Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz E.Kaufmann #48400 üzenetére

OK, de ha a gyenge a kábel, akkor azon esik feszültség, ha erős, akkor meg a táp ül le... ;-) Ezért jobb, ha kicsit magasabb a feszültség (mint a gyári tápoknál - gondolom nem azért 5,1V-os tápokat adnak, kert az 5V-os elfogyott ,-) , és akkor pont odaér az esés után is az elég ;-)

Nem tudom milyen tápok vannak egy Pi alaplapon, de gondolom az van, hogy pl. 5V-ból még elő tudja állítani a szükséges feszültségeket, de mit tudom én, 4,8V-ból már nem: viszont ha 5.2V-ot kap az sem gáz, mert egy kapcsolóüzemű step-down kütyünek ez kb. mindegy, viszont biztosan meglesznek a szükséges feszültségek egy kicsit nagyobb feszültségű táppal vacakabb kábel, vagy nagyobb terhelés mellett is.

Egyszer szívtunk olyannal, hogy passzív PoE-vel megtáplált AP-ket kellett felszerelnünk elég hosszú kábelek végére. 7,5V-os volt a gyári táp hozzájuk, de nagyon haldokoltak, vagy el sem indultak: a legtöbbre 9V-os tápot dugtunk, sőt volt pár olyan, amire 12V-os került, mert csak úgy lett stabil ;-) Sok-sok évig működött így a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés