- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
t72killer #38952 üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogy - pár speciális kivételével - szerintem nem nagyon lesz még 0.5mm2 érkeresztmetszet sem még a jobb microUSB/USB Type-C kábelekben sem.
Ha csak a tápot vivő kábelről van szó (tehát az adat-erek nincsenek is benne), akkor is egy 2x0.5mm2-es, dupla szigetelésű kábelről lenne szó. Villamossági célra ebből a lapos keresztmetszetű a 2x0,5 MTL [link]
Ok, ennél valamivel vékonyabbra is megoldható a szigetelés (főleg hogy nem kell tudnia 230V-ot szigetelnie). De a végülis egy ilyen USB kábelnek a külső átmérője közel ekkora kellene hogy legyen.
Ha meg vannak benne adat-erek is, akkor még vastagabb lesz. Lehet esetleg az adat-ereket vékonyabbra hagyni. Bár nem sok olyan kábelt láttam ahol egy külső köpenyen belül eltérő belső átmérőjű erek voltak (gondolom azt körülményesebb lenne gyártani).És némelyik kábel nem is biztos hogy réz. Ez még növeli a feszültségesést.
Akár csak hajlékonyság és tartósság okán, pl. olyasmi szálanként "szigetelt" mint a fülhallgatók kábele.
Vagy egyszerűen azért, mert a réz drágább lenne."A kapcsolós, jellemzően 1m-es kábeleket viszont tömegével árulják a kínaiak Alin és nem sok negatív feedbacket látni. OK, az is igaz, hogy nagyon kevesen terhelik 5W/1A felett a Pi-ket"
Egyáltalán honnan gondolod, hogy ezeket Pi-hez használják ?
Szerintem a döntő többség telefonhoz használja, az pedig a Pi-hez képest sokkal-sokkal jobban bírja a feszültségesést.
Lehet aztán van aki telefonnal használja főleg, de azért egy Pi-vel is kipróbálja. Konstatálja hogy ez erre nem jó, de ha nem direkt Pi-hez vette, akkor nem nagyon fog adni negatív értékelést.
Sőt, az is lehet hogy amikor nem megy egy 4-es Pi-vel, eszébe jut hogy "jah, olvastam valamit annó hogy a 4-es Pi-nek valamit elrontottak a Type-C táp-kezelésével". És ennyiben is hagyja a problémát, pedig simán lehet hogy ennek igazából köze sincs hozzá (vagy már amúgy is egy később vett, javított táp-áramkörös Pi4-e van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest