Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
válasz
God Vazzeg #26 üzenetére
Hát akkor legyen igaza neki, az emberi közöny az oka ennek a jelenségnek. Nem igazán szeretném ezt a témát elnyújtani, leírtam a véleményem, aki elfogadja, elfogadja, aki nem, az pedig nem fogadja el, hanem berakja ezt is a ''korunk általános értékválságai'' nevű mappájába. ;)
-
NoLF
veterán
válasz
God Vazzeg #21 üzenetére
én 2,5 óévig kasszáztam, és nem válthattam forintot, csak valutát... ez volt a szabály.
-
dr faustus
senior tag
válasz
God Vazzeg #13 üzenetére
Az árus feladata az áru értékesítése, a pénzváltás már szívesség. Egyébként nap végére az apró mennyisége sok árusnál lecsökken, így nap közben az idő előrehaladtával egyre kevésbé lesznek szívélyesek pénzváltás szempontjából. Így ias sokszor van probléma, ha 10-20 ezressel akarok fizetni egy hamburgerért. Az élet nem habostorta. :)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
God Vazzeg #13 üzenetére
verd be a pofajukat ;p
dr faustus: most akkor legy szives linkeld nekem tetszoleges volan honlapjarol is, hogy nem adnak vissza
varosi tomgkozlekedesi jarmuveken tobbnyire valoban ki van irva, hogy nem tudnak visszaadni es kerik a menetjegy pontos aranak elokesziteset, de itt ertheto is, hiszen a tobbseg meg tudja vbeni elovetelben a jegyet
viszont a volan eseteben leginkabba ajrmuvon vasaroljak meg az utasok menetjegyeiket, s ez egyreszt azt jelenti, hogy a jarmuvezetonek kell rendelkeznie nemi aproval, masreszt azt, hogy ha valaki tobb jarotot igenybeveve akar eljutni uticeljaba, akkor annak egy apropenzes zsakkal kellene elindulnia -
NoLF
veterán
válasz
God Vazzeg #13 üzenetére
legyél pénztáros
-
dr faustus
senior tag
válasz
God Vazzeg #9 üzenetére
Nem csak erről van szó. Könnyű abban a hitben ringatni magunkat, hogy ''szemét világ'', de az igazság az, hogy a kis kasszával gazdálkodó árusoknak sokszor van problémájuk a nagy címletekkel, ezért sokszor nem szívesen váltanak, ha nem muszáj, és igyekeznek tartalékolni aprót nap közben, illetve másnapra. (Elfogy az apró -> mehetek váltani postára/bankba)
Ami pedig a buszos példát illeti, az ''exact fare only'' nem balkáni jelenség, a buszosok szintén olyan ''gazdálkodó egységek'', akik szintén nem egy zsák apróval indítják a napot:
[link]
Cash: $2 per ride on bus and rail; exact fare only; no change returned. No transfers issued when paying with cash.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Gumi és felni topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Magisk
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest