Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurkikrisz
őstag
Megértem őket, végülis a saját titkainak tudóit miért ne figyelhetnék?
-
tobal
tag
Északkeleten sem a nép lázadt fel, hanem a nagyhangú radikálisok, és azok sem a népnek akarnak jót, hanem csak saját maguknak. De ez messzire vezet, és amúgyis OFF
Hogy az NSA hogy használja fel az átlag emberekről gyűjtött információkat? Alap esetben sehogy. Manapság már nem a megfigyeléssel egybekötött fekete autóval tartják kordában az átlag embereket, hanem egész egyszerűen a médiával. Ha az embereknek eszébe sem jut, hogy valami miatt tiltakozni kell, akkor nem is fog. A megfigyelés pedig azt szolgálja, hogy ha valakinek mégis eszébe jut a lázongás, akkor azt idejében tudják, illetve legyen elég anyag róla, amivel hitelteleníteni lehet.
Legalábbis az eddig látottak alapján én erre következtetek, de nyilván ez is csak spekuláció. -
Huma
addikt
válasz
Cyberpunk #22 üzenetére
Majd megérted. Apró lépésekkel veszik el a szabadságunkat. Olyan aprókkal, hogy a legtöbben észre sem veszik. Majd csak akkor fog tudatosulni a tömegekben mikor már nem írhatsz, nem mondhatsz bármit és azt veszed észre, hogy 10 perccel egy elégedetlenkedő beszólásod után rád törik az ajtót.
-
M@trixfan
addikt
Vannak olyan alap értékek és erkölcsi normák amik egyszerűen nem lehetnek alku tárgyai semmilyen környezetben. Az egész "privacy" kérdéskör is ilyen. Az abszolút értékeknek kis lépésekben való relativizálása ismert taktika és eszköze a "nekem úgy sincs rejtegetni valóm" érvelés ebben az esetben. Erre oda kell figyelni, teljes mértékben egyet értek Mikko Hypponen biztonságtechnikai szakértővel. Mondjuk Ted Turner tevékenységét is lehetne vizsgálni rendesen, de teljesen más lapra tartozik.
-
GeryFlash
veterán
Ne használj például felhőt, maximum olyan fájlokat rakj fel, amit tényleg nem bánsz, ha megnéznek és nem tudják ellened használni. Akik például céges dokumentumokat raknak fel, azoknak elment az eszük, persze tudom ők meg azért csinálják, hogy ha jön a NAV akkor ne tudja őket elkapni... Cserébe viszont sokkal nagyobb kockázatot vállalnak.
-
.LnB
titán
Én egyetértek veled, de szerinted mégis mit kéne tennem? Nincs elég baja egy átlag magyarnak. Még minden lefekvés előtt azon is agyaljak, hogy az a kva NSA is megfigyel? Megélni sem egyszerű, nincs időm még közbe az NSA-val bújócskázni. És amint a példák mutatják felesleges is lenne
Más:
Egyébként, ennek a nagy bili borogatásnak sincs sok értelme. Hétről-hétre jön új dokumentum, ami érdekes és megdöbbentő. De úgy sincs mit tenni. Itt sokkal nagyobb hatalmak állnak a háttérben ahhoz, hogy bárki is tegyen valamit. Szerintem jelen pillanatban is ugyan olyan intezitással folynak a megfigyelések. Csak most lehet, más csinálja. Ha példának vesszük Amerikát és az NSA-t. Az NSA valakinek kiszolgáltatta az adatokat nem? Azok a hatalmi emberek, vagy szervek ugyan úgy igényelni fogják ezeket az adatokat, mert szerintem rengeteg dolog épül ezekre a megfigyelésekre. Manipulálásra, háborúk kirobbantására, egy szóval a hatalom kézben tartásához számukra szükségesek. Remélem érthetően fogalmaztam. Szerintem az lesz, hogy most kiderült, hogy figyelnek. Innentől meg nem lesz titok. -
aizen92
addikt
válasz
turbulencia8 #6 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de a hidegháború egyes szakértők/történészek szerint nem ért véget., csak a szovjet ellensúly megszűnt, és feldarabolódott ( Kína, Orosz,India,Brazil etc. ), de ennek a részletesebb és exaktabb értékelése min 20 év múlva lehetséges, addig ez csak dobálózás a szavakkal. Csak gondoltam megosztom veled, hogy ilyen is van
-
turbulencia8
őstag
Ez nagyon durva, el sem tudom képzelni, hogy ekkora apparátus mit művel pl. a sok androidos és egyéb okosteló által küldött "meta-adatokkal". És az elnökük Nobel-békedíjas, miközben kvázi hidegháborút robbantott ki!
-
Huma
addikt
Azért mert most még kellemes kis karámjuk van. Viszont később egyre rosszabb lesz mivel addigra már annyira el lesznek nyomva és át lesznek nevelve, hogy nem kell többé a kormánynak adnia a látszatra. Gyakorlatilag bármit megtehetnek majd (mondjuk most is rengeteg mindent megtehetnek) és nem lehet majd ellene tenni semmit. Csupán annyit fognak tudni az emberek, hogy baromi rossz életük van. És ebből nem lesz kiút. Régen lehetett polgárháborúzni és uralkodókat, kormányokat megdönteni. A jövőben erre nem lesz semmi esély mivel olyan szinten vagyunk/leszünk megfigyelve, hogy esélytelen lesz szerveződni. Ráadásul míg régen simán erőszakkal nyomták el a népet addig manapság sokkal körmönfontabb megoldásokat alkalmaznak. Az erőszak ellen könnyű lázadni, de a hamis ideológiák és világképek megbéklyózzák az embereket.
-
Huma
addikt
És az ilyenek után sem érdekli az emberek nagyrészét az hogy folyamatos megfigyelés alatt állnak és hatalmas adatbázisokat hoznak létre a személyes adataikból. A sablon védekezési szöveg az, hogy féljenek a terroristák és a bűnözők. Nem fogják fel hogy előbb vagy utóbb mindenki terrorista vagy bűnöző lesz aki nem akar a karámban bégetni. Hisz a kormányok döntik el hogy ki a bűnöző ill a terrorista.
Az az egy biztos hogy ebben az évszázadban hatalmas változások lesznek társadalmi szinten. Én egy elég sötét jövőt vizionálok. Sokkal sötétebbet mint amit valaha eddig átélt az emberiség. Remélem tévedek. -
pakriksz
őstag
mint azt is hogy a szabadságért harcolnak (pedig gazdasági érdekekért, tehát pénzért), na meg azt is elhiszik hogy őket azért támadják mert irigylik őket/el akarják pusztítani a "szabadságukat" (véletlenül sem azért mert a cia által hatalomrajuttatott vérerkezű diktátor alatt sínylődtek/blokádokkal folyamatos szegénységben tartják őket/destabilizáló akciók miatt pár millióan gyűlölik őket).
-
xmaas
őstag
"az amerikai állampolgárokat védi a megfigyeléstől az alkotmány" ez a legnagyobb vicc az egeszbe hogy az emberek tobsege az ilyen suket dumat el is hiszik
Új hozzászólás Aktív témák
ph A most nyilvánosságra került dokumentumok világosan megmutatják, hogy a kontroll alól kikerülő, túl széles felhatalmazással rendelkező elhárítók már bármit megtehetnek.
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest