Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7556 üzenetére
Azert ugyan azt a fizikat lehet sokfele keppen hasznalni, es attol meg, hogy a zome FHSS, meg nem egyformak, hanem nagyon-nagyon masok.
Pl. van egy kollegam, ugyan az a genkeszlete, mint nekem, (talan olyan 99.9999%-ban,) ugyan azt a fizikat hasznalja, mint en, de en felek a kiskereku robogon, o meg tud krosszmotorral hatraszaltot csinalni, meg ugratas kozben elegedi a kormanyt, meg ilyenek. En meg tudom, hogy mukodik a MOSFET. Eleg nagy a kulonbseg abban, hogyan hasznaljuk ugyan azt a fizikat. -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7542 üzenetére
"Még gyerekkoromban hallottam - 20 éve -, hogy cserélhető kristályokat használtak régen."
Valamelyik ISM tartomanyban, (amugy 2.4GHz,) frequency hoppingal (FHSS, csak ez igy megteveszto, mert a roviditest a Futaba kisajatitotta, de amugy szerintem a tobbi is frequency hopping spread spectrum) csinalja magatol a radio azt, amit regen a quartz cserelgetesevel a felhasznalok csinaltak. Semmi dolgod vele. Nem gerjednek se egymassal, se a wifi-vel, de a bluetooth-szal. (Legalabbis en nem tapasztaltam ilyesmit.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7538 üzenetére
Szep auto, gratulalok hozza!
T = turns, a motor forogreszen a tekercs menetszamara utal.
A tavon nem lehet allitani a maxi gazt? Vagy az neked nem felel meg?
Amugy szerintem lehet hozza kapni spur-pinion kombot, amivel lelassithatod, de akkor meg mocsok nagy lesz a nyomatek.En ugy latom, hogy lehet venni 35T-s motort, azzal lassabban menne, mint a 21T-vel.
Ez az attetelezes eleg jonak tunik:
"The CR3.4 SHERPA features a 2-speed transmission to conquer tough terrain and bring you also fast to the next obstacle. Just push a button on the radio and change from transmission ratio 1/37.1 (low speed) to 1/15.1 (high speed)" -
tvamos
nagyúr
Eddig ket szint talaltam, ez a ZEROPAINTS (sosem hallottam meg errol a brand-rol, nem is tudom, hol lehet kapni az EU-ban) ZP-1172 Hemi Orange, ami logikusnak hangzik, de mashol azt olvasom, hogy nekem inkabb a TNT orange ZP-1607 kell, mert a filmben valojaban ilyenre volt festve a kocsi.
Es akkor meg a lampara is ki kene talalni valamit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7507 üzenetére
Most en is rendeltem egy General Lee decal set-et, meg keresem a megfelelo narancs festeket. Remelem, meg az iden sikerul osszehoznom egy megfeleloen festett kasztnit... Mondjuk az alvazat meg modositanom kell kicsit, es vennem kell offszetes kereket is. A legjobb nyomtatni lenne, mert akkor talan tudnek a kocsira illo kicsi felni + ballonos gumi kombot rittyenteni. Egy ilyen kit lenne az alap:
-
tvamos
nagyúr
Szep lett ez a kocsi:
Kene egy, csak nem talalok furatlan festett body-t.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7449 üzenetére
Ertem.
Mit mernel megvenni akkor?LG 21700-bol epitettem 3S 2P cellat, de az eleg hamar tulmelegszik.
Hobbyking sajat markas aksit vettem, az is megmihalylott. Amugy lehet, hogy tulmelegedett, de nem vettem eszre. Nem is figyeltem. Amikor megallt a kocsi, hazamentem, de most 5 perc alatt fullra feltoltodik 1C-vel, a kocsi meg csak randul egyet, amikor elindulnek vele. -
tvamos
nagyúr
Veletlen vasaroltam egy regi, hasznalt, 27MHz-es, 1/16-os Henglong tankot. (Walker Bulldog) Sajnos az aksija doglott volt... de amugy jol mukodott az eladonal az o aksijaval.
Aztan az tortent, hogy veletlen radugtam egy fullra feltoltott 2S LiPo aksipakkot. Eloszor nem akart elindulni vele a tank, de aztan nemi nyektetes utan elkezdett ossze-vissza kalamolni minden a tankon, es ezt akkor sem hagyta abba, amikor kikapcsoltam a tavot. (Igy bizonyitottam, hogy a fold banan alaku.) Ugy gondolom, ez az elektronika megmihalylott. Nem nagy kar erte.
Szerencsere egy jobarat adott nekem egy TK 7.0 elektronikat. Kosztenlossz - szeretem. Mondjuk errol sem lehet tudni, milyen feszultseget bir, de egyelore viszi a 8.4V-ot. Ami szuper jo, megy vele a tank, elore-hatra, es jobbra-balra. Most a hetvegen tervezem, hogy szetszerelem a tornyot, es azt is atkotozom. Egyelore az sem tunik egy raketatudomanynak.
Amin viszont megakadtam, hogy mi az a "Lebenswert Leuchten (Life value lights)". A regi tankon ilyen funkcio nincs. Azt sem erttem, mi akar ez lenni. Nem tudja itt valaki, hogy mit tud ez a funkcio?
Mondjuk vannak meg egyeb csodak is a doksiban, pl:
- CN2 Lüfter (Radiator fan)
Nincs ilyen csatlakozo az en elektronikamon. (De a helye legalabb ott van.)
- CN13 Licht Sensor System (Light sensor system)
Nincs ilyen csatlakozo.
- CN14 Schnittstelle für Erweiterungsfunktionen (Extension function interface)
Ilyen csatlakozo sincs az en vevomon. -
tvamos
nagyúr
Nem tudtok valami nagyobb kapacitasu lifepo aksit a Futaba tavba? Az enyem eleg hamar lemerul.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7306 üzenetére
Hat ezek "Ha az esc-be van rpm limit az is megoldás, vagy ugye a gearing spur/pinion csere." azert nem olyanok, amit meg szeretnel azert csinalni, hogy odaadd valakinek 5-10-20 percre az autot.
Az EPA-t meg nem tudom, hogy mit jelent, annak utana nezek.
Ja jo, ugyan arrol beszeleunk akkor. End Point Adjustment.
Mondjuk, ha lesz bluetoothos programozom az ESC-hez, az lehet egy jo megoldas, hogy telorol atallitom... es akkor lehet allitani az RPM limitet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7304 üzenetére
Ahogy en latom, ez a dual rate (D/R) csak a steeringre vonatkozik. Az ATL, ami a throttle-re van, az nem throttle dual rate, hanem csak a brake-re vonatkozik. Ha lejjebb akarom venni a kraftot, akkor az END POINTOT tudom allitan.
Amugy a manualban a 15, meg a 70. oldalon is tokre mas van.
Az meg lehet egy megoldas, ha ket modellnek is be tudom allitani ugyan azt a vevot. Akkor esetleg a kormanyt is lassabbra tudom venni, nem csak a motort. De ezt most meg nem tudtam kitalalni.
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Ma hozzajutottam (vettem) egy hasznalt Futaba T4PM-hez. (Regota szeretnek egy LCD kijelzos tavot, ami birja a Mini-Z-t iranyitani.) Hat, ezen jo sok beallitas van.
Nincs ehez valami PC szoftver, hogy ne a jog gombokat kelljen nyomogatni 100-szor? -
tvamos
nagyúr
Engem nem zavar, ha a gyerek borigatja a Kyoshot, akarhanyszor kibirja. (Mondjuk nem adom neki oda teljesitmeny korlat nelkul, meg megol vele valakit.) De amugy raun a borigatasra, ha neki kell menni visszaboritani. Akkor mondjuk nyeltem egyet, amikor raaltak a kolykok az autora, es ugy nyektettek.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
peet137 #7212 üzenetére
Nekem 3 Tamiya E30 van. Egyszer, ha lesz merszem, be is festem oket. Sajnos hatul nem annyira jo, mert ott nincs betet a lampanak, de gondoltam, festeskor a lampa helyet kimaszkolom, es belulrol rakok valami 3D nyomtatott dolgot, meg kis PCB-t jo sok SMD LED-del. Ezek kozul csak az SMD LED adott egyelore sajnos.
-
tvamos
nagyúr
válasz
envagyok #7145 üzenetére
Conrad-ban nem adnak?
Pl. ennel az autonal is, ha legorgetsz, ott vannak a potalkatreszek.
(#7148) ADAM1337
Igen, forgalmazzak oket. Es szerintem potalkatreszeket is forgalmaznak. -
tvamos
nagyúr
Tudtok olyan boltot, ami EU raktarbol szallit Magyarorszagra FMS FCX24 Unimogot? Ha jol latom ez rendes portaltengelyes.
-
tvamos
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7010 üzenetére
Elofordul.
-
tvamos
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7008 üzenetére
Tonkrement.
Van 1 multimetered?
Probaltad a balansz csatlakozot kihuzni, es siman tolteni?Jut eszembe, ez a b6 szerintem menubol tudja neked mutatni valahogy a cellafeszultsegeket, azt nezd meg.
-
-
tvamos
nagyúr
Jellemzoen nem, nem szoktak ezek eldobalni a jelet, (az inkabb a megregebbi, am-es tipusokra volt jellemzo,) de mivel ez mar regi, hasznalt cucc, barmi lehet vele. Ha ingyen kapod, akkor jo. Ha fizetni kell, akkor inkabb valasz valami modernebbet. Olcso cuccokban sajnos nem vagyok otthon, en egy legolcsobb Futabat vennek, ami tud FHSS-t, ha fizeni kell erte. (Nekem 2 tavom van, de mind a kettot selejtezesbol kaptam, ingyen. Az egyikbol pont etetohajo elektronikat csinaltam, de csak a fiokban porosodik.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
chris-v #6956 üzenetére
Az, hogy Kinaban gyartjak, es az, hogy ugyan azt veszed az Alin, nem biztos, hogy igaz, az meg foleg nem, hogy meg is talalod ugyan azt a zajtengerben. (Ahol a masolat masolatanak a masolatat aruljak.) Persze, egy amugy is Alin vasarolt kocsihoz egyertelmu, hogy en is Alin veszek potalkatreszt... vagy csak kidobom.
-
tvamos
nagyúr
válasz
chris-v #6953 üzenetére
Igen.
Banggoodrol, direktbe Injorarol, vagy Hobbykingrol...
...esetleg bemegyek az R/C boltba. Amugy jo tud lenni az R/C bolt is, mert Alirol rendelek 5-ot, es vegul vagy jo, vagy sem, a boltba meg pont azt adja a szakerto elado, ami kell nekem. Neha meg olcsobb is a vegen.
-
tvamos
nagyúr
Megneztem egy csomo videot. Szetkaptam. A hajtasban akad valami, de en nem latok olyan problemakat, mint amirol itt a videos beszel. Az viszont tuti, hogy ha meghuzom az attetel haz csavarjait, akkor akad. Probaltam fektisztitoval, meg fogkefevel megtisztitani, kicsit nagyobb jatekot adtam a meghajto fogaskereknek, a vegen kinomban egy kis feher zsirt is adtam neki. De akkor is akad. Most a hulye hangot nem adja, mert szerintem a zsir valahogy csillapitja, de igy is akad. Nincs otletem mar.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubu0101 #6877 üzenetére
En kb 2-3 hetet vagyok itthon, utan 6-10 hetet nem, (de van hogy 3 honapot sem,) de nem nagyon majrezok.
Azt viszont megertem, hogy te (meg sokan masok is) bizonytalan vagy, sok igazsag van benne, hogy ez veszelyes, meg sok marhasag is van a neten. (Meg rohadt sok az onjelolt szakerto is.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
WunderKinder #6874 üzenetére
Magam mellett tartom az asztalon, amig toltom. Neha ranezek a toltoaram alakulasara, vagy a cellafeszultsegekre, homersekletre. Kozben youtube-ot nezek, vagy akarmit gepezek.
(#6873) Gubu0101
Nem elem meg maceranak kulonosebben. (De amugy is LiPo akkukkal dolgozom a munkahelyen is.) A Nikkeles akkukkal vannak rosz emlekeim inkabb.Persze, ha egyszer leeg a lakas az akkuk miatt, akkor lehet, hogy megvaltozik a velemenyem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
HummeRC #6857 üzenetére
"A T valóban azt jelenti, hogy hány menet van a tekercsen. Minél kevesebbszer fut körbe, annál nagyobb áramerősség kell, hogy kimozdítsa a forgórészt a nyugalmi pozíciójából."
Ez nem egeszen igy van. A kevesebb menet azt jelenit, hogy kevesebb az adott parameterek mellett az indukalt feszultseg is, meg a tekercs ellenallasa is. Ezert aztan nagyobb lesz az uzemi es az indito aram is. Igy aztan nagyobb lesz a teljesitmey is.
A vezeteket meg azert kell vastagabbra cserelni, hogy elbirja a nagyobb aramot, ettol viszont megnagyobb lesz inditaskor a tranziens aram.
-
tvamos
nagyúr
A T azt jelenti, hogy hany menet van a forgoreszen. Ha kevesebb a menetszam, akkor nagyobb aram fog rajta folyni, nagyobb lesz a nyomatek is. Szoval de, nagyobb lesz a teljesitmeny is. Akkor meg az ESC is jobban fog melegedni. Jobban terheli a hajtast is.
En ezt igy tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest