Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
toth_janika #99 üzenetére
Jé, most nézem, már voltam ott. A teás sajttortájukifejezetten jó.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
toth_janika #88 üzenetére
Én csak két nagyurat ismerek el magam felett: az egyik a szükség, a másik Darth Vader.
Nem mellékesen, nem hinném, hogy én maradtam alul
-
válasz
toth_janika #51 üzenetére
"..viszont ezeket is fel lehet többször fel lehet önteni?"
A teából fokozatosan oldódnak ki a hatóanyagok. Az áztatás hosszával szabályozható a tea hatása. Élénkítsen vagy inkább nyugtasson. Természetesen az íz is változik a hatás mellett.
Ha "csalni" akarsz, akkor több vízzel öntsd fel a teát.
-
csabi63
senior tag
válasz
toth_janika #67 üzenetére
Az eredeti japán Macha nagyon drága.1000 tonna körül szüretelnek egy évben,és kb.10%-a megy exportra.Jó eséllyel bárhol veszi az ember,valami köze lesz Kínához.De ha mégsem,azt észrevenni az árán.Kínából meg bármi mást,mint kínai terméket venni...
Én egyébként 2 éve vettem először,és van vele munka.Az egy dolog,hogy hűtőben kell tartani,de hetente ajánlott átszitálni,mert hajlamos összeállni.Ha meg kiveszem,és nem rakom vissza semmi perc alatt,lecsapódik benne a pára,és még inkább gombócosodik.Nyugis embereknek való,nem lehet kutyafuttában összecsapni sem.Ki kell várni,míg visszahűl a víz,meg kevergetni kell közben.Én még bambusz keverő seprűt is vettem hozzá,már csak az illúzió miatt is.Relaxációs gyakorlatnak sem utolsó elbíbelődni vele.Finom is,meg minden,de azt nem állítanám,hogy nem ittam már jobbat.Néha valami 3 dolláros no name kínai tea is meglepően kellemes tud lenni.Sosem állok le a kísérletezéssel.
Még néhány gondolat a Macháról.Korábban kizárólag az arisztokrácia itala volt,és ha rajtakaptak egy parasztot hogy kortyolgatja,lecsapták a fejét.Nemzeti kincsnek számított,mert a hosszú élet titkát sejtették benne.A felesleget pedig elégették.Manapság már mindent csinálnak belőle,a fagyitól az üdítőn át a csokiig,süteményekig.Meg persze teát.Már gépesítettek néhány folyamatot is,de még mindig kőkerekekkel őrölik.A mítosza kicsit megkopott,de még életben van.
-
paleinho
senior tag
válasz
toth_janika #67 üzenetére
még albioni tartózkodásom alatt a teapigstől, itthon nem tudom milyen források vannak, ezeket találtam hirtelen, minőségükkel kapcsolatban nem tudok mit mondani nem próbáltam, bár azt hozzátenném hogy a teapigstől rendelt matcha is változatos minőségű volt, egyszer elég "fémes" íze volt
1000tea.hu
nem kifejezetten teabolt -
paleinho
senior tag
válasz
toth_janika #59 üzenetére
On July 18, 2006, the Japanese gov't's Language Division of the Cultural Affairs Agency made the official statement to us that, "M-A-T-C-H-A is not based on any officially state recognized romanisation system." They elaborated that M-A-C-C-H-A would be a spelling that they would prefer, if given the choice between M-A-T-C-H-A and M-A-C-C-H-A.
Japanese words are often mispronounced. "Sake" is actually pronounced with the second sillable rhyming with okay, not key. The spelling is not changed to make it easier to pronounce. Romanization of Japanese is not to make things easier for English speakers.
Spelling maccha with a "double c" can lead to confusion with caffe mocha (especially in the cafe setting) or even maca root (in the health food setting). It leads to mispronunciation. But it is a Japanese word, and the Japanese should have jurisdiction over it.
We choose maccha.ezek szerint fonetikusan mákka vagy makka
-
csabi63
senior tag
válasz
toth_janika #53 üzenetére
Sok fekete teát kipróbáltam már,de némelyik számomra natúrban ihatatlan.Aztán rábukkantam egy angol teás weboldalra,ahol igazi szakértőket találni.Azóta egy kevéske tejjel iszom.Erősen tompít a keserű ízen,mégis egyértelműen megmarad a tea jellegzetes zamata.
A zöld teához jó pár csepp citromlé,kevés cukor(cukorpótló tabletta),esetleg méz.A legtöbbnek alapjában véve szinte semleges íze van,de sokat dob rajta egy kis ízesítés. -
Mister_X
nagyúr
válasz
toth_janika #57 üzenetére
Stresszt azt old, addig is valami papíralapúval lekötöd magad (TV, telefon elrontja) és egyből jobb lesz az ember lelkiállapota.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
valóban ízlés kérdése!
de sztem a citromlé, olyannyira erős, túlontúl elviszi, tompítja az ízeket... én nem javaslom! (pláne, vmi jobb szálas teába...)
de pl cukrot, azt teszek bele, sztem az nem módosítja az ízét, hanem ugyanaz az íz, cs édesebb... -
Mister_X
nagyúr
válasz
Számomra a legtöbb zöldteának jellegzetesen ihatatlan íze van, de egy löketnyi citromlé (nem annyi, mint amennyit egy filteres teához adok) és egy csipetnyi cukor (szintén) csodákat művel. Ízlés kérdése, eddig egyetlen zöldtea volt, amit meg tudtam inni natúrba, de nem tudom, hogy milyen volt, mert két módon volt ráírva a dolog: hagyományos és egyzserűsített kínaiul
Fekete teák terén annyira nem vagyok jártas, de általában earl gray teákat iszok, mert a bergamott ad neki egy jellegzetes aromát.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
toth_janika #51 üzenetére
Nem igazán... nincs is értelme. Talán egy 2G-os filterből ki lehet sajtolni két bögrényit, de a második sokkal íztelenebb lesz, mint az első - persze ez attól is függ, hogy mennyit ázik az elsőben. Bár nekem nincs nagy tapasztalatom, én pontosan meghatározott mennyiségű ("egy adag", szemmértékkel
) teafüvet szórok a kancsóba, majd átszűröm ivásra is alkalmasabb valamibe (szintén kancsó, csak másmilyen), cukor + citromlé és kész.
Amit még ki akarok próbálni, az a mugicha, azaz árpatea, nyáron elvileg az a number one.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A teázás nem egy egyszerű cselekvés, mint mikor vizet iszunk a csapból, hanem segít kiszakadni a mindennapokból.
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Autóipari tréningek (képzések) mérnököknek, auditoroknak (is)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest