Hirdetés

2021. január 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SUPREME7


SUPREME7
őstag
LOGOUT blog

$200 ezért a házért? Főleg, hogy az említett tervezési hiba (?) is fennáll? :F Egyébként jó kis masina - lehetne - egy LCD kijelzős hasonló minimaldesign házikóban.

(#2) ivana


ivana
Ármester

Minek erre windows? (Ha dreamspark akkor nem szóltam :) )

(#3) devil-k válasza SUPREME7 (#1) üzenetére


devil-k
veterán

Foghatjuk arra is azt a hibát, hogy annyira jó anyagból csinálták, hogy... ;] Bele sem merek gondolni, hogyha ennek kijelzője is lenne, mennyi lenne az ára?

ivana

Most ez a verzió van tesztelés alatt, de könnyen előfordulhat, hogy más OS is kerül rá. Nekem az OpenELEC annyira nem a szívem csücske.

(#4) Skynet258

Gondolkoztam én is egy Logitech Harmony-n, de mennyire kényelmes azon mondjuk írogatni? Okés, nem kell sok mindent, de ha egy film címet keres az ember és kellene a jól megszokott klaviatúra?

[ Szerkesztve ]

(#4) Skynet258


Skynet258
veterán

Valami hasonló utat jártam be én is anno, médialejátszók, aztán HTPC. Bő 3 éve használjuk, lehet 4 is megvan, én pont nemrég frissítettem picit - a Brazos elég lassú volt már nekem, de maradtam AMD vonalon, Athlon 5350 került bele.

Hibátlan, imádjuk, én a billentyűzetet (meg az összes többi távot) egy Logitech Touch-al váltottam ki, így még kényelmesebb. :)

Android telefon/tablet/okosóra tesztek, játékok, programok, hírek: https://androtech.hu

(#5) aelod


aelod
veterán

Szép és jó de szerintem elég drága mulatság.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#6) devil-k válasza aelod (#5) üzenetére


devil-k
veterán

Igen, sajnos a házimozi nem egy olcsó hobbi közé tartozik. Ezt bele is írtam a cikk végén az összefoglalóba, mint hátrányt, hogy egy médialejátszóhoz képest drága.

(#7) aelod

A billentyűzetbe két kisebb ceruza elem (AAA) kell.

[ Szerkesztve ]

(#7) aelod válasza devil-k (#6) üzenetére


aelod
veterán

Viszont kellő erő lakozik benne hála az i3-as procinak.
A billentyűzet akksiról megy?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#8) tlac


tlac
nagyúr

igényesen össze van rakva, de szerintem feleslegesen drágán
pl. mihez kell a core i3?
az újabb bay trailes atom is elég lenne filmet lejátszani

(#9) Sanchez638


Sanchez638
addikt

Drága az bizti, de én valami usf hp vagy ilyesmire ruháznék be, az is passzív és mellette "kicsi" is, olcsó is

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#10) iMaverick válasza Skynet258 (#4) üzenetére


iMaverick
addikt

Én kihagytam a medialejátszókat és rögtön (HT)PC-ben gondolkodtam. Az megint más kérdés, hogy honnan indultam ki...

Annó 1 PC volt, az csinált mindent. Játék, filmnézés, letöltések, stb. Persze mindig meg is volt tunningolva a gép, a játékok miatt. Ennek volt némi "ára": hangos volt, zabálta az áramot, stb.

Még valahogy a P4-es korszak vége felé döbbentem rá, hogy kell egy második (kisebb teljesítményű, tining mentes, minél passzívabb hűtésű) masina. Össze is lett dobva egy 2.8-as Northwood magos P4 egy Scynthe Ninja hűtővel, passzív hűtősé Ati videókártyával. Monitorként a TV üzemelt, de VNC-n elérhető volt akár a net felől is.

Aztán az évek alatt ez lett szépen lecserélgetve először egy Core2Duo-s, majd egy AMD Brazos, később pedig a most is használt AMD Kabini-re (mint a Tied).

Amit a cikk írója is pedzeget az elején (kötöttségek, frissítések esetlegessége, stb) engemet "előre" elriasztott ezektől a hipi-szupi kütyüktől. Így meg van egy Windows-szal szerelt gép, szoftveresen úgy bővíted ahogy akarod.

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#11) aelod válasza tlac (#8) üzenetére


aelod
veterán

Ha már mindenképp win 8.1 és fontos a méret+a fogyasztás akkor ez sem egy rossz választás. :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#12) devil-k válasza tlac (#8) üzenetére


devil-k
veterán

Gondolni kell a jövőre, ha elterjed a 4K.

(#10) iMaverick

Ezek szerint akkor megértetted, hogy miért is történt meg a váltás. :) Jók a médialejátszók is, de egy idő után másra vágyik az ember, nem beszélve a korlátokról amikkel szembesül az ember a "plug and play" eszközöknél. Az utóbbi pár 5-6 évben kezdtek feltörni az ilyen lejátszók, de ettől függetlenül egyre több embertől hallom, hogy kacsingat a HTPC-s megoldás irányába. Nem csodálom. Az a furcsa egyébként a dologban, hogy erre a vasra nem úgy tekintek, mint az asztali PC-re. :)

(#13) PDA_FAN válasza ivana (#2) üzenetére


PDA_FAN
csendes tag

Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy minek kell rá Win? Semmilyen Windows-függő cucc nincs rajta, simán mehetne valamelyik ingyenes Linux disztróval. Ugyanúgy van rá megoldás, hogy az xbmc-vel induljon a rendszer.

(#14) Sanchez638 válasza devil-k (#12) üzenetére


Sanchez638
addikt

mire elterjed, addigra lesznek jobb rendszerek, amik talán nativan viszik majd :)

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#15) tlac válasza aelod (#11) üzenetére


tlac
nagyúr

én inkább a pipo x7-et venném, talán az egy kicsit jobb márka

(#16) #75912448 válasza devil-k (#12) üzenetére


#75912448
törölt tag

Várható volt, hogy hasonló írás esetén megkapod a miért Windows kérdést. Ha kiemelten megfogalmazod a cikkben vagy itt, hogy komolyabb házimozi gépnek készült, nem általános videólejátszónak, megkíméled magad. :)) Nyilván más körben mozgók esetében nincs kellő infó, hogy milyen általános kép és hangminőséget nyújt egyik a másikkal szemben, milyen programok futtathatók egyiken ill másikon, s ezek miként befolyásolják a képet és hangot. Miért jó a Linux alapú lejátszás zenélni, miért alkalmatlan (egyelőre kompromisszummentes) mozigépnek, stb stb.

[ Szerkesztve ]

(#17) iMaverick válasza PDA_FAN (#13) üzenetére


iMaverick
addikt

Szerintem ezt a Windows-Linux témát nem kellene erőltetni. Párszor már nekifutottunk más topic-okban és hitvilági vita lett belőle.

A magam részéről a Windows-t ismerem (most is Win7 van a HTPC-n). Párszor már foglalkoztam Linux-szal (OpenSuse, Ubuntu), de annyi problémába szaladtam bele, hogy inkább maradtam a Windows-nál.

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#18) tlac válasza #75912448 (#16) üzenetére


tlac
nagyúr

alkalmatlan mozigépnek a linux??

[ Szerkesztve ]

(#19) devil-k válasza #75912448 (#16) üzenetére


devil-k
veterán

:)

Akkor kihangsúlyozom, hogy más is megértse, ha esetleg a cikkben elkerülte volna a figyelmét:

Ez a HTPC kizárólag mozigépként funkcionál. Olykor egy kis zenehallgatás is becsúszik foobaron és Spotify-on keresztül, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#20) csongi


csongi
veterán

Ne haragudj meg érte, de tényleg 2*80-90K ez a htpc? de ha csak 80K az is brutális. Egy gyors körbenézéssel, AMD fronton 50K alatt kihozni egyet, és simán szárnyal vele a Linux. De ha meg volt rá a keret, akkor jól van:), 5 éve HTPC-t használok, Egy Athlon X2 vel kezdetem, és lassan 4. éve Brazos teljesít szolgálatot. Nem egy villám, de egyenlőre elég, a váltás majd akkor, ha TV-t is cserélek, és 3D lesz. De akkor is maradok az AM1 foglaltnál. Nem nagyon értem ezeket a Corei dolgokat. Amire kell, túl erős, és túl drága.
De használd egészséggel és sok élvezetes filmet kívánok hozzá.

(#21) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Ezen az oldalon a kódolás eléggé el van menve [link]

[ Szerkesztve ]

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#22) jézusom


jézusom
őstag

Én XBMC-t xbox classicon használok. Rá van tanítva infrán Logitech Harmony, de leginkább XBOX kontrollerrel használom. Gyors is, és úgyis csak lépkedni kell a 4 irányba javarészt.

(#23) #75912448 válasza tlac (#18) üzenetére


#75912448
törölt tag

Kompromisszummentesnek igen, általános MP-t kiváltani viszont tökéletes. Nincs BD3D támogatás, nincs lehetőséged kihegyezett video renderert futtatni, ami az általános chroma és image upscalingtől 60Hz interpolálásig egyéni ízlés szerint számos feladatra konfigurálható. Nincs teljes HD audio támogatás, válogat a hardverek vagy annak driverei között. Sorolhatnám tovább ... lényeg, hogy nem a Linux alapú HTPC-vel van baj, hanem azzal, hogy nem tudsz rá 100%-os mozigépet építeni, bizonyos kompromisszumra szükséged lesz.

Ha csak az elérhető legjobb képminőséged veszed is kiesik, számos esetben esetben hang szintén. Ezért hangsúlyozom még egyszer, csuda jó az Openelc is, de nem minden igényt kielégítő. Jelen pillanattanban ehhez Win alapú rendszer szükséges, esetleg PC alapú OSX hack, de messzire mennénk...

(#24) csongi válasza csongi (#20) üzenetére


csongi
veterán

Bocs lejárt a szerk idő. A Win is gond nélkül megy rajta.

(#25) devil-k válasza csongi (#20) üzenetére


devil-k
veterán

Nem haragszom! :) Nyilván nem azért építettem meg ezt a vasat, mert nem volt jobb ötletem, hogyan tudnék pénzt minél gyorsabban elkölteni. :) A ház téma is olyan, hogy lehet már 8.000 Ft-ért is házat venni, csak az a kérdés, hogy az minőség szempontjából hol helyezkedik el azon a bizonyos skálán? Ez a ház ami nekem van még igen "középszerűnek" mondható, ugyanis a határ itt a csillagos ég. Brutális elrugaszkodás megy a talajtól, ha elengedjük magunkat.

"váltás majd akkor, ha TV-t is cserélek, és 3D lesz. "

Én pl. vetítőhöz használom, nem TV-hez és így, ilyen szempontból más a megvilágítása a dolognak. A 46"-os Samsung LCD LED TV-mhez nem hiszem, hogy megépítettem volna egyébként.

(#21) Duliee

Köszönöm, hogy szóltál! Máris javítjuk.

(#26) regger

Valóban, ezt kihagytam. :R
Moziszoba, vetítő, vászon, 5.1.... stb.

[ Szerkesztve ]

(#26) #75912448 válasza devil-k (#19) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ahogy hozzátettem volna, hogy 5.1, (később 5.2 esetleg 7.1-2 rendszeren) projektorral és vászonnal, szinte dedikált moziszobában. Így egy picit más megvilágításba kerül mit mért, és milyen minőségben. Elkerülve néhány felesleges kört.

Aki otthon teljes megelégedéssel, kisebb tévén, vagy azok hangszóróján filmezik egy fasza kis alacsony fogyasztású Linux alapú (HT)PC-n, joggal teszi fel hasonló kérdéseket.

[ Szerkesztve ]

(#27) mdav88


mdav88
aktív tag

Pontosan melyik cad scriptet tetted fel, és milyen módon?
Pont ugyanebben a cipőben járok, bár kevésbé specifikus géppel. Inkább szegény ember vízzel főz alapon ami itthon akadt. (dell 745 alap, asus xonar hang, és betervezve egy hd6450es videokártya)

(#28) peti85


peti85
aktív tag

Én egy nettopot használok HTPC-nek (Atom D525+ION2, 2GB DDR3, 320GB HDD, DVB-C/T tuner). Megjelenése is teljesen OK, de mérete miatt akár a TV mögött is elférne. Itt a hardveraprón vettem két évvel ezelőtt 30e-ért. Vettem hozzá még egy USB-s infra vevőt, amit Eventghost-tal bármilyen infra távirányítóval felprogramozhatok (ezért van Win7 a gépen). Ja és bekapcsolni is tudja a gépet távirányítóval! Nekem a sebessége abszolút rendben van, a HDD miatt kicsit lassú a bootolás, de nem vészes. Full HD filmeket szoktam lejátszani (3D nem érdekel), BD-t is viszi, mindent hálózatról játszik.
A szoftver természetesen XBMC (még nem Kodi).
A TV-tunert nem használom, mert a UPC CI+ kártyáját nem lehet PC-vel használni, pedig akkor adnám vissza a boxukat.
Ami megfordult a fejemben, az egy HDMI-CEC-USB kütyü, hogy a TV távirányítójával tudjak mindent vezérelni, de nem ér meg ez nekem 10-15.000 Ft-t, mert a mostani megoldás is teljesen OK.

HP Elitebook 8560w DreamColor - Honor 8 - Panasonic P50S10E - nVIDIA SHIELD TV 2015 - Polk MagniFi MAX

(#29) devil-k válasza mdav88 (#27) üzenetére


devil-k
veterán

Windows 8. - [link]

Windows 8.1. - [link]

Letölt >>> Kibont >>> "CAD Windows 8.1 Audio Optimization V1.0" >>> Jobb klikk >>> Futtatás rendszergazdaként

Feltesz majd kérdéseket, s ha lesz olyan, amivel nem értesz egyet, arra nyomja egy "N"-t.

peti85

"A szoftver természetesen XBMC (még nem Kodi)."

Miért nem frissítesz? Már karácsony óta elérhető a végleges verzió. :)

[ Szerkesztve ]

(#30) mekker


mekker
őstag

Ha csak médialejátszásra használod, akkor még oké az XBMC, de akkor meg minek ilyen hardver alá (ssd,i3,4ggb ram)? Ha meg másra is, miért ennyire jó ez a Kodi (azon kívül, hogy csicsa)?
PC-n nekem nem igazán jött be legalábbis. Steamet, meg mást sem szívesen használok fullscreen módban. A felület sem hiszem, hogy olyan marha jó lenne. Alapból túl csicsás, csak egérrel vagy csak billentyűzettel nehezebben használható, meg a lejátszójának is elég hülye a felülete.

[ Szerkesztve ]

8" fölött szinte a gyomrodban érzed a zenét || https://youtu.be/_OMn5DA6FU8

(#31) devil-k válasza mekker (#30) üzenetére


devil-k
veterán

Megleptél a felvetéseiddel! Engedd meg, hogy sorra válaszoljak:

"Ha csak médialejátszásra használod, akkor még oké a XBMC Kodi"

Mit értesz médialejátszás alatt? Mert én csak Blu-ray filmeket nézek, esetleg Blu-ray 3D-t.

SSD- A HDD hangos, nagyobb, tele van mozgó alkatrésszel, hamarabb elromlik, lassabb stb. Ezt szerintem nem kell magyarázni.

i3- HTPC-t az ember nem csak a meglévő tartalmakhoz rak össze, hanem azért gondol a jövőre is.

4 GB RAM- BD 3D-hez azért kell, illetve nem árt ha több van benne, minthogy később szívjon vele az ember.

"csicsa?"

Csicsa alatt akkor teljesen mást értünk. Mi ebben a csicsa? A ház? Vagy hogy modern hardverek képzik a gerincét a mozigépnek?

"A felület sem hiszem, hogy olyan marha jó lenne. Alapból túl csicsás, csak egérrel vagy csak billentyűzettel nehezebben használható, meg a lejátszójának is elég hülye a felülete."

Ezek szerint még nem volt médialejátszód? Eddig a Kodi a legjobb ilyen felület amivel valaha találkoztam. A médialejátszók szoftverei labdába sem rúghatnak a Kodi mellett. Eddig akinek médialejátszója volt/van és leült a Kodi elé, egyből jött a ledöbbenés és a felismerés, hogy neki ilyen kell. Nem véletlen. A "plug and play" termékekhez jár egy nagyadag korlátozott szoftver.

[ Szerkesztve ]

(#32) lajthabalazs válasza csongi (#20) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Három gépen használtam openelec-et, egy RPi-n, egy Brazos-on 2GB memóriával és SSD-vel, és egy Intel G840-esen 4GB memóriával és SSD-vel. Minden lépcsőn jelentős volt az előrelépés. A Raspberry nagyon lassan bootolt, a Brazos-on még néha megakadt a UI, ha közben ment egy nagy bitrátájú film, a G840-es már minden szempontból tökéletes volt gyorsan bootolt, és gördülékeny volt minden terhelés és feladat mellett. Később XBMCbuntu-t tettem rá, és azóta stabilabb is, az OpenElec tényleg nagyon testreszabhatatlan volt. Most egy J1800-asra downgradelek (kedden érkezik), mert kiváncsi vagyok mit tudnak ezek az integrált lapok. Az i3 kicsit ágyúval verébre, persze lehet hogy a Windows igényli.

[ Szerkesztve ]

(#33) bzoley válasza devil-k (#25) üzenetére


bzoley
veterán

Egy pc ház minősége nem attól függ, hogy mennyibe kerül. A hifiseknél divat mindenből egy még drágábbat venni, mert állítólag az még jobb. De ennél olcsóbban lényegesen jobb házakat is találtál volna. Persze, ha meg vagy elégedve vele, akkor pont jó volt az ára. Csak téves az az elmélet, hogy minél drágábbnak kell lennie.

(#34) Dexar007


Dexar007
veterán

Hat ez eleg menomanomenu lett. De en maradok a med600-nal. :)

Give me your cum,bull!

(#35) devil-k válasza bzoley (#33) üzenetére


devil-k
veterán

Ezek szerint félreérthető volt a magyarázatom az előző hozzászólásnál. Nem azért vettem ezt a házat, mert 200 $-ba került. Bár össze lehet hasonlítani ezt a házat egy fele annyiba kerülő házzal. Ebből nem spórolták ki az anyagot, látszik és érződik a magas, precíz minőség. Nálam döntő szempont volt, hogy kicsi legyen, megbízható márka legyen megfelelő supporttal, hőelvezetős ház, ne legyen csicsás... stb.

(#34) Dexar007

Köszi! :D
Idővel megérik erre is az ember, amikor beleun a médialejátszók által nyújtott korlátokba.

[ Szerkesztve ]

(#36) FFnF


FFnF
csendes tag

Tetszett a cikk és főleg az, hogy gyakorlatilag (kis eltérésekkel) ugyanazt az utat jártad be, mint én korábban. Immár negyedik éve használok HTPC-t a médialejátszók helyett, én WD TV-ről váltottam. Alapvetően a túlzott egyszerűség, a testre szabhatóság hiánya és a háttértár macerás csatlakoztatása miatt. Először én is egy a tiédhez hasonló mini házzal és itx-es alaplappal indítottam, de azóta már kinőttem ezt a felállást. Van egy olyan elvem/hobbim, hogy megtartom azt a filmet/sorozatot, amit megnéztem és tetszett annyira, hogy megtartsam, így hipp-hopp megtelt a minipc-be rakható egy darab vinyó. A hardveraprón sikerült hozzájutnom gyakorlatilag ajándék áron egy ezüst Silverstone LC16M-hez (25k volt, most 75k újonnan a boltokban) és ebbe építettük meg párommal a ma is használt rendszert. A nagy tárhelyigény miatt kellett is a 6 hdd hely (ami már most tele van) és extraként azért kaptunk távirányítási lehetőséget (távirányítóról bekapcsolással együtt) és egy LCD kijelzőt. Mivel a ház ugyanakkora, mint a házimozi erősítőnk, így esztétikusan mutatnak egymás alatt.

A te konfigod előnye a csendes működés, hisz minden passzív benne, míg a miénk egyben NAS-ként is szuperál, viszont a szükséges hűtés miatt van némi hangja. Sajnos erre nézve nem igazán látok megoldást, pedig zavar, így kicsit irigykedek is a te néma gépedre, viszont neked meg a tárhellyel lehetnek gondjaid és jöhetnek majd a külső vinyók és egyéb kiegészítő megoldások (már ha érdekel, hogy meg is tartsd, amit néztél). Szoftveres oldalról kb ugyanazt építetted fel te is, amit én, amennyire én látom, nem igazán van értelme a későbbiekben sem változtatni ezen. A legtöbb számítógépen windows van, ha a HTPC-n is azt használsz, garantált a kompatibilitás. Én például távoli asztal segítségével szoktam ellenőrizni a vinyók állapotát és frissíteni a frissítésre szoruló szoftvereket, így a legkényelmesebb.

Egyébként tudom ajánlani a multifunkciós távirányítókat. Én az egyik legegyszerűbb Logitech Harmony-t használom a tévé, az erősítő és a htpc vezérlésére, így ténylegesen mindent egyetlen eszközzel tudok vezérelni. Az XBMC/Kodi is remekül használható vele, nekem kényelmesebb a távirányítóval irányítani, mint billentyűzettel volt az elején, teljesen kézre esik. Az egyetlen hiba az én esetemben, hogy a ház LCD kijelzője nem akar igazán együttműködni a Kodi-val, hiába van meg rá elvileg program. Sajna a Silverstone nem törődik vele, hogy frissítse a régebbi házaihoz tartozó szoftvereket.

Végül visszakanyarodva a cikkre: Gratulálok az alkotáshoz és jó filmezést kívánok!

(#37) #75912448 válasza bzoley (#33) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ha szempont volt passzív hőcsöves házat választani, ezek jó minőségben 50-100e forintnál kezdődnek. Tudsz ennél olcsóbban, vagy ahogy írod lényegesen olcsóbban házat mutatni a kívánalmakhoz mérten?

Egyébként ez a Plex ház szvsz ár/értékben jó választás, ahogy a tápjuk is, ami nem igénnyel külön hűtést.

(#38) devil-k válasza FFnF (#36) üzenetére


devil-k
veterán

Köszönöm szépen!

" és ebbe építettük meg párommal a ma is használt rendszert"

Ilyet is ritkán olvasni! :)

Nálam üzemel még egy Synology NAS. Azon vannak a megnézésre szánt filmek. Illetve külső HDD-ken tárolom azokat a filmeket, amiket megtartottam. Így USB porton rádugom a HTPC-re és mehet a buli. Nem szerettem volna nagy házat, mivel nálam ilyen szempontból ügyefogyottá vált volna a dolog. De azért jó olvasni és látni is véleményt a másik oldalról, aki pont máshogy építkezik, mint én.

"irigykedek is a te néma gépedre, "

Ez nekem fontos szempont volt, hogy néma legyen. Jelenleg nálam a "legzajosabb" eszköz jelenleg a Synology NAS, de erre is vannak már ötletek, hogy lehetne megoldani.

"Én az egyik legegyszerűbb Logitech Harmony-t"

Melyik típust?

" ház LCD kijelzője nem akar igazán együttműködni a Kodi-val, hiába van meg rá elvileg program. Sajna a Silverstone nem törődik vele, hogy frissítse a régebbi házaihoz tartozó szoftvereket."

Egyáltalán nem működik vagy hogy van ez pontosan? A Popcorn A400-as háza is Silverstone volt, nekem bejött az a minimalista stílus. :)

[ Szerkesztve ]

(#39) lajthabalazs válasza #75912448 (#37) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Én fából építettem házat. Mivel bazinagy a ház, teljesen passzívan szellőzött benne a processzor, volt rajta egy Thermaltake V1-es amit még végkiárusításban vettem talán 4.000Ft-ért, hőcsöves, réz bordákkal, de lehúztam az alaplapról a ventijét mert teljesen felesleges volt. Szóval olcsóbban is lehet passzív rendszert építeni, csak nagyobb lesz, cserébe megáll a tetején az erősítő.

[ Szerkesztve ]

(#40) devil-k válasza lajthabalazs (#39) üzenetére


devil-k
veterán

"csak nagyobb lesz"

Nálam ez nem lett volna opció emiatt, bár biztos ment volna a fa berendezéshez. :DDD

(#41) mekker

És hol marad pl. a Jukebox? Én szeretek borítóképek alapján filmet választani, az asszonyról nem is beszélve. :D Csak hogy egy dolgot említsek a sok közül.

[ Szerkesztve ]

(#41) mekker válasza devil-k (#31) üzenetére


mekker
őstag

Én csak azt nem értem, miért annyira jó ez a Kodi azon kívül, hogy szép. Nem mondom, hogy marhaság, de szvsz egy Foobar+VLC+alap win explorer (intéző) használhatóbb PC platformon (persze csak egérrel, ha az nincs akkor jobb választás a Kodi).
A HDD elleni indoklást nem értem, főleg nem BD filmek meleltt, egy HTPC-be. A HDD-ket el lehet szinte teljesen halkítani (ha alapból hangos lenne), és az sem igaz, hogy hamarabb tönkre mennének.

[ Szerkesztve ]

8" fölött szinte a gyomrodban érzed a zenét || https://youtu.be/_OMn5DA6FU8

(#42) lajthabalazs válasza devil-k (#40) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nekem is a borítók megjelenítése adta el az XBMC-t. A kanapén ülve sokkal áttekinthetőbb, mint a scrollozódó szövegeket olvasni, és nagyon jól is néz ki.

(#43) lajthabalazs válasza mekker (#41) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

HDD kell, de nem árt mellé egy SSD sem. Nem is kell nagy, nem néztem mennyi helyet foglal, de 16GB biztosan elegendő, lehet hogy 8 is. Nem akar az ember bootra várni. Én azért építettem nagy házat, hogy ne kelljen NAS, ezeknek a modern rendszereknek a fogyasztása már összemérhető a NAS-okéval, és mi nagyon ritkán nyúlunk lokális hálózati adatokhoz ( a napi munkához szükséges dolgok Google Drive-on, GitHub-on meg Dropbox-on vannak ) ezért nem kell 0-24 járatnunk, amikor kell valami (archiválnánk fotókat, vagy régieket keresünk, feltöltünk egy filmet megnézésre), bekapcsoljuk.

(#44) devil-k válasza lajthabalazs (#42) üzenetére


devil-k
veterán

Arról nem is beszélve, hogy ez a jövő! Olykor cím alapján nem ugrik be egy adott film, de ha látom a borítót hozzá, tudom társítani. El sem tudom képzelni, hogy amikor a barátaim eljönnek mozizni, akkor lerakjak eléjük egy filmcímekkel teli listát és az alapján válasszanak. Kiakadnának, jogosan. :D

(#45) XtremLor


XtremLor
őstag

Nem rossz kis gep, mini-itx/matx konfigon en is gondolkodtam, de vegul mindig marad az atx meret amikor arra kerul a sor!
Nalam mpchc+madvr viszi a palmat mozin ha puritan ha nem, jobban tetszik mint a csili-vili, foobar+asio v meson kellemes tud lenni zenere is. Optimalizalni lehet az OS-t par kattintas, es a visszallitas is ugyan ennyi.
A tav mizeriara kinek mi tetszik, nekem is van harmony, de gep iranyitasra nem eleg nekem egy k400 logitech van, igy az igazi a gyors bill, es a touch kell nincs mese.

[ Szerkesztve ]

"Legen...Wait for it...Dary"

(#46) devil-k válasza XtremLor (#45) üzenetére


devil-k
veterán

"Nalam mpchc+madvr viszi a palmat "

Egyre jobban rájövök, hogy ebbe az irányba kell nekem is elmenni. :D Gondolkoztam a K400-on is, de az is lehet, hogy a Rapoo mellé beszerzek egy "hagyományos" távirányítót is. Viszont olyan kellene, ami a sötétben világít.

(#47) XtremLor válasza devil-k (#46) üzenetére


XtremLor
őstag

A harmonykat tudom ajanlani 650, es one+ is hasznaltam, mind a ketto vilagit a sotetben, es auto bekapcsolja a vilagitast amikor felveszed, majd ki. Az adatbazis hatalmas, nem melleseleg tanithato nalam a led vilagitas is arrol van vezerelve.

A boritos nezet nem rossz, szeretem en is, van amikor belovom, es visszanezek x eves filmeket amik mashogy eszembe nem jutnanak! ;)

"Legen...Wait for it...Dary"

(#48) FFnF válasza devil-k (#38) üzenetére


FFnF
csendes tag

Szerencsés vagyok, mert a párom is majdnem akkora infó-kocka, mint én. :DDD

"Melyik típust?"
Logitech Harmony 200. A tévém, erősítőm és a Silverstone házam is szerepel azon eszközök listájában, amihez eleve megvoltak a vezérlőparancsok, így nem kellett egyiket se gombonként programozni, csak kiválasztani az eszközt. Felül a "watch tv" gombbal pedig képes egyszerre (igazából egymás után) mindhárom készüléket bekapcsolni, majd kikapcsolni, így maximális a kényelem is. Elvileg bármilyen infrás eszközhöz konfigurálható.

Az LCD kijelző működik a Win7-tel, tehát szépen bekapcsol és kiír, amit csak akarok. A gond annyi, hogy az xbmc adatait nem írja ki, ami annyi lenne, hogy "hol tartok / milyen hosszú a film". Tehát sajna filmezés közben is csak az időt tudja mutatni, vagy általános infókat, amit a szoftvere eleve felkínál. Annyira nem nagy hiány, csak ha maximumra törekszik az ember, akkor szúrja a szemét. :W

A némítás kapcsán igazából az anyagi lehetőségekkel van a gond, mert a ház nagy, így passzív cpu hűtőt és szabvány méretű passzív tápot is rakhatnék bele, csak nincs rá keret (még ^^). A vinyók hangja filmezés közben egyáltalán nem hallatszik, inkább a ventilátorok zaja zavar. Alul van benne egy 3,5 colos bővítőhely, amiben most a gyári kártyaolvasó van, azt ki fogom cserélni ventillátor vezérlőre és leszabályozom mindet, aztán lesz majd javulás e téren is. Fontos, hogy elöl legyen, mert évszaknak megfelelően kell állítgatni és a ház olyan nehéz (meg olyan paszentosan van a helyén), hogy kész élvezet kiszedegetni.

Én is gondolkoztam annak idején külön NAS-ban, vagy több vinyós külső, usb-s házban, de a lustaság nyert, nem akartam azt is külön ki/bekapcsolgatni. Főleg, hogy csak a filmezés idejére kellett volna.

[ Szerkesztve ]

(#49) Milka 78


Milka 78
nagyúr

Jó kis gép ez,de kicsit erősre sikeredett túlzottan is (itt kicsit csongi fórumtárssal értek egyet).Az am1/Bay Trai platform simán viszi a 4k-s /3d-s videókat,miközben multimédiás használat alatt hátrányt nem szenvedsz az i3-hoz képest.Mindezt kevesebb fogyasztással,olcsóbban,kissebb hőtermeléssel.Mindkét gép évekig kellő erőt fog képviselni e téren.
Hozzáteszem baromi jó kis gép ez,össze van ez rakva,de médialejátszó ellen ez így drág mint azt említetted is...ellenben 70 ropiból már ilyen szintű htpc-t összedobok (persze szerényebb házzal) és az már igen ütőképes alternatíva.
Minden esetre grat a géphez és a cikkhez is mindkettőt jófajta darab. :R

Privát kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, erre ott a nyilvános fórum!

(#50) devil-k válasza Milka 78 (#49) üzenetére


devil-k
veterán

Gyúrunk a 8K-ra. :DDD

Köszönöm egyébként! :R
Nyilván lehetett volna lefaragni az árból és kihozni olyan szinten, mint egy Popi A400-ast.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.