- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ja, újraindítja agépet. a ctrl+alt+backspace meg a grafikus felületet. kicsit más. és pont az a lényege a konzolra váltásnak is, hogy közben megy tovább a gép. nem kapcsoltad le.
"Leszedtem, visszatettem, hiba megmaradt. Leszedtem függőségekkel együtt, újraindítottam, visszatettem, hiba megmaradt.">hát annyit azért tudhatnál, hogy magának a programnak az újratelepítése Linuxon kb. annyi, mint halottnak a csók. ha egyszer feltelepült, akkor jól van fent. ha valami rossz, akkor a beállítófájlokat kell matatni. és zsír új telepítést ezen fájlok törlésével is el lehet érni. d fordítva is: ha a rossz beállítások maradnak, akárhányszor is újratelepítheted, ugyan úgy marad. sőt, ha a /home külön partíción van, és a rendszert úgy telepíted újra, hogy a /home-hoz nem nyúlsz, akkor is.
-
bambano
titán
Jólvan, hát sting írt egy szokás szerint gagyi linux fikázó cikket, ez van, engem nem zavar.
Az örökre tönkretett hardvert nem lehet semmilyen programmal helyrehozni. Amelyiket programmal helyre lehet hozni, az nincs örökre tönkretéve. Azt mellékesen hagy jegyezzem meg, hogy az intel gigabites kártyáiban van hivatalosan intel által elismert bug, ami nem kernel specifikus. Hogy a két jelenség összefügg-e, azt nem tudom, utána kellene olvasni, de ezt most nem fogom a kedvedért megtenni. Ha véletlenül kiderülne, hogy chip tervezési hiba, akkor is rc kernel bug??? Ami egyébként kiderülhet, mert kártya zárolási bugról van szó, előfordulhat, hogy ha a firmware betöltése meg az interfész konfigja egy pillanatban zajlik, akkor borul fel a kártya.A mac addresst a disztrók tárolni szokták, tehát az az állítás sem igaz, hogy örökre hibás marad a mac cím.
Az pedig, hogy te azt mondod, windows rc lehet bugos, linux kernel rc meg ne legyen, marhaság. Ezen nem kívánok vitatkozni, mert ez kőmarhaság.
-
Sanyix
őstag
a dll-files-t ne nevezzük már megoldásnak...
egyrészt mert nem automatikus, másrészt meg kitudja milyen dll-ek vannak ott... Volt már hogy egy bizonyos új verziójú dll kellett, és ott csak a régi volt, igaz 2 óra keresés után sikerült beszereznem...A win registry sem tartalmazza az adott szoftver összes létező fájlját... sőt ezt inkább külön fájlokban szokták menteni, hiányosan, mert sok mindent fenthagy uninstallkor. linuxon viszont minden fájlt feljegyez az installer.
Persze ha bemásolgatással van telepítve azt nem, de azt win sem... de ezt honnan is kéne tudnia? -
Sanyix
őstag
2. A prémium programok nem disztrofüggők. Ha kell fizetned kell, tökmindegy milyen disztrora telepíted.
3. Nincs disztronként külön driver. Linux driver van, kernelre. onnantól mindegy melyik disztro. Max a telepítőjét lehet disztrora szabni.
4. Ez igaz. (mondjuk kicsit gyakorlottabb usert ez nem érdekel, ha nincs telepít source-ból, ami egyébként nem egy nagy ördöngősség), és a deb egyébként debian alapú (mint ahogy az ubi is), úgyhogy sima debianon is használható.Kubuntuval nem volt bajom 7.10-nél, mert akkor az volt nekem is, de inkább gnome-ot használok egy ideje, mert leszarom hogy néz ki
úgysem a felületet nézem, hanem a futó programokat.
-
Sanyix
őstag
"A többszöri Ctrl+Alt+Del Windows alatt is működik."
Dehogy működik. Legalább 50x megnyomtam akkor is, máskor is.
"Mi az, amit nem tudsz meg az eventvwr-ből, akár utólag is? Akkor ott van még a Teljes memóriakép és hasonlók."hát a sokszor előforduló "error on 0x0000fffff-0x4343ddeee address" és "error: HRESULT=000003" hibaüzenetekből sokszor semmit. Viszont linuxon egy driver hibánál az "fatal error in: fglrx.so" szerű hibaüzenetek elég sokat segítenek, mivel ott van hogy melyik driver fájl volt a probléma.
Na meg tapasztalható némi visszafejlődés az xp-hez képest: xp-nél hiányzó függőségnél kiírta: "HIBA: hiányzó xy.dll" vista: "ERROR one of the libraries missing", és ilyenkor depenceny walker letölt, fájl megkeres, megnéz mi hiányzik, holott az előbbi egyszerűbb volt...Egyébként nem tudtam meg az eventvwr-ből hogy pl amikor a registry sérült mitől sérült. Csak annyi volt benne, hogy "Registry hive has been corrupted, but partially restored", ez se túl informatív.
2. erre van magyarázat. Vinyó, vagy rossz kábel, mert ez a boot partició sérülésekor jön, a 22-es meg akkor amikor már annyira sérült, hogy konkrétan eltűnt a partició.
3. meg kellett volna nézni a logokat és meg lehet magyarázni, vagy sokan még egyszerűbben csinálják, kikapcsolják a betöltőcsíkot is, és akkor látszik a szöveg hogy mi történik, ez egyébként winnél is hasznos.Viszont én winen verziónként találkozom jóval több megmagyarázhatatlan dologgal, és ez a különbség.
-
attila9988
őstag
De amúgy melyik disztró a legjobb minden téren? Van egyáltalán ilyen?
Nézd. Én magam a debian -ra (csak a stable), vagy a slackware -re szavazok. De sokaknak telepítek fedora -t, (ehhez nem árt az rpmfusion, vagy a livna, ezek nélkül tényleg szegényes az alap programkínálat) vagy mandriva -t. Az opensuse -t nem szeretem, az uhu egy vicc, a maradék pedig általában valamely területre specializálódott disztribúció, és csak oda alkalmas ahova szánták.
Most ennyi konkrét jut eszembe hittelen, de mindent ki szoktam próbálni, nem ragaszkodom a software -ekhez, amint megtudom hogy egy adott feladatra van jobb mint amit használok, azonnal lecserélem, egy alapos tesztet követően.
Tudod. Okos ember feladathoz választ programot, és nem erőszakol rá mindent a windows xp -re, mert felesleges....
(az agyamra megy amikor valaki felteszi az 1gb -os nero ultramegasuper edition -t azért, hogy aztán a dvdcopy funkciót használja egy hónapban egyszer... vagy amikor photoshop pro -val vörös szemet tűntet el, mert másra nem is tudja használni, és nem is tanulja meg. De a 3d studio max -al labdát rajzolók a legrosszabbak.....).
-
"Vagyis, hogy még a kínai dzsunka lejátszók is plug'n'play-ként működnek."
Nem hiszem, hogy ujdonsagot mondok ezzel, de ezek a kinai cuccok szabvanyos mass storage device-kent latszanak es Linux alol is teljesen jol mukodnek. Az iPodhoz mondjuk kulon program kell, de ez OS-fuggetlen.
A BT meg mar ezer eve igy mukodik Linuxon, itt a Windows csak beerte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Újratervezés: biztonsági okból változtat a Tesla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BestBuy topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest