Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz hcl #7 üzenetére

A feszültségszabályzót chip gyártójától gyakran beszerezhető az adatlap amiről hozzáértő emberek azonnal látják mit kell piszkálni és tapasztalatból-megérzésből-próbálgatásból belövik pontosan mit kéne variálni vele. A 8800-ak esetében visszatartották ezt az információt, így a hasonló chipekre hagyatkozva és próbálgatásból született meg a túlfesz mod 8800-asakhoz. Volt kb. 10 ellenállás ami szóbajöhetett, és méregették melyiken ugrik az áramerősség mikor lekapcsol a kártya túlfesztől. A 8800GT-nél meg csak találomra lekaptak pár ellenállást és véletlenül egyszer meglett pontosan melyiket kell levenni...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

• don_peter

senior tag

válasz hcl #7 üzenetére

Én faterom 20éves jó kis ruszki forasztopákájával forsztottam oda a vezetékeket és nem volt gond! Az viszont tény hogy a képen elég nagy csömbölélek vannak mi nem hiszem hogy nagyon egészséges forasztási modszerre utal! Lehet kel egy kis kézügyeség is de gondolom aki béna ehez az segitséget kér valakitől aki ügyesebb ezen a téren. Én nagyon pici forasztást csináltam és csak a kábel végét cineztem meg hogy ippen oda tapadjon ahová kel és gyorsan lelakoztam hogy ne mozogjon. A natur rézkábeles forraszton elvágtam a hegyet és felcsavartam hogyx tű hegyes legyen aztán már nem okozott problémát az 1 milis smd lábához való forrasztás...:)

Abba az időben mikor megjelent a Playstation 2 akkor is én forasztottam bele a cshipet! Az sem volt könnyebb helyzet! :)

[ Szerkesztve ]

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés