Új hozzászólás Aktív témák
-
micsu
tag
Hali,
Jelenlegi gépem Asus M2N-E, Athlon 64 3200+ és GeForce 7300GT.
Ebben a gépben szeretném lecserélni a cpu-t és a VGA-t, és igen, pont majdnem ilyenekre, mint amiket Te is teszteltél itt:
cpu: Athlon X2 5600+ (2900Mhz, 65 W tdp)
vga: 4750 (majdnem 4830)Nagyon hasznos volt az írásod számomra, köszi!
Üdv,
Micsu -
TKey7
csendes tag
Köszönöm mindenkinek
_Oscar: igen, látszik a tesztből is, hogy azért proci limit van, de én úgy gondolom, hogy az is látszik, hogy gond nélkül lehet játszani a játékokkal még így is. Egyébként szép eredményeket hoztál te is, csak stalkerben látszik nagyon a különbség. -
Laci59
csendes tag
Nagyszerű írás, bravó!
A "teszteletlen" kifejezés azt jelenti, hogy nem működik........
-
_Oscar
tag
Megnéztem a S.T.A.L.K.E.R.-t is.
Az én konfigomon szánalom átlag 25fps körül ment a tesztben szereplő beállítással.
Itt már kijön a 320 stream proci és a 640 SP közti különbség.Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
Isee
senior tag
hello, tetszett az írás, amúgy is tervbe van véve egy 4830-as beszerzése, így mostmár tudom hogy egy 5200x2 is elég neki.
Grat!
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
_Oscar
tag
Hát akkor én adok választ.
Szerintem bármelyik X2 kevés lesz hozzá. GRID-del és NFS-el megnéztem a saját konfigomon a dolgot. Azokkal a beállításokkal csináltam a tesztet amik a cikkben le vannak írva. Konfig az adataimnál.GRID:
min: 50, avg: 58, max: 72
NFS:
min: 33, avg: 54, max: 76Lehet, hogy majd megnézem a S.T.A.L.K.E.R.-t is.
[ Szerkesztve ]
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
TOM!K@
tag
[OFF]<nagyon off>
Hol lehet még ilyen írásokat találni, hogy mi mit "hajt ki"??
Ez az írás egyébként tetszik, szépek a grafikonok, hasznos a teszt a játékokról, a VGA-ról, prociról, van hasznos tartalom benne, TKey7 ,szóval a következőben csak a témát bizgerélném:
Nem értem mi ez az új divat, bár lehet én vagyok túl maradi, hogy nem csak játékra használom a pc-t. /Igaz az enyém se egy mai vas, nekem megfelel./ Ez mondjuk arra jó , hogy ha valaki nem akar jobb procit venni, mer' úgyse "hajtja ki"?kicsit standuposan... /némi Bödőcsös hangzással képzeljétek/
- Vedd meg, tényleg jó proci!
- Nemnemnemnemneeeeem
- De , tényleg jó lenne a véjjgéádhoz, azt is nem túl régen vetted.
- Nemnemnem nem.
- Na de miért? Jó áron adom! Teljesen új, garanciás.
- Meeeee' nem hajcsa ki!</nagyon off>[/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
Jó teszt, csak rövidke.
Egyébként abban igazat adok, hogy cpu limites játékokkal érdekesebb lett volna, elsősorban Gta4-re gondolok, a crysis nem hinném hogy cpu limites, egy e2180 alapon 8800GT-vel 1024-ben magas beállítással simán viszi, WH-et pedig játékos/csúcs beállításokkal felesben, szinte akadás nélkül!Egyébként volt 4200x2-m, egy 8600-al egész szépen megy, kevés hely van még sztem ahová egy akkora proc kevés lenne közepes beállításokra.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Silenzio
addikt
A Crysis nem csak Vista alatt fogja meg a gépet. A 4830-as még mindig nem a megfelelő kártya hogy fullon játszhatóan futtasd...
Call of Juarezzel egyetértek, de azt már csak dx10 módban szabad ma futtatni.
A Gears of War nálam 40-50 fps-sel futott a legnagyobb harcokban 8600 GT-n, méghozzá egy 4200+-os procival 2500 Mhz-en. A Far Cry 2 2900 xt-vel nem megy 30 fps alá very high beállításokon DX10-ben. A Devil May Cry 4 nem igazán ment 50 fps alá dx 10 módban, ahogy a Fallout 3 is simán ment max grafikán (24 fps volt a legalja, a teteje 70, az átlag 35), pofátlan módon 4xAA-val és 16xAF-fel a fenti cumóval. 1440x900-as felbontásról van szó.A Battlefield 2 3 és fél éves játék, nem hinném hogy annyira releváns volna a mai kártyákkal... Már az AMD 2xxxx-es széria is 20%-kal gyorsabb SM3-ban, az, hogy mit produkál a Battlefielddel, teljesen lényegtelen mert nem a mai kártyákra íródott. A Witcherrel nem játszottam túl sokat, erről nem nyilatkozom, a GTA IV-et bármilyen VGA tesztbe beletenni viszont a világ legnagyobb ostobasága, mert következetlenül minden nap máshogy fut, ha olyanja van laggol mint az állat, rettentő prociéhsége van, viszont nem használja ki a mai vga-kat. Egyébiránt a Stalker CS az új effektek és a dx10 mód bekapcsolásával pofátlanul gépzabáló, nálam nem nagyon megy 25 fps fölé, inkább 18-22 fps az átlag reggeli fényben...
A cikket kiegészítendő, álljon itt egy kis mérés a GTA IV skálázódásáról (csakazértis): 25/25/25/5-ös beállítások, textúra medium, effektek high: 4200+ X2 @ 2660 Mhz: 24,3 fps. 6000+ X2 alapórajelen (3100 Mhz): 29,9 fps. Ha kiszámoljátok, látható, hogy a 3 Ghz fölötti eredmény esetén a skálázódási arány rohamosan javul. Az fps különbség nem tükrözi a Mhz különséget, a gyorsulást átszámolva 3250 Mhz jönne ki. Persze ez betudható a buta játék megbízhatatlan benchmarkjának is, nem tudom. Játék közben érezhetően jobb egy klasszissal: 3100 Mhz-en már vígan lehet célozni a belvárosi helyszíneken is, mert nem rángat ide-oda. Persze ennek ellenére 4 Ghz vagy 4 mag a minimum a felhőtlen játékhoz...
A szerzőnek: létezik egy CPU Control nevezetű kis alkalmatosság. Szabadítsd rá a NFS Undercoverre, és állítsd be neki hogy mindkét magon menjen. Nálam így 15 helyett 25 lett a minimum 2,6 Ghz-n. Stalkeren is segít.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Terentius
őstag
Egy kis adalék a legújabb játékból:
Mirror's Edge:
1280x1024 Minden maxon 4x AA V-sync kikapcsolva:40-60 FPS,de FRAPS szerint van,hogy átlag 60!OnePlus 12 16/512
-
TomBoy1986
veterán
Nos így már teljesen korrekt. Az látszik, hogy itt még volt értelme a tuningnak.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk, szépek a grafikonok!
-
mesysil
csendes tag
Hali!
Mivel én nem vagyok anyira járatos a témában azt szeretném kérdezni, hogy egy 4200+ (2,2g) proci mellé veszek egy 4670-et nem e lesz CPU limites, vagy ha igen akkor csak elhanyagolhato mertékben? Mert ez a kártya amit itt teszteltek 4830 ugy 2x gyorsabb mint amit én akarok venni. -
TKey7
csendes tag
Helló!
A hibákat javítottam, és kérésre a cikket kiegészítettem magasabb cpu órajeles eredménnyel is, bár nem mertem jobban meghúzni. -
NereusLaceee
csendes tag
"Igényesebb játékok (Need for Speed Undercover)"
Ezt a részt nyelvtanilag félreérthetőnek érzem.
Az NFSC "hardverigényesebb" "türelemigényesebb" "elfogultságigényesebb"de azért nálad egészen jól szerepelt, bár meglehetősen ugráló teljesítmény különbségekkel.
A cikk viszont jó, kissé talán bátortalanul rövid de a lényeg érthető belőle. AMD X2 6000 bőven jó a játékokhoz. (amúgy is AMD oldalon állok, és amúgy is ilyet fogok venni)
Egy Crysis Warhead tesztre azért még kíváncsi lettem volna.
NeREUS the 4ST-GMP
-
NoLF
veterán
Ráadás képen := ráadásképpen
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
"Sok helyen olvastam azt a kérdést, hogy egy 4830-as videókártya kihajtásához milyen X2-es processzor lenne elég. Erre a kérdésre választ keresve álltam neki pár játékot letesztelni különböző órajeleken."
Kár, hogy erre (vagyis ami a lényege a cikknek) nem kaptunk választ.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
tag
Szép iromány tényleg!
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
kts88
aktív tag
Szerintem jó játékokat rakott be.
A clear sky igazi gépgyilkos ha enhanced dynamic lightingre állítod, az fps még egy 4850-el is behullik néha.
A grid az egyik legsikeresebb autós játék és rendkívűl jól skálázódik.
Az új nfs pedig nem éppen egy alacsony gépigényű játék.Amiket te írtál (gta-val nincs tapasztalatom) azok teljesen jól futnak xp alatt az ilyen kaliberű kártyákon. Azok között amiket felsoroltál, több játék remekül van optimalizálva.
A gears of war + devil4, mivel ut3 motoros, még egy x2300-al felszerelt laptopon is nagyon jól megy.[ Szerkesztve ]
-
gabi133
aktív tag
"- Devil May Cry 4 igazi gépigénybomba"
Ezt nem is értettem miért teszteltek ezzel VGA-kat.
Nekem a régi gépemen is jól futott szerintem. Azt azért hozzáteszem, hogy a mentésemet tényleg elég lassan töltötte be, de utána nem volt gond.
A régi gépem: Abit AT-8, AMD64 3000+(1800mhz), 2x512/400mhz G-Skill, Galaxy 7600GS DDR3 -
gabi133
aktív tag
Lehet, hogy oltári nagy baromságot kérdek, mert nem vagyok tisztában ezzel a kihajtásos dologgal, de... Lehet, hogy te egy 6000+os processzorral reprodukáltad az órajeleket, viszont ennek 1megás másodlagos gyorsítótára van, ha jól tudom a többinek csak fele ennyi. Namármost az lenne a kérdésem, hogy ez a "kihajtást" nem befolyásolja? Mert ha igen, akkor nem biztos, hogy igaz az, hogy a 3ghz alatti x2-esek is megfelelően kihajtják a 4830at.
-
volvoguy
addikt
amúgy én nagyon is értékelem az ilyen magán teszteket...én soha nem tudné iylet csinálni..nem is értek hozzá...másrészt nálam a videókártyavásárlásnál a szempontok a következők:
- jó teljesítményadatok
- remek dizájn...Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
törölt tag
Köszönet az írásért! Én is mostanság tervezem egy hasonló kaliberű VGA vásárlását az X2 5200+ 65nm procim mellé, ami alapfeszen tutira megy 3 gigát, mert próbáltam, de kis szerencsével elérem vele a 3.2-őt is, és úgy tűnik hogy nem kell nagyon tartanom tőle hogy nem lesz elég a gép... Biztosan CPU limites ez még 3 giga felett is, de egy új 45nm-es Phenom II-ig bőségesen elég az Athlon X2 is
-
kommunism
aktív tag
hát nemtom a gears of war nálam sose röccentette be a gépet a devil may cry a laptopomon is fullon futott és a witcher se zabálta be a gépem de a többivel 1et értek főleg a gta 4 el.
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
-
xuldar
addikt
válasz Terentius #12 üzenetére
A válaszodban ismét visszakanyarodsz oda, hogy a lényeg, ezt mennyire lehet húzni. Akkor lenne igazad, ha a 30-at és az 50-et is ugyanoda lehetne húzni, hogy kb azonos lenne a teljesítményük, mint az azonos processzorcsaládban lévő kisebb tagokat. Ez viszont nem igaz. A hűtésben igazad van, ezt nem vettem figyelembe, viszont a 4850 sem igényel extradurva hűtést, nekem pl egy régi VF700 van rajta, és nem megy 50°C fölé terhelve sem.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Gál István
senior tag
Mondjuk a ref.hűtős 4850-el is vígan el lehet játszani 700-as magórajelllel. (max 80fok) de a 4830 talán méginkább c/p bajnok.
-
volvoguy
addikt
valaki mondja már meg nekem, hogy a tesztekben miért kell oylan játékokat berakni, mint a GRID vagy a CoD? hisz ezek szuperül optimalizált játékok..még régebbi konfigokon is mnnek...miért nem a DIRT-t tesztelitek? na az még ma is megfogja az erősebb vasakat...ott van aztán a Call of Juarez, a lovaskocsis küldetés, na az szaggat nagyon....vagy a Crysis, esetleg a Far Cry...de sztem pl. a Stalker nem is gépigényes cucc, legalábbis az első része..lehet bugos, de a lent látható konfigon XP-n full graffon elment, 5 percenként akadt be a kép 1 századmásodpercre....
nem annak lenne értelme, ha a teljesítménytesztekben optimalizálatlan, igazi gépigényes játékokat nyomatnátok?
- DIRT szinte minden kanyarban szaggat, leginkább ha ellenfelek is vanna
- Gears of War sok helyen megakasztja a gépet
- Call of Juarez a lovaskocsis küldetésben
- Crysis Vista alatt
- Far Cry 2 HDR és Bloom effektekkel igazi gépfaló
- GTA4 jelenleg a legoptimalizálatlanabb játék...
- Devil May Cry 4 igazi gépigénybomba
- Battlefield 2 full grafon maximális npc-k mellett
- Fallout 3....hatalmas terek...nagy gépigény
- The Witcher a kereskedőnegyedben maximális npc-k mellett és maximális árnyékkalés ezt nem csak te, hanem a magazinok is igy tesztelik...hát könyörgöm...főleg a GRID esetén...az egy tök nem gépigényes cucc....
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
aginor
veterán
"Ez azt jelenti, hogy „csupán” 640 shared egység teljesít rajta szolgálatot (szemben a 4850-esek 800 shared egységével) és a GDDR3-as memóriák csak 900 MHz-en vannak járatva" - Az nem Shared, hanem Shader processzor, vagy még inkább stream..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
TomBoy1986
veterán
Árához képest egy nagyon jó kártya a 30-as, s általában sokkal jobb hűtéssel látták el, mint az olcsó 50-eseket. Én is a kettő között gondolkodtam a múlt héten, de a legolcsóbb 50-eseken mindenképpen hűtést kell cserélni, hogy a hűtés és a hang is elfogadható legyen. Ezzel szemben a 30-asokon általában nem.
És a tuningpotenciálja tényleg jelentős >20%, ami szintén rendkívül vonzóvá teszi. Tisztában vagyok vele, hogy jó az 50-es csak nem annyival jobb, mint amennyivel drágább (ha a hűtés is azonos).
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Terentius
őstag
Ha egy alapórajeles 4850-hez méred,akkor igen!Nem az a lényeg,hogy azt mennyire lehet húzni!A lényeg az,hogy ez bizony beéri a nagytestvért.Ha valaki szeretne egy 4850-et,de nem akar rá költeni(hozzáteszem nem is éri meg,mivel olcsóbb egy 4830 aztán azt felhúzni),akkor ez a jó alternatíva.Plusz ebből biztos nem kapsz ref. hűtőset.Azért én megnézem,hogy ki hajtja 700-on a ref. hűtős 4850-ét! Érdekes lehet a 110 fok!
OnePlus 12 16/512
-
TKey7
csendes tag
válasz TomBoy1986 #9 üzenetére
A tuningot azért nem próbáltam, mert csak gyári hűtőm van, de akkor a holnapi nap folyamán kiegészítem a cikket emeltórajelen, már amennyire a hűtés és a cpu engedi.
-
xuldar
addikt
Könyörgöm, ne egy húzott 4830-at hasonlíts már egy alapjáraton üzemelő 4850-hez. Mintha azt nem lehetne tuningolni. Utóbbiak is simán viszik a 700/2000 körüli órajelet, és akkor megint ott van a 20% különbség. Olcsóbb a 4830, ennyi. De hogy jobb legyen, mint a nagyobb testvére, az erős.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
TomBoy1986
veterán
Jó lett az írás, bár kicsit kevés játékkal teszteltél.
Én azért megnéztem volna egy tuningolt X2 eredményét is, mert így valóban nem tudni, hogy meddig emelkedett volna még az FPS, bár abban teljesen egyetértek, hogy a játékok 3GHz-es X2 esetén is teljesen játszhatók. Ez külön jó a Clear Sky esetében, mert az a játék csak egy CPU magot használ
-
Terentius
őstag
Grat. az íráshoz!Azt hozzá kell tegyem,hogy egy 3GHZ-es 5600 X2 nálam tökéletesen kihajtja 1280x1024-ben.Példa erre az új POP.Maximum beállítások melett 8x AA-val 30-40 FPS volt.4x AA-val már 40-60 között változott.Amiket még tapasztaltamOD 5 minden max 4xAA 35-akár 90 FPS-ig változott,Red Alert 3 8x AA val is 30 FPS akárcsak AA nélkül.
Az órajel meg nem számít semmit sem.Mindegyik 4830-as(na jó majdnem )gond nélkül viszi a 700/2000-es órajelet.Szóval ha esetleg kevés lenne neki a CPU,akkor meg kell rántani a bajszát.Játékokban így már veri a 4850-et!
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
Zso2
őstag
Grat csak 1 baj b
van evvel a tesztel, pont azt nem mutatja meg mi az a határ, ahol már teljesen ki van hajtva a vga. Sztem ehez egy C2D jobb megoldás én avval párosítanám...Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
xuldar
addikt
A 4850-nek 625MHz a magórajele, tehát a 4830 nem csak kevesebb shaderrel rendelkezik, de azok lassabbak is. Különben egész jól sikerült a cikk, és nem a szokásos hejesírási híbáktól hemzsegő (azért akad egy-kettő) konyhanyelvű iromány. Csak így tovább
Közben megelőztek a 4850-nel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A kérdés már bennem is felmerült, hogy mennyire kell esetleg hozzányúlnom majd a mostani gépemhez, ha egy erősebb videókártyát szeretnék venni.
Úgy néz ki, hogy nagyon nem. Na nem mintha szeretnék mostanában VGA-t cserélni, de jó tudni hogy lenne értelme -
mmdms
addikt
nekem tetszett. ennyi. köszi az írást
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
politomi
tag
Szia. Látok egy elírást, a referencia hd4850 magórajele nem 525mhz hanem 625.
Egyébként tetszik az írás cimborámnak pont jól is jön mert hd4830-hoz amd cpu-t akar. -
kts88
aktív tag
Köszi az írást, legalább látszik, hogy nem kell hatalmas nagy cpu a megfelelő játékélmélnyhez
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Chromecast topic
- Honor Magic V2 - origami
- Autóhifi
- Milyen program, ami...?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- További aktív témák...