- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenGuy
tag
Iron Maident megunni?Vááá,hitetlen!
Amúgy jó a cikk,bár én még elég messze vagyok a negyvenes,sörpocakos kortól.
-
lajafix
addikt
"Sörhasú negyvenes, őszülő, kopasz fejjel, két égetni való kölyökkel, szerető feleséggel. "
mind így végezzük -ha szerencsénk van- már csak a 40 van hátra.
Azért 1-2 koncert / év még összejön... -
Kephamos
addikt
Remek írás szokás szerint!
A Cult nekem is nagy kedvencem. Nem is oly régen volt szerencsém megnézni élőben!
-
sodey
csendes tag
Én is meghallgatok mindent, szerintem az Iron Maiden-t és a Metallica-t minden mai fiatal ismeri, vagy legalább hallott róla, ezek annyira megmaradtak.
Én is mindenevő vagyok, csak pop, rnb ne legyen, mert falnak megyek. De megesik, hogy egy kis Cavalera Conspiracy után Daymar-t hallgatok.
Ha már ennyire vegyes vagyok linkelek is pár kedvencet más-más stílusból.
Heavem Shall Burn - Endzeit
Dragonforce - Heroes Of Our Time
Rolling Stones - Paint it BlackM.O.P - Cold as Ice
Coolio - Gangster's Paradise
Gruppen Family - Monokli (ez LOL)
Lady Waks - Minimal
CopyCon - Úgy szeretlekA végére egy kis ipari zaj, erősebb idegzetűeknek.
Day-Mar Masters of Hardcore Pole Position anthem
DJ Outblast - Infinity
Angerfist - The World Will Shiver
Daymar - Now's the fucking timeRáadás
Angerfist - Terror Of My Speedcore
Bocsi a hatalmas off miatt, grat az íráshoz így a végére. -
shaft72
tag
Miért van az, hogy Guga írásai úgy be tudnak húzni, hogy megszűnik a külvilág, és habár tőlem teljesen idegen ez a világ, mégis teljesen át tudom érezni a hangulatát, szinte mintha nem is olvasnék, hanem egy filmet néznék, egy képes összefoglalót, és a végére kicsit mindig irigykedek, mennyi élményben is volt részed
És mennyire jól át tudod adni az embereknek. Gratulálok!
-
concret_hp
addikt
nagyon jó írás, akár az előző, amit szintén nemrég olvastam de oda enm írom be, hoyg nagyon jó, nehoyg elszállj magadtól
-
zoltanz
nagyúr
Szóval előfordul, hogy valami kemény metál után meghallgatok egy A State Of Trance-t, vagy valami zúzós drum & bass-t, sőt akár DM-et is (szentségtörés, eretnekség tudom XD).
Szerintem nem szégyen, a zenét nem lehet béklyóba kötni, vagy beskatulyázni. Én is régebben még többet jártam bulikba sokszor megesett egy Tankcsapda vagy Santana koncert után elmentünk lazúlni a társasággal valami frankó Chillout, Ambient happeningekre reggelig.felhasználó kérésére javítva
[ Módosította: philoxenia ]
-
guga
Közösségépítő
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy:
Remélem halálom után is, ilyen jó hangulatban emlékeztek meg rólam, mondjuk 50 év múlva, hogy emlékszel, mikor még az az őskövület logout volt
mekkorákat írt már az a gugacsávó és kicsordul a könnyed a nevetéstől
Meg az a hülye, elmaradhatatlan kép, amit mindig belinkelt
S lesz a Prohardver téren egy amorf szobor, ami rám emlékeztet, néhány virágszálat visztek s felhajtatok pár korsó instant sört, kapszula formájában -
guga
Közösségépítő
válasz
Vakegérke #56 üzenetére
Sokan kiállnak a NOX mellett, hogy ők képviselik manapság ezt a zenei stílust a jelen kor követelményeinek megfelelően interpretálva
de szép körmondat volt, fene a sündörgőmet
Ezt a kis filmet én készítettem a képi elemeket, ahogy lehetett a szövegkörnyezethez illesztve. A szandai papa, aki 2007 májusában meghalt, róla szól, az Ő életéről.
Sebestyén Mártára visszatérve, Őt nem lehet kiváltani semmivel, van mögötte bőven munka és felesleges is dicsérni, mert az egész élete a népzene szeretetéről szól, ezért tudta úgy átadni nekünk, mert szívből csinálta, nem a pénzért. Ezért aztán nem is kapkod a bulvár média utána s talán szűkösebben is él, mint Győzike
Nem hiszem, hogy keseregne emiatt
-
guga
Közösségépítő
válasz
philoxenia #57 üzenetére
Nem tudom, hogyan lett belőle/belőlük makám és kolinda, majd később makám, de én a makám korszakba kapcsolódtam be még bakeliten.
Első nekifutásra elég beteg zene volt, munkásszálláson hallgattam fülessel, mellettem 3 melós horkolta túl a nagybőgőtennek ellenére nagyon megszerettem és voltam koncerten is.
Különleges, egyedi zene, sajnos már végeAtya ég, hová jutottunk a rock & roll-tól
-
Paqito
senior tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Első CD-m. Kolinda-Szerelem A Magyar Narancs mellékleteként jutottam hozzá. Évekig nem volt még CD lejátszóm.
-
Vakegérke
félisten
Amikor először hallottam a hangját, a hátam borsózott, és elkezdtem fázni. Ez nálam annak a jele, hogy valami nagyon, de nagyon tetszik.
És ha már István a király is szóba került, el nem tudok képzelni más hangot Rékának. Amikor apja maradványaiért könyörög, az szívszaggató.
-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
válasz
philoxenia #52 üzenetére
Amíg él munkálkodik
az érdeklődés azonban hanyatlóban iránta
-
Eastman
addikt
-
guga
Közösségépítő
válasz
philoxenia #49 üzenetére
Én is szoktam csemegézni a jelenkor zenéiből. Meghallgatom a Belgát, Sub Bass Monster, Animasound System, ...blá.
De, mint jeleztem, nincsenek, olyan kiemelkedő zenekarok, akkora áttörés, mint a régebbi időkben produkáltak.
Részben a rendszerváltozás is tehet róla, mert nagyobb értéket képviseltek már csak, amiatt is, hogy folyamatos kontroll alatt voltak, akármit nem énekelhettek.
Nahhh, most ehhez képest érdemes meghallgatni a BelgátDe vegyük az Istvan a Király-t. Azóta készültek már musical-ok, de az István utolérhetetlen. Az össze lett válogatva zeneileg s előadóilag egyaránt.
Vagy nézzük Halász Juditot. Nekem felnőtt fejjel volt tőle 2 bakelitom és kedveltem
azóta is vannak gyerekdalok, de pár hónapos tündöklés után elbuknak.
Vagy a hangoskönyvek és mesék. Karinthy utazás a koponyám körül dupla bakelit. Alap
Süsü a sárkány összes bakeliten, csak azt tudja, hogy mit jelent, aki benne volt és ha Süsü megszólalt, eszedbe sem jutott Bodrogi.
Töröcsik Mari a lúdas matyiban, karcosra hallgattamvagy a Kis herceg.
1980-90-ben sokkal színesebb és szélesebb volt a választék. Azt gondolom, ha igény lenne rá, akkor most is kitermelődnének az, ilyen produktumok.
Sebestyén Márta lemezei, ilyesmi már nem készül.
De én még Horváth Istvánt is szerettem a hej rigó, rigóval
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ragtime, swing, dixiland....Ezeket is szeretem, pedig tényleg elég régiek...
De a most, sőt holnap és holnapután /2030-ban/ megjelenő zenék között is fogok találni magamnak valót, biztos vagyok benne.
-
Lenry
félisten
egyik legféltettebb kincsem apu Iron Maiden - Number of the Beast és Peace of Mind bakelitjei...
de nagyon sokat hallgattam... még ma is.. csak ma már iPodon
az öreg Tesla és hangszórói pedig a SoundBlasteremet szolgálják hűségesen#41: Vakegérke Ugyan mondd, hol van a mai zenében annyi virtuóz, mint azok az előadók, akiket lenézel?
pont ugyanott, ahol akkor is voltak... eldugva... akkor is megvolt a hulladék a médiában, most is megvan
nekem a Pain of Salvation, Ayreon, Devin Townsend jelentik az igazán jó zenét, kevesen ismerik, pedig nagyon jó.az akkori nagyokat ne a mai "celebekhez" hasonlítsd, mert ezek tényleg senkik.
-
Eastman
addikt
...majd rájössz!
Na, én meg bedobok addig egy technot az !1978-as! lemezről. ...ami így a jutjúbon hallgatva persze "sz@r", de bakelitről neuronokra bontja az agyadat!
Boldog gyerekkorom. Tokjából szakadtak az ablakok mikor Apám Kraftwerket hallgatott: The Man Machine
[ Módosította: philoxenia ]
-
Crystalheart
őstag
"és Figyeld a szövegüket, mondanivalójukat"
Tudod, ha nekem az kell, akkor Adyt, Radnótit, Móriczot vagy hasonlókat olvasok, ha meg zene kell, akkor az elsődleges szempont a zene. Azt nem nevezem igazi zenének, amit én a szinte primitív tudásommal könnyedén összedobhatok egy zeneszerkesztő progiban. Hogy milyen mértékegységgel mérem? Művészet legyen, zsenialitás.
Nem minősítem le azt a zenét, amit szeretsz, mert bár nem hallgatom egyiket sem, de úgy gondolom, vannak köztük jó darabok, művészetbe illőek. Csak nem sok, és a többségre nem igazán fognak emlékezni. (Pláne ezekre a magyarokra... Megvan a lesújtó véleményem a mai magyar kultúráról. A minőséget ha keressük, akkor sem igen találjuk, mindegy, a populáris művészet melyik ágát tekintjük.) Míg megsaccolom, egy Edda - Hűtlent még 50 év múlva is felismernek majd a magyar emberek, hogy Edda - Hűtlen, talán még a refrénjét is előre tudják majd. De 100 év múlva is telt házak előtt fogják játszani Az Operaház fantomját az egész világon, ez ilyen. Eminemről meg a nagyobbakról még el tudom képzelni, hogy néha beteszik majd betétdalként gettós filmekbe...
-
guga
Közösségépítő
Eminem már most leszállóágban van
én ugyan kedveltem, de nincs akkora spiritusz a csávóban, hogy 30 év múlva is libabőrös legyen tőle a hátam.
1940-től folyamatosan jöttek a meghatározó zenei áttörések. Az amerikai blues csapatok 1950 után a 60-as évek végéig.
Ez mondjuk annyit tesz, hogy ha meghalnak az 1980 előtt született emberek, akkor ezeket a zenéket már csak a zenei múzeumban lehet megtalálni.
De egy, olyan, mint a pink floyd, vagy doors, ...sorolhatnám. A mai dj-k felhasználják, visszanyúlnak és beépítik a zenéjükbe.De mondhatnám azt is, hogy fiatal vagy és később a környezeteddel együtt változik a zenei igényed is.
Én sohaq nem hallgattam komoly zenét, fasságnak tartottam. De mióta énekeltem kórusban, a karvezető előadása, felvezetése egy-egy művel kapcsolatban megszerettette velem, azóta hallgatok komoly zenét is
De ahogy az írásból kivehetted némi öniróniával, elég sok zene megfordult a fejemben. Venom és Mike Oldfield, a világ két végeNahhh, meg az sem mellékes, hogy a mi időnkben az volt a fantasztikus, hogy 100km-ert kellett utazni, hogy friss zenéket szerezzünk, többen mentünk, vonattal és egy egész napunk ráment. Szabadságot kellett kivenni, vagy lógni a suliból. Ez neked már nem fog megadatni, épp ezért nem is képvisel a zene akkora értéket az életedben.
Mondok neked egy érdekességet, van egy együttes a Credance Clear Water Revival. Jóval a megszületésem előtt élték a fénykorukat, már javában Budapesten éltem, mikor a kezembe került egy bakelit. Azt hetekig hallgattam a szobámban, annyira megfogott a hangulata és azzal a szemlélettel róttam az utcákat, amit attól a zenétől kaptam.
Keress rá a youtube-n, elég furi zene, közöm sem lehetett hozzá, mint ahogy neked sem a Rolling Stones-hoz vagy a Ramones-hez
Szóval korai még állást foglalnod, nem tudhatod mi jön még az életedben.S még egy apróság, nekem, nekünk egész napos elfoglaltság volt bakelitet hallgatni. Összejöttünk teával, sörrel, marihuana-val és reggeltől másnap reggelig csücsültünk a hangfalak előtt, dehogy lehetett pizzát rendelni. Halászlékocka
S látod mára meg ott tartok, hogy egy Sokol 403-ast hallgatok, faszául bejön rajta a Kossuth rádió. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Vakegérke #42 üzenetére
Tudom hogy nem akarsz megbántani, mintahohgy én sem akartalak téged se senki mást!
És pontosan így lesz ahogy mondod! Majd megkapom gyerekeimtől, hogy, mekkora fos amit hallgatok, és zenének nevezek!
Említettél 3 nevet, Bocs életembe nem hallottam róluk, mint ahogy gondolom te sem tudod ki Máté Szabolcs,
A Rooling Stonest mármint a nevet ismerem, gondolom pár zenéjüket is, de magamtól nem jönnék rá hogy pl az ő dalukat halgatom éppen.. Mint ahogy lehet te is halgattál már pár Akhon vagy Eminem számot (Csak hogy ismertebb neveket említsek) s közben azt sem tudod kik ők
Nem akarok,akartam vitába bonyolódni senkivel, csak szerettem volna kisebb nagyobb sikerrel kifejezni, hogy minden korszaknak más és más stílusú zenék jönnek, be és ezáltal más nézeteik is vannak vagy lehetnek egy adott korszak zenei világáról...
Upsz még annyit, hogy az nekem sem ttetszik, hogy te meg az én kedvenc zenéimet, előadóimat nézed le, pl, hogy nincs a zenéikben annyi virtuóz?
Hallgass Belgát, Sub Bass Monstert, esetleg Hősöket, és Figyeld a szövegüket, mondanivalójukat, hátha rá jössz, hogy te is szemellenzőt viselsz -
Vakegérke
félisten
Igazad is van, meg nem is.
Hogy mit hallgatsz, szíved joga. Hogy mi a véleményed más zenékről, az is.
Magamtól idézek:
"Ma már lehet kész zenei alapokat vásárolni, az énekes botladozását javítja az elektronika. Nem a szórakoztatás a cél, hanem a sok pénz."
Ugyan mondd, hol van a mai zenében annyi virtuóz, mint azok az előadók, akiket lenézel?
Csak három nevet mondok. Gary Moore, Santana, Jimi Hendrix."én pont azt mondom, hogy a 70-es 80-as és a 90es évek elei zenék egy rakás sz*rt nem értek, érnek.. mármint nekem.."
Nos igen, ez a Te véleményed. Hogy az én véleményem mi az általad szeretett zenéről, azt inkább nem fejtem ki.A Rolling Stones 1963-ban alakult meg, és még ma is teltházzal koncerteznek. Nem kizárt, de kétlem, hogy az általad szeretett (és esetleg tisztelt) előadók még a pályán lesznek nagypapa korukban.
"...20év múlva is azt fogom mondani, hogy a mai mostani zenék a királyak..."
Kiknek is? Az akkori fiataloknak. Ők pedig cirka azt vágják majd a fejedhez, amit most Te a mienkhez.Kemény vagy, ez tetszik. Csak szemellenződ ne lenne, mert az nem tetszik. Mint ahogy az sem tetszik, hogy egy rakás trágyának nevezed kedvenc zenéinket.
Hiszed, vagy sem, ezzel nem akarlak megbántani. -
bacsis
Közösségépítő
Ez is nagyon jó írás!
Valamivel viszont nem értek egyet!
Én fiatalabb vagyok, és természetesen ennek köszönhetően teljesen más a zenei ízlésünk!
én pont azt mondom, hogy a 70-es 80-as és a 90es évek elei zenék egy rakás sz*rt nem értek, érnek.. mármint nekem.. mert én a mai "modern" zenét hallgatom, 20év múlva is azt fogom mondani, hogy a mai mostani zenék a királyak, és az ez előtti, ez utáni zene semmit nem ér...
Általában minden korszaknak más és más zene tetszik, jön be! Ez így is van jól! Véleményünk lehet egy-egy korszak zenéiről, de szerintem nem kéne álltalánosítani! -
Eastman
addikt
válasz
Vakegérke #33 üzenetére
Nikotonéhség?! ...és jön az állatorvos a Wartburg tetőcsomagtartójára gumipókozott kecskével.
-
Crystalheart
őstag
Nem számítanak akkora hipersztároknak, de nekem mégis a Manowar a kedvencem immár 2 éve a heavy metál terén. A rossz számaikat nem hallgatom.
(Mondom h megalomán vagyok...) 20 éves vagyok amúgy, szóval azt a kort csak legföljebb videón láthatom.
-
Kagemusha
újonc
Ezer éve nem olvastam ilyen jót...
Szintén vidéki kisváros, kamaszkor a 80-as években, sokáig semmi zenei érdeklődés, majd a "Kettőtől ötigben" hallottam a Scorpionstól a Coming home-ot és minden eldőlt...
Zenebeszerzési lehetőség közel egyenlő a nullával, az ember jobb híján a rádióból próbált beszerezni ezt azt (Akkor még a "Heavy metal kedvelőinek" műsor se volt, ezúton is köszönet Göczey Zsuzsának, hogy minden héten leadott egy vadonatúj lemezt, pl Maiden 7th Son, csúcs volt). Sőt, az első Scorpions klipet a Zenebutikban láttam, Still loving you, mi más...
Aztán osztálykiránduláson az egyik lány Kecskeméten megvette a World Wide Live-ot, természetesen azonnal kazettára másolás, egy évig jóformán nem is hallgattam mást
Aztán következő nyáron bejött a Helloween, csak hallgattuk leesett állal a Ride the Sky-t, a "döbbenetes" sebességet meg Kai hangmagasságát...
Volt egy lelkészgyerek, aki holland egyházi kapcsolatokon keresztül tudott - többek között sátánistának mondott
- zenéket beszerezni, lassan beindult az élet, minden fiú metálrajongó volt, az egyetlen elfogadott lágy zene a Dire Straits volt, az összes többi nyálasnak minősült, ne feljtsük el, az országban minden rádió, strandhangszóró Modern Talkingot játszott (a vicc, hogy ma már ez ugyanolyan nosztalgikus érzéseket kelt bennem, mint ha valahol meghallom a Scorpionst)
87: megismerem a Metallicát, elsőre nem tetszett, másodszorra se, harmadszorra leesett a tantusz, de nagyon, azóta is meghatározóak nálam, felőlem írhatnak akárkik akármit a Death Magneticről, ha meghallom James hangját, nagy ívben lesajnálom minden gondomat. Akkor még azt is kazettáról kazettára másoltuk, torzult rendesen, nekem például a Justice-on nem tűnt fel a basszus hiánya, mert a Ride-on meg a Master-en se hallattszott
Ma reggel is a Ride-ot hallgattam a kocsiban, mi mást
Remélem, még fogom őket élőben is látni, mint ahogy jó volt látni a Maident is Debrecenben meg a Szigeten, jó volt látni azt, hogy mintha nem telt volna el azóta 20-25 év, nyomják és lelkesek
Persze jött azóta sok jó zenekar, de azoknak az éveknek a hangulatát nehéz lesz überelni, ráadásul nem is tudom melyik volt az utolsó olyan zenekar, aminél nem jött elő az "ezt már hallottam valahol" érzés...
Úgyhogy még egyszer gratula a cikkhez, egy korszak életérzésének tökéletes felidézéséhez, és gratula a családhoz is! (Az én fiam gitározni tanul, tetszett neki a Maiden koncert és jól tudja, ki volt az a Cliff Burton...)
-
guga
Közösségépítő
ABnormal! OK, akkor melyik városban laksz? Farmerbolt stimm?
Bozodi János! A neved nem az egészséges erotika c. filmből kölcsönözted? Vagy tényleg így hívnak
Crystalheart! Privibe jöhet
Omega! Titkosügynöknek készülsz, hogy így vág az eszed
nem blaha és meki, hanem astoria és burgerking
ott és akkor siklott ki az életem, amikor először megláttalak
:punepa:
-
Omega81
senior tag
Nagyon jó írás.
Amúgy 3 éve nem ott a Blahán futottunk össze egy gyors kajára, amikor a NorthPole 1000-et és az ajándék hőpasztát hoztad? -
Eastman
addikt
-
Dr. Oid
aktív tag
Édes Istenem, mintha ezer éve lett volna az a világ, amiről írtál... Ugyan én csak harminc éves vagyok, így kimaradtam a kemény dolgok elejéből, de speciel az unokatesóm bizony olyasmi volt, mint te, és az ő hatására már ötödikes korom tájékán volt felvarrós farmerdzsekim szegecsekkel, meg Iron Maiden-poszterem, meg Running Wild-kazettám... És azok a régi helyek, a régi koncertek, amikről évekig beszéltek! Ma már történelem, és nem lesz még egyszer ugyanolyan, nem lesz ugyanaz a rajongás, amikor mindent letölthetsz és nem kell hónapokig a lemezboltba járni vagy cserélgetni, nem lesz már országjáró koncertkövetés, soha nem lesz már ugyanaz a csordaszellem, a hihetetlen piálásos kőkemény bulizás, ahogy csak akkor és azok...
Mondjuk a nyári Iron Maiden a Szigeten azért biztató volt, meg a Cult 2007-ben vagy mikor. Pocakos, kopasz, gyerek(ek)kel érkező családapák és anyák, műanyagpohárból híg sört ittak és újra vad, fiatal rockerek lettek, az igazi fiatalok meg felvették velük a versenyt -
guga
Közösségépítő
A többieknek újra csak:
-
guga
Közösségépítő
Ugyan "elernyedtél
Szikrát sem, csak más a feladat, a vitalitás ugyanaz
Olvastam az utolsó írásodat, de nem szerettem volna semmit mondó, üresjárat, kommersz hozzászólással gazdagítani, ahhoz túl nagy falat s komolyabb hangvételt igényelne.
Egyelőre, szerencsére nincs ilyen jellegű tapasztalatom, nem is tudok tanácsot adni, mérföldekkel előttem jársz. -
guga
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
Erősíts meg a hitemben, hogy nem Beatrice
mert már van egy ismerősöm, akinek a faterja a Ricsében gitározik. A katonai behívómat Feró aláírta, mert bevonulás előtt elmentem Bcsabán egy koncertre.
Hja, nem, rájöttem, a te apád Bíró Ica, a Metal Lady
-
guga
Közösségépítő
-
guga
Közösségépítő
válasz
Kai Hansen #12 üzenetére
Hello Kitty
Nem az volt, hanem [ez]
nincs megfelelő szmájli, de egy léggitárost beszúrnék
piszok nehéz gitár volt, azt is láttam, amit linkeltél.
Nagy csalódás volt, amikor kivált és megalapította a Gamma Ray-t, bár az is cuccos zene volt, nagyon sokáig hallgattam fülessel az első albumot.
-
Crystalheart
őstag
Hát, nekem apám metálénekes, úgyhogy kijutott. A jó meg rossz oldalából is. Mindenesetre annyi előnye mindenképp van a dolognak, hogy megvolt az elrettentő példa az alkoholizálásra és cigarettára. Ettől függetlenül metálos lettem én is, és azt hiszem, az is maradok. (No meg legalább megtalálom apámat a YouTube-on.
) Ebbe már csak a későbbi politikusi imázs szólhat majd bele a népszerűség érdekében
Komolyra fordítva, érdekes, nem érzem, hogy nagyon letennék én a jövőben a mostani stílusomról. Nemcsak elvagyok vele, de nekem ez az én egyedi világom egy hitvallás. Tudom, megalomán, irreálisnak tűnő, de én mégis racionalista vagyok.
-
Flame_
tag
Atya ég
guga még nem olvastam el csak a pestre felköltözésig, de maximális tisztelet!
Nagyon jó írás, köszöntem!
-
Kai Hansen
csendes tag
Mit meg nem adnék én azért, hogy hozzáérhessek Kai gitárjához, jézusom..
Tényleg, amúgy ez a gitár volt az? -
Móci
addikt
Nemsemmi írás, köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Én is jobban szeretem a régebbi jóféle zenéket (Maiden, Cult, Motorhead, Metallica, Sabbath, stb).
Valahogy van hangulatuk. A mai futószalagon történő gyártás mellett egyre inkább ezekhez nyúlok vissza, s kevés mostanit hallgatok.Apám révén én csak minimálisan részesültem az igazi régebbi kazettás, bakelites korszakból ( 84-es vagyok ), de sikerült egy szalagosmagnót beszerezni általánosban, na az hatalmas élmény volt!
Kazettáztam én is azért bőséggel, s mekkora szám volt (nekem inkább) 99-ben az első írott audio cd-m 1000 Ft körüli áron!
Utánna mi is írtunk párat rokonéknál 4X íróval, s 'töltöttünk' 56k-s modemmel, jobbesetben 5k-val.
Az sem volt rossz annyira... -
ABnormal
őstag
Látom az írásodból,hogy nagyon szereted a zenét,csakúgy mint én...esetleg,ha szükséged van rá ilyen formában tudok segíteni,hogy ne hiányozzon annyira az az album...,nekem is kedvencem ám
-
Franticfox
tag
Ezekben a fiúkban még van energia, ha valakinek hiányzik: [link]
-
Vakegérke
félisten
Akkoriban a zenészeknek fel kellett játszani a zenei anyagot, hogy lemez legyen belőle. Az énekes sem járt különbül. Megtették egyszer, sokszor, míg tökéletes nem lett a mű. Arról nem is beszélve, hogy vágyták az elismerést, a sikert. Érthető, hogy volt érzelem a zenékben.
Ma már lehet kész zenei alapokat vásárolni, az énekes botladozását javítja az elektronika. Nem a szórakoztatás a cél, hanem a sok pénz.Guga, nem volt unalmas az életed. Ugyan "elernyedtél", de szerintem most sem unatkozol.
-
guga
Közösségépítő
-
Jamby18
senior tag
Tetszik,hogy minden egyes részletre emlékszel,abból az időkből.Ha szeretsz abban a világban élni, vagy abban éltél látod emlékszel minden kis apróságra. Tesla,Hitachi,oda-vissza játszós, első walkman
jó hallani az ilyet, illetve olvasni.
-
Sanyix
őstag
Nemsemmi, elképzeltem ezt az életet, már amennyire tudom
Nem lehetett rossz, persze a munkán kívülÉn kimaradtam ezekből, hiszen 86-ban születtem, de azért befigyelnek a dvd-ken, és cd-ken az iron maiden, megadeth, metallica, black sabbath stb albumok, és most még régebbiek felé kanyarodok (pink floyd, deep purple), nem is voltam soha rocker, tehát nem öltöztem és viselkedtem úgy, mindig is mindenevő voltam, mindenféle zenét tudok élvezni az erőltetett szarokon, a nyáltenger zenéken, és az r&b visítozáson kívül. Szóval előfordul, hogy valami kemény metál után meghallgatok egy A State Of Trance-t, vagy valami zúzós drum & bass-t, sőt akár DM-et is (szentségtörés, eretnekség tudom XD).
-
Jadro
veterán
A könnyeim is kicsordultak. Takt kazetta.
Pár évvel fiatalabb vagyok és más zenei irányzatot komáltam, de ezek a magnós évek bennem is mély nyomot hagytak.
-
Szplöttyy
senior tag
Húú dejó írás!
Most is épp Iron Maiden szól, live, 320kbps mp3 meg 2.1, de már nem az igazi:/ A régi zenéknek tényleg volt egyfajta hangulatuk, sokkkal jobbak mint ezek az "új" zenék
-
sparc
tag
Tetszett az írás nagyon.
A bakelit lemeznek egyébként sokkal jobb minősége van mint a cd-nek vagy akár a dvd audiónak, persze ehhez megfelelő rendszer kell , mondjuk egy csöves erősítével. Hallgattam már pl Iron Maiden bakelitet egy elég jó rendszeren és csodálatosan szólt. -
strife
tag
Nagyon jó írás lett, és teljes mértékben igazad van. Igaz én sajna is meg nem is, nem éltem abban a korszakban, amiről írsz, de az akkori zenéknek valahogy tényleg van egyfajta varázsuk. Haverom apjának még van egy régi bakelites lejátszója meg pár "régi" rock lemeze, azon hallgatni igaz, hogy kicsit recseg és nem üt akkorát mint a mai zenék, de valahogy olyan mintha lelkük lenne és ez a hangzás úgy egybevéve mindennel valahogy többet tud adni.
Még egyszer grat nekem nagyon tetszett
Új hozzászólás Aktív témák
lo Négyen voltunk haverok, Böce, Csiga, Robi és én. Iskola után általában Csigánál jöttünk össze és...
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest