mar jobb, de szerintem a 26.2 nel lesz sokkal jobb. az iPad-en is laggol. A 16pron is laggol nekem tobb helyen is.
A felesegem 13-asa pedig nem birja ki reggeltol-estig amit regebben tudott siman. Csak az update utan merul durvan sajnos -
bbendre
őstag
Ez minden gyártóval így van sajnos. Ott van pl a Pixel. Elvileg a frissítésekkel csak jobb lesz minden, közben pedig...
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nem tudom, itt már szerintem régen:
https://support.apple.com/hu-hu/120619
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Szerintem techinikai szempontból az Apple teljesen lemaradt. Sem a kamera semmi más nem add igazi high-end élményt. Jelnleg mármelyik iphone (Pro) kb ugyan az. A 13ProMax és a 16ProMax között nincs igazi különbség.
Mondjuk ott van egy Pixel amiben van Now Playing és az AI, vagy a Samsung a tengernyi megoldása, közte a desktop megoldással
Szóval mint Ai és újdonság az Apple teljesen lemaradt
Hozzáteszem a feleségem a lelkemre kötötte, hogy ameddig működik az iPhone13asa ne merjem lecserélni mert amire neki kell mindent tud a telefefon és neki nem kell másik
Szerintem ide jutott el az emberek nagy része.Én szívem szerinte Pixelt használnék ha jobb lenne, de sajnos nem az, talán jövőre a Pixel 10 és az iPhone17ProMaxUltraSlim hoz valami érdekeset
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Visszasírom a 16-ost. Stabil és gyors volt
Nem is tudom mi az amivel kevesebb lenne most a 16-os, de persze szeretem az új dolgokat. De ezek mindig szívások -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Ne írjatok ilyeneket meg felrakom a Beta-t és nem akarom
Mennyi bug van vele btw? -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Számla és csak oda tudod bevinni ahol vetted. Ez már nem az Apple garancia időszaka...
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem is jönnek elő a gondok lassan. Több alkalommal elmement a térerő mindét SIM-ről. Recseg a hangszoró néha, 5G alatt melegszik rendesen bizonyos körülmények között
Laggolgat néha
Van amikor a kijelzőt felébresztem és akkor nyitom ki az airpods tokot akkor fekete lesz a képernyő ameddig vissza nem rakom a füleseket tok-ba
Ezek mind az iOS 16 és 17el érkeztek -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Én ezzel:
These models can also charge with a USB-C charge cable. Learn how to charge your MacBook Pro and how to fast charge your Mac.
Apple 96W USB-C Power Adapter and USB-C Charge Cable -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Ez nem iPhone hiba lesz. Androidnal is irtak errol. Sokaknak megoldotta egy ki-be jelentkezes. De lehet itt jobban jarsz:
https://prohardver.hu/tema/spotify/friss.html -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Hát nem tudom... nekem sok esetben nem túl szép képek esnek ki a telfonból.
Sajnos korábban Pixeljeim voltak és azokhoz képest nem olyan szépek a képek.
Túl sok rajta a sharpening. Egy 40"-os HDR monitoron vagy MacBook Pro-n nézem vissza a képeket mindig meglepődök mennyire mások a képek mint a telefonon... -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
1. csak akkor írja ki ha optimalizált a töltés ha jól tudom:
https://support.apple.com/hu-hu/108055
2. Én már töltöttem mindennel is. Ford-tól elkezdve a napelemes xiaomi töltőig kb mindennel. Samsung gyári fejjel és társaival semmi gondom nem volt.
Nálam mindennel kompatibilis volt. Egyedül a PC USB-C -vel tölti lassan -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Ok, amit találtam egy kicsit többet hallgatva, hogy a Spatial Audio-t bekapcsolva nagyon sok lesz a közép frekvencia. Ezért olyan mintha minden frekvencián üvöltene a zene. Vagy nem lehet hallani rendesen vagy minden túl hangos mert minden hangszer, ének próbál ugyan olyan hagos lenni. Valami elmászott a Spatial Audio EQ-ban nálam és nem tudom, hogya lehetne visszaállítani ...
-
bbendre
őstag
Ok, nekem a Apple music miatt van. A Youtube music jó.
Ami beakadt az a Apple Music Spatial Audio nem kapcsolható valami miatt.
Mintha mindig Spatial Audio lenne, de hiányózna valamelyik csatorna.
+ lassan tölti be a letöltött dalokat is... érdekesEzt találtam most:
https://www.reddit.com/r/AppleMusic/comments/16oth4a/sound_quality_on_ios_17/
Meg ezt:
https://discussions.apple.com/thread/255136575?sortBy=best -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem közel két év alatt lement 86%-ig... sok autós navigáció és töltés miatt. napi használatban nincs gondja szerencsére de lassan cserés lesz
-
bbendre
őstag
A 13Pro túlélesít. Sajnos vannak olyan körülmények ahol az algoriitmzus furcsa képeket készít. Ehhez képest a 11 természetesebb.
Ezek a tesztekben nem nagyon köszönnek vissza, de a mindennapok során észrevehető, hogy van változás. Függ a témától és hogy mik a preferenciáid.
Aki nem szereti a túlélesített képeket annak nem fog tetszeni. De van akinek ez jobban tetszik -
bbendre
őstag
Teljesen egyetértek. Az iPhone13Pro kamerája egy
hulladékvisszalépés.
Sajnos nem tudok jobbat. Állítólag a 15Pro jobb, de a tesztek alapján nem ezt látom.
Hozzáteszem ez a trend Android vonalon. a Pixel aminek híres a kamerája a 6-7-8 vonalon is visszalépés
Aztán pár êv és hirtelen. jobb lesz a kamera. Majd mutatnak teszteket, hogy mennyivel jobb mint volt a 13-14-15.
Azaz el fogják ismét érni a XS szintjét és mindenki boldog lesz -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Igen, ez igy van. De a gondom az, hogy ez volt a Pixelekkel es Samsung S Ultrakkal is.
Nem tudom, hogy mi az oka. Mar gondoltam mindenre, pl a lencse idővel valami lesz vele... nem tudom. Nem tudom megmagyarázni, csak az SW lehet a háttérben...
De minden gyártónál ez van.Mai napig vannak olyan Pixel 3-al készült fotóim amik sokkal jobban voltak mint amikor a telefon End Of Life nem lett. Majd ami utána jött egyetlen Pixel sem hozta ezt a szintet
Szerintem pár év és újra jó lesz a minőség és eladják, hogy micsoda újdonság
Csak pár random fotó az elmúlt pár napból:
https://photos.app.goo.gl/Hjvy9bwE8EpM4ouA6És van ami jó és van ami borzasztó:
https://photos.app.goo.gl/ZTUXsYgXdCVxqBfJ9 -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem most a Macbook a töltő hub. Azon vannak a kábelek azon keresztül tölt általában a telefon és az óra. Van vezeték nélküli töltő a konyhában, a hálóban és a nappaliban.
Így a töltés megoldott.
A kamera így sem lenne rossz, de a software mögötte nem olyan erős. Túl élesít sajnos a legtöbb esetben.
btw szerintem rá fogok kattani az új szériára hacsak nem lesz nagy csalódás. De őszintén szólva bármelyik jelenlegi flagship bárkinek jó telefon sok-sok évig. -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem is beesett 90 alá egy év után a 13ProMax. Voltak napok amikor gyorsan merült és nap közben tölteni kellett ezután hirtelen esett 1%-ot
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nem lehet a HDR miatt?
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Ennyit játszhat a gyerek ha ovi van. Nagyon sokat utazunk. Akkor persze nincs ilyen korlát.
Ezen felül tudom én is és a feleségem is használni. De valami csoda folytán mi tudjuk a kodokat
-
bbendre
őstag
Tegnap valami történt mert a fiam tabletét a képernyő idő pár perc után blokkolta pedig van fél órája naponta. Érdekes, azt hittem egyedi bug...
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Én már próbáltam mindent (is). A halide volt a nagy reménységem, de sajnos nem tudott számomra semmivel sem jobbat futni a gyári kameránál. Állítólag az Iphone14-nél már más a helyzet.
Most megnézem újra a lightroom-ot. Fenn van a telefonomom, de teljesen elfelejtettem

A telefon szenzorától nem várok csodát. Itt minden trükk a software-ben van.
-
bbendre
őstag
Én is peace és foreverfriendship. És teljesen megértelek.
De szerintem inkább Erős közepes. Ha megnézed a minőség nem változott jelentősen az
elmúlt pár évben.Sőt, jópár helyzetben szerintem nem olyan jó a minősége. (sok képet tudnék hozzátenni)
pl.: (nézd meg az arcokat)
https://photos.app.goo.gl/WbTmzc5H9u5VMgaj8És vannak szuper jó képei is. De jelenleg mondjuk 450.000 ft a telefon. Egy Pixel 4/6 100.000ft környékén sok tekintetben jobb képet készít.
ÉN szeretném ha nem lenne ennyi megkötés. Mondjuk úgy, hogy ár-érték arányban vannak jobb megoldások. Hozzáteszem igen. minden helyzetben használható képeket készít és nincs is vele gond. De számomra csak hozza az elvárást és semmi kiemelkedő nincs benne. Nincs általában olyan, hogy "wow ez egy szuper kép lett".Pl ebbe zoomolj bele:
https://photos.app.goo.gl/HG3GFBZuBdwGKvn2AÉs itt van Drakmusz képei ami nagyrészt Pixelekkel készült:
https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html -
bbendre
őstag
Igen, én voltam, bocsánat. Itt annyit megjegyeznék, hogy az eros kozepes az en velemenyem.
Azon alapszik amiket láttam és használtam. Nekem mobil fotozásban pl a Google Pixel a Top, de csak fotózásban és lehet, hogy csak nekem.
Ez nem jelenti azt, hogy egy IPhone ne lenne egy szinten egy kompact fényképezo geppel vagy ne lenne egy nagyon jo kamera önmagában. De egy hasonló árban levo Android-al szembern sok tekintetben nem olyan jó. Ez en velemenyem. Lehetne sokkal-sokkal jobb is a kamera software-sen. Es azt gondolom nem lenne tul nagy probléma az Apple számára egy kicsit jobb algoritmust odarakni a pro modellekbe. (Pl ne élesítse túl a képeket)Az IPhone kamera nagyon jo es megbizhato . Eros kezepes mert jelenleg a telefon nagyon draga es ennyi penzert maximum hozza az elvártakat (semmi kiemelkedõ nincs benne számomra), de sokkal jobb kamerat szeretnék a telefonomba. (De ez az Én véleményem)
-
bbendre
őstag
Én bocsánat, hogy félreértettem, de meglepődtem mert mindkettő volt és nem veszesen kevés az Apple Ha naponta leveszed a kezedről az órát fél óra alatt kb fel is tölti ha nincs teljesen lemerülve. Egy napos túrát tuti kibír GPS-el is.
De valóban nem egy több hetes túra óra.Btw, Én kb 8-9 hónapja váltottam Androidról (Samsung-Pixel) Almára. Egész pontosan 13PM-re. És jelenleg nem váltanék vissza semmi pénzért. 13PM+AW8+Airpods Pro2.
Nekem nagyon tetszik. Ami fáj az nem a AOD (ez sokkal kevésbé hiányzik mint gondoltam) hanem a kamera. A kamera nagyon erős közép mezőny. Gyorsabb és sokkal kevésbé mozdul be mint a Samsung, de nincs rajta olyan zoom. A zoomkamera minősége nekem nagyon gyenge az almán. A főkamera ha nincs mozgás a Samsungon jobb. Ha van mozgás, pl gyerek akkor Iphone.
Akkumlátorban viszont világbajnok a 13PM és ez nekem most mindennél fontosabb. -
bbendre
őstag
Nekem volt SGW és most AW7esem van és miért is marad el az Apple gyalázatosan a Samsungtól üzemidőben azt nem tudom?

Este tusolás közben töltöm. kb 50%-on van este amikor felrakom tölteni.
Minden be van kapcsolva. Nincs AOD és a zene a telefonról szól, nem az óráról. Napi 2-3 óra edzés. Értesítés, telefonálás Bluetooth -on keresztül (azaz nem SIM verzió). Alvásfigyelés.
Ami fura, hogy nincs letöltető watchface, de nekem nem is hiányzik.
Én bátran ajánlom a 44-45mm verziókat.
De ne engem kövezz meg ha mégsem olyan jó
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Én személy szerint okosórában nem annyira javaslom a vérnyomás mérést. Ahol nincs gond ott jól mér, de több olyan ember is van a családban akinek vérnyomás problémája van/volt és az okos óra ezeket már nem kezelte jól.
DE ez csak az én véleményem.Ilyet láttam élőben és nagyon meggyöző volt:
https://www.apple.com/shop/product/HNEJ2ZM/A/withings-bpm-connect-wi-fi-smart-blood-pressure-monitor -
bbendre
őstag
Nekem minden alkalommal amikor hangerőt állítok kiírja, hogy "silent mode off".
Elvileg holnap este már lesz 16.2. Remélem karácsonykor minden rendben lesz -
bbendre
őstag
Nekem sincs rezgés itt. És tényleg nem rezeg a bill. (Iphone 13 Pro Max.)
Szerk:
Hol, mi, merre? Mit találtál?Szerk2:
Valami silent mode volt nálam...
-
bbendre
őstag
Én is itt vagyok. A Siri-t szeretem használni. Jön egy üzenet. Siri beszél, de szól a zene pont annyira, hogy semmit sem lehet érteni...
Remélem megint lesz "it just works". Most csak "túlélünk".
(Hozzáteszem, ameddig 125k ért veszünk fülest addig és a legnagyobb gond, hogy néha a siri nem válaszol olyan nagy gondjaink nincsenek az életben szerencsére.
) -
bbendre
őstag
hehe, nekem az edzőteremben vannak néha gondok
Ott azért nem változik jelentőssen a hálózat. Azt vettem észre, hogy van amikor valami sima tartalomról lossless-re vált akkor van, hogy spatial-ba átmegy. Néha szétesik akkor a szinkron. Ha ki is kapcsolom automatikusan visszakapcsol amikor a számok között vált. -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
Nekem Wise, de leginkabb a Revolut-ot mar Bank-kent hasnalom tobb mint 3 eve gond nelkul. Mar tobb mint 30+ milliot koltottem ezeken keresztul jelenleg is sok penz van rajtuk + reszvenyek meg cripto (nem ez a legjobb plaform ra, tudom, de kenyelmes)
Euroban erre kapok fizetest de azert mindig van biztonsagi tartalok rendes bank-ban is. Oda mindig kiutalok valamenyit.
Meg nem volt gondom sem kulfoldom sem otthon. Tobb gondom van az erste Geroge-al. -
bbendre
őstag
+1 Amikor megvettem olyan jó volt az ios15... mondtam, is, hogy végre nem android ez megy rendesen. Ma nem tudtam SMS-t küldeni újraindításig
Ez valami vicc lehet... -
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
-
bbendre
őstag
A Google Pixel 3-asokon volt 4 eve az AOD wallpaper ami majdnem pont olyan mint most az Iphone14Pro-kon. Az AOD atalakult a teljese kepernyore amikor felemelted. Es ott van a marvelous marble wallpaper a Pixeleken ami a fold elo felhozettel. Ismeros?
Aztan a Google elkaszalta a hattereket es az AOD megoldast a Pixel 4 utan.
-
bbendre
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Amazon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Blizzard meghátrált: külön letölthető lett a Warcraft III klasszikus változata
- Ubuntu Linux
- AliExpress tapasztalatok
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Új Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Crucial T705 4TB Gen5 SSD, 14100MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ott azért nem változik jelentőssen a hálózat. Azt vettem észre, hogy van amikor valami sima tartalomról lossless-re vált akkor van, hogy spatial-ba átmegy. Néha szétesik akkor a szinkron. Ha ki is kapcsolom automatikusan visszakapcsol amikor a számok között vált.