- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Bocsesz, de most baromira mellélőttél.
7éves voltam mikor az első gépemet kaptam és képzeld az egy 486 dx2 volt(93 ősz). Ennyivel kezdted előttem, és ha nem tűnt volna fel, te voltál az egyetlen hozzászóló aki ócsárolta a Barton-t meg a SocketA-t a saját user fail-ed miatt. Erről ennyit, nem off-olom tovább eme topikot. Ha valamit akarsz írd meg pü-ben.
-
Miért is? Aki olyan béna, hogy lesarkaz egy Socket A-s procit az megteszi az intellel is. A p3/celeron Socket 370-es procikon még gumi tappancs se volt. A hővédelem az tény nem volt. De ez mind tapasztalatlanság és kezdeti hiányosság, amit elég gyorsan orvosoltak. A 166(333)FSB-s lapokban szinte mind volt hővédelem. Hülyeségeket írsz. Emléxem mikor a barom Oldman nem írt AMD procikról cikkeket a Guruban, mert nincs hővédelem meg sapka, mintha az inteleken lett volna az elején. Hát mekkora baromság. Ez olyan, mintha aszondaná a "totalcar", hogy á bazz, mi nem írunk a Dacia-król mert baromi csicskák.
Ja és, hogy mikor kezdted a PC-t? Nem sokat számít! Van egy barátom aki a P200MMX időszakában kezdett el zenélni a gépen (FT2, Rebirth). Annyira megtetszett neki a dolog(állandóan baszkurálni kellett valamiért és egy idő után nem volt már olyan vicces áthívni a haverokat, hogy operálják meg a masinát). Per pill linux hálózatokat felügyel (ami szintén nem kell, hogy jelentsen bármit is) már írt primitív alap progikat is(amik baromi hasznosak). Semmi komoly, csak mondom, hogy semmit nem számít, hogy mikor kezdted. Én egy Enterprise 128-on kezdtem, de a tudásom sehol sincs az utóbb említett fickóéhoz.
más:
Cikk király, sajna a bartonban már nem sok szuflé volt, legjobb esetben a 3200+osok órajelét lehetett elérni. Emléxem annak idején lehetett még ilyen matricát amin volt fém szál és a megfelelő lábakat összekötötte így szorzó mentessé váltak a prockók. Azaz még arra is emlékszem, mikor a PH! még eléggé más volt. Sokkal kisebb és szabadabb. Annak idején írtak a K7 szériáról egy elég jó cikket és megmutatták, hogyan oldjad fel a zárakat(cache,órajel,feszkó). Asszem valami Palomino-n mutogatták a dolgot, de már nem tudom pontosan. Király kis cikk volt. Kellett hozzá ragasztó(tömító anyagnak), szike, fűtőszál festék és cellux. Azok voltak a szép idők. -
BiP
nagyúr
"És az elsőkön NEM volt gumitappancs se ... elég sokáig nem."
Egyedül ebben van igazad, csak rossz procikra hivatkozol. Az első generációs Socket-A-s AthlonXP-ken nem volt, azokat könnyű volt lesarkazni, meg azokhoz kellett alátét és necces volt a hővédelem is.
DE azok még az első generációs Socket-A-s Thunderbird-ök voltak, nem a Bartonok. És az sem az AMD szégyene volt, hanem csak kiforratlan volt, ennyi.Amúgy teljesítményben a Barton rohadt jó proci volt. (egészen az Athlon64-ig, mert azok még jobbak voltak)
-
LGLuke
őstag
5x86-ból, K6, K6-2, K6-III változataiból is igen keveset adtak el idehaza.
K7-es már elég ismert volt, és szerintem nagyon jó széria.Az, hogy neked nem jött be, illetve ügyetlen voltál, még nem jelenti azt, hogy vacak volt.
Elég sokan megelégedve használták akkoriban.
Kellő odafigyeléssel, valamint türelemmel, na meg szakértelemmel cserélt valaki hűtőt, akkor nem sarkazta le.
Fel lehet fogni konstrukciós hibának, vagy tervezési malőrnek, de igazából a CPU ár/teljesítmény mutatójából ez mit sem von le.
És én nem azért veszek CPU-t, hogy napi 2x coolert cseréljek rajta, hanem, hogy használjam.Szerintem inkább az AMD tulajdonosok röhögtek a sok Celeron majmon, aki dicsekedett, hogy neki Pentiumja van, közben meg egy gyengus vacakkal kiszúrták a szemét a boltban.
Kb. olyan szemfényvesztés volt, mint mikor valaki azzal jött, hogy neki Geforce 4 van, aztán kiderült, hogy MX. Ugyanez volt a P4 és a P4-es Celeronokkal. -
Nem jol tudod. Az AMD a 286-al is megszorongatta az Intelt, de a 386DX40 nagyon jol sikerult. Az 5x86 kenyszer megoldas volt, mert nem volt kesz a Pentium kategoriaju procijuk. A K5, K6 szeriak idejen vegig az Intel sarkaban loholtak, csak mindig piacilag kritikusan lemaradva. Ez van most is, teljesitmenyben, gyartasi technologiaban le vannak maradva. Szerencsere azota a piac atalakult es a tomegtermelessel szepen el tudnak eldegelni es toljak maguk elott a kekeket.
bacsis: Ez a proci is mozsar szokeveny?
-
D.Orion
veterán
Eme hozzászólásoddal be is bizonyítottad, hogy fingod sincs a Barton korról.
Könnyű volt őket lesarkazni <> Én több, mint 50 gépet raktam össze akkoriban csak Barton procival. Egyet se sarkaztam le, ezeken felül még több tucat gépet szedtem szét és raktam össze újrapasztázás céljából, egyik sem volt sarkazva. Rajta volt a gumitappancs, aki úgy le tudta sarkazni az egy nagy marha volt. Kb. annyira értett hozzá, mint te...
nem volt bennük hővédelem <> Az alaplapban volt, ha olyan sügér vagy, hogy kikapcsoltad, akkor így jártál.
A maradék pár sorodból is kiderül, hogy te egyáltalán nem értesz hozzá, szóval jobb ha meg se szólalsz.
Az AthlonXP-vel kezdett el terjedni nálunk az AMD, a Barton volt a csúcs. Aki nem akart kazán Prescott-ot, az Barton-t vett, mert kicsivel hűvösebb volt nála és a Prescott nyomában volt. A Northwood-od megette a Barton clock to clock-ban, szóval maradjál csak szépen csendben azt olvassál inkább utána. Informálódjál, hogy anno mennyi volt egy nforce2 ultra400 + Barton proci és mennyi az Intel verzió...
-
LGLuke
őstag
Akkoriban kezdtek terjedni az AMD-s CPU-k.
Nekem ugyan máig van K5-ös is, de igazából a K7-tel terjedt el igazán idehaza az AMD.
Hozta a P4-esek teljesítményét, sőt túl is szárnyalta azt sok esetben.
Az nForce2-es chipsettel a legkomolyabb Inteles lapokkal is felvették a versenyt, ráadásul mind a CPU, mind az alaplapok olcsóbbak voltak, mint ahogyan ma is az Intel termékeinél.Amikor én 2400+ -os CPU-t vettem, akkor a szomszédom egy low end vackot: 1,7 GHz Celeron xar, vmi 128MB SD Rammal, míg az enyémben Dual Channelben ment a 2*256 MB DDR1 400-as Hynix ram.
A sok sügér vette a vacak Celeronokat, mert csak annyit látott, hogy Pentium, de közben a sima P4-esek is sok esetben az Athlon XP-k alatt maradtak.
Te meg azt írod, hogy szégyen volt az AMD terméke???Sima P4-esekből a gyorsabbak, meg arany árban voltak, mint ma a Core i7-esek legjobbjai, így okos választás volt egy jól felszerelt alaplap és komoly AMD CPU. Nem egy informatikus/villamosmérnök ismerősöm vett ilyet magának otthonra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- Íme, a One UI 8.5 újításai
- One mobilszolgáltatások
- VGA kibeszélő offtopik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Küszöbön az androidos PC-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest