- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
egyetlen tesztet találtam eddig:
http://www.tomshardware.com/reviews/preview-3dfx-voodoo-banshee,72.html
itt azért érződik rendesen az sli ereje... meg látszódik a 3dfx kártyák stabil teljesítménye... a 3dfx opengl volt az erőssége mindig a voodoo-knak, de d3d játékokban is rendesen helytálltak...
lehet nosztalgiázni
-
mephi666
nagyúr
nem akarok flame-t, de ahogy elindult ez a pci-e sli/cf dolog, több esetben is láttam olyat, hogy 2 kártya kisebb teljesítményt hozott, mint 1... az egy dolog, hogy néhány játékban bizonyos vezérlőkkel már megvan a 80-90%, de ahogy troll írta, még mindig nem olyan mértékű a gyorsulás, mint anno a v2-nél... meg ráfogták a vistára is az elején, hogy a multigpu/cpu-val problémái voltak, stb... de akkor továbbmennék a software szinten: hw szinten is lehetnek gondok, mert ha adott dupla számítási/adatátviteli/stb sebesség, akkor lehet, hogy nem csak szoftveres probléma van ilyen gyenge teljesítménynövekedésnél... most gondolkozz logikusan... hogy lehetséges, hogy ilyen gyengén muzsikál 2 kártya 1 helyett, holott szerintem közel dupla teljesítmény lenne az elvárható? nem a vga lenne a szűk keresztmetszet? ezt azonnal meg lehet cáfolni, ha egy izmosabb kártyát nézel ugyanabban a konfigban és az sokkal jobb eredményt hoz... kár, hogy nem találok most '99 körüli vga teszteket, amiken látszódna, hogy elég jól összehozták az sli-t a 3dfx-esek és a mostaniuk tanulhatnának tőlük
-
mephi666
nagyúr
hát igen... épp ez az... szerintem ez alapvető dolog, hogy közel dupla teljesítményt produkáljon 2 kártya... a mostani crossfire/sli megoldásokkal valami oltári nagy gáz van szerintem... szoftveresen nem tudják egyszerűen jól megoldani az egészet... minimális sebességnövekedést lehet elérni velük... nem láttam még olyan tesztet, ahol jelentős sebességnövekedés lett volna... én voodoo2-vel 16bitben max grafikával sokkal szebbnek láttam a quake3at, mint később gef2mx200-al... és a sebesség is voodooval stabilan 25-35 között mozgott úgy is, ha szálltak minden irányból a rakéták... d3d kártyával meg ment itt-ott 80-100fps-sel is de nagyobb "csimbumm" közben érezhetően rántott néha...
még mindig nagyon sajnálom a 3dfx-et, hogy így jártak... voodoo2-3 idejében még nagyon nyögtek a d3d kártyák... savage-ekkel mindenféle gond volt, ismerőseim sorban passzolgatták el a különböző kártyáikat, mert mindenki voodoo-t akartd3d kártyáknak a riva tnt2 ultra-nál indult el a hódításuk, eddig a pontig viszont szvsz nagyon szenvedtek...
sli-re visszatérve a voodoo sli-ket leszámítva képtelen volt az összes cég többkártyát összekapcsolni hasonló teljesítménynövekedéssel... ismét elmondom, hogy nagyon sajnálom a 3dfx beolvadását, mert a fejlesztők tudtak ott valamit nagyon... -
mephi666
nagyúr
hehe, jópofa teszt volt ez... nekem '99-2001 tavaszig egy 4megás diamond monsterem volt... azzal gyúrtam a half life-ot, q2-t meg nfs-eket... akkor vettem egy 8megás voodoo2-t 2001-ben érettségi előtt 1hónappal olyan felkiáltással, hogy "ez nekem kitart addig, mint a voodoo1..." 8ezer volt a v2 ismerőstől... aztán ahogy ballagáskor pénz állt a házhoz, fejlesztettem a k6-2-met egy 750es duronra... az agp-be meg komolyabb kártyát akartam: eladtam boltnak! a voodoo2-t 13500ért és 1ezressel többért szereztem egy gef2 mx200-at... így maradt ki a voodoo3 az életemből, meg utána beolvadt a 3dfx és nem is lett több voodoo, ami elterjedt volna :S (voodoo4-5t meg nem is láttam élőben :S) nagyon szerettem a voodoo-jaimat, mert 3dfx glide-dal a 16bit szerintem nagyon szép volt... próbálja ki valaki d3d kártyával... kockásak az effektek meg rondák... valahogy máshogy működött a 2... nem értem miért szidják sokan látatlanban a 3dfx kártyák 16bites színmegjelenítését... :S mellesleg nagyon stabil teljesítményt adtak a voodoo-k, nem volt egyik játékban sem akkora sebességingadozás, mint d3d kártyákkal...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN