- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvar
csendes tag
Eladó egy a cikkben is szereplő, hasonló tulajdonságokkal rendelkező proci, ha érdekel valakit:
http://hardverapro.hu/apro/2_magosithato_am3__1_magosbol_x3-as_teljesitmenyel -
Golyobis
tag
-
ata99
tag
Talán megoldódik a probléma mivel elkezdtem felrakni egyesével a bioszokat és találtam olyat köztük amelyikkel idáig nem volt semilyen nagy gond csupán 1x nem indult el egyáltalán de miután lecsuktam és ujrainditottam elindult. Sose fogom megérteni hogy mire jó ha az újabb bioszokkal ki-be kapcsolnak funkciókat és miért nem hagyják az első biosz beállitásai szerint, mindegyiknél át kellett néznem az egészet hogy mit raktak újat és mit kapcsoltak be utólagosan hogy lekapcsolhassam mert anélkül nem indult, sajna ez a proci nem volt 100%-os mikor bezárták, meg is kinlódtam vele rendesen
-
Golyobis
tag
Sziasztok, nemrégiben megpróbáltam feloldani egy am3-mas sempron második magját, elindult a gép, jobb alsó sarokban jelezte hogy új hardver van a gépben, majd megkért ahogy indítsam újra, és ujraindítás után hibaüzenettel találkoztam: ctfmon nem tud elindulni valami ilyesmi... emellett ha megpróbáltam előhívni a feladatkezelőt, akkor is hibaüzenet jött fel... sokminden működött, 20percig ment prime95 hiba nélkül miközben interneteztem.
Végül úgy gondoltam hogy ideje visszaállni a stabil sempronomra, de miután a biosban visszaállítottam, és az felismerte a sempronomat, a windows indulásával nemhogy megszűntek, de elszaporodtak a "nem indult el" típusú hibaüzenetek.CMOS reset sem segített. Végül egy windows újratelepítéssel oldottam meg a dolgot.
Mi lehetett a baj? Lehetséges hogy a második mag hibátlan, és a bajt valamiféle összeütköző driverek okozták?Ha igen hogy lehetne megoldani?
Arra is gondoltam hogy esetleg a windowst már úgy kéne feltenni hogy 2magosra van állítva...
Kérlek segítsetek, mert bár nem olyan fontos az a második mag, de mégis szeretném megoldani a kérdést. -
ata99
tag
A lap egy MSI 785gt-E63 de megtalálod a validban is amit linkeltem. Minden egyes inditásnál ez a procedúra mert kifagy a bios az üdvözlő képernyőnél amikor be kellene olvasnia a vinyókat. Régebben mig meg volt az ASUS m4a785td m-evo az is hasonlót produkált csak épp minden 3.-4. inditásnál viszont az újabb biosszal ez a kifagyás eltolódott 8-12 inditásra. Sajnos teljesen sose szűnt meg. Meg is szabadultam tőle egy nativ 2 magos asszisztálásával. Valszeg ennek is az lesz a sorsa.
Később a tunningal nincs gond hisz gond nélkül elindul hidegen 270 fsb-n is 1.50V mellett csak ahogy felmelegszik kifagy, most is úgy használom ahogy a valid van, igaz prime alatt dob egy-két hibát de az nincs nagy hatással rá vagy legalább is még igy nem fagyott ki egyszer sem. -
ata99
tag
Üdv mindenkinek
[ez] az új szerzeményem, mindkettő kéz alól van persze aránylag olcsón de mivel szivás van vele minden inditásnál lehet szétkergetem a nyájat. Szerintem a lap lesz a hunyó, legjobban az mérgit rajta hogy nem tudom felrakni a beépitett vidikari frekijét mert az asuson felment 900-ra de igy alapon csak kismiska az mellett. Na de vissza a procihoz,az inditási teendők a következők:
1. CMOS reset -még inditás előtt mert még a BIOS sem indul el
2. -dátum vissza állitás
-C&Q letiltás -ha véletlen bekapcsolva marad nem indul
-szorzó visszavétel 8-ra -ha magasabb kifagy induláskor
-feszemelés 1.50 V-ra -auto-n nem indul, 1,45-nél még kifagy induláskor
-restart
3. -szorzóvisszaállitás 13,5-re -auto-n kifagy induláskor
-feszlevétel 1,40-re -1,38-alatt már lefagyhat menet közben
-restart
lecsukás után még pár percig újra tud indulni 2 maggal de később már lehet kezdeni az egészet elölről. BIOS újra a gyári van fent, a legújabb nem tudja kinyitni a 2. magot. Még megpróbálok valami megoldást találni a lap topicjában hátha van valakinek valami jó ötlete -
firex
csendes tag
Hello all!

Lenne 1 kérdésem...Gigabyte GA-M61PME-S2P alaplapba van-e lehetőség megnyitni egy LE-140-es 2.-magját??

-
tihs
tag
válasz
edu15ish
üzenetére
NVIDIA nForce 630a Chipset-el nem hinném.
-
edu15ish
újonc
sziasztok!!az lenne a kérdésem h asus m2n68-am se2 alaplappal lehet kétmagositani az AMD Sempron 140 procimat és ha igen akkor hogy?Válaszotokat előre köszönöm

-
tihs
tag
válasz
Buster17
üzenetére
Frissíts BIOS-t! Egyáltalán mi van a CPU-ra ráírva?
-
Buster17
addikt
nekem nem sikerült a +1 mag

-
tihs
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Az elfogadható.
-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
az nem vészes, gondolom két maggal, akkor meg pláne jó, biztos elégedetten fogja használni az új gazdája

-
Találtgyerek
veterán
Közben elfelejtettem írni az eseményekről.
Op. rendszert feltettem,ment pár teszt is.55 fok volt a legmagasabb hőmérséklet a gyári hűtővel.Szerintem ez még nem vészes.Közben már az új gazdájánál van a konfig. -
tihs
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Attól még lehet instabil a lapodba akár.
-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
ja így már értem

-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
akkor honnan tudod, hogy stabil?
-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
már nem igazán emlékszem, a hőmérsékletekre, de magaktiválásnál, mintha valamit másképpen mért volna, nézd meg a biosban mennyit mutat
-
Találtgyerek
veterán
-
tihs
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ha sikerül aktiválni 2 magosra akkor se nagyon nő meg számottevően a fogyasztás.
-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
ok várjuk

-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
na ja nem egyizmos darab, de komolyabbakhoz is ezt adják

-
kisza25
félisten
válasz
Találtgyerek
üzenetére
elbírja, csak tuninghoz kell egy komolyabb

-
tihs
tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szerintem elbírja simán tuning nélkül.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egy két magosított sempron 140-el(X2 4400e) mennyire bír a gyári hűtője?
Semmi tuningolást nem tervezek vele,csak ha kevés neki a gyűri hűtő szereznem kell valalmi komolyabbat a napokban. -
tihs
tag
Szerintem a fogyasztási értékek teljesen normálisak és elég kedvezően alakulnak. A gyári feszültségen üzemel. Egyébként ezzel az alaplappal tuningolni is lehetne.
Egy hasonló teljesítményű laptop feleennyit eszik kb 40-55Watt.
Amit a #291-ben leírtam úgy tűnik igaz. Viszont egyre nehezebb találni/kifogni pont ezt a típust (csak a NAENIC AE-vel van esély a sikerre ha minden igaz).
-
tihs
tag
Vettünk két ilyet összesen 20e alatt volt:
ASROCK A780LM-S AM2+ Bios 1.30 (AMD RS780L (760G)+ AMD SB710)
AMD Sempron 140 AM3 Box (NAENIC AE 1102BFM)AMD Athlon II X2 4400e processzort ír ki az ACC bekapcsolása után.
-
kisza25
félisten
20740 kattintás után szerintem megnézte aki akarta

már nem igazán aktuális pont az árak miatt, de nem semmi, hogy az AMD Phenom II/Athlon II-re még mindig jönnek ki az új cpu-k pl. legutóbb a Phenom II 980 3,7Ghz pedig már 2éve piacon van, az x6 is ugyanez az architektúra és a buldózer csak most fog jönni, közben intel kihozta az i3/i5/i7 szériát, majd sandyt és most már jön az ivy, pedig még Phenom II x4-is elég mindenre, még játékra is -
Torzi05
tag
AMD Sempron 140 2.70GHz AM3 BOX ~ 7 500 HUF
AMD Sempron 145 2.80GHz AM3 BOX ~ 8 000 HUF
AMD Athlon II X2 215 2.70GHz AM3 OEM ~ 10 000 HUF
AMD Athlon II X2 240 2.80GHz AM3 OEM ~ 11 000 HUF
AMD Athlon II X2 245 2.90GHz AM3 OEM ~ 12 000 HUF
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX ~ 12 500 HUFForrás ipon.hu
-
kukinyo
addikt
Ide már nem jár senki?

-
kukinyo
addikt
Ez a proci kompatibilis AM3+ lapokkal?
-
Kriszz111
csendes tag
Nekem van egy AMD Sempron 140 -es processzorom, és egy ASUS M4N68T-M LE alaplapom .
Hogy tudom kinyitni a prociba 2. magot?
Örülnék ha tudnátok segíteni . -
kisza25
félisten
ha csak nincs benne külön ilyen kapcsoló a biosban akkor nem jó a lap
itt nézz utána -
zattex
csendes tag
Ja és AMD Sempron™ 140-es procim van
-
zattex
csendes tag
Helló!
BIOSTAR N68S3+ -os alaplappal is tudom bekapcsolni a 2. magot, ha szerencsém van?
Ha esetleg letudnátok irni a folyamatot, hogy próbáljam meg, hálás lennék.
KÖszi
[link] -
kisza25
félisten
hű régen néztem be ide, én az alap 1,35V-n használtam 3,375Mhz-ig elég volt neki ez fölött már nagyon zabálta a feszt, annyit meg nem gyorsult tőle, hogy értelmét láttam volna nyúzni, 3,5Ghz-hez már 1, 425V kellett neki szerintem az még ok.
nem tudom, hogy mire jutottál, de talán még nem túl késői a válaszom
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Mennyi az a legnagyobb fesz amit hosszú távon károsodás nélkül elvisel ez a proci?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mesterséges intelligencia topik
- Wuthering Waves
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G2i - i5-11G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Stabil a 2 mag.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)