Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• h.zoltan

csendes újonc

válasz cog777 #45074 üzenetére

A PiVPN egy jó alternatíva lehet, nem kell 3rd party account, alapvetően megbízhatóan működik és igen egyszerűen beállítható. WireGuard és OpenVPN is támogatott.

• atesss

addikt

válasz cog777 #45074 üzenetére

Ja végül is ennél az SSH akár elegendő csak a belső hálóról.
    De van a belső hálóban - egyelőre egy - másik eszköz (egy RPI4) amin van cloud-os RealVNC már belőve. És akkor onnan lehetne tovább, onnan SSH-zni.
    Bár annyi a hátrány, hogy kvázi a nyitvatartási időben(egy szabadulószobáról van szó) azon a PI-n egy TV-n egy videó fut folyamatosan. Tervezett update-et nyilván úgysem ekkor csinálnék, de egy hiba esetén meg akár pont akkor lehet (illetve épp előtte derülhet ki) hiba a WAV-lejátszóssal is. És ekkor a TV-nek a képét nem kéne birizgálnom, mert látják...

A RealVNC elvileg tud létrehozni Virtual Desktop-okat. Ami csak a VNC számára látható, de amúgy ugyanolyan funkcionalitású, ugyanazzal a userrel és jogaival fut. Asszem. És egy 4-es Pi-nek már simán el kellene bírnia.
    Annó olyan 2-3 éve ezt már egyszer próbáltam beállítani. Valamennyire sikerült is, de valami még nem volt megfelelő. Asszem ennek utánanézek és lehet nekifutok még egyszer.

Hát, én GUI-t akartam volna rakni a 2-es Pi-re is igazából. Csak a terv az hogy csak akkor használom a GUI-t ha nagyon kell. És ez rajta az esetleges VNC-re is igaz. Hát igen hogy nem lenne gyors az tuti...

Docker: Köszi, abszolút érdekel meg kellene is majd, de ennek most nem állnék neki szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés