Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eugene Roe

őstag

válasz Crystalheart #5 üzenetére

"Gondolj csak bele, mi van, ha meg kell ölni ahhoz többezer embert, hogy másik többszázezer vagy többmillió életben maradjon? :\"

Ezzel csak annyi a gond, hogy a többit se mented meg... ugyanis egyszer ők is meghalnak ;] (mondatnánk, ha folytatnánk egy másik szálon, de ne tegyük)

Szerintem a "halállal" kapcsolatban nincs igazság, akárcsak az öngyilkossággal kapcsolatban...

- Japánban ha valaki megölte magát, (régen szamurájok, most kétségbeesett családapák) azt "tisztelték" érte, szinte buzdították is rá.
    - Nálunk ha valaki megöli magát, azt lenézik, elítélik (thx.: kereszténység + ne "pocsékolj" elv)

Összességében felesleges erről beszélni... akiknek javíthatna az életképén azok úgyis tesznek rá. Mindneki rájön majd magától, előbb vagy utóbb.

• Dany007

veterán

válasz Crystalheart #5 üzenetére

""Az ember nap mint nap küzd. Küzd a megélhetésért, a tovább jutásért, a jobb életért, de hiába, a végén úgyis meghal."

Fenét, hát csak egyedül vagy a világon? Nem. Akkor meg?"

Ezt abszolút nem értem. Én ezt nem egyedül magamra értettem. Hanem álltalánosságban. Semmi nem utalt arra, hogy egyedül lennék a világon :) Pont ellenkezőleg.

"Gondolj csak bele, mi van, ha meg kell ölni ahhoz többezer embert, hogy másik többszázezer vagy többmillió életben maradjon? :\"

Ez már teljesen más kérdés :) De ha mindenáron választani kell... Te melyiket választanád? A mondatod szerint vagy több 1000 ember hal meg, vagy több 1.000.000 !
    Ilyen kevés info alapján egyértelmű, hogy a több ezer ember haljon meg mint a több millió, nem is kérdés. Ha ismernénk a részleteket, akkor már persze lehet, hogy más a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák