Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz LionW #23 üzenetére

"mára eljutott egy olyan szintre a társadalom ahol már inkább árt ez a fajta felfogás"

Szerintem is. Összességében mostanra a Biblia már sokkal többet árt, mint használ. Csak hozzá vagyunk szokva társadalmilag, és az ember hajlamos úgy következtetni, hogy ami eddig egész hasznos volt minden hibája ellenére, az a jövőben is ilyen marad. Holott változik a világ. Szerintem kerékkötő lett ebből a könyvből, és ezt az ilyen esetek, mint a topik témáját adó is világosan mutatja. Túl van haladva, nem lenne szabad már alapozni rá, de bele van építve erősen a hagyományainkba. Holott kiváltható lenne a benne foglaltnál jobb erkölcsi és életvezetési útmutatás például filozófusok ismeretével, ráadásul úgy, hogy a Bibliában foglalt mócsingos részeket nem kéne a jövőben is lenyelni.

Ha gyorsan változik a világ, nem a legokosabb szerintem hagyományok után menni.

• Viszlát

addikt

válasz LionW #23 üzenetére

Nem nagyon akarok belefolyni, de két dolgot azért mindenképpen érdemes szem előtt tartani szvsz. Elsőként azt, hogy a katolikus egyház egy intézmény, a vallás meg az egész hit mizéria csak körítés, ugyanúgy a hatalom, a pénz és egyéb hitvány dolgok mentén forognak a dolgok.

A második pedig az, hogy mint minden más területen a média itt is egy igen torzított képet mutat. Mert a kis falusi pap aki egy egész életen át szolgál egy közösséget az sosem fog bekerülni egy újságba sem, hacsak nem sikkaszt vagy macerál kisfiúkat. Nincs hírértéke, pedig ők azok akik az igazi értékteremtők, ők azok, akik a mindennapok sivárságát és nehézségeit a hitükre támaszkodva harcolják meg...

Új hozzászólás Aktív témák